A téglafogyasztás kiszámítása?

A Tégla régóta az egyik leggyakoribb, ha nem a leggyakoribb anyag a különböző épületek építéséhez, a lakosságtól és a gazdasági és termelési végződésektől kezdve. Meg kell jegyezni, hogy ennek az anyagnak az alkalmazása bizonyos nehézségekkel jár az építkezési tervező számára.

Egyikük a pontos kiszámítása a fogyasztás tégla, hiszen ha rosszul számítani a téglából anyagok, kiderülhet, hogy az építési indul, és a téglák száma nem lesz elegendő, ami miatt az építőipar állj meg.

A téglafogyasztás kiszámítása?

A téglafogyasztás kiszámítása?

Mitől függ?

Ha azt mondod, hogy mi a téglák mennyisége a téglából, azt kell mondania, hogy a tényezők általában sokat lesznek. Kezdjük azzal, hogy a kiindulási számítás a téglafal vastagságától függően történik. Általában történik:

 • a tégla fele;
 • tégla;
 • Másfél téglából;
 • Két tégla.

Ez az első tényező. Egy másik tényező – az anyag mennyisége és fizikai mérete, mint ilyen. De mondani róluk, először azt kell mondani, hogy a tégla három oldala van. Az elsőnek neve van, és a legnagyobb, a második pedig a kanál neve és az oldala. És a tégla végét postának hívják. Ha hazai szabványokról beszélünk, akkor általában egy ilyen anyag van méretei 25x12x6,5 centiméterrel. Csak a hozzászólás magassága megváltozik. Egyetlen megoldás esetén már említettük, mint már említettük, 6,5 centiméter, egy és fél – 8,8 centiméter, és dupla – 13,8 centiméter.

A téglafogyasztás kiszámítása?

A téglafogyasztás kiszámítása?

A számítás elvei

Most mondjuk az anyagok fogyasztásának kiszámításának elveiről. A mai napig két megközelítés van a probléma megoldására:

 • A köbös tagok kockázati tagjának átlagos fogyasztása;
 • Ennek az anyagnak az átlagos értéke egy méteres négyzetes falazatra.

Az első technikát akkor alkalmazzák, amikor a fal vastagsága paraméterei egységesek lesznek rögzítéssel. Ez lehetséges, ha ugyanolyan téglát használ a teremtéshez. A második felhasználási mód csak olyan esetekben lesz, ha a fal homogén a vastagságában is. Itt lehet például egy példát adni arra, hogy ha a fal egy és másfél vagy két, és egy fél téglából áll, nemcsak az egyszemélyes, hanem kettős téglából áll, hanem a jumperek jelenlétében, majd átlagosan anyagi anyagot A kívánt összeg kiszámításához a mérő nem használható.

A téglafogyasztás kiszámítása?

A téglafogyasztás kiszámítása?

Ezenkívül a számítási elvben is jelzálni kell, hogy termelési összetevője szerint ezek az anyagok a teljes körű és üreges kategóriák kategóriáira vonatkozhatnak. Ezenkívül az anyagtól függően, amelyből a tégla készül, és a célpontja lehet:

 • szilikát;
 • klinkertégla;
 • Chamoten;
 • szemben;
 • hiper tömörített;
 • szamárus.

Természetesen vastagságuk és kötetük eltérő lesz, ami figyelembe kell vennie. A legjobbak közül, ha egy házi asztal kéznél van, ahol ezek a paraméterek tükröződnek. A megfelelő számítások elvégzéséhez figyelembe kell venni és a varratok vastagságát. Általában a norma valahol 10 milliméter (1 cm). Ezt a nagyságot egyszerűen az egység magasságához kell hozzáadni. By the way, pontosan elhanyagolható a megoldás varrásai a leggyakoribb hiba a számítások végrehajtásában. Ennek oka elég egyszerű – sokan úgy vélik, hogy a makacs varratok annyira jelentéktelenek a vastagságukban, hogy elhanyagolhatók.

A téglafogyasztás kiszámítása?

A téglafogyasztás kiszámítása?

A téglák számának kiszámításához egy módszert alkalmazhat a falak falai kiszámítása alapján. Ez a jelző szorzolódik az 1 méteres fal képződéséhez szükséges anyag mennyiségével. Itt figyelembe kell venni, hogy az egyszerűség vastagsága változhat. Ezután a számítás helyes lesz, ahol nem kell megtalálni a négyzetet, hanem a kötetet.

Ezt a képlet szerint lehet elvégezni – V = A * B * C, ahol:

 • a – magasság;
 • B – falazatszélesség;
 • C – vastagsága.

Ezzel a módszerrel meg kell emlékezni, hogy a számítások elvégzése során figyelembe kell venni az ablakok és ajtók nyitásainak elérhetőségét. El kell távolítani őket, mert a képletben nem lesznek lefektetik.

A téglafogyasztás kiszámítása?

A téglafogyasztás kiszámítása?

A kiszámítás?

Közvetlenül a számításokhoz fordulunk. A kőműves vastagság nem csak a metrikus dimenzióban van meghatározva, hanem az építőanyagok negyedik elemein is. Ezek a számítások a számológép segítségével készíthetők – hogyan kell kiszámítani, hogy mennyit kell az alapon, tudva a paraméterek, de kiszámítható és függetlenül lehet. Ezek függenek a kőműves vastagságtól, és használhatsz két technikát – Keresse meg a fal teljes térfogatát, és oszd meg a téglák térfogatára, miután bizonyos összeget kapott, vagy kiszámítja a pontos területet, és osztja meg a blokkterületre, miután megkapta a végeredmény ennek eredményeként.

Most beszéljünk a különböző típusú falazat különböző típusú falazatok végrehajtásáról, a falazathálózat használata nélkül. Ha kőművesekről beszélünk egy kőbe, akkor más esetekben más lehet, és különböző kötésekkel rendelkezik. De szélessége határozottan huszonöt centiméter – hosszúágy ágy ágy. Tegyük fel, hogy szükségünk van arra, hogy az alapbázis félméteres szintjét hét méteres hosszban emeljük, és a számítás a területen történik. Lássuk, hány sor. 500-65-ig osztunk el, és az érték körülbelül 7,69. Ez az, hogy felemeljük az alapot, vagy hét, vagy nyolc sorban.

A téglafogyasztás kiszámítása?

A téglafogyasztás kiszámítása?

De meg kell érteni, hogy a számítás a csempe ágyán fekvő anyagból, és egy másik kifelé irányuló épületből. Ezen az alapon meg kell számolni a hosszúságú anyag mennyiségét. Ha a falnak van egy semenzera hossza, akkor a 120 elosztásához 7000 szükséges. Körülbelül 58 értéket kapunk. Ugyanakkor még mindig van dokkoló varratok, szüksége van 7-re, szorozva a kapott értékhez, azaz 58. 407 darabot kapunk.

Az érték újraellenőrzéséhez egy másik módszert is alkalmazhat. Az oldal ilyen paraméterei vannak: 7×0.5×0.25 méter. Ha megszorozza ezeket az értékeket, akkor kapunk 0,875 köbméter. És egy egységnek a következő adatai vannak – 0,25×0.12×0.065, amely összege 0,00195 köbméter. Most megfordítjuk a kapott értékeket, és kapunk egy számú 448,7 téglát.

Hogyan lehet megbizonyosodnia arról, hogy a különbség még mindig ott van, de ez nem túl jelentős. Igen, és az első út pontosabb lesz, mert az alapítványban a példányszámot a sorban helyezzük el.

A téglafogyasztás kiszámítása?

A téglafogyasztás kiszámítása?

Tekintsük a hibák lehetőségeit a politalban. Ezt a falat a falon lévő falazat általában az arcanyag használatával végzett befejező munka elvégzése során használják. Ebben az esetben érdekes ismerni az esetleges helyszínre vagy pillérekre vonatkozó összeget. Ebben az esetben nem fogja megváltoztatni az alap méretét, és hagyja el a számot, mivel a blokk magassága megegyezik az utolsó esetben – 6,5 centiméter.

Most megtudja, hogy hány egységet kell létrehoznia egy sorozatot. Ehhez 0,25-re kell szednie, 28 darabot kapunk. Most szaporítsa ezt az értéket 7-re, és kapja meg a 196. ábrát. Anyag, amint azt láthatja, kevesebbre van szüksége, ami azt jelenti, hogy megmentheted, de itt nem szabad elfelejtenünk, hogy a polcon lévő falazat egész fal lehet, és nem csak egy néző megoldás lehet.

A téglafogyasztás kiszámítása?

A téglafogyasztás kiszámítása?

Egy másik lehetőség a kőműves, amelyet meg kell mondani, egy negyed egy kő. Ebben az esetben a tégla lefektetését a kanalakon végzik, amelyeket belsejében kell kezelni, és az éjjeli oldalra néz. Ezt a módszert általában arcként használják, de itt a rangok kevesebb lesz. Valahol 4 lesz a számítással, hogy több varrás lesz. Hosszúság, szükségünk lesz 28 téglára is, és a teljes összeg lesz 112 darab.

Vagyis hogyan győződjön meg róla, hogy az alap és a fal anyagainak kiszámításához szükséges három fő módszer példája, a számításban semmi sem bonyolult. Ugyanakkor a helyzet akkor fordulhat elő, ha szükséges a falazat vastagabbá tétele. De bármi is van, semmi sem változik. A készülék szélességével (25 centiméter) kell osztani, és külön számolva külön kell számolnia, szükség van arra, hogy összegezze és megkapja a teljes számot.

A téglafogyasztás kiszámítása?

A téglafogyasztás kiszámítása?

Tippek

Ha beszélünk a tanácsokról, akkor az első dolog, amit szeretnék mondani, hogy ha valami a számításokban nem működik, akkor jobb, ha a professzionális építőkre fordulnak, akik képesek lesznek gyorsan segíteni és előállítani a megfelelő összeg megfelelő számítását anyag. Egy másik tanács, amelyet meg kell mondani – a legjobb, ha valamilyen fajta tégla típus használata az építés során. Végtére is, a különböző típusok különböző paraméterekkel rendelkeznek, mivel ezek számításai eltérőek lesznek. És még a szakember is néha zavaros lehet ezeken a finomságokban.

Egy másik pont – Az online számológép használata jelentősen felgyorsíthatja a téglák fogyasztásának kiszámításának folyamatát szinte bármilyen konstrukcióra, függetlenül annak céljától.

A téglafogyasztás kiszámítása?

A téglafogyasztás kiszámítása?

A téglafogyasztás kiszámítása?

A téglák fogyasztásának kiszámításához lásd a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása