A rugalmas márványról szól

Rugalmas márvány – innovatív anyag egyedi tulajdonságokkal. E cikk anyagából kiderül, hogy ez képviseli, milyen előnyökkel és hátrányokkal jár az, amit ez megtörténik, hogyan készül, és honnan használják. Ezenkívül a telepítés fő árnyalatairól beszélünk.

Ami?

Rugalmas márvány – Természetes kő alternatívája. Ez egy vékony lemez, amelynek felülete márvány morzsa, képes bármilyen szükséges formára. Az elülső oldalon a márvány bevonat védőréteget tartalmaz. Külsőleg, ez megegyezik a természetes moramorral, de könnyebben telepíthető csak 2-5 mm vastagságban. Rugalmas márvány megőrzi a sziklák legnagyobb jellemzőit.

4 rétegből áll.

 • Az alap (alsó réteg) üvegszál / textil, bitumen, pvc plasztisol. Az erő növelése érdekében a vakolathálózatot használjuk.
 • Az akrilen alapuló speciális ragasztókészítményt köztes rétegként alkalmazzuk.
 • Amellett, hogy a marha morzsák homlokzati homlokzat használatát természetes ásványi homok.
 • Felső réteg – impregnálás, gördülés alkalmazás közben.

A rugalmas márványt kő tapéta, puha csempézett, puha vadkőnek nevezik. 1 kV súlya.m legfeljebb 3 kg. Ez egy olyan berendezés, amelynek egy osztályú fagyálló F7, a fűtés +600 fokos.

Érvek és ellenérvek

Az injekcióban az építőanyagok sok előnye van. A stílus egyszerűségének és kényelmének köszönhetően megkülönböztethető:

 • különböző formák, rajzok, színes megoldások;
 • a különböző külső hatásokkal szembeni ellenállás (beleértve a kopást, a hőmérsékletcseppeket, a napsütéseket);
 • a belső (száraz és nedves helyiségekben) és a külső munkák használatának lehetősége;
 • Könnyű, a szerkezet és a vízálló rugalmassága, a könnyű vágás;
 • tartósság, a méretsorozat változása;
 • a nyílt tűz égésére és terjesztésére;
 • Nagy és kis helyiségekben való használat képessége;
 • különböző textúrák és típusú felület (sima és durva);
 • Dekoratív, kifinomultság, kombináció különböző bútorokkal és dekorációval;
 • a sima és görbületi bázisok előzetes képzés nélkül történő rögzítésének lehetősége;
 • ökológia, antisztatikusság, inert a gomba és a penész;
 • Paly permeabilitás, könnyű ellátás és vonzó költségek.

Kívánt esetben olyan építőanyagot készíthetünk saját kezével. A rugalmas márvány biztonságos az emberek, a háziállatok és a növények számára. Munka vele a család minden fejezetében. Ebben az esetben ez az anyag nem pazarolja az elválasztott kialakítást. Lényegében a burkolat hasonlít a falak falára háttérképen a zökkenőmentes technológián. Ezenkívül lehetőség van a kerekített és geometriai struktúrák beillesztésére (gömbölyű formákig).

Ebben az esetben a ragasztó rugalmas márvány eltérő lehet (beleértve a freskókat és téglákat). Ez lehetővé teszi, hogy szükség esetén módosítsa az elemeket, anélkül, hogy az összes burkolatot leítélné.

A rugalmas márvány előnyei mellett számos hátránya van. Például az anyag ára a termelési módszertől függ. Ha közvetlenül a karrierben történik, az ár fenti lesz.

Az ár függ a különböző beszállítók nyersanyagok, valamint a termelési helyek (importált arcok drágább, mint a belföldi).

Néhány fajta felület szűkíti az elfogadható alkalmazási köret. Például egy megkönnyebbülés és csiszolószerkezet (a durva csiszolópapírhoz hasonlít) bonyolítja a bevonatos ellátást. Az anyag kiválasztásakor érdemes megfontolni, hogy az akrilátok miatt meg kell mosni a kész burkolatot, meg kell határoznia az alkáli nélkül. Annak ellenére, hogy az anyagnak nincs szüksége az alapítvány speciális előkészítésére, nem fogja elrejteni a felületek nyilvánvaló hiányosságait (nagy konvexitások).

Áttetszőséggel rendelkezik, ha az alapot szín jellemzi, a foltok vékony burkolaton keresztül jönnek. Rossz és az a tény, hogy az anyag gyakran nem felel meg a színnek. Ezért, ha megvásárolná, figyelmet kell fordítania a pártszámra. Ellenkező esetben egy nagy kezelt területen egy monolitikus bevonat létrehozása nem működik.

Gyártástechnológia

A rugalmas márvány technológiát Németországban szabadalmaztatták. Az eredeti receptben a termék alapja a homokkő rétegek széles körű vágáshoz. Ez lehetővé teszi, hogy egy egyedi mintázattal és eredeti textúrával bevonjon.

A homokkő különböző – piros, bézs, rózsaszín, zöld, kék, kék, szürke, barna, fekete. Csiszolás, sima felületet keres. Ezután a polimer ragasztó rá kerül, és fedezi az alapot, így szárítva. A kötőanyag-összetétel polimerizációja után az alapot a márványmintázat rétegével eltávolítjuk. A munkadarab a napsütésben maradt a végső szárításhoz. Ennek eredményeképpen egy drága megjelenésű rugalmas anyag és egyedi minta.

A vicces gyártási technológia kissé eltér a klasszikus technikától. Ebben az esetben festékek a termelés árnyalatának növelése érdekében. Ez a technológia finom hibás anyagokkal működik. A kívánt szín elérése érdekében pigmentekkel keveredik. Először vegye be a fő mintát, ragasztóval kell használni az üvegszálat. Az elkészített ömlesztett összetétel a felületre kerül. A munkadarab a sablonon van rögzítve, majd az ömlesztett komponens gumi görgős használatával kapcsolódnak be. Miután megszáradott az alakból, az összes, ami nem volt ragasztva.

Fajták

A profilpiac a vevők figyelmét 2 típusú rugalmas márvány: levél (öntés) és csempézett. Ugyanakkor a lap rugalmas márvány csoportra oszlik: kő háttérképek és homlokzati lemezek. Minden típusnak saját tulajdonságai vannak.

 • Kőfalak Kevesebb vastagság (gyakrabban 1-1,5 mm), hasonlít a háttérképekre. Szélességük elérheti az 1-1,05 m-t, a hossza nem haladja meg a 2,6 m-t. Az ilyen mesterséges kő gyakrabban használják a falak beltérben való befejezéséhez.

 • Homlokzati lemezanyag Rugalmas lapok téglalap alakúak. Vastagságuk 2-6 mm. A paraméterek 500x250x2 mm-ről 1000x2500x6 mm-re lehetnek.

 • CsempeVastagabb kő tapéta, Vastagsága 2-5 mm. Klasszikus dimenziói 340×555, 340×550, 160×265, 80×265 mm. A csempe (különösen a vastag) anyagsorozatokat általában homlokzatok díszítésére használják.

A mérettartomány változékonysága hozzájárul bármely felület kialakításához. Különös figyelmet érdemel freskó. Ilyen kialakításban hosszú ideig tartják meg az alakot, a fényerőt és a színt. A rugalmas kő háttérvilágítással díszíthető, ami jól néz ki a modern stílus belsejében. A színes megoldások nem korlátozottak: a semleges és színes tónusok értékesítése eladó.

Ha szeretné, kiválaszthatja az anyagot a belső kialakításhoz, tekintve a divatirányzatok. Például ma divatban, fehér bevonat fényes típusú felület és öregedés arany (szürke, bézs) szín. A semleges hangok bevonása tökéletesen illeszkedik a belső térbe.

Matte és durva textúrák Csodálatosan nézd meg az antik bútorokkal, díszítő vakolattal kombinálva. Az ilyen arcú anyag hozzájárul a kívánt korszak légkörének kialakításához.

Használat használata

A rugalmas márvány felületi befejezést a lakossági és nem lakossági helyiségekben használják. A felszínre van felszerelve, amit nehéz a csempézett vagy természetes kő vetésére. Például elválaszthatja a házak homlokzatát, a folyosók falát, a folyosók.

A szaunák befejezésére szolgál. A fajtától függően használható a konyhák felületeinek felületére. Kikapcsolja a bemutatható konyhai kötényeket. Opcionálisan létrehozhat egy panelet – világos belső ékezeteket különböző helyiségek (beleértve az étkezőcsoportot, fürdőszobák, fürdőszobák, WC-k).

A rugalmas kő szabadtéri burkolat díszítése lehet. A vidéki házak és a városi lakások belsejében díszíthetik az akcentus zónákat is. Ma az ajtónyílások, a falsecaminok és a valódi, kandalló zónák és polcok befejezésére szolgál. A stilisztikai választástól függően lehet egy gyermekszoba, egy csarnok és a kabinet kialakításának kiemelése.

Oszlopokkal elválaszthatók, Úgy néz ki, látványos a fénysömbök és a tájképi golyók díszítésében. A rugalmas márvány megfelelő a kerítés kerítéseknél. A decoupage alapját képezi, amelyet a lámpa bárányának díszítésére használnak. Alkalmazzák a szakadt kő utánzása, díszítik a fali lámpákat.

Beépítési

Ragasztó rugalmas márvány könnyű. A papír típusától függően szükség lehet spatula, építőszalag, fésű, csempe ragasztó, építési kés.

Például, ha meg kell raknod a szakadt kő elvét, a technológia a következők:

 • Készítse elő a falat (tisztítva a régi bevonatot, tasak, áztatott);
 • Vegyünk egy lemezanyagot, az olló tetszőleges méretű darabokra, színekre és formákra vágva;
 • a dokkolóvarrások dimenziói vannak;
 • Készítsen ragasztót, terjessze a munkafelület mentén;
 • A ragasztó a rugalmas márvány hátsó oldaláról van elosztva, amely a túlzott felületet eltávolítja a spatulával;
 • A fragmensek ragasztva vannak a kiválasztott ábrán, ugyanolyan dokkolóteret hagyva a szélességben;
 • A szomszédos elemek közötti varratok ragasztóval olvadnak;
 • A működő felület szárítása után a rugalmas márvány eltávolítása védőburkolatai.

Amikor a kő háttérképek ragaszkodnak, a varratok ömlesztve csatlakoznak. A gép nem ragasztja ezt a burkolatot. Annak érdekében, hogy jobban lefektesse a falakat, kezdetben meg kell kérdeznie a megfelelő irányt. Összecsukható hajtások elfogadhatatlanok. Amikor a ragasztó összetételét a bevonatra és az alapra használják. A tapétákat legkésőbb 5 perccel kell ragasztani a ragasztó alkalmazása után. Ha kihasználja, a bevonat deformálódhat. A telepítés száraz és tiszta kezeket hajt végre.

A belső sarok kialakítása ugyanúgy történik, mint a szokásos háttérképekkel való munka. Anyagi hajlítások. Azonban a külső sarkok burkolatával ez ellenjavallt. Ebből az anyagból repedések az elülső oldalról. Ebben az esetben óvatosan kell levágni egy lapot. Meg kell állítani a meglévő mintát.

Ha a szoba nedves, a burkolat befejező védőbevonattal van ellátva.

A következő videóban a rugalmas márvány professzionális telepítését találja.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: