A polisztirol hab által kibővített szigetelés: Használja az opciókat és a fektetési technológiát

Polisztirol hab – Népszerű szigetelés, amelyet magánházépítésben használnak. Az anyag sok előnye van. Elemezzük a polisztirol hab használatát és technológiáját.

Ami?

A polimer tömegét polisztirol előállítására használják, amelyet nagy nyomás alatt gőzfeldolgozásnak vetünk alá. A kezelés eredménye a tömeg növekedése lesz az összegben.

A habosított anyagok számos légbuborékkal rendelkeznek, amelyek vékony kagylóval rendelkeznek. Valójában a polisztirol hab egy hab, amely elegendő szilárdsággal és keménységgel rendelkezik, amely lehetővé teszi a hőt. A mindennapi életben a polisztirol habot habnak hívják. Az anyag megszerzésének technológiája magában foglalja a sztirol granulátumok töltését, amely polimer alapon oldódik. Ez a két anyag termelési technológiájának teljes alapja, de az anyagok megkülönböztető jellemzői vannak.

A szokásos habban a granulátumok feltöltésére használták a szokásos földgázt. A tűzálló opciók szén-dioxiddal vannak kitöltve. A vákuumhabok még mindig vannak változatai, amelyekben egyáltalán nincs gázkomponens.

Például külsőleg a habot szemcsés komponensekkel lehet megkülönböztetni, míg a bővített polisztirol – homogén anyagot. Ha fele lázad a habot, sok granulátum van kialakítva. A polisztirolnak nincs ilyen minősége. A polifoam olcsóbb, ami jelentős segítség az épületek külső szigetelésével. A polisztirol a legjobb mechanikai szilárdsággal rendelkezik.

Az anyagot sikeresen használják, mint a falak szigetelését a ház alapjain kívül és belül. Kis súlyú, beton, tégla, hab beton és falak hőszigetelésére használható.

A fából készült falak polisztiroljával való felmelegedés korlátozza azt a tényt, hogy a hab nagyobb szoros, mint a homlokzat fa. Maga a polisztirol nem rothadt. Mivel az anyag teljesen szintetikus, biológiailag semleges a penész és gombák megjelenéséhez.

A mai napig a polisztirol habot kényelmesen és elérhetőség jellemzi. Az anyag fő előnye vitathatatlan hőszigetelő tulajdonságok. A polifoamot a tartósság és a munka kényelmét különbözteti meg. Ez a tökéletes választás a tégla és a beton falához. Az anyaggal való munka során fontos, hogy ne felejtsük el a fa jellemzőit.

A polisztirol hab két fő fajtája van:

 • Extrudált. Ez egy elhanyagolt anyag, amelyet az ilyen berendezések extruderként történő felhasználásakor gyártanak. Néhány gyártó ezt a fajta extrudálást hívja.
 • Extrudálás Az anyagot kissé eltérő polimer tömeggel kezeljük, amelynek homogén szerkezete van. Általában eldobható csomagolást készít a termékek és eldobható edények számára.
 • Még létezik Sajtolt polisztirol hab, amelyet fokozott erő jellemez.
 • Autokláv A kibővített polisztirol extrudálási fajta, de a gyártók ritkán említik.
 • Presztus Polisztirol hab – népszerű fajta, amely relatív törékenységgel rendelkezik, de a vevők vonzzák az anyag végső értékét.

Általában polisztirol hab – anyag kétértelmű jellemzőkkel. Az anyag előnyeit és hátrányait mind a szerelmesek, mind a szakmai szakemberek erőteljesen megvitatták. Többet fogunk elemezni őket.

Előírások

A polisztirol hab fő jellemzői:

 • Hővezető. Szintje összehasonlítható az ásványgyapot mutatóival. A poliszterdilitol különböző sűrűségű, és az ásványi gyapjú szabványos értékekkel rendelkezik. Sűrű polisztirolhab kiválasztása, jelentősen növelheti az anyag hővezető képességét.
 • PARP permeability. A szokásos habot nulla gőz permeabilitás jellemzi. A polisztirol héjaknak nincs képessége a páratartalomra. Az extrudált polisztirolos hab néhány lehetősége kiváló gőzáteresztő képességgel rendelkezik. A formázáshoz a vágást használják, így a gőz vágásán keresztül beléphet az anyagba.

 • Nedvesség felszívódás. A jellemzővel rendelkező helyzet olyan módon fejlődik, hogy a szokásos polisztirol hab, amely vízbe kerül, tízszer több vizet vesz igénybe, mint az extrudált változat. Ezért a homlokzatokhoz ajánlott extrudált hab használata. És ez a habnak magas színvonalú védelmet kell biztosítania, különben a nedves anyagot nem tartják meg, hogy a hőt hogyan kell tartani.

 • Erő. Ha összehasonlítja a szokásos polisztirolt extrudált anyaggal, akkor az utóbbi nagyobb szilárdsági jellemzőkkel rendelkezik. Ez az opció nagy sűrűségű, ezért rögzíti a kapcsolatot a legkisebb granulátumok között. Az első változat hajlítószilárdságának mutatói 0,4-1 kg / cm. KV. A szokásos polisztirol 0,02 és 0,2 közötti értékeket mutat.

 • Hangszigetelés. Sokan úgy gondolják, hogy a hab jó védelem és hideg. És Shuma-tól. Azonban a levegőszerkezetnek köszönhetően az anyag csak kissé elhúzza a sokk zaját. A sokk zajokból történő hangszigeteléshez az anyagot több rétegben kell elhelyezni, megfigyelve az építési technológiákat. Nagyobb kellemetlen érzés általában levegő zajokat szállít. Még akkor is, ha elegendő a hab vastagsága, ez nem akadályozza a levegő zaját.
 • Ökológia. Néhány szakszerűtlen úgy véli, hogy a ház belsejétől származó házasság szigetelése perniciálisan befolyásolja az emberi egészségi állapotot. De a kibővített polisztirol környezeti biztonságát a megfelelő tesztek bizonyítják. A szigetelés nem hiába van, ajánlott a szigetelés és a felületi felület fedezésére. Ha az anyagot a szabadban hagyják, különösen nem raktározatlanok, akkor megkülönbözteti a káros összetevőket a légkörbe. Azonban a koncentrációjuk nem olyan magas, hogy kárt okozzon az emberi vagy a környezetre.

 • Permet. Ez is ellentmondásos jellemző, amennyiben a polisztirol hab biztonságosabb fa. A világítás, a fa valóban kis hőmérsékleti mutatókra van szüksége. A kiterjesztett polisztirol tűzére magas hőmérsékletre van szükség. De a nyílt tűz megjelenése előtt az anyag megolvad, és kiemeli a mérgező füstöt. Ugyanakkor a polisztirol hab nem képes független csillapításra, bár egyes gyártók az ellenkezőjét igénylik. A belföldi előírások szerint minden polisztirol hab a legveszélyesebb anyaghoz tartozik az égésben.

Az európai szabványok eltérnek a belföldiektől, így az éghetőségi jellemzők értékei eltérőek.

A modern adalékok nem fogják javítani ezt a minőséget, mert minden anyag az öregedésnek van kitéve. Minőségi mutatók, beleértve a gyúlékonyságot, az idő múlásával csökken, a polisztirol hab fogékonyvá válik az égésre. A polisztirol hab kiterjesztésének köre gyakran korlátozódik ezekre a tulajdonságokra.

Alkalmazási terület

A polisztirol hab kiváló alagsori szigetelésként mutatta magát. Az anyagtakaró áramkör előkészített platformot igényel. Mind az egyrétegű, mind a kétrétegű tojás megengedett. A szerelés után a polisztirol habot betonoldattal öntjük. Ezután az építmény szokásos módon épül fel. A módszer lehetővé teszi egy beton esztrich alkalmazása egyidejűleg a padló aljzatai nélkül.

Ha a polisztirol habot az alagsorba alkalmazzák, akkor az alapok kiváló minőségű izolálását érheti el. Az északi régiók számára releváns. Ugyanakkor a fagyasztás megmenti a vízszintes és a függőleges fektetést. A külső falak védelme magában foglalja az árok kötelező ásását kb. A mélységet a talaj fagyasztásának mélysége határozza meg. A lemezeket az alapítvány mentén halmozzák fel, és elaludt talajot. Ez a szigetelési lehetőség alkalmas egy faházra. Meleg falak a lakásban jobb a szoba belsejéből.

A polisztirol hab jól mutatott a mérnöki kommunikáció hőszigetelőjeként. Most már ismert, hogy a rosszul szigetelt kommunikáció révén van egy hőszivárgás 30 százalékig. Polisztirol hab acél csővezetékekhez, szellőztetéshez, kábelekhez és egyéb vonalakhoz. A polisztirol hab használata hozzájárul ahhoz, hogy a vonalak kisebb mélységben lehessen állapulni, ami csökkenti a munkaerőt.

Az anyag jól mutatott a hűtőszekrénnyel, fagyasztóberendezésekkel, hűtési bemutatóként. A nedvesség felszívódásának és a hővezető képességének indexének állításában. A hagyományos hőszigetelők nagyobb teljesítményt nyújtanak.

A polisztirol habnak nincs korlátozása. Az anyagot sikeresen használják a padlószigeteléshez, a falakhoz és a partíciókhoz. 5 cm vastag lemezek játszanak szerepet és hőszigetelő, és hangszigetelt, mivel az ütközési zaj szintje csökken. Az anyagmegőrzési technológia a varratok teljes varratait, valamint a kötelező lemezeket, amelyek elvégezhetik a választott vagy beton bázisokat.

Expandált polisztirol hab és tetőszigetelés. Ebből a célból kb. 7 mm vastagságú lemezek. Ugyanakkor a bitumenes vízszigetelés az anyag tetején lévő anyagot veszi át.

A munka technológiája magában foglalja a polisztirol hab felszerelését a felület hátulján. A kondenzátum képződése szabályozza a szellőztetett üreget, amelyet el kell tervezni.

Az alapítvány szintén szigetelt polisztirol hab. Mivel ez az épület alapja, az egész formatervezés tartóssága attól függ. Az elsődleges alapítvány hőszigetelésének kérdése, különösen a durva éghajlatú régiókban. A kibővített polisztirolt gyakran formálásként használják. Ez a lehetőség jelentősen csökkenti a drágább építőanyagok áramlási sebességét. Tekintsünk több technológiát a falak kültéri szigetelésére, amelyek saját kezével elvégezhetők.

A munka finomságai

A házon kívül eső polisztirol habok. A technológia magában foglalja a “harmatpontok” átadását. Ezenkívül, ha ragasztjuk az anyagot kívül, a hasznos területen belül lesz. A kültéri szigetelés expandált polisztirol habzás növeli a hő teljesítményét az épületben. A lemezek telepítését a vakálás alatt vagy a vakolat alatt lehet elvégezni. De a ragasztás előtt a munkafelületet ennek megfelelően kell elkészíteni.

A felületeket tisztázni kell a szennyeződés, a festék, a vakolat. Szükség esetén a függőlegesek igazodnak. Tedd magadnak a szigetelést könnyedén beilleszteni a falakra. A ragasztó mellett a polisztirol hab rögzíthető műanyag dugóval, széles kalappal.

Hogy a hőszigetelés minősége tisztességes szinten maradjon, a lemezek fontosak ahhoz, hogy szorosan rögzítsük egymást. A munka kényelme érdekében a technológia magában foglalja a lemezek alulról felfelé történő rögzítését. Ez fontos, mivel a felső lemezek lassan fagyasztott ragasztó keverék miatt eltolódhatnak.

A jobb rögzítő lemezeknél a szakértők javasolják a keretet. Ha a lemezeket közvetlenül a falra ragasztják, a tetejére beépíthetők erősítő rácsot. Korróziógátlónak kell lennie, amely alkalmas kültéri dekorációra. Az erősítő hálózat hozzájárul a szigetelés legjobb merevségéhez, így kevésbé fogékony lesz a kárhoz. Ezenkívül, ha a szigetelés ragasztva van a vakolat felületén, akkor az erősítő hálót is szükség lehet. Jobban fogja tartani ezt a réteget.

A ragasztó keverék teljes öntése után a szigetelést beillesztő alapozóval borítják. Bármely befejező a primer tetején van felszerelve. Érdemes megfontolni, hogy a külső hőszigetelést száraz és széltelen időben kell elvégezni. A környezeti hőmérsékletnek legalább 5 fokosnak kell lennie.

Ezenkívül minden további arcréteget csak az előző teljes szárítás után alkalmazzák. Csak ebben az esetben beszélhetünk a technológiák betartásáról és a szerelt hőszigetelés hosszú élettartamáról.

A polisztiltilol aktívan alkalmazzák magánszerkezetben tégla és fából készült falak számára. Az ilyen típusú alapítványok szigetelési technológiái eltérőek.

Ha extrudált polisztirol habról beszélünk, amelyet kültéri szigeteléshez használunk, érdemes megfontolni, hogy az anyag egyáltalán nem teszi lehetővé a levegőt. Ezért a fal és a szigetelés rétege között helytelenül végzett munkák, a nedvesség felhalmozódik. Hogy megszüntesse ezt a homlokzat és a kibővített polisztirol között, meg kell hagynia egy kis szakadékot. A keringő levegő megszárítja a falakat, és a felesleges nedvességet eltávolítják.

Munka közben érdemes megfontolni a fa tendenciáját. A szigetelés első szakaszában fontos, hogy kizárják a lehetséges hideghidakat. Ezen a területeken keresztül a forma megjelenése provokálhat. A fából készült falak polisztirolos habát csak a szerelt homlokzat módszerével lehet alkalmazni. Azt is érdemes megfontolni, hogy a faházak maguknak jó hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkeznek.

Faház szigetelés szükséges, ha:

 • A ház falának hosszú távú használata után kezdett átutalni a levegőt;
 • A felszíni réteg megsértése;
 • Az ízületek helyszínei, a fal egyértelműen homályos;
 • A naplófalak megrepedtek.

A teljes munkafolyamat lépésekre osztható:

 • előkészítő szakasz;
 • A Parobamire telepítése;
 • Polisztirol hab beszerelése;
 • A befejezések telepítése.

A fa felület előkészítési fázisa a következő munkákra osztható:

 • a régi festék eltávolítása;
 • szárítás;
 • az alap anyagának ellenőrzése az ízületek sűrűségére;
 • Szükség esetén – az ízületek beágyazása;
 • A fa kezelése és impregnálása.

Az utolsó tétel nagy jelentőséggel bír, így ebben a szakaszban fontos a kiváló minőségű alapok kiválasztása.

A parbarererer termelésének telepítése a fa és a szigetelés érintkezési pontján. A párologtatás egy membránfólia, amely három rétegből áll. Film alap – megerősített polipropilén. Mindkét oldalon polietilén rostot alkalmazunk rajta. Az ilyen párologtatás tökéletesen megvédi a belső felületet a gőzből és a kondenzátumból, amely a hőszigetelő anyagból származik.

A ParOBARRIRER lehet négyrétegű. Belső felületén egy fényvisszaverő réteg alumíniumfóliát adtunk hozzá. Ez egy további hőszigetelés, valamint a gőzvédelem. Az asztalok sűrűségben változhatnak. Ez az érték a kiváló minőségű tulajdonságokat érinti, valamint az árcédulát.

A Parboaper Laying Technology magában foglalja a film felszerelését mind a szigetelő lemezek mentén. Nagy jelentőséggel bír a film elhelyezésére. Ebben a pillanatban gondosan meg kell vizsgálnia a telepítési utasításokat, mivel a folyamat a gyártótól függ.

Ajánlások

Polisztirol hab főként pozitív. A felhasználók írják, hogy a magánépítésre Ez az anyag szakembereket ajánl. A professzionális építők ünnepeljék a kényelmet és a kiváló anyagminőséget. A lakás belsejében expandált polisztirol, az erkélyek gyakran szigetelnek.

A legtöbb felhasználó ünnepli az egyszerű anyagi telepítést. A meleg ház a fűtési költségek csökkentése érdekében, különösen akkor, ha a lakás terület tisztességes.

A polisztirol hab nem alkalmas lejtők dekorációjára, ez nem is nagyon jó választás a szigetelő tetőkhöz. Az anyag nem túl biztonságos a gyúlékonyság szempontjából. Viszonylag kis tüzek a polimer anyagokkal díszített szobákban a mérgező illékony termékek mérgezéséhez vezetnek.

Ezenkívül a polisztirol hab, a felhasználói becslések szerint, továbbra is megközelíti a rovarokat, valamint rágcsálókat. Bár a többi felhasználó sikeresen alkalmazza az anyagot és a tető szigetelését.

A szakértők ajánlani:

 • Biztonságosan fedezi a bővülő polisztirolt a nap, az eső és a hó. Az anyag teljesen összeomlik egy kis napfénytől.
 • Ne használjon polisztirol habot az épületek belső szigetelésére. Figyelembe kell vennie az anyag magas gyúlékonyságát. A polisztirolégő termékek nagy kárt okoznak az emberi egészségre. Ezenkívül a belsejéből származó falak hőszigetelése a nedvesség gyors felhalmozásához vezet, amelynek eredményeképpen a gombák megjelennek. Emiatt vannak különböző betegségek.
 • Szükséges részletesebben tanulmányozni a polisztirol hab tulajdonságait, ha a választás e szigetelésre esett. A polisztirol habot rosszul tanulmányozzák építőanyagként. Az anyag hőszigetelő minősége jó, de nem olyan régen megjelent a piacon, ezért nem ismert, hogy az anyag hosszú távú működést viselkedik.

A polisztirol hab alapjainak felszabadításáról, nézd meg az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: