A termoelektromos generátorok jellemzői

A termikus erőművek a világon a legolcsóbb energia opciót ismerik el. De ennek a módszernek is alternatívája van, amelyet környezetbarát – termoelektromos generátorok (TEG) jellemeznek.

A termoelektromos generátorok jellemzői

Ami?

A termoelektromos generátor olyan eszköz, amelynek feladata a hőenergia villamos energiává történő átalakítása a termikus elemrendszer alkalmazásával.

A “termikus” energia koncepciója ebben az összefüggésben nem igazán igaz, mivel a hő csak az energia elfordításának módját jelenti.

A TEG egy termoelektromos jelenség, amelyet először a XIX. Század 20-as német fizikusai illusztrálnak. A Seepek kutatásának eredményét elektromos ellenállásként kezelik két különböző anyag láncolatában, de az egész folyamat csak a hőmérséklet függvényében halad.

A termoelektromos generátorok jellemzői

A termoelektromos generátorok jellemzői

Eszköz és működés elv

A termoelektromos generátor működésének elvét, vagy ahogy azt is nevezik, a hőszivattyú a hőenergia elektromos energiává történő átalakításán alapul, amely párhuzamosan vagy egymás után kötődő félvezetővel kötődik.

A kutatás során a német tudósok a Peltier teljesen új hatását hozták létre, amelyben azt jelzi, hogy a forrasztást végző félvezetők teljesen különböző anyagok lehetővé teszik a különbség észlelését az oldalsó pontok közötti hőmérséklet közötti különbség.

A termoelektromos generátorok jellemzői

A termoelektromos generátorok jellemzői

De hogyan kell megérteni, hogyan működik ez a rendszer? Minden nagyon egyszerű, egy ilyen koncepció egy adott algoritmuson alapul: ha az egyik elemet lehűtjük, és a másikat felmelegítjük, akkor az áram és a feszültség energiáját kapjuk. Az a fő jellemző, amely a többiektől kiosztott, ez a módszer, az, hogy mindenféle hőforrás használható, köztük egy újonnan leválasztott lemez, lámpa, tűz vagy akár egy csésze, csak párnával. Nos, a hűtőelem a leggyakrabban levegő vagy szokásos víz.

Hogyan vannak ilyen termikus generátorok? Ezek olyan speciális termikus akkumulátorokból állnak, amelyek karmester anyagokból készülnek, és a spa termobatárok eltérő hőmérsékletének hőcserélése.

A termoelektromos generátorok jellemzői

A termoelektromos generátorok jellemzői

Az elektromos áramkör áramkör a következő: Termikus elemei félvezetők, az ágak a téglalap alakú N- és P-típusú képesek kell végezni, a csatlakoztatott lemezek hideg és meleg ötvözetek, valamint a nagy terhelés.

A termoelektromos modul pozitív oldalai között megjegyzik, hogy minden feltétel során teljesen használatosak, Beleértve a kampányokat, valamint a könnyebb közlekedést. Ráadásul nincs olyan mozgatható rész, amely gyorsan rendelkezik ingatlanokkal.

És a hátrányok magukban foglalják az alacsony költségű, alacsony hatékonyságot (kb. 2-3%), valamint egy másik forrás fontosságát, amely racionális hőmérséklet-különbséget eredményez.

A termoelektromos generátorok jellemzői

meg kell említeni, hogy A tudósok aktívan dolgoznak azon kilátások a javítás és kiküszöbölések minden hibája az energiát ilyen módon. A leghatékonyabb termikus akkumulátorok kidolgozásának kísérletei és kutatása tovább javítja a hatékonyság fontosságát.

Mindazonáltal meglehetősen nehéz meghatározni ezeknek a lehetőségeknek az optimalitását, mivel ezek kizárólag gyakorlati mutatókban alapulnak, anélkül, hogy elméleti indoklást kapnának.

A termoelektromos generátorok jellemzői

Figyelembe véve az összes hiányosságot, nevezetesen az anyagok következetlenségét a termálfalak ötvözeire, nagyon nehéz beszélni az áttörésről a közeljövőben.

Van egy elmélet, hogy a jelenlegi szakaszban a fizikusok technológiai szempontból új módszert alkalmaznak az ötvözetek hatékonyabbá tételére, a nanotechnológia bevezetésével. Ezenkívül a nem hagyományos források felhasználásának változata lehetséges. Tehát a Kaliforniai Egyetemen kísérletet végeztünk, ahol a termikus akkumulátorokat szintetizált mesterséges molekulával helyettesítjük, amely arany mikroszkópos félvezetők kötőanyagként végzett. A kísérletek szerint világossá vált, hogy a jelenlegi tanulmányok hatékonysága csak az időt mutatja.

A termoelektromos generátorok jellemzői

Írja be az áttekintést

A villamos energia, a hőforrások, valamint a Az érintett szerkezeti elemek fajtáiból minden termoelektromos generátor több fajon van.

Üzemanyag. Az üzemanyag-égetésből származó hő, amely szén, földgáz és olaj, valamint a pirotechnikai csoportok égetésével nyert hő (DEAKERS).

A termoelektromos generátorok jellemzői

A termoelektromos generátorok jellemzői

Atomi termoelektromos generátorok, Ahol a forrás van a hőt a atomi reaktor (URAN-233, URAN-235, Pu-238, tórium), gyakran a termikus szivattyú itt – a második és harmadik szint az átalakulás.

Napenergia-generátorok A napelemes életben ismert napelemes kommunikátorok hője (tükrök, lencsék, hőcsövek).

Az újrahasznosítás hőt termel mindenféle forrásból, ami hulladékhő (kibocsátás és okorító gázok stb.).

A termoelektromos generátorok jellemzői

Radioizotóp Melegítsük a hőt az izotópok lebomlásával és hasításával, ezt a folyamatot maga a hasítás kontrollálhatatlansága jellemzi, és az eredmény az elemek felezési ideje.

Gradiens termoelektromos generátorok A külső hőmérsékleten kívüli hőmérsékleten alapulva a külső beavatkozás nélkül: a környezet és a kísérlet helyszíne (speciálisan felszerelve felszereléssel, ipari csővezetékkel és t. D.) Az eredeti indítási áram használatával. A fenti típusú hő-áramfejlesztő alkalmaztunk a felhasználása a keletkező elektromos energiát a Seebeck-effektus történő átalakítását hőenergia a törvény szerint a Joule-Lenza.

A termoelektromos generátorok jellemzői

Hatály

Az alacsony hatékonyság miatt a termoelektromos generátorokat széles körben használják Ahol nincs más lehetőség az energiaforrásokra, valamint a hőhiány hiánya alatt álló folyamatok során.

Fa kemencék elektromos generátorral

Ezt az eszközt egy zománcozott felület, a villamos energia forrása jellemzi, beleértve a fűtőtestet is. Az ilyen eszköz ereje elegendő lehet ahhoz, hogy a mobileszközt vagy más eszközöket autókészülékhez cigarettagyújtó aljzatával töltse fel. A paraméterek alapján megállapítható, hogy a generátor szokásos körülmények között képes dolgozni, nevezetesen gáz, fűtési rendszer és villamos energia jelenléte nélkül.

A termoelektromos generátorok jellemzői

A termoelektromos generátorok jellemzői

Az ipari termelés termoelektromos generátorai

Biolite került bemutatásra egy új modell a gyalogos – egy hordozható kályha, amely nem csak bemelegítés étel, hanem a díjat a mobilkészülék. Mindez a készülékbe beépített termoelektromos generátornak köszönhetően lehetséges.

Ez az eszköz rendben lesz az Ön számára a túrák, a halászat vagy bárhol távoli modern civilizáció. A tiolit generátor működését az égő üzemanyag jellemzi, amelyet a falak sorozata tartalmaz, és villamos energiát termel. A kapott villamos energia lehetővé teszi a telefon feltöltését, vagy kiemelheti a LED-et.

A termoelektromos generátorok jellemzői

Radioizotóp termoelektromos generátorok

Bennük az energiaforrás hő, amely a nyomelemek felosztása következtében alakul ki. Szüksége van állandó üzemanyag-ellátásra, így más generátorok fölé felett van. Azonban az alapvető hátránya azonban az, hogy amikor a munka meg kell felelnie a biztonsági szabályoknak, mint az ionizált anyagok sugárzása.

A termoelektromos generátorok jellemzői

A termoelektromos generátorok jellemzői

Annak ellenére, hogy az ilyen generátorok elindítása veszélyes lehet, beleértve a környezeti helyzetet is, felhasználásuk meglehetősen gyakori. Például, ártalmatlanításuk nem csak a Földön, hanem az űrben is lehetséges. Ismeretes, hogy a radioizotóp generátorok használják a navigációs rendszerek, leggyakrabban olyan helyeken, ahol nincs kommunikációs rendszerek.

A termoelektromos generátorok jellemzői

Termikus mikroelemek

A termobatikusok átalakítóként működnek, valamint a formatervezési mintájuk elektromos mérőműszerek, Celsiys-ben kalibrálva. Az ilyen eszközök hibája általában 0,01 fok. De meg kell jegyezni, hogy ezeket az eszközöket az abszolút nulla és legfeljebb 2000 Celsius-fok.

A termoelektromos generátorok jellemzői

A termikus elektromos generátorok a közelmúltban széles körben népszerűek voltak, ha keményen elérhető helyeken dolgoztak, amelyek teljesen megfosztják a kommunikációs rendszereket. Ezek a helyek közé tartoznak a hely, ahol ezeket az eszközöket egyre inkább az alternatív erőforrások formájában használják.

Ezzel kapcsolatban a tudományos és technológiai fejlődés, valamint a mélyreható tanulmányokat a fizika, a használata termoelektromos generátorok járművek helyreállítása hőenergia recirkulációs anyagok, amelyek eltávolítják autó kipufogó rendszerek.

A termoelektromos generátorok jellemzői

A következő videó bemutatja a villamos energia modern termogenerátorának áttekintését mindenhol.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása