A levegőztetett beton házának alapja: Hogyan válasszunk és építsünk és építsenek?

  Alapítvány kiválasztása a levegőztetett betonblokkok építéséhez, figyelembe kell venni az anyag összes műszaki jellemzőjét. A levegőztetett konkrét – népszerű költségvetési anyag, amelyet gyakran lakóépületek, nyaralók és háztartási épületek építésében használnak. Számos előnye van, tekintettel arra, hogy nagy igényű. De a házak a levegőztetett betonból súlyosabb, mint a napló vagy bár épületei, így érdemes gondolkodni egy alapító alapítvány.

  Sajátosságok

  A levegőztetett beton egy cellás keményítő beton. A létezésének történelmére az épületek és szerkezetek szerkezeti elemeinek szinte minden területének felhasználását találta. Az anyag jellemző jellemzői nagyon versenyképesek az építőanyagok piacán.

  Az anyag alapjainak építése fő előnyei:

  • függetlenség a hőmérséklet-különbségekből;
  • könnyű súly;
  • A telepítési munka gyors elhelyezése és egyszerűsége;
  • környezetbarátság;
  • mérsékelt költségek;
  • Kiváló hő- és hangszigetelés;

  • Nagy fagyasztott ellenállás, és a porozitás víz miatt nem fog gyorsan behatolni az anyagba;
  • University: levegőztethető beton vágható, fúrt, mivel a gázblokkok eltérő formát kaphatnak;
  • A gázblokkok gyártásakor van egy laboratórium, amely szabályozza az anyag minőségét;
  • A levegőztetett beton a kőanyagokra utal, de kellően könnyű anyagnak tekinthető. Számára szinte bármilyen típusú alapítvány alkalmas, amely megfelel a merevségre és a deformációra vonatkozó követelményeknek.

  Projektek

  Az erő és a tervezési megoldások tekintetében a magzati blokkok nem rosszabbak a szokásos téglához. Ritkán jelennek meg penész és nedvesség, tökéletesen lélegzik.

  Az alapítvány megteremtése előtt az alapon alapul, valamint gondosan megtervezni az otthoni jövőbeli alapját.

  Lap

  A födémfajok az egyik lehetőség a megmunkálatlan vagy finoman fajta alapítvány. Ez egy vasbeton lemez, amely alatt a homok és a törmelék réteg szakad. A levegőztetett beton házának lapja a lehető legmagasabb teherbírással rendelkezik, amely a lemez nagy referenciaterületén keresztül érhető el, amely az épület teljes területét foglalja el.

  A legtöbb esetben a tűzhely vastagsága 20-40 cm. A lemez típusú monolitikus bázisok nagy térbeli merevséggel rendelkeznek, mint az egyes lemezekből gyűjtött alapítvány.

  A vágási alapítvány fő előnyei:

  • könnyű telepítés;
  • alacsony költségű;
  • nagy hordozó kapacitás;
  • A teljes platform nincs helyi deformációnak;
  • az alapítvány padlójaként történő használatának lehetősége az alagsorban;
  • A ház magassága meghaladhatja a 2 emeleten 20-25 t / m2 terhelést;
  • Könnyű konstrukció komplex talajokban.

  Hátrányok: A lemez alapja csak otthonokban épül fel, ahol az alagsor jelenléte nincs megadva.

   Schina-Rostellova

    A PAYA Alapítvány a közelmúltban egyre nagyobb elosztást kap a megbízhatóság, sokoldalúság és hozzáférhetőség a saját kezével. Nagyon gyakran, a levegőztetett betonépületek megemelkednek a csavaros cölöpökön, összekötve a famegmunkat, a helyszíneken, a közeli alapterületeken. A monolitikus kerethez való csatlakoztatás megakadályozza a zsugorodás során bekövetkező repedésből való részvététől.

    Leggyakrabban, amikor a cölöpök választása a levegőztetett betonszerkezetekhez, előnyben részesítik a nyomtatott vagy csavarokat. Az ilyen cölöpök könnyen felszerelhetők még független erekcióval is.

    Szalag

    A szalagverzió egy vasbeton zenekar, amely az épület teljes kerülete körül, valamint a hordozható falak alatt. Ez egy gödör ásó. Ez a fajta alapítvány optimális a gázbeton ház építéséhez.

    A kis-tenyésztés opció ideális épület egy épület gázbeton blokkok tökéletes talaj, amely nem hajlik a beanted és műszakban. Elegendő mélység egyenlő 500 mm. A fordított esetben a mély lefelé irányuló alapítvány szalagfajta felállt. Az alap talp így lesz a fagyasztás szintje alatt.

    A megvilágított lehetőség jó, mert lehetővé teszi, hogy felkészítse a pincében vagy a földszinten vagy add dekor elemek, például a gyönyörű konkrét lépéseket.

    Tégla

    A tégla alapja is jó lehetőség lesz egy kimerítő ház számára, de csak akkor, ha a föld nem hajlandó könyörögni, valamint az egyszintes épület építésére.

    Csak a teljes hosszúságú tégla márkákat alkalmaznak a készülékhez legalább M200-ra a fagyállóság jelzőjével F35-10.

    Oszlopos

    Ez a bázis csak stabil talajon van kialakítva, lapos megkönnyebbüléssel. A design egy vasbeton fafelület, amelynek minden szöge alatt, és a csapágyfalak alatt, tégla, kő vagy betonoszlopok telepítve vannak. Lehetnek kerek vagy négyzet alakúak.

    Ez a lehetőség különbözik a versenytársaktól az alacsony költségű, egyszerű telepítési munka és számítások között.

    Az egyik típusú oszlopos alapítvány az építőelemek házai levegőztetett betonblokkok – A Tees technológia alapja az egyéni építési technológia és az ökológia. A pólók szabványos oszlop alapjait egy sarok jelenléte megkülönbözteti, amely növeli a pillér támogatás területét, miközben csökkenti a talaj négyzetcentiméterére gyakorolt ​​nyomást, ezáltal a halom tartó képességének szinte kétszeresére növekszik.

    Tisoe – formájában egy alapítvány, amely nem igényel speciális berendezések építése során, szükség lesz a telepítéshez Dr. korlata és hordozható zsaluzat. A TISE technológiák egyik fő követelménye a szerkezet építésében – az anyag könnyű. Ezért a levegőztetett beton használata itt tökéletes. Csak a TIE által épített ház szabályainak függvényében sok éven át szolgálja tulajdonosait. Először is, a projekt fejlesztésében vegye figyelembe, hogy a levegőztetett betonblokkok nem szeretik a mozgást, hanem kívánatos a beton famegmunkálás megerősítése, amely összekapcsolja a halom egyetlen monolitikus födémjával. Másodszor, a falak építése előtt győződjön meg róla, hogy az alap folyamatosan és készen áll a további építésére. Javasoljuk, hogy az alapítványt őszig, és tavasszal ellenőrizze a geometriát, elkezd egy házat építeni.

    Ne feledje, hogy a pólók csak a könnyű épületek számára alkalmasak, és annak ellenére, hogy egy gázbeton kis súlyú, egy 10×10 nagy háza már súlyos lesz körülbelül 2000 tonna, így gondosan mérjük mindent az alapítvány jövőbeni építése előtt. Az ilyen alapítvány tökéletes az 1. emeleten.

    Hogyan válasszuk ki?

    A tüzelőanyag-betonházhoz való alapítvány kiválasztása, nemcsak gazdasági előnyökkel jár, mivel az alapítvány teljes tartóssága, és az egész épület számos tényezőtől függ.

    Válassza ki a ház alapját a levegőztetett betonblokkokból elsősorban a talaj típusára, a talajvíz fagyasztására, a természetes körülményekig, valamint a helyszín felületi megkönnyebbülésére.

    Értékelje a talajt a területén.

    Például a vasbetonlemez a legjobb megoldás, mivel minimálisra csökkenti a zsugorodás deformációit. Amikor a talaj mozog, a tűzhely mozog vele, biztosítva a ház biztonságát. A lemez alapjai még a leginkább agresszív éghajlati viszonyokban is képesek állni.

    A szalag kis tenyésztési opció megfelel a gyengén vagy a közép-kiegészítő talajok előtt álló házaknak. És a fagyasztási bázis mélységeire kizárták a füstelt talajokra.

    Az alapítvány oszloptípusa csak stabil talajon van kialakítva, sima felületen.

    Viszont a halom alap alkalmas bármilyen típusú talajra, még az agyag esetében is.

    Továbbá, a szakértők tanácsot, hogy vegye figyelembe az emeleten az épület, hiszen attól függően, emeletek száma, a teljes tömege szerkezete növekszik, és ennek megfelelően a terhelés alapján. Ha egyemeletes házat választott, bátran választjuk ki a fent említettek bármilyen formáját. De a kétemeletet csak egy födém-monolitikus vagy szalagos alapon kell felállítani. Ugyanakkor a szalag mélysége és szélessége az utolsó verzióban nagyobbnak kell lennie, mint egy emeletes épület felállításakor.

    Kiszámítása előtt a jellemzői az alapja a lebontó házat, meg kell emlékezni, hogy ez egy komplex folyamat, amely különleges kezelést igényel és a figyelmességet. Ha nem akarsz szakemberekhez fordulni, akkor az építési telek minden tulajdonosa saját számításokat eredményezhet.

    A számítástechnika előtt tudnia kell:

    • A gázblokkok sűrűsége és vastagsága;
    • Az építőanyagok és a tetők hozzávetőleges súlya;
    • Építeni;
    • talajtípus;
    • Hozzávetőleges hóterhelés.

     A tervezési folyamat nemcsak a rajzok kidolgozását, hanem a fő kommunikációs részek fejlesztését, az alagsor vagy a garázs kialakítását is magában foglalja az alagsorban, a bekötési rendszer összeállítása és a t. D. Végtére is, mindezek a tényezők közvetlenül befolyásolják a jövőbeli épületben alapuló alapítvány típusát.

     Az Alapítvány megtervezése előtt döntse el a költségvetést. Természetesen lehetetlen megmenteni az építést, de fontos gondolkodni egy drága alapítvány építésének megvalósíthatóságára. A döntést csak a talaj tanulmányozása után kell elfogadni.

     Épület

     Az alapítvány építése lehetséges, de pontos megfelel az építési technológia. Minden egyes típusú alapítvány esetében van saját lépcsős telepítési rendszer.

     Lap

     Mint már említettük, a lemez alapja tökéletes a levegőztetett betonházakhoz. Az alaplemez legfeljebb 100 évig tarthat az építési megközelítésben. A megbízhatóság alapja legalább 12 mm átmérőjű megerősítő rudak megfelelő megerősítése. Ne takarítsa meg az anyagokat, mivel ez egy fémkeret, amely a nyújtáshoz működik, és nem teszi lehetővé a födém repedését a jövőben.

     A vasbetonlemez a ház teljes felülete alatt van felszerelve. A lemezparamétereknek a jövőbeni levegőztetett betonépítés projektjét kell folytatniuk. Például garázsok vagy fürdők esetében a minimális vastagság 100 mm, és egy lakóház számára – legalább 200-250 mm. Ha felállnak, győződjön meg róla, hogy figyelmet fordít a lemez vízszigetelésére: az alap alján a tekercselő anyagokkal és a felső bevonattal vagy permetezéssel hidratálódik.

     A hőveszteség csökkentése érdekében az alapítványt szigetelni kell.

     Szalag

     Az öv alapja fő anyaga homokból, cementből és vízből készült beton. A jobb szilárdság érdekében meg kell erősíteni a vaserősítés miatt a betonbázis szerkezetét. Az építés előtt törölnie kell a tervezett építési telek területét, és az összes csapágyfal kívánt jelölését. Ezután a felületcseppeket tanulmányozzák, és a legalacsonyabb pontot választják ki, így kiküszöböli az alapítvány magasságának különbségét. Az árok, amelynek alja tökéletesen sima, akkor különféle gépekkel áshat a saját kezével. Ezután a homok és zúzott kő különleges párnája az alján van.

     Töltés előtt szükség van egy zsaluzat telepítésére, amely után a megerősítő keretet az alapítvány kerületén halmozta meg a megerősítő rudak vezérlésével.

     A töltéshez ajánlatos a gyári beton használata, amelyet az árok aljára öntik 20 cm-es rétegekkel. Minden réteget kell tiltani az üresség elkerülése érdekében. A munka vége után a felület szükségszerűen igazodik.

     A szalag alapja száraznak kell lennie a falak kezdete előtt. Ehhez szükség lehet körülbelül egy hónapra.

     Cölöpök és pillérek

     A halom és az oszlopok a leggazdaságosabbak az anyagok kis fogyasztása, valamint az építés magas szintje miatt.

     Mindkét típus tetejét egy vas vízszintes festő csatlakoztatja, amelyen az épület épül.

     Gasoblock – anyagi fény, amely nem igényel a ragasztóoldat extrudálását. Ha összehasonlítja a téglafalakkal, a levegőztetett betonblokkok szünet nélkül terjedhetnek. Az építési szabványok szerint 350-450 mm-es blokkokat használnak a külső falak falazására, belső – körülbelül 200 mm.

     Mielőtt elhelyezné az első blokkok sorát, szükség van az alapítás vízszigetelésére. A vízszigetelés anyagként a száraz keverékeken alapuló gumioid vagy polimer-cementhabarcsot választhat. Szükséges a cement-homokos keverék alapjának alapos összehangolása.

     Érdemes különös figyelmet fordítani az első soros levegőztetett betonblokkok megteremtésére, mivel pontosan pontosan helyezkednek el, az építés minősége függ. A falazat a kábel és a szint segítségével határozható meg.

     Styling, speciális ragasztó konzisztencia vastag tejföllel. A ragasztóoldatot egy simítóval vagy kocsival alkalmazzuk, amelynek szélessége megegyezik a falazat szélességével.

     A gázcsomag falazatának összehangolását az egyes sorok elhelyezése után ellenőrizni kell.

     Tippek

     • A gázbeton ház alatt lévő lemezes bázis legjobb megoldása egy melegített tűzhely, amely biztosítja a szükséges átfedési stabilitást.
     • A szellőztetett betonblokkok használatával végzett munka gyártását +5 és +25 fok közötti hőmérsékleten kell elvégezni.
     • A szalagalapítvány betonkeverének előállításához ajánlatos tiszta vizet használni, és az agyag és a föld szennyeződések nélkül.
     • Ha az utca mínusz hőmérséklet, akkor a melegvíz használata a dagasztóhabarcshoz megengedett, míg a hőt csak hidegre kell használni.
     • Az instabil talajok alapításának építése során végzett munka, érdemes gondoskodni a gödör falai erősítéséről.
     • A márka beton M100 alkalmas az építés kezdeti szakaszaira és az édességek öntésére. Az M200-at az M250 és a 300 házak alapításának alapítására használják, tökéletesen alkalmasak a terjedelmes magánházak alapjainak építésére.

     • Az oszlop alapjainak megerősítése érdekében meg kell erősítenie a támogatási területét. A szalag bázisát megerősítik a vasbeton peremek megerősítésével a teljes hosszúságú halom.
     • Az alap növeli a lakás hasznos területét legfeljebb kétszer, azonban a lakossági alagsori padló nem lehetetlen magas minőségű vízszigetelés nélkül.
     • Hogy a tömítések falak ne repedjenek az idő előtt, szükségük van a megerősítésük elvégzésére, amely után a blokkokat a külső felületre emeljük.
     • Tervezze meg az otthoni házak építési idejét, tekintettel arra, hogy az alapozási szakasz körülbelül egy hónapos munka.
     • Ne feledje, hogy nem szabad megalapozni az alapítványt a teljes költség megfizetése nélkül. A privát ház alapjainak legolcsóbb lehetőségét halomnak tekintik.

     Arról, hogy milyen alapítványra van szükség a levegőztetett beton házához, lásd a következő videót.

     Értékelje a cikket
     ( Még nincsenek értékelések )
     Megjegyzések hozzáadása

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: