A mészkőről zúzott

A mészkő zúzott kő 5-20, 40-70 mm vagy más frakciók, valamint a szűrés széles körben alkalmazható különböző tevékenységi területeken. Az anyagot a GOST követelményei normalizálják, meg kell felelnie a szigorú minőségi előírásoknak. A konkrét alapján meglehetősen magas. Egyéb felhasználási területek: az utak építésében, az alapok alanya – szükségszerűen kiválasztva, figyelembe véve a kő tulajdonságait.

Sajátosságok

Fehér vagy sárgás kő – mészkő zúzott kő – egy zúzott sziklafaj: kalcit. Természetesen a szerves eredetű termékek átalakítása során alakul ki. Kémiai összetételű, mészkő zúzott kő kalcium-karbonát, festhető, a szennyeződésektől függően, tégla, szürke, sárga. Az anyag úgy néz ki, amelyben az összetevőket uralják.

A kalcium-karbonát alapján számos hasonló tulajdonsággal rendelkező fajta alakult ki. A különbség a mészkő és a Dolomite Crusche között – mit érdemes beszélni többet. Ezeket az anyagokat gyakran összetévesztik hasonló szerkezetük miatt.

A dolomit szintén mészkő, de a talajvizek részt vesznek az oktatásában.

A fajták tiszta ásványi volumenen alapuló kategóriákra oszthatók. Azok, akik a Dolomit 75% -át tartalmazzák, mészkőnek tekintik. Ez az ömlesztett anyag számos előnye lehet.

 • Nagy hőmérsékleti cseppek ellenállása. Zúzott kő ellenáll a fagy és a fűtés egyenes napos sugarakkal.
 • Elérhető költségek. Az anyag kedvezően különbözik a gránit társasárfolyamtól.
 • Környezeti biztonság. A zúzott kőzetet nagyon alacsony radioaktivitási arányok jellemzik, amelyek szigorú biztonsági ellenőrzési környezetekben való használatra alkalmasak.
 • Teljesítmény jellemzői. Az anyag jól illeszkedik a TRAAM-hoz, alkalmas más anyagok és bevonatok bázisok létrehozására.

Hátrányok is ott vannak, és közvetlenül befolyásolják az anyag használatának alkalmazási körének megválasztását. Mészkő zúzott kő instabil a savak hatásai, nem túl tartós. A vízzel érintkező zúzott kő homályos, ezért nem használják olyan funkcionális szerepet játszó, mint funkcionális szerepet.

Hogyan bányászat?

A mészkő törmelék előállítása nyílt módon történik. A pályafutásokat az ország számos régiójában találják meg, ezért a piacon a verseny meglehetősen magas. Ez lehetővé teszi a nagyszabású építési munkálatok számára, hogy a beszállítókat a területi jelzéssel választsák. A kő bányászatának folyamata bizonyos módon történik.

 • A helyi felforgató munkák a kőbányában kerülnek végrehajtásra.
 • A buldózer és a kotrógép összegyűjti a keletkező kődarabokat, a rakodást elvégzik.
 • A leginkább nagyméretű formációkat választják ki. Ők küldenek egy különleges autót az őrléshez.
 • A kapott kőt a SIT rendszeren keresztül szétválasztjuk a frakciókba való szétválasztáshoz. A “képernyők” a válogatáshoz használják, amellyel sikeresen elkülönítheti a granulátumok különböző méretű anyagokat.
 • A rendezett termékek elválaszthatók, rendezve és osztályozva.

A zúzás után nyert mészkő zúzott kő a megállapított ajánlásoknak megfelelően kerül tárolásra, amelyet az ügyfeleknek szállítanak.

Jellemzők és tulajdonságok

A lime zúzott kő normalizálódik a 8267-93-as GOST követelményei, az összes típusú zúzott kő esetében, amely nem nagyobb, mint 2-3 g / cm3. Az anyagot számos műszaki paraméter jellemzi.

 • Fajsúly. Határozza meg, hogy hány tonna súlya 1 mészkő zúzott kő kocka, elég könnyű. A 20 mm-es frakciók méretével ez az indikátor 1,3 t. A lokalizált anyag nehezebb. A részecskék 40-70 mm-es méretével az 1 m 3 tömege 1410 kg lesz.
 • Testsűrűség. Ez egy kiszivárgás, amely meghatározza a sík és mentális alakok arányát százalékban. Minél kevesebb üresség és nagyobb erő, annál kevesebb lesz az érték. A mészkő törmelék esetében a tömítési koefficiens 10-12%.
 • Erő. Ezt a henger tömörítési tesztjei határozzák meg, amely során a törmelék megsemmisült. A keretképesség márkájának – mészkőfajták esetében – ritkán haladja meg az M800-at.
 • Fagyállóság. Ezt a fagy és a felolvasztási ciklusok száma határozza meg, amelyeket az anyagi transzferek veszteség nélkül. Standard mészkő zúzott kő eléri az F150-et.
 • Radioaktivitás. Mészkőfajták Ez a legalacsonyabb a törmelék között. A radioaktivitási mutatók nem haladják meg az 55 bc / kg-ot.

Ezek a főbb jellemzők, amelyek meghatározzák a mészkő törmelék alkalmazási körének meghatározását, képességeit, megengedett és megtartott terheléseket.

Márkák

A fehér zúzott kő az egyik legnépszerűbb építési anyag opció. Mint más típusú törmelék, mészkőnek van jelölése. Ezt az ásványi anyag szilárdságának mértéke határozza meg. 4 anyag márkájú.

 • M200. A leginkább instabil a mészkő törmelék minden változata. A minimális terhelések ellenállnak, amelyek alkalmasak a dömpingterületre, a tájkép kialakítására, de nem alkalmasak olyan területekre, ahol intenzív mechanikai hatások feltételezhetők a bevonat felületén.
 • M400. Népszerű márka, amelyet betonkötő elemként használnak. Átlagos nyomószilárdsága van, ezért alaposabb alkalmazási választást igényel. Zúzott kő, amely alkalmas az alacsony emelkedésű építésre, az ország és a háztartási telkek tereprendezésére.
 • M600. Optimális állvány az útépítéshez. Az ilyen anyagot széles körben használják a töltések beállításakor, vízelvezető párnák. És az M600 zúzott kő alkalmas építési mész és beton előállítására.
 • M800. Ezt a márkát nagy szilárdság jellemzi, megtalálja az alkalmazást az alapok létrehozásában, a konkrét monolitikus struktúrák helyreállításában és rekonstrukciójában.

A mészkő törmelék márka kiválasztásakor meg kell fontolnunk a megemlített mutatókat.

A számítások hibája arra a tényre vezet, hogy a zúzott kő egyszerűen összeomlik, amikor a csúcs működési terhelések érnek el.

Frakciók

Frakcionális divízió általában a törmelék számára. A gost által meghatározott részecskék méretével a következő mutatók lehetnek:

 • 5-10 mm;
 • 10-15 mm;
 • Legfeljebb 20 mm;
 • 20-40 mm;
 • legfeljebb 70 mm.

A keverékben különböző mutatókkal rendelkező részecskéket változnak: 5-20 mm. A koordinációban a gyártók más paraméterekkel is ellátják a mészkő zúzott köveket. Általában 120 és 150 mm közötti tartományban változnak – az ilyen anyagot már a seggfej nevezi meg. A mészkő zúzott kő, amelynek nagysága legfeljebb 20 mm, nagy, nagy – a 40 mm-nél nagyobb.

Vízkór

A kőzet kisebb és heterogén megoldásai, amelyek nem válogatnak, lásd a szűrést. Általában a frakciók mérete nem haladja meg a 3 mm-t 1,30 tömegsűrűséget és a 10-12% -os heréket. A nem fémes kőzet kis szemcséssége a diszkrét formájában a GOST követelményei szintén normalizálódnak.

Használt eszköz többféle célra.

 • Tájfejlesztéssel és tervezéssel.
 • Portland cement töltőanyagként.
 • A vakolási készítményekben a falburkolat díszítésének növelése érdekében. Leggyakrabban a belső térben ajánlott.
 • Az aszfalt bevonatának megállapításában.
 • Kerámia és beton burkolólapok előállításában. Ugyanakkor a termékek további nedvességvédelmet igényelnek, javítva a kémiai ellenállást.
 • Ásványi műtrágyák és építési keverékek létrehozásában. A zúzott kalcium-karbonát normál mészként jelenik meg.
 • A habblokkok gyártásához, levegőztetett beton termékek.

A nyitás az anyagot speciális zúzó- és válogatógépeken keresztül érjük el. Minden olyan frakció, amely a legkisebb sejtek, amelyeken keresztül az anyag áthalad. Mivel az ökológiai és a sugárzás biztonsági, a szűrés alkalmas komponenseként befejező készítmények alkalmazására a felszínen a falak, illetve az egyedi építészeti elemek.

Külsőleg úgy néz ki, mint a homok, lehet egy vöröses, fehér, sárga árnyék.

Alkalmazási terület

Az anyag használatának szétválasztását nagyrészt a frakciók méretei határozzák meg. A legkisebb lemorzsolódást dekoratív célokra használják: udvarra vagy végzetre. Ez nagyon vonzó, jól kondenzálódik a gördülettel. A helyszínen a javulás során elaludt a virágágyakban, a pályákon, a felesleges nedvességgel való érintkezés ellen védve.

Smallofraction zúzott kő, amelynek részecskeátmérője legfeljebb 10 mm-re van felhasznált adalékként betonként kötőanyagként és töltőanyagként. A kis méret miatt az ilyen zúzott kő a mesterséges kő fém megerősítését biztosítja. Az M100, M200 márkák kapott betonjai az alapításhoz, a jelenet vagy a veranda szerkezetének kialakításához használhatók. Illeszkedjen az anyagot és a monolitikus falak tömörítéséhez, a kerti pályák és a hozzáférési utak megszervezéséhez.

Amikor az alapítványok és szerkezetek intenzív terhelését hozza létre, mészkő törmelékkel, különös figyelmet kell fordítania a vízszigetelésre. Az anyag érzékeny a nedves környezetre való állandó érintkezésre. És elfogadhatatlan savak a zúzott rock – mészkő felületén, amelyek feloldódnak.

A kohászatban a közepes frakciók zúzott kője. Az anyag szükséges az acél olvasztáshoz, fluxusként működik. Ezenkívül zúzott formában a kalcium-karbonát forrása a műtrágyák összetevőjeként szolgál. Az építésben használt szódát és mész termel.

Középálló és nagyfajta mészkő törmelék lehetővé teszi a különböző bevonatok okait sikeresen kialakítani. Ők a vízelvezető párnák részét képezik, kombinálják a homokot és a kavicsot. A fő állapot a zúzott kőréteg (legfeljebb 20 cm) alacsony vastagsága, valamint annak helyszíne, amelyen a felszín alatti víz zárolva van. A zúzott mészkő kötési tulajdonságai sűrű alapot, jól ürítő nedvességet képeznek aszfaltból, betonból vagy más bevonatból.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: