A szabványos egy-fél-fél-szilikát tégla méretei és súlya

A szilikát téglák a kvarc nyersanyagokból származnak, amelyek mész és egyéb anyagokat adnak, ami javítja a termék teljesítményét. Kezdetben a téglák megfelelő formát adnak a sajtó segítségével a standard méretek szerint, majd a munkadarabot az autoklávba költözik, ahol 12 atmoszférában nyomás alatt áll. Ezt követően a tégla kezelést 200 fokos hőmérsékleten kezeljük. A késztermékek minősége a technológiai folyamatok teljesítményétől függ, ezért fontos a paraméterek betartásának ellenőrzése minden egyes termelési szakaszban. A technológiai folyamat átlagosan 18 óra.

A téglák jellemzői

Az átlagos súlya egy szilikát 3-4 kg. A teljes munkaidős téglákat olyan épületek építésére használják, amelyek nem több, mint 3 emeleten vannak. Az egyes téglák sűrűsége a szilikától 1900 kg / kocka. M. Továbbá a gyártó olyan üreges köveket termelhet, amelyek könnyű súlyú és kisebb sűrűséggel rendelkeznek a szokásoshoz képest. Ez lehetővé teszi, hogy csökkentsék a nyomást az alapítvány, és javítja a szigetelés a szoba, amely lehetővé teszi, hogy fenntartsák a hőszigetelő tulajdonságai a fal, és csökkenti a vízben való fagyasztás kisebb vastagságú.

Egy üreges téglában minden nyílás a 8394-73-as GOST szerint merőleges. Szükség esetén a téglák más üregformákkal rendelkeznek. Az ilyen termékeket előnyösen többszintes struktúrák felépítésére használják, mivel jó hőszigeteléssel és alacsony tömegűek.

Súlymérés

Súlyosságukban a szilikát úgy néz ki, mint egy Chamotte Tégla. Egyes gyártók is hozzá alapanyagok gyártására vasoxid tégla, azzal az eredménnyel, hogy a termék van egyfajta hagyományos vörös tégla. De ha kiválasztja, figyelmet kell fordítani, mivel ez a fajta kövek nem használhatók a kandallók vagy kályhák befejezésére. Intenzív fűtéssel összeomlik, és porvé válnak.

Fontos megismerni a tégla súlyát, amelyet a termék típusa határozza meg. A szilikát használatától függően a következők.

  • Rendes. Egyszerű falazatra használják, és durva oldala van. A felszínen kis zsetonokkal rendelkezhet.

  • Szembenézés. Dekoratív termék, amelynek sima és dombornyomott felülete van, és nagyszámú színt különböztet meg. A téglákon nem lehet zsetonok vagy foltok az arc oldaláról.

Bármely test súlya bizonyos formában kezelhető, és saját munkát végezhet. A kiszámításkor fontos, hogy figyelembe vegye az üregek rendelkezésre állását a termékben és nedvességtartalmának, amely befolyásolja a súlyt. A standard szilikát aránya 1300-1900 kg / méter köbméter. A megfelelő kiszámítások lehetővé teszik, hogy milyen súlyt befolyásolnak az alapot, és biztosítják a megbízható alapot, amely ellenáll minden terhelésnek, és nem teszi lehetővé a falak megrepedését az építés során. A gyártónak is mindig jeleznie kell a késztermék arányát, amely leegyszerűsíti a számításokat.

Ha ezt a téglt választja, akkor meg kell emlékezni erejére, fagyállóságára és egyéb tulajdonságaira is. A fagyállóság mértéke szerint a szilikát a márkákra oszlik. Az F25 márka vonatkozik a külső falak eloltására. A téglák lehetőségének növelése érdekében az alacsony hőmérsékletnek való megfelelés érdekében a folyadékok felszínéről. Az ilyen készítményeket a kövek elülső oldalán a telepítés befejezése után alkalmazzák. Ez lehetővé teszi a nedvesség felszívódásának csökkentését és növeli a tégla fagyállóságát.

A kő erejét a márka határozza meg, amely szintén meg kell fontolnia. Például az M75 márka olyan struktúrák építésére szolgál, amelyek nem egynél több emeleten állnak. Azt is feltételezzük, hogy lehetőség nyílik a fuvarozó falakból, kis terheléssel. Mark M100 alkalmas két-három emeletes létesítményekre. Magas épületek esetében az M200-as téglaerősség.

Megkülönbözteti a szilikát tűzálló téglát, amely biztosítja az olyan komponensek hiányát, amelyek meggyulladhatnak. Az anyagból származó falakat bármilyen esetben szigeteléssel kell elválasztani. A szilikát hiánya magas vízelnyelési jelző.

Ismerje meg az 1 kocka tégla súlyát a falazatban, szükség van az informatikai termékek számának kezdetére. A szakemberek megjegyzik, hogy 414 darab egyetlen, sűrített – 314 kubai. Ez az összeg hozzávetőleges, mert mindez a varratok vastagságától és a falazat típusától függ. Például a varrás átlagos szélessége egy és fél cm, ezért ezt az értéket hozzá kell adni, ha kiszámítja a téglák számát egy köbös falazatmérőben. Minden olyan adat, amelyre a számításokat csak a GOST szerint gyártott termékekre alkalmazzák.

  • Formula a téglák számának kiszámításához Kubai falazatban: 100x100x 65 (88, 206).
  • Súlyszámítási képlet Kubai falazatban: 414 db. x 3-4 kg.

Tudva, hogy hány tégla egy köbméternyi falazásban, megrendelheti a szükséges összegét az objektumhoz, ugyanakkor az alapok mentése nélkül a túlzott anyagok vásárlása nélkül. Emlékeztetni kell arra, hogy minden egyes tételben hibás termékek lehetnek, ezért ajánlott 5% -ot hozzáadni a kívánt mennyiséghez. Ha a létesítményben lévő dekoratív elemek építése feltételezhető, akkor további 15% -ot kell hozzáadni a kívánt mennyiséghez.

Az objektumra vonatkozó téglákat általában olyan raklapokba szállítják, amelyek egy téglából egy kockát tartalmaznak. Ez lehetővé teszi a fejlesztőknek a számítások megtagadását, és megrendelheti a szükséges számú terméket. A szilikát méretek szabványosítottak, hogy kényelmes legyen a hangerő és az egységek számának kiszámításához.

Ezek a téglák lehet használni hordozó bázisokat, oszlopok, a pilóták és más tárgyakat, ezért a vásárlás előtt meg kell határozni, hogy milyen típusú falazat, amelyeket használni fognak. Ez a termék vastagsága és más paraméterek kiválasztásától függ. Például, az egyetlen tégla általában a létesítményekben lévő csapágyfalak építésére szolgál. Az üresség kitöltéséhez használhat egy órás téglákat.

Ezenkívül az anyag kiválasztásakor figyelembe kell venni azokat a képességet, hogy elnyelje őket, ami csökkenti a jellemzőket és csökkenti az alacsony hőmérsékletű ellenállást. Ezért nem ajánlott ilyen termékeket használni további vízszigetelés nélkül pincékben vagy más helyeken, ahol emelkedett páratartalom figyelhető meg. Emlékeztetni kell arra, hogy a szilikát nem tolerálja a magas hőmérsékletet, ezért nem ajánlott a fűtőberendezések közelében használni.

A modern technológiák használatával a fehér tégla gyártásában különböző színeket adhat a kompozícióhoz, és megváltoztathatja a termék színét az igényektől függően. Ma az ilyen téglák narancssárga, őszibarack és más színek lehetnek. Szükség esetén lehetőség van az egyéni követelményre. A színezést olyan pigmentek készítik, amelyek ellenállnak az ultraibolya és a csapadék, majd a felhasználás időtartama, a tégla megtartja a színét.

Standard paraméterek

Az építési szilikát kövek téglalap alakúak és Szabványos méretekkel rendelkezik:

  • egyszeri – 250x120x65 mm;
  • Egyórás – 250x120x88 mm;
  • Double – 130x176x206 mm.

A GOST szerint az eltérés megengedett, legfeljebb 5 mm méretből. Figyelembe kell vennie a házasságkötés elérhetőségét is a pártban. A nem szabványos termékek a falazatváláshoz vagy a partíciók építéséhez is használhatók.

A mai termelési technológia szerint lehetőség nyílik különböző típusú szilikát téglák előállítására, amelyek különböznek méretükben, paramétereiben és jellemzőikben. De a legnépszerűbbek a fent említett fő csoportok. Emlékeztetni kell arra, hogy a termék mérete nem határozza meg funkcionális és közvetlen célját, hanem lehetőséget ad arra, hogy meghatározza az öltözködés módját és típusát. Bizonyos esetekben is, ha különböző típusú téglákat használ, felgyorsíthatja a munkát, és mentheti őket.

A gyakorlatban gyakran szükséges nagyobb téglák alkalmazása, ezért ebben az esetben jobb, ha egy órás rudakat használunk, amelyekben a szélesség és a hossza ugyanaz, mint a szabvány, de a magasság több. Ezt a sűrített téglát a szükséges felületi tulajdonságoktól és annak hiányosságától függően használják. De amikor elhelyezi, meg kell emlékezni, hogy az ilyen termék súlya több lesz. Gyakran használják fel a falazat felgyorsítására, de kényelmetlen, hogy dolgozzon vele, mivel nagyobb súlyt kell emelnie.

Szilikát tégla környezeti anyag és jó tulajdonságokkal rendelkezik, Mi lehetővé teszi, hogy mindenhol használjon. A szilikát termék megvásárlásakor azonnal meg kell határoznia, hogy miért van szükség, ami lehetővé teszi a megfelelő választás megteremtését.

A szilikát téglák előnyeiről és mínuszáról a videóból tanulsz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: