A szarufák rögzítéséről Mauerlatra

  A tetőszerkezetek megbízhatósága gyakran teljesen függ a teljes hordozó mechanizmus helyes telepítésétől. És az ilyen mechanizmus fő része rafutál. A kialakítás maga általában az úgynevezett Rafter lábakból áll, amely a különböző kiegészítő részek támogatása, amelyek között oldalirányú futások, hüvelyek, tartó állványok, stretch jelek és marhahús. A verseny lábak általában a gördeszka típusú jégtörő tetején vannak csatlakoztatva, és az alsó részeket Mauerlatra kell felszerelni.

  Részletesebben fogjuk kitalálni, hogy a raftált mellékletet Mauerlat-ba hajtják végre, és milyen lehetőségek vannak a rögzítéshez.

  Alapszabályok

  Ha az alapvető szabályokról beszélünk, az ilyen rendszer telepítését végzi, Ezután vegye figyelembe a következő szempontokat.

  • Ha csavarokat és csapokat használ, akkor az alatta lévő alátétek elhelyezését kell elvégezni. Az ilyen intézkedések képesek lesznek jelentősen növelni a rafter kapcsolatának erősségét.
  • A szarufák csatlakoztatásához Mauerlatba speciális rögzítőelemeket alkalmaznak – sarkok. Megfelelő csavarokkal vagy körmökkel vannak ellátva.
  • A Rafter MAUERLAT-ba mosott, amely a vastagságának 25% -át teszi ki. Jobb lesz, ha nem károsítja a fa integritását, mert elég súlyos terheléseket kell ellenállnia. A szigorúbb rögzítő típusát általában egy hang típusú mechanizmushoz használják.
  • Amikor telepíti szarufák a falra pórusbeton vagy tégla, a sávok kell rögzíteni Mauerlat segítségével kötőelemek tolóajtók. Az ilyen megoldás rendkívül népszerű lesz a masszív tető mechanizmusa számára. Például egy négylemezű tetőre.
  • A Maurolalat és a szarufák rögzítése az önmegkapcsolás és a körmök segítségével nem mindig teszi lehetővé a minőségi eredmény elérését. Hogy a kapcsolat valóban megbízható volt, akkor egy fém sarokot vehetsz több lyukkal a deszkákon.

  Vannak szabályok a jó rögzítő szarufák létrehozására Mauerlatra.

  • Bármely fém kötőelem kell biztonságosan és minőségi javítani az összes szükséges elemet.
  • A jól mozgatásához szükséges golyók méretei. A legmagasabb minőségű rögzítőelemek, ha a mélysége nem kevesebb, mint a brusade vastagság 1/3-ig. Ez általában 15 centiméterrel és annál több méretű anyagokra vonatkozik.
  • A mélységben mossák a szarufákban, legfeljebb 25% -os szélessége lehet. Az ilyen csomópontot gyakran használják a függő típus lábára, ezért további rögzítést igényelnek fém sarkokkal.
  • Az összes fa alkatrész csatlakoztatása, kivéve a csavarral több speciális fémes akciókra vagy alátétre van szükség. Az ilyen elemek lehetővé teszik, hogy ne megfulladjon a fa rögzítőit, ami megakadályozza a tervezés gyengülését.
  • Csak a körmöket vagy az öntapító csavarokat ne kell alkalmazni, mert az ilyen rögzítés megbízhatósága kicsi lesz. Meg kell erősíteni a lemezeik, sarkuk és más fémelemek.
  • Ha a tető anyagnak nagyobb tömege van, függetlenül attól, hogy milyen típusú szaruferikus mechanizmust használ Csúszó típusú vegyületek.

  A következő pillanatban – ki kell választania a megfelelő távolságot a gerendák között. Általában a törött keresztmetszet, a támogatási pontok és a tetőfedő rendszer közötti térben számítanak ki.

  De ha a problémák merülnek fel ezzel, akkor lehet kiszámítani azt a snip-on, ahol a szükséges számításokat tartalmazza.

  A támogatási csomópontok típusainak áttekintése

  Most megpróbáljuk kitalálni, hogy mi a csomópontok, hogy támogatják a Mauerlat támogatását. Ne feledje, hogy a megfontolás a következő kritériumokban történik:

  • Mező típus;
  • kapcsolat típus;
  • a golyók jelenléte vagy hiánya.

  A vegyület típusával

  Ha beszélünk a kapcsolat módjáról, meg kell érteni, hogy a vas-kapcsolatok esetében a csomópontok merevek lesznek és nem mozognak. Ugyanakkor a fa nagy lágysággal és dinamizmussal rendelkezik. Ez az anyag deformációnak, duzzadnak és eloszlatnak. Emiatt a szakemberek ajánlottak támogatni a típuscsomópontokat, figyelembe véve a fa alakváltozásának lehetőségét. Az ilyen csomópontok különböző mobilitású vegyületekkel rendelkezhetnek.

  • Nulla. Az ilyen rögzítés nehéz lesz 2 oldalnal, és a csomópontok szomszédosja sűrű lesz. Természetesen a mobilitás egyszerűen kizárt.
  • A mobilitás első fokával. Ebben az esetben lehetőség van a gerenda forgatására egy körben.
  • Másodfokú. Nemcsak kör alakú forgás, hanem az elmozdulás. Itt lesz megfelelően telepíteni szánkók vagy speciálások.
  • Harmadik fokozat. Itt van egy mozgás – vízszintesen, függőleges és körben.

  Azt is hozzá kell adni, hogy egy csomópont bármely mobilitással kell használni minimum egy pár rögzítési opciót.

  Például a laza a csavarhúzót emellett rögzíteni kell belülről egy támogató típusú támogatás típusa és dinamikus vegyületek erősítik speciális acél, anyák.

  A stop típusának megfelelően

  E kritérium szerint lehetőség van a mechanizmusok változatára:

  • Jelenlegi;
  • Függő.

  Az első kategória rendelkezik a támogatás egyik vagy több pontjával, a fuvarozó típusának falai mellett. Emiatt az oldalakon található falakból származó terhelés egy része eltűnik. Ezután az oldalsó állványok és „nagymamák” használják, mint másodlagos támogatja, amely támogatja a ló és a csatolt a fény átfedéseket. És a gerendák maguk tartalmát egyszerre, és húzza meg a design, ami szintén továbbít bizonyos terhelést a szarufa mechanizmus a falon a hordozó típusát.

  A Rafter ezen verziója a Mauerlathoz kapcsolódik, általában csúszóvegyületekkel. Mozoghatnak, ha deformálják a falakat, vagy leülnek az építkezésen, ami lehetővé teszi a tető teljesen elhagyását. Különösen fontos lesz az új épületekben, mert minden újonnan felállított épület határozottan zsugorodást ad a hőmérséklet ingadozása és a talaj mozgásának hatása alatt.

  A Rafter második kategóriája megkapta a nevét bármely más tartó hiánya miatt, kivéve egy pár csapágyfalat az oldalakon. Ez valójában egy ilyen rendszer olyan, mintha lógna a belső térépítés felett. Ezután a keretszerkezet terhelése Mauerlat-nak kell lennie.

  Az ilyen típusú karakterláncok rögzítéséhez merev kötőelemeket használnak, ahol nincs mozgás szabadsága, mivel a keret kialakítása csak egy pár referenciaponttal rendelkezik. Ez a szarufő mechanizmus távtartó, mivel komoly nyomást gyakorol a falakra.

  Egy kis terhelés eltávolítása az épület falaiból különböző Dop kifizetések, lehetővé téve, hogy meghúzza a mechanizmust a korcsolyávhoz, és végezze el a nyomást a falakon. Ha nem alkalmazol további berendezéseket, a tervezési megbízhatóság nagy kérdés alatt lesz.

  A védjegyek elérhetőségével

  A csúszó természet csatlakoztatása, hogy nyomást gyakoroljon a gerendákra, nem feltétlenül. Elég rendszeres sarok lesz. Általában, Ezt a módszert nem használják egyetlen tetőn, és azt használják, hogy átfedjék a négyszörös típusú tető tetőjét, nem túl nagy kiterjedésekkel.

  Ahhoz, hogy megbízható támogató csomópontot kapjon, tárolhatja a tartót, vagy blokkoló típusú fogot képezhet. A vágást a termék vastagságának 25% -ával készítjük el. Ne feledje, hogy számos módszer létezik a kivágás vagy a hajtás létrehozására:

  • Hard típusú rögzítés – itt dolgozik a gerenda belsejének tömörítésével, amely támogatja;
  • Mozgatható típus felszerelése – kiderül, ha a kivágás a sáv külső részéből készül.

  Nem vághatsz semmit, hanem olyan makacs fát, amely a gerenda felé van szegezve. Egy másik pont – vágjon valamit a Mauerlate-on, de a szarufákon. A Mauerlat-i kivágások jelentősen gyengülnek a tervezésnek.

  Ön is nem használhatja a bűntudat. De akkor minden Rafter láb egy csomó lesz, amely létrehoz egy kimenetet egy eresz.

  Mint Kpped?

  Nincs más vélemény arról, hogy milyen kötőelemek lesznek a legjobb megoldás az ilyen struktúrák összekapcsolására, ma nincs. De a zárójelek biztosan nincsenek ilyen elemek, és a lemezeket csak bizonyos típusú vegyületek létrehozásakor használják. És ez nem mindig. A leggyakrabban használt körmök és öntapító csavarok. Mindegyik rögzítőelem erősségeivel és gyengeségeivel rendelkezik.

  A Rafter mechanizmus gyártásához horganyzott csavarokat alkalmaznak, amelyek nem vonatkoznak a korrózió hatálya alá. Nagyon csavarják őket. Ehhez még egy egyszerű csavarhúzó is illeszkedik. Hátrányuk hosszú eltávolítás lesz, ha a formatervezés valamilyen oknál fogva lesz szétszerelni.

  A körmök szeretnek dolgozni, hogy különböző méretük van, és a pontozásuk csak egy kalapáccsal kell. A Rafter rögzítéséhez a legjobban használják a speciális körmöket a JAR-vel, amely lehetővé teszi, hogy a legmagasabb minőségű kapcsolatot megteremtse a fa.

  By the way, ha a körmökről beszélünk, nemrég nagyon népszerű acél festett galvanizált körmök. Optimálisan használható modellek, amelyek 3-5 milliméter több fa vastagságúak.

  Hogyan kell telepíteni?

  Most beszéljünk arról, hogy a fekélyezés hogyan történik. A telepítés a Mauerlat telepítéséből indul. A futás szükséges ahhoz, hogy a támasztócsavarok segítségével rögzítse a falakat. A Mauerlat-n lévő szarufák a következő algoritmus szerint kerülnek végrehajtásra.

  • Először szükség van Tervezési sablon létrehozása rafting lábak, amelyeket terveznek. Nagyon egyszerű, hogy megcsinálja, mert csak elég ahhoz, hogy a táblák hosszát a köröm segítségével csatlakozzon.
  • A kapott kialakítás következik rögzítse, ahol a rafting lábak rögzítésének helye lesz. Ezt követően mindent meg kell erősítenie az “olló” helyzetben egy másik táblát, amely párhuzamosan megy a gerenda átfedése. Ez lehetővé teszi a terv sarkának elérését.
  • Most létrehozunk egy másik sablont. De a rétegelt lemezlapból kell készülni. Alkalmazása lehetőséget ad arra, hogy meghatározza a gerendák gerendák méretét a Mauerlat támogatási pontján.
  • Korábban létrehozott sablonokat kell alkalmazni a létesítmények létrehozására, hogy a sávok összekapcsolását a kívánt szög alatt. Ez létrehoz egy úgynevezett Rafter farmot.
  • A gazdaságoknak fel kell emelniük a tetőt, és biztosítaniuk kell őket Mauerlat-on. Kezdje, hogy az élek szerkezeteinek telepítéséből szükséges. Ezt követően a felső területeken a gazdaságok eltömődnek a köröm és a kábel húzása. A kötél jelzőfényként szolgál a következő típusú tervek telepítéséhez. A fennmaradó Rafter struktúrák a becsült távolságra vannak szükség, de nem kevesebb, mint 600 milliméter a szomszédos gerenda átfedések között.

  Mindent a szarufák szereléséről Mauerlatba az alábbi videóban.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: