A kéménycsőben lévő látók leírása és kiválasztása

A régebbi kemencékben a tetőn gyakran láthatunk egy nagy kéményt. Idővel a központi fűtés kezdődött a lakásokban, és a tűzhelyen már nem volt. A kazánok eltolódtak.

A munka elv ugyanolyan maradt, de kisebb változtatásokkal és további részletekkel. A kéménycsőben lévő kupak vagy a védőburkolat csak a készítményhez tartozik.

Általános leírása

A kéményhez tartozó Visor fontos részlet, amely segít megfelelően működni, és szintén további homlokzati tartozék. A KAP számos speciális funkciót végez. Például védi a csatornát a csapadékból vagy a szemetesbe, és lehetővé teszi, hogy javuljon.

A csövet trombita leggyakrabban egy esernyő, gomba vagy lombkorona hasonlít. A cső tetejére van felszerelve. Az általánosan elfogadott név mellett több hivatalos – flucark.

A mai napig a csövek számára számos különböző esernyőt képviselnek a piacon. Ezek a találkozók, anyagok, formák és megjelenés. Mindegyikük meglehetősen más, de a működés elve ugyanaz. Annak érdekében, hogy megértsük, hogy a kupak elrendezése, meg kell találni az alkotóelemeiben.

 • Védőburkolat. Ez közvetlenül a felső, a lombkorona. Különböző formában (polihedron, piramis, kúp) vagy egyáltalán van egy sík felületű, és négyzet alakú vagy párhuzamos. Ez az elem közvetlenül védi a cső belsejét a nedvesség, a hó, a szemét, a rovarok vagy a madarak.
 • Kötény. Az esernyő körül helyezkedik el, és biztosítékként működik, amely ferde esőt üt. Szükséges elkerülni a korróziót a kéménycsőn. Ez különösen akkor igaz, ha a cső vasból készült, és nem tégla. A kötény segíti a struktúra egészének növelését.
 • Zárójel. A kötőelemek elemei. A zárójeleket hosszú, de tartós fémlemezek formájában mutatjuk be. Szükséges a kupak és a kötény csatlakoztatásához. Leggyakrabban ezeknek a munkáknak a hegesztésre van szükségük, de a házi telepítésekben szegecseket használhatsz.

Az építés alapelve az, hogy a szükséges légáramlás a csőbe esik, miután korábban a fluugarkra osztott részre oszlik. Ezután a fizika törvényei alapján, a hely, ahol friss levegő jött, rohan füstöt, megváltoztatja őt sűrűségben helyeken. A füst felfelé mozog, és a levegő le van állítva.

A viszont számos funkciója az, hogy megvédi a véletlen tüzet. Egyes modellek egy speciális rácsot telepítenek, amelyet Sparkynak neveznek. Ez az elem további, ezért nem található minden verzióban. De külön megvásárolható.

A turbina deflektoroknak a fluglass részét kell képezniük, mivel biztosítják a tolóerő növekedését, annak ellenére, hogy a kémény tervezési jellemzői vannak. De leggyakrabban házi modellekben nem található.

Nem számít, mennyire jó a kezelő működésében számos mínusz, amelyet figyelembe kell venni a választáskor. Ezek közül az egyik az eszköz helytelen telepítésének veszélye. Ha a kéményt vagy a motorháztetőt hibákkal szerelje fel, akkor a tolóerő észrevehetően csökkenhet, vagy általában az Abyss. Ez azt jelenti, hogy minden égőtermék nem esik a kéménybe, de sikertelen lesz, ami szén-monoxid mérgezést eredményezhet.

Egy másik hátrány, hogy a falvakat a lakosok között elosztják, úgynevezett, hogy az idővel rendelkező visornak ki kell cserélni, mivel a szárnyak maradnak, korom. És ha olcsó anyagokat választottak ki, az esernyő teljesen használhatatlan lesz, mivel a hőmérsékletkülönbségből procee vagy deformálódik.

A fajok áttekintése

A piac a kéménycsövek nagy választékát tartalmazza. Modelleket találhat:

 • lapát;
 • a Sparkman által;
 • deflektor;
 • Szélálló.

Minden füstlugót típusú és külső jellemzőkkel osztályoznak. Például, a kémény kerek, téglalap alakú és négyzet alakú.

A Flowagra magukat több fajra osztják.

 • Alapértelmezett. Az ilyen sapkák piramis formájúak. Egy teljes fémlemezből (kis csövek esetén). Ha a kémény nagy, akkor több ilyen lap hegesztése lehetséges. A kötényben zárójelek vannak csatolva. A leggyakoribb lehetőség a piacon, valamint a független tervezéshez.

 • Négy lap fúvóka (A csípő tetőnek is nevezik, mivel a design nagyon hasonlít a tető alakja). Ideális lehetőség egy tégla kéményre, mivel ez a modell nagy lefedettségi területet tartalmaz, és bármilyen méretarányt kínál.

 • Félköríves esernyővel. Népszerű lehetőség az európai stílusban vagy tetőtérben kitöltött házak számára. Az ilyen kémények nagyon szépek és díszítettek. De ez a faj nem annyi hatékonysággal rendelkezik, és a nedvesség behatolása vagy más csapadék elleni védelem jelentősen alacsonyabb.

 • Lapos látók. Különböznek abban, hogy a lombkorona pontosan a sarkok, négyzet alakú vagy téglalap formájában történik. Gyakrabban az ilyen létesítmények megtalálhatók a minimalizmus stílusában viharvert házakban. Alkalmas téglafalra, de nem ajánlott használni őket csak a vascsövekhez. A téli lapos látók jellemzői miatt a hó nem gördül, ami további terhelést biztosít a zárójelben.

Erős súlyossággal deformálódhatnak. És ha az időjárás meglehetősen megváltoztatható, akkor megijedt.

 • Kerek kúp alakú esernyővel. Alkalmazott egyszerű csövekhez hasonló alakú, például fürdésre. Jól töltsük a vágyat, de gyorsan eljutnak a diszkrétbe. És nincs csepegtetője is.

 • Az egyasztal a legegyszerűbb struktúrák. Egyoldalas tetőkre (lakás).

 • Kettős. Alkalmas különböző konfigurációjú tetőkre. Kerek és négyzet alakú kémények. Az ilyen kialakítás hátránya, hogy nincs védelem a szélekkel szemben, és cseppecskéket kap a csőbe.

Egyes minták további jellemzőkkel rendelkezhetnek, például a nyitó fedéllel. Ez releváns a nagy kéményekhez, vagy a kandallóhoz csatlakoztatott modellekhez. A hajtogató fedél időnként leegyszerűsíti a kémény technikai karbantartását és a viszont.

Anyagok

Mielőtt kiválasztaná a látogatókat, meg kell ismernie azokat az anyagok listáját, amelyekből készülnek. Minden egyes lehetőség alkalmas egy adott használatra. Szükséges a megfelelő nyersanyag kiválasztása, amely felelős a következő jellemzőkért.

 • Ellenállás a működési tervben, különösen a hőmérsékletcsökkenési körülmények között. És a korrózióállóságnak jelen kell lennie.
 • Erő. Általában mechanikai károk esetén mérik. Például a hó a tetőből való távozás során zavarhatja a flyagarkot.
 • Élettartam. A telepítés során a helyet figyelembe vesszük, ahol pontosan a viszont fel fog emelkedni (otthoni fűtési vagy fürdőrendszer).

A kupak gyártásához leggyakrabban használt anyag fémprofil (réz, rozsdamentes vagy horganyzott acél).

De érdemes megjegyezni, hogy a horganyzott acél a legerősebb alaposságnak számít. Magas ereje és ellenállása a korróziónak.

A következő rozsdamentes acél. Kevesebb erővel rendelkezik, de jól illeszkedik a hőmérsékletcseppekhez, és magas korrózióállósággal rendelkezik.

Rézlátogatók – szépségük és vonzó befejező eredményük miatt – az összes lehetőség közül a legdrágább.

Minden fémprofilon egy kovácsolt díszítés, vagy egyébként a kémény díszítésére.

Gyakran egy hosszú élettartamra, a flugara különleges festékkel borított. Például a por, amely a felületet kompakt, segít elkerülni a deformációt és létrehoz egy elektromos szigetelő réteget. És alkalmazzon pulal festékeket, plasztisolot, polimert is. Nem szabad azonnal használni, de néhány év után. A folyadék a szárítás előtt kitölti a mikrokráciákat, és segíti azokat a rétegeket, amelyek bizonyos változtatásoknak vannak kitéve.

Tippek a választáshoz

A visor megfelelő kiválasztásához figyelnie kell néhány funkciót.

 • Az esernyőnek 1-1,5-szer kell lennie a cső vagy a téglafala méretének mérete.
 • Mielőtt kiválasztaná az anyagot, pontosan tudnia kell, hogy mi lesz a sütőben. Az elavult hő hozzávetőleges hőmérsékletének kiszámítása szükséges.
 • A felületi bevonatnak tartósnak kell lennie és ellenállnia kell a külső tényezőknek, a korróziónak és a hőmérsékletcseppeknek, és nem lehet toxikus.
 • Ha a formatervezést feltételezzük, hogy a kazánon van telepítve a kazánházban, akkor további füstöt és nedvességet kell figyelembe vennie. Ebben a pillanatban fontos, ha nem szerepel a vízügyben.
 • Kémény vagy kandalló esetében a flugádákat második alullal kell felszerelni. Ez segít csökkenteni a kondenzátumot.
 • A telepítésekor fontos, hogy kiválassza a megfelelő dőlésszöget, hogy a csapadékok ne gyűjtsenek felhalmozódást. Ez különösen igaz télen, amikor a hó a hőből érkezik, és rémült vagy jégcsapokat képez.
 • A magasság és a méretek mindig kiszámításra kerülnek a füst kibocsátásának mennyiségéről, amely el kell hagynia a kemencét, és nem ragaszkodik a kéménybe.

Nagyon fontos, ha egy flugipszis kiválasztása, hogy figyeljen az anyagra, amelyből a tervezés megtörtént, különösen, ha hosszú élettartamra van szükség. A boltokban nagy választék van: a legegyszerűbb, amelyek nagyon olcsóak, az exkluzív kovácsolt termékek megrendelésre.

A montázs jellemzői

Sokan függetlenül telepítik a karosszériát a kéményekre. De még mindig fennáll a hiba veszélye a szerelés során.

A leggyakoribb elszámolás egy további háló a madaraktól, amely nagy kéményekre van felszerelve. A fő SNAG az, hogy a téli időszakban a kondenzátum a rácson van kialakítva, amely nem szárad. És csökkentett hőmérsékleten lefagyasztja a tervezést. Kiderül, hogy a kondenzátum először kis elzáródást hoz létre, majd az összes nagyobb és több, egy teljes dugót képezhet, és nem hagyja ki a levegőt, megakadályozva. És ha nincs vontatás, akkor az égés teljes terméke visszatér a kazánba vagy a sütőbe. Kiderül, hogy szükség van a földet a földről.

A második hiba nem felel meg a távolságnak és a méreteknek. Ez a két paraméter befolyásolja a légáramlást és a tolóerőet. Ha az arányokat kisebb oldalon megfigyeljük, akkor a tolóerő hiányozhat, ha nagy – a vízügyben nem védi a csövet a nedvességtől.

Egy másik népszerű hiba abban rejlik, hogy az esernyőt az utolsó pillanatban vásárolják meg, vagy a telepített csőre csatolva. Mindkét hibát nemcsak a helytelen telepítés, hanem a nem fizetett méretű, amely a méretben, amely ismét hatással lesz a tolóerőre.

A telepítés nagyon fáradságos folyamat, amely komoly megközelítést igényel. Szükség van az összes lehetséges lehetőségre, és válassza ki az optimális ehhez a kéményhez. Például, A fűtési kazán esetében, amely hatékonysággal rendelkezik – több mint 85-90%, a klasszikus piramis kupak nem alkalmazható. A legjobb választani egy kúpos flucarkot, mivel nem lesz létre rajta.

Fedezze fel az összes szükséges kiegészítő komponenst, különösen akkor, ha a telepítés az egész struktúrától elkülönül. Például a kupak égett, és ki kell cserélni – szükségesnek kell lenni ugyanazon vagy hozzávetőleges jellemzőkkel.

Átlagosan a flugades 3-5 évig terjed. Legfeljebb 10 év, a tervezés létezhet, ha további reflektorokat készítettek. De a réz vastag és sűrű sapka 20-25 éves és több.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: