A szalagalapra vonatkozó formák felszerelése és telepítése

  A magánház építése lehetetlen a fő részépítése nélkül – az Alapítvány. Leggyakrabban a kis egyszemélyes és kétszintes házak esetében a leginkább olcsó és egyszerű és egyszerűen válassza ki a szalagbázis építését, amelynek telepítése zsaluzat nélkül nem lehetséges.

  Mire van szükség?

  A szalagalapra vonatkozó zsaluzat egy olyan támogatási pajzs kialakítás, amely folyékony konkrét megoldást biztosít a szükséges forma. Fő feladata az egész épület erősségének biztosítása.

  A megfelelően telepített tervezésnek meg kell felelnie a következő követelményeknek:

  • tartsa a kezdeti alakot;
  • terjessze a megoldás nyomását az alapon;
  • Legyen hermetikus és gyorsan felállva.

  Hogyan működik a design?

  Az oldat űrlapja különböző anyagokból állítható fel. Ezek közé tartozik a fa, fém, vasbeton és még polisztirol hab. Az egyes anyagok zsaluzat eszköze előnyei és hátrányai vannak.

  Fa

  Ez a lehetőség a leggazdaságosabb – nem igényel különleges szakmai felszerelést. Az ilyen zsaluzat szélezett lemezekből vagy rétegelt lemezlapokból lehet előállítani. A tábla vastagsága a pajzs szükséges szilárdságától függően 19 és 50 mm között kell ingadnia. Azonban a fa elég nehéz beállítani, oly módon, hogy a nyílások és rések nem jelennek meg a nyomás alatt a beton, így ez az anyag igényel további rögzítés a kisegítő megálló nyereség.

  Fém

  Ez a design tartós és megbízható opció, amelyre az acéllemezekre 2 mm vastagságra van szükség. Vannak bizonyos előnyök előnyei. Először is, az acéllemezek rugalmasságának köszönhetően komplex elemeket lehet felállítani, és továbbra is lezáródnak, emellett nagy vízszigetelésük van. Másodszor, a fém alkalmas nem csak az övre, hanem más típusú zsaluzatokra is. Nos, végül a Földön kiálló zsaluzat egy része különböző módon történhet.

  A design hátrányai miatt az elrendezés és a magas anyagköltség összetettsége mellett érdemes megjegyezni a magas hővezető képességet és jelentős arányt, valamint a javítás összetettségét (szükséges argon hegesztés).

  Vasbeton

  A legdrágább és nehéz kialakítás vasbeton zsaluzat. Szükséges továbbá vásárolni, vagy bérelhető szakmai felszereléssel és kötőelemekkel. Mindazonáltal ez az anyag nem annyira ritkán az ereje és az élettartama, valamint a betonhabarcs fogyasztására való megtakarításának lehetősége.

  EPP-k (extrudálási polisztirol hab)

  Anyag is egy magas árkategóriájú, ugyanakkor egyre növekvő népszerűsége miatt a sokszínűség formában és méretben, a kis súly és a magas hő és vízszigetelése tulajdonságait. Könnyen felszerelhető saját kezével, és még az újonc is megbirkózik az ilyen munkával.

  A hullámos palánk zsaluzat is van egy kiviteli alakja. Azonban ez az opció nehéz szigetelni és erősíteni a megfelelő módon, így nagyon ritkán használják, és csak akkor, ha nincs más anyag kezében. És a drága műanyag pajzsokat, amelyek eltávolítják, és át egy új site csak akkor indokolt, ha legalább egy tucat különböző alapítványok terveznek.

  A kis darabos zsaluzás kialakítása minden anyag számára meglehetősen szabványos, és több fő elemből áll:

  • bizonyos súly és méretű pajzsok;
  • további zárak (állványok, támaszok);
  • kötőelemek (gazdaságok, zárak, bouts);
  • Különböző lépcsők, Riglels és Dies.

  Nagyméretű zsaluzás esetén, amelyet a nehéz többszintes struktúrák építésében, a fentiektől eltérő, a következő további elemekre van szükség:

  • Picker az aljzaton, hogy a pajzsokat szinten állítsa be;
  • az a hatály, ahol a munkavállalók állnak;
  • Shrew csavarok;
  • Különböző keretek, állványok és kommunikáció – a nehéz kivitel stabilitása függőleges helyzetben.

  A nagy tornyok és csövek, valamint a gerenda és a gerenda árnyékolási lehetőségek, valamint az alagutak és a hosszú vízszintes struktúrák kialakításához használt fénysugár-árnyékolási lehetőségek is használhatók.

  A tervezési jellemzőktől függően a zsaluzat is több típusra osztható.

  • Eltávolítható. Ebben az esetben a pajzsokat a szóló után leítélik.
  • Nem eltávolítható. A pajzsok az alapítvány részeként maradnak, és további funkciókat hajtanak végre. Például a polisztirilikus blokkok betont szigetelnek.
  • Kombinált. Ez az opció két anyagból készül, amelyek közül az egyik eltávolításra kerül a munka végén, a második maradványok.
  • Csúszó. A függőlegesen felemelő pajzsok miatt a bázis fala van felszerelve.
  • Összecsukható hordozható. Ezt a professzionális építőfejlesztés alkalmazza. Az ilyen fém- vagy műanyag lapokból készült zsaluzat több tíz alkalommal használható.
  • Leltár. Egy fém keret rétegelt lemezekből áll.

  Gyártás

  Annak érdekében, hogy a zsaluzat kiszámítása és telepítése saját kezével, először is szükséges, hogy a jövőbeni alapítvány rendszere. A kapott rajz szerint kiszámíthatja a szerkezet felszereléséhez szükséges anyag teljes mennyiségét. Például, ha bizonyos hosszúságú és szélességű szabványos vágódeszkákat használnak, akkor a jövőbeni alap kerülete szükséges ahhoz, hogy a hosszúságukra oszthassuk, és a bázis magassága a szélességükön van. A kapott értékeket megszorozzák egymással, és a köbméteres anyagok számát kapjuk, amely a munkához szükséges. A táblák költsége hozzáteszi a kötőelemeket és a megerősítést.

  De ez nem elég ahhoz, hogy számítani minden – szükség van, hogy megfelelően össze az egész tervezési oly módon, hogy nem pajzs esik, és a beton nem egy kicsit belőle.

  Ez a folyamat meglehetősen időigényes, és több szakaszban történik (a pajzsformák példáján).

  • Szerszámok és anyagok előkészítése. A számítások elvégzése után a fa megvásárolható, rögzített és minden hiányzó eszköz. Ellenőrizze a minőségét és a munkájukat.
  • Ásatás. A tervezett telek, amelyen a munkát megtervezik, a szemétből és a növényzetből tisztítják, távolítsa el a talaj felső rétegét és igazítsa. A kész platformon a kötelek és a tétek segítségével átszállítják a jövőbeni alapítvány méretét és tesztelve őket. A mélysége a bázis típusától függ: Lenyelt változat esetén az árok mélyebbre van szükség, mint a talajfagyasztási szint szintjén, finom tenyésztett – körülbelül 50 cm-re, és nem megfelelő centiméterre, hogy egyszerűen kijelölje a határokat. Az árok magának 8-12 cm-nél szélesebbnek kell lennie, mint a jövőbeni betonszalag, és az alsónak tömörül és sima. A mélyedés alján a homok és a kavics “párnája”, amely vastagsága akár 40 cm.
  • A zsaluzat gyártása. A szalagfajta árnyékoló zsaluzatnak kissé meghaladnia kell a jövőbeni szalag magasságát, és az egyik elem hossza 1,2-3 m. A pajzsokat nem szabad betonnyomás alatt táplálni, és hagyja ki a közösen.

  Először az anyagot az azonos hosszúságú táblákon vágjuk le. Ezután a rudak segítségével vannak rögzítve, amelyek az alapító oldalról a körmökkel eltömődnek. Ugyanazok a rudak kapcsolódnak 20 cm távolságra a pajzs oldalsó széleitől és minden méteren keresztül. Több rúd hosszabb alul van, és megéleli a végüket, hogy a földbe lehessen ragaszkodni.

  A körmök helyett önálló rajzokkal készíthetsz pajzsokat – még erősebb lesz, és nem kell őket meghajlítani őket. A táblák helyett OSP vagy rétegelt lemezeket használhat a fém sarkok erősítésével egy rúdból. Ennek az algoritmusnak megfelelően minden más pajzsot addig készítünk, amíg a szükséges elemek számát összegyűjtik.

  • Beépítési. A teljes zsaluzás összeszerelésének folyamata az árok belsejében lévő pajzsok rögzítésével kezdődik, ha a hegyes rudakat vezetjük. Meg kell vezetned őket, amíg a pajzs alsó széle nem érkezik kapcsolatba a talajjal. Ha az ilyen hegyes rudak nem teszik meg, akkor meg kell erősítenie a további bázist az árok alján lévő bárból, és csatolja a pajzsokat.

  A pajzs szintjének használata sík vízszintes, amelyre a kalapács fúj a kívánt oldalról. A pajzs függőleges szintet is beállíthatja. Az alábbi elemek az első jelölésre vannak felszerelve, hogy mindegyike ugyanabban a síkban állt.

  • Erősítési tervezés. Mielőtt egy megoldást zaklatni kell, az összes telepített és hitelesített elemet egyetlen rendszerbe és kívülről kell biztosítania, és belülről. Minden méteren keresztül külső biztonsági másolatok vannak, és a szerkezet mindkét oldala a sarkokban kerül megírásra. Ha a zsaluzat több mint két méter magasságban van, akkor a közzétételek két sorban vannak felszerelve.

  Az ellenkező pajzsokhoz egy rögzített távolságra, fém-stilettek voltak, 8-12 mm-es szálvastagsággal, alátétek és diófélék. Az ilyen csapok hossza meghaladja a jövőbeni betonszalag centiméter vastagságát 10 – két sorban 13-17 cm távolságban helyezkednek el a szélektől. A lyukak fúrtak a pajzsokba, egy darab műanyag cső van behelyezve, és a sarok átülteti, majd a két oldalán lévő anyákat meghúzza a kulcsmal. A tervezés befejezése után a vízszigetelés, a megerősítő bélés és a megoldás öntése lehetséges.

  • Szombatlépés zsalu. Lehetőség van arra, hogy a fából készült paneleket csak akkor hajtsák végre, miután a beton elégedetlen – az időjárási viszonyoktól függ, és 2-15 napos lehet. Amikor a megoldás legalább felét csökken az erő, a további retenció szükségessége eltűnik.

  Először is, az összes sarokhüvely felszabadul, a külső biztonsági mentések és tétek eltávolításra kerülnek. Ezután folytathatja a pajzsok szétszerelését. A csapok fölött szerzett dió eltávolításra kerül, a fémcsapokat eltávolítják, és maga a műanyag cső a helyszínen marad. A körmök rögzítőelemekkel szembeni pajzsok nehezebbek, mint az önhúzásnál.

  Miután az egész fát eltávolítjuk, gondosan meg kell vizsgálni az egész alapozó szalagot a felesleges beton vagy üresség, és megszüntetni őket, majd hagyja, hogy teljes keményedés és zsugorodás.

  Tippek

  Bár az Alapítvány betonszalagának eltávolítható fa zsaluzatának független gyártása az ár és a minőségi arány legjobb értéke az opcióval, az ilyen design nem a legolcsóbb vásárlás az építés minden szakaszában, mivel nagymértékben az alapja Az anyag fogyasztása nagyon magas. Lehetséges, hogy némileg megtakarító pénzeszközök, az összes alapot azonnal öntsük, és az alkatrészeknél.

  Töltő rétegek

  Az alapozás mélysége 1,5 méternél nagyobb, a töltés 2 vagy akár 3 szakaszra osztható. Az árok alja alacsony zsaluzatra van állítva, és a betont a maximális magasságra öntjük. Néhány óra múlva (6-8 – az időjárástól függően), szükség van az oldat felső rétegének eltávolítására, amelyben a tetejére emelt cementlé válik. A beton felületének durva kell lennie – javítja a következő réteggel való tapadást. Néhány nap múlva a zsaluzat eltávolítják és fel vannak állítva, majd az egész eljárást megismételjük.

  A második és a harmadik rétegek öntése során a zsaluzatnak kissé megragadja a már fagyasztott réteget a felső szélén. Mivel oly módon, hogy az alapítvány hossza nem befolyásolja, nem befolyásolja erejét.

  Függőleges kitöltés

  Ezzel a módszerrel az alapítvány több részre oszlik, akiknek az ízületei bizonyos távolságra terjednek. Az egyik részben a zsaluzat webhelye zárt végekkel van felszerelve, és a megerősítő rudaknak túl kell mennie az oldalsó sapkákon. A beton megkeményedése után, és a zsaluzat eltávolításra kerül, a következő betűkkel az ilyen megerősítési kiugrásokhoz kapcsolódnak. A zsaluzat szétszerelése és a következő webhelyen telepítve van, amely az egyik vége az alapítvány befejező részét adja. A kapcsolat helyett a félig keményített beton, a zsaluzat oldalirányú sapka nem szükséges.

  A mentés másik módja a fa eltávolítható zsaluzat újrafelhasználása a gazdasági igényekben. Annak érdekében, hogy ne legyen cementhabarcs, és nem fordult elő egy elpusztíthatatlan monolit, az ilyen zsaluzat belső oldala sűrű polietilénnel lehet lefedni. Az ilyen zsaluzat szinte tükrözi az alagsor szalag felületét is.

  Annak érdekében, hogy megakadályozzák a hibákat az első tapasztalatban, hogy saját formájában készítsen, a megfelelő anyagokat ki kell választani, és rögzíteni kell az összes elemet.

  A helyesen felállított kialakítás szilárd alapot hoz létre, amely hosszú évtizedekig szolgál.

  Arról, hogyan készítsünk egy szalagos alapítványt, lásd a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: