A konkrét fogyasztás alultség kiszámítása az alapítványon

A ház építése mindig megbízható alapítvány építésével kezdődik. A helyesen épült és elárasztott, a jövőbeli lakás megbízhatósága és tartóssága függ. A számítások kiszámítása időt és eszközöket takarít meg. Ez a cikk az alapítvány betonjának kiszámításáról beszél, és amelyből a számítások függnek.

Sajátosságok

Az építéshez háromféle alapítvány különböztethető meg:

 • Szalag – egy csík beton, átadva minden carriding falak, amely magában foglalja a vasalatok, homok, kavics és cement márka nem alacsonyabb, mint M200;
 • monolit – finom tenyésztő tűzhely az építési területnek;
 • oszlopos – Támogató rendszer pólusai, használt építésekor kis épületek nélkül pince, míg feltöltött hozzászólásokat kerülete körül egy időszak akár két méter.

Nevét az alapítvány szalagnézete a megjelenés miatt, valamint a tervezés miatt. A szalag alapja az egész ház kerülete körül van elrendezve, beleértve a hordozó belső falakat. Ezt a kialakítást úgy használják, hogy a terhelést egyenletesen elosztják az alapterületen. Még akkor is, ha a talaj fagyott, az épület ferde nem fog megtörténni. Azonban egy mocsaras talaj, az ilyen típusú alapítvány nem felel meg, ebben az esetben az alapítvány halom típusát használják. A szalag alapja viszonylag nagy mennyiségű munka, valamint magas anyagfogyasztás.

Gyakran, az ilyen típusú alapozást vasbeton padlóval állítják fel tégla vagy kőépületek, valamint a pipári elrendezés esetében.

Elég egyszerű, még akkor is, ha saját kezével felállt. A daru jelenlétében az ilyen típusú alapítvány építése nem fog több mint két napot vesz igénybe, és a zsugorodás időtartama lényegesen kisebb, mint a monolitikus alapoké.

Az öv Alapítvány előnyei több jellemzőt is tartalmaznak.

 • Viszonylag alacsony költség.
 • Könnyű szerelés.
 • Alkalmas bármilyen alacsony emelkedésű épülethez.
 • Sebesség. A 100 m2-es építés alapja csak egy hét múlva saját kezével állítható fel. A szalagalap kialakítása befolyásolja a földterület enyhítését, a talaj típusát, a projekt összetettségét és súlyát, a talajvíz magasságát, valamint a talaj alapozójának mélységét.

Az építési berendezése előtt határozza meg a bázis szerkezetét, az alapítvány építéséhez szükséges anyagokat, az alapítási szintet, az összes összeszerelési munkálat végrehajtásának technológiáját.

A födém-bázis a tartósság és a megbízhatóság miatt a kő és a tégla házak építésére szolgál.

Építéshez használt anyagok – vasbeton és hajókirándulásból készült speciális lemezek és homokpárnák, az öntés aljára helyezve. Az építés során fontos kiszámítani a jövőbeni épület terhelését.

Az ilyen típusú alapítvány legfontosabb előnyei a telepítés egyszerűsége és az erekció lehetősége bármilyen típusú talajjal. Hátrányok: Az öntéshez ideális sima felületet kell kialakítani, valamint a vasszerelvények és a vízszigetelő réteg stylingének kialakulásának köszönhetően jelentős költségek. A lemez alapítvány kitöltése körülbelül 15 cm-es rétegekkel történik.

Bélyegző alapítvány – gazdaságos és megbízható a könnyű épületek számára.

A pozitív jellemzők közül a következőket lehet megjegyezni:

 • Az évszak és az időjárási viszonyoktól függetlenül az ilyen típusú alapítvány könnyen elkészíthető saját kezével;
 • A konkrét cölöpök bármilyen felületre kerülnek, még meredek lejtőkön is;
 • Olcsó anyagok.

Mitől függ?

A fő kérdés a kezdeti szakaszban van – annak megtudása, hogy hány konkrét lesz az alapítvány meghozatalához, hogy ne töltsön pénzt, és ugyanakkor végre minden technológiai követelményt.

Mint már említettük, háromféle alapítvány különböztethető meg az építkezéshez: szalag, födém és oszlopos.

Ha úgy döntött, egy szalag alapítvány az építőipar, szükség lesz, hogy pontos számításokat annak mélységét és szélességét, hogy ellen kell állnia a tömeg az épület. A betonkeverék mennyisége az alapítvány lineáris méretétől függ.

Az öv bázisának sarka legalább 30×80 cm. De szükség van arra is, hogy az erősítőszíj öltözködésének méretét is tartsuk, különben az Alapítvány több fragmensre eshet a ház súlya alatt.

Amikor egy szalagalapot egy kemény talajon épít, a szélessége egybeeshet a falak szélességével, így az árkok csak a zsaluzat táblák vastagságán bővülnek. A kis rés puha talajon marad, körülbelül 10 cm, ami elalszik a hagyományos homok felállítása végén. Az ilyen párna nem teszi lehetővé az alapítvány nyomást.

Nem csak az építés összetettsége függ a talaj minőségi mutatóitól, hanem pénzköltségek is.

Például a kőzet vagy a félig flush talajt a jó hordozó képességek jellemzik, így bármilyen alapítvány által felállítható. De a homokos, vagy kielégítő vagy agyag talaj az erősen csukott nemzetséghez tartozik, így a bázis típusát a talajvízszint és a talaj gyümölcsének mélysége alapján választják ki.

A talaj típusának meghatározásához számos módon van. A legegyszerűbb dolog az, hogy néhány lyukat készítsen a földterület körül, és vegye figyelembe a talajt. Ne feledje, hogy szó szerint egy pár méterben, a föld már teljesen más tulajdonságokkal rendelkezik. Nem támaszkodnak a szomszédok tanulmányozására, mivel a talaj nagyon különbözhet, és ez komoly következményekkel jár a jövőben. A talajvizsgák eredményei szerint a helyszínről van egy ötlete, melyik mélység lesz megalapítás.

Egy fontos érték a mélység a talaj fagyasztás, mint a föld, ami alatta van ez a jel, nagyon sűrű, de a fenti – mindig nedvességgel telített és közben szezonális jégmentesítő az a tulajdonsága, hogy befolyásolja. Ez a tulajdonság is fontos a szalagalapítvány kiszámításához.

A mai napig könnyű megtalálni a referencia táblákat az Alapítvány mélységéről szóló régiókról. Fel kell lépednie azokkal a szakemberekkel is, akik az Ön adatain alapuló projektet fejlesztenek ki, és teljesítik az illetékes számításokat.

A problémás talajokon egy szilárd monolitikus betonlemezt leggyakrabban öntik. A talajfagyasztás esetében egyenletesen terjeszti a terhelést, valamint amikor a talaj befagyott, a monolitikus bázist felemelik annak érdekében, hogy a saját súlya alatt visszatérjenek az előző állapotba.

Szükséges továbbá meghatározni a jövőbeni épület tömegét, a bútorok és más tételek hozzávetőleges súlyát, amelyek a házban lesznek, és figyelembe kell venniük a téli hó súlyosságát a ház tetején.

Formulák

A kitöltés kívánt betonkeverékének kiszámításához szükségessé válik az alapítvány térfogata a köbméterben.

Minden egyes típusú alapítvány számára a kiszámítás célja van.

 1. Szalag. A magasságot a következő képlet szerint kell kiszámítani: a földalatti rész mélysége + az alap magassága. Az alapítvány szabványos szélessége 40 cm, de gyakrabban gyakrabban végeznek a jövőbeli épület falainak vastagságától függően. Váltakozva az alap magasságát, szélességét és hosszát, megkapjuk a szükséges hangerőt.
 2. Lap. Ha az alapítvány egy téglalap alakú vagy négyzet alakú monolitikus lemezt jelent, akkor a számítások egyenlőek: a ház hossza x szélesség x Az épület vastagsága. A technológiai szabvány méretei a réteg vastagságát egyszintes épületek – a 10 cm-es, kétszintes ház enyhe tömeg – 25 cm, az épületek nehézkes építőanyagok – 0 cm. Például kiszámítjuk a szükséges beton mennyiségét a ház alapbázisához 10×10 m. Tegyük fel a mélységet, figyelembe véve az alapot, 1,7 m, szélesség 0,5, és a teljes hossza 62 m. Szorozzuk meg és kapsz 52,7 köbméter, azaz mintegy 53 m3 beton.
 3. Oszlopos. Az oszlopok száma az összes konstrukció területétől függ. Tegyük fel, hogy ilyen oszlopparaméterei vannak, mint például az átmérő, a magasság és az oszlopok száma. Először ki kell számolnia a keresztmetszeti területet: s = 3,14 x r (átmérő). Ezután számítsa ki a beton térfogatát egy hozzászólás köbméterében, mert erre szorozza a területet a magasságra. A végén a kapott szám megszorozza az oszlopok számát, és megkapja a beton mennyiségét, amelyet egy oszlop alapítványt kell létrehoznunk.

Ne felejtsd el kiszámítani a szükséges mennyiségű cementet a beton készítéséhez. Például, hogy megkapjuk az egyik Kuba beton kitöltés M300 márka szükség 382 kg cement, 700 kilogramm homok, zúzott kő egy kis töredéke egy tonna, valamint a mintegy 220 liter vizet. Ezért vannak ilyen arányuk (cement, homok, zúzott kő) beton gyártásához M300 = 1,0: 1,7: 3.2.

Tippek

Az alapítvány telepítése és kitöltése – Alig a ház vagy a ház építésének fő része.

Ahhoz, hogy minden helyesen teljesítse, és ne tévesszen meg a számításokban, használja a szakemberek tanácsát.

 • Kotrógép ásó árkok egy szalag alapítvány gyorsabb, de ez nem mindig ragaszkodik a kívánt mérethez. Valahol egy kicsit szélesebb, valahol mélyebbre kerülhet.
 • Beton megrendelése, érdemes előre gondolkodni arról, hogy hol lehet többletet használni. Például konkrét lehet egy utat a kertben.
 • Ha nem szünteti meg magát, a beton kocka kiszámítása szakemberektől rendelhető.
 • A bélyegző alapítványt nem szabad túlmobozt vagy gyengén csecsemő talajokkal elvégezni.

 • A ferde alapítvány számára egy vízelvezető rendszert kell biztosítani, így a vizet a gazdag hó olvadása esetén nem fogja megtörni a talajt.
 • Ha kiszámításkor mindig olyan anyagokat helyeznek el, amelyek egy margóval vannak ellátva, különben az építés naponta vagy hosszabb ideig felfüggesztheti.
 • NE töltse be az alapítványt, mielőtt teljes keményedés lenne. Miután a kitöltés a zsaluzatba kerül, az első napon az erősség 30% -ával megkeményedett. Hetente körülbelül 70%. De a teljes megbízható érlelés nem valósítható meg, mint egy hét, a levegő hőmérsékletének és időjárási viszonyai miatt.
 • A platulási alapzási technológia pontos helyes jelölést jelent.
 • Töltse ki a száraz meleg napot.

A pénzeszközök megtakarításához nem szükséges alacsony minőségű termékeket venni, a ház megsemmisítéséhez vezethet. Annak érdekében, hogy a jövőben ne legyen komoly következményei, szükség van a megfelelő számítások megteremtésére és a hazai bizonyított gyártók anyagaira, amelyek hasonlóak a külföldi minőséghez.

 • A beton hőmérsékleti módjának be nem tartása, a gödör sarkai pontatlan megjelölése a jövőben a szerkezet elzáródásához vezethet.
 • Az alapítvány párnáját a MOB, agyag szennyeződések nélkül helyezik el.
 • Ilyen talajokban, mint a loam vagy agyag, a szalagnak legalább a talaj fagyasztásának mélységét kell elhelyeznie.
 • Az építés során mindig fontolja meg a kommunikáció helyét és a szennyvízcsövek falainak vastagságát.
 • KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉS A RIBBON Alapítvány vízszigeteléséhez szükséges. A legkisebb hibák ebben az ügyben vezethetnek az alagsor elárasztásához.
 • Ne használjon sima rudakat a keret megerősítéséhez, mivel a beton csúszik.
 • Szükséges továbbá a betonoldat zsugorodásának közelítő együtthatójának kiszámításához, bármilyen betonozáskor, a szárítás során, méretben csökken.
 • A működés során a megerősített rudak helytelen számításával és használatával az Alapítvány elkezdődik.

Mielőtt folytatná az építési munkát, ne siessen. Óvatosan tegye meg a szükséges számításokat, segítsen segítséget az ismerősnek, aki már átadta az alapítvány építésének színpadát, tegyen egy cselekvési tervet, és csak akkor folytassa a munkát.

A szalag alapítvány kiszámítása a ház alatt, megerősítés és zsaluzat, nézze meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: