A törmelék és a felhasználási terület fajtái

  Nehéz megkülönböztetni az építési munkák típusát, ahol a zúzott kő nem alkalmazható – valóban elengedhetetlen anyag, amelyet mindenféle színben és formában kínálnak. Mindegyik típusú munka egy vagy más sűrűségű anyagot, a bodybuppless, a tapadási és a frakcionális paraméterek szintjét igényli. Ezt és sok más dolgot megvitatják a felülvizsgálatunkban.

  Ami?

  Zúzott kő – az egyik legnépszerűbb építőanyag. Napjainkban nincs építési folyamat nélkül. A kereslet során egy erős alapítvány, a gyúrás beton. A zúzott kő minden fajtáját az autópályák és a hozzáférési útvonalak kiemelése során használják.

  Röviden, ez egy univerzális építőanyag, amely kiterjedt területe van.

  Cruspnka-t a rock-sziklák zúzásával kapják meg. A bányászat közvetlenül a fajta nyílt módon történik, speciális rakodógéppel rendelkező karrierben. Az így kapott nyersanyagokat termelési műhelyekbe szállítják, ahol rendezik és elküldjük a mechanikus zúzóegységekbe. A legkisebb szemcséket szűrjük a szűrésben, és az anyag többi részét az alap- és további frakcióktól függően rendezzük. Használt csiszolási technológia határozza meg a tengelykapcsoló és a RUBBANK herékének közelítő paramétereit. A feldolgozás utáni jellemzők tisztázása érdekében a laboratóriumba kerül, ahol a kísérleti módszereket műszaki és működési tulajdonságokkal és a goszt igényeinek való megfeleléssel állapítják meg. Minden egyes tételt jelöli és kap minőségi tanúsítványt. Ez egy nagyon fontos szakasz, mert építési és telepítési munkákhoz csak bizonyos típusú zúzott kő használható – azok, amelyek megfelelnek a szabványoknak GOST 8267-93. A zúzott kő 10-50 kg-os zsákokban valósul meg, nagyfokú vagy bánya a gépekben. Zúzott kő lehet fehér, sárga, rózsaszín vagy szürke.

  Megtörténik, hogy meg kell mosni vagy megmosni.

  Összehasonlítás a kavicskal

  A zúzott kő gyakran zavaros kavicskal. Mindkét anyagot a rock-sziklákból nyerik, azonban a termelésük módszerei változóak. Tehát a kavics az anyatenyészet természetes megsemmisítése során alakul ki a természetes folyamatok – eső, szél és az ultraibolya sugarak akciói alatt. Ez a folyamat folyamatos és több évezrede van. A zúzott kő mesterségesen alakul ki ipari zúzással. A kövek megszerzésének sebessége sokkal magasabb, a fajta erejétől és a zúzóberendezések erejétől függ.

  Azt állítható, hogy a kavicsnak saját természeti történelmi múltja van, és a törmelék hiányzik.

  A származási okok és az anyagok megjelenésének különbségei. A zúzás során kapott külön szemek szögletes élek és durva felületek vannak. Kavics, különösen a folyó vagy a tenger, lekerekített formák és sima számla. Ennek megfelelően a törmelék jobb, mint a kavics, egy tapadást biztosít egy cementtömeggel, mivel ez az anyag széles körben keresi az építési munkát. De a törmelék díszítő tulajdonságai sokkal alacsonyabbak, mint a kavicsé.

  Az utóbbi túlnyomórészt a tájkép kialakítására szolgál a rokkák előkészítéséhez és a kerti pályák kialakításához.

  A kémiai összetétel szempontjából a zúzott kő és a kavics hasonló komponensekkel rendelkezhet, de változhat – ez közvetlenül a nyersanyagok forrás típusától függ. Például egy azonos összetételű hegyvidéki anyagokból. És ha A RUBBANK az építési vagy kohászati ​​termelés pazarlásából származik, a kompozíció eltér a kavicstól.

  Főbb jellemzők és tulajdonságok

  Az anyafajták sajátosságaitól függően, és a zúzott kő gyártója különböző műszaki paramétereket tartalmazhat. Egy másik ömlesztett anyag kiválasztásakor figyelembe kell venni az üzemeltetési paramétereit, amely közvetlenül az elvégzett munka általános minőségétől függ.

  A GOST követelményeinek megfelelően számos alapvető minőségi kritérium megkülönböztethető.

  Sűrűség

  Ez a paraméter az anyag eredetének jellemzőitől függ, és 1,2-3 g / cm3 tartományban van. Minél magasabb a szuverén sűrűsége, az egyetemesség az építőanyag.

  A zúzott kő sűrűségével közvetlenül az erejével kapcsolatban a jellemzők közötti függőség közvetlenül arányos. Az erősség alatt a szemek képesek ellenállni a különböző intenzitású mechanikai terheléseknek. Ez a paraméter határozza alapján számos kísérletet, amelynek során a köveket sűrített nyomás alatt a henger – ilyen vizsgálatok utánozzák a valóságos használatának feltételeit ömlesztett anyag. Az eredményektől függően a gumi az M200-tól az M1600-ig terjedő erősségű csoportok egyikét hozzárendeli, míg a digitális jelző tükrözi a maximális megengedett terhelést, amelyet az anyag ellenáll.

  A törmelék minden osztályának jellemzője és felhasználási ága van.

  • M200 – alacsony erő. Egy ilyen kőet használnak, amikor egy gyenge terheléssel vagy vízelvezető rendszerek elrendezésével járnak.
  • M300-M600 – Malaya ereje. Ugyanabban az iparágakban, mint a zúzott kő M200.
  • M600-M800 – középső erő. A kő a jogosulatlan struktúrák felállítása, például a ház nem támogatja a falait.
  • M800-M1200 – elegendő erő. Ez a zúzott kő univerzálisnak tekinthető, a támogatások, kerítések, az alapítványok és a hordozók támogatására szolgál.
  • M1200-M1400 – fokozott erő. A kő talált egy alkalmazást a nagy magasságú struktúrák, a hidraulikus struktúrák és a híd támogatásainak megalapításában.
  • M1400-M1600 – Superproof Stone. A kérelmet a speciálisan felelős objektumok telepítésével korlátozzák.

  A szennyeződések jelenléte

  Bármely kőben általában gyengébb sziklák szennyeződése van. Kötelező normalizálódnak, mivel az ömlesztett anyag szilárdsága a térfogatától függ. Az ilyen komponensek aránya kísérleti laboratóriumokban történik, 20 MPa nyomáson.

  A jelenlegi szabványoknak megfelelően az alacsony fokozatú adalékanyagok határértékkoncentrációja:

  • M1600 – nem haladja meg az 1% -ot;

  • M1000-M1400 – Nem magasabb, mint 5%;

  • M400-M800 – nem magasabb, mint 10%.

  Ha a törékeny kiegészítések aránya meghaladja a 20% -ot, akkor az ilyen zúzott kő kavicshoz tartozik. Kizárólag a gyenge intenzitású pályák és az ideiglenes struktúrák kialakítása során használják.

  Beshech

  Ez a törmelék egyik fő tulajdonsága. A paraméter tükrözi a tű és a lamelláris szemek jelenlétét a törmelék tömegében. A BREEK értékétől függően az ömlesztett anyag eltérő:

  • Normál – 25-35%;

  • Superior – 15-25%;

  • CUBOID – legfeljebb 15%.

  Alacsony herék dörzsölte az építési és szerelési munkák iránti keresletben, ahol fontos a cementkeverék maximalizálása. A tűszemek ürességet alkotnak, és a kőnek többet kell hozzáadnia, de még ebben az esetben is a késztermék sűrűsége alatt lesz.

  A tű magas tartalmú és lapos elemek nagy tartalma gyakrabban fordul elő, amikor az útburkolat duzzadását végzi.

  Fagyállóság

  Ez a mutató különösen fontos az orosz éghajlat összefüggésében. Ez a kritérium tükrözi a fagyasztási ciklusok számát és a későbbi felolvasztás számát, amelyet a kő ellenáll, anélkül, hogy elvesztené az erejét. A kísérleti körülmények között a paraméter értékét kiszámítjuk, és a kő utáni telítettségét koncentrált nátrium-szulfát-oldatban kell kiszámítani.

  Jelöléskor a fagyállóság az F latin betűje jelenik meg, amely után numerikus adatok megyek – megmutatják a fagyasztási és felengedési ciklusok számát.

  A szemét fagyállósága az F15-F400-n belül van:

  • F15-F50 – instabil anyag, optimális a vízelvezető rendszerekhez és a belső munkák teljesítéséhez meleg struktúrákban;

  • Az F50-F150 egyenletes kő, amely alkalmas az alacsony emelkedésű struktúrák építésére meleg területeken;

  • F200 – A nagy ellenálló szemét jellege optimális az Oroszország és az északi régiók középső csíkjának körülményeihez képest.

  Tapadás

  Fontos paraméter a törmelék tapadása – a kő képes alkalmazkodni konkrét komponensekkel, amelyek különböző arányúak. Minél nagyobb a paraméter, annál jobb az anyag minősége.

  Mivel a gyakorlatban a legjobb tapadás szürke és sötét szürke kőből áll.

  Testsűrűség

  Ezt a mutatót a rubbák szállítására, valamint az elimináció során használják. A paraméter tükrözi a kő súlyát, amely egy kubába illeszkedik. A gabonák paramétereitől függően ez az érték változik: minél kisebb a törmelék, annál inkább illeszkedik egy térfogategységbe. A digitális jelzőt KG / m3-ban számítjuk ki. Így a gránit anyag térfogatsűrűsége 1400 kg / m3, és mészkő – 1250 kg / mw.

  Sugárzás háttere

  Egyes törmelékek a sugárzás forrása válnak, ezért minden fél kötelező tanúsításnak kell alávetni, valamint megfelelő dokumentumokat kell megerősítenie minőségét. A gránitkőben a radioaktív háttér maximalizálódik, és a törmelék több csoportja megkülönböztethető.

  • Első osztály – nem magasabb, mint 370 bc / kg. Minden típusú építési és telepítési munkában.

  • Második osztály – több mint 370 bc / kg. Optimulált ipari létesítmények és közúti ágynemű építésére. Nem ajánlott a belsőépítészethez.

  • Harmadik osztály – több mint 750 bc / kg. A lakóingatlanok és az emberek építési távolságában használható.

  A fajok áttekintése

  A törmelék ásványi összetétele közvetlenül a sziklák összetételétől függ. Tehát a gránit és a bazalt fajták magmás eredetű, dolomitikus – üledékes, márvány zúzott kő minden jele metamorf fajta. A származástól függően többféle törmelék megkülönböztethető. Legyenek a legkeresettebbek után.

  Granitis

  A gránit remekeket a gránit tömb összetörésével kapják meg. Az egyenetlen arc megkülönböztethető. A földi dimenzió 5-120 mm.

  A gránit dörzsölés a legtartósabb, univerzálisnak tekinthető. A gránit mellett tartalmazhatnak csillámot, kvarc szennyeződéseket, valamint vadvilágot. A kristályok jelenlététől függően a gabona árnyéka rózsaszín, szürke, még vöröses. A gránitkő szilárdsági paramétere megfelel az M1400-M1600 márkáknak, az F300-F400 fagyállóságának, a BREES-nek. Ugyanakkor a gránit anyag gyakran megnövekedett sugárzási háttérrel rendelkezik, ezért nem szabad lakóhelyeken dolgozni és a ház földjeinek elrendezésében.

  Az ilyen kő megvásárlásakor szükségszerűen minőségi tanúsítványt kell igényelni egy fél számára.

  Gravin

  Kavics zúzott kő alakul ki a felügyeleti sziklák vagy robbanásveszélyes módszer, amikor fejlődik a kőbányák. A kavics kavics szürkés kel, a gabona paraméterek a sekélytől egy nagy frakcióig változnak. A gránithoz képest egy ilyen kőből kevésbé szilárdság jellemzi – a legerősebb márka megfelel az M1200-nak. Ez a zúzott kő jelentősen elveszíti ezt a fontos kritériumokat, mint külső díszítést. Mindazonáltal előnye van.

  A kavicsos crushedbon kitermelése kevesebb munkát és pénzügyi költséget igényel, mivel a szikla szülők, a gránithoz képest sokkal kevésbé tartósak. Ez azt jelenti, hogy a zúzásukhoz nem kell olyan erős berendezéseket. A kavics általában közös építőanyag, amely megfizethető árat biztosít tőle. A kavics nulla sugárzással rendelkezik. Ez a fontos előny biztosítja az anyag növekvő igényeit lakóépületek, szociális és orvosi létesítmények telepítésekor.

  Kavics zúzott kőből készült több méretben: 3-10 mm, 5-20 mm, valamint 5-40 mm és 20-40 mm.

  Mészkő

  A dolomitából előállított mészkőkő. Követelés esetén kissé betöltött struktúrák. A mészkőnek magas lövése van, ipari karrierben bányászott. A szétválasztott kőzetek során a zúzott kő, az anyag 95% kalcium-karbonátból áll.

  A zúzott kő elterjedt elosztást kapott a demokratikus érték miatt. Azonban a kő erőssége kicsi, és a víz felszívódása nagyszerű. Ez jelentősen korlátozza az alkalmazás irányait. A gránit és a kavicsos ömlesztett anyaghoz képest a mészkő zúzott kő keresi a gyenge intenzitású közúti ruhákat. Ezenkívül a műtrágyák gyártása, valamint a szóda és a mész gyártása. A három méretben eladott karbonát zúzott kő: 5-20 mm, 20-40 mm, valamint 40-70 mm.

  Másodlagos

  Napjainkban egy másodlagos kő kapott nagy terjesztést. Az építőipar pazarlásának csiszolásával érhető el: monolitikus habosított szerkezetek vagy vasbeton termékek. Az ilyen törmelék előállításának költsége kicsi, illetve a késztermék ára elérhető. A gránithoz képest ez a fajta dörzsölés 2-3-szor olcsóbb lesz. Ez a költség azonban jelzi a fagyállóság csökkent paramétereit és az építőanyagok sűrűségét. A másodlagos crushedbon sűrűség márka megfelel az M800-nak, és a fagyállóság az F150-es jelzésnél tart.

  Az ilyen zúzott kő keresletben van a gyenge talajok növekedésében, töltőanyagként használható egy homokcementes oldathoz és a helyi útvonalak elrendezéséhez.

  Salak

  Slag zúzott kő – az acélhulladék-ipar zúzásának eredménye. Ez az anyag fokozott sűrűséggel rendelkezik – ez magasabb, mint a gránitkő. Az ilyen sűrűség azonban az anyag tömegének növekedését eredményezi, ez jelentős hátránya tekinthető az építésben.

  A Slag zúzott kő növeli a víz abszorpciós paramétereket, mert az ömlesztett komponens használatával rendelkező kialakítás nem érintkezhet vízzel. A Slag törmelék fagyállósága alacsony, ez csak 15 ciklus fagyás és utáni felolvasztás ellenáll. Referencia: A gránit képes ellenállni 250-300 ciklus. A salakanyagok használata az építési vállalkozásban csak figyelembe veszi a hiányosságait.

  A közúti javulás és lakásépítés iránti keresletben van.

  Az ütés zúzott kő valamivel kevésbé gyakori – a vulkáni típusú fajtákból származik. Vizuálisan úgy néz ki, mint egy sűrű domb a lapított formájú kövekből, a szín zöld, sárgás, barna vagy burgundi lehet. A Slate népszerű az építőanyagok gyártásában és az alacsony emelkedésű struktúrák építésében. Van egy isteni fajtája, amelynek csiszolása, amelynek nagy mennyiségű vékony lemez van kialakítva – a tetőfedő anyagok gyártásában keresnek. A Monolitikus ZBB létrehozásakor a palackos törmeléket is használják. De a tájtervezés legnagyobb terjesztését kapta. Slave Stone díszíti az országos pályákat, díszíti dekoratív részeket a helyi területen.

  A kvarcon alapuló szikláktól kezdve egy kvarc rubbkot kapnak – a sűrűsége a gránitnak felel meg. Ugyanakkor, ugyanakkor a kvarc gyenge radioaktív hátteret ad, és rendkívül vonzó nézet jellemzi. Ez elsősorban a kerti dekorációban van.

  Kevésbé gyakran az építési szférában egy diorit kő. A plagioklázból a nemvas ásványi anyagok megnövekedett tartalmát extraháljuk. 5-20 mm-es finomszemcsés frakcióban található.

  Frakciók

  Beszél, amit okok nem besorolásának zúzott kő kell állítani annak frakcionált részlege. A kezdeti nyersanyagok és a zúzóberendezések teljesítményétől függően a kő több méretben is felszabadítható.

  5-20

  Az ilyen törmeléket elsősorban kisméretű termékek gyártásában használják, például a burkolólapok.

  20-40

  Ez az anyag keresletben van, amikor monolitikus formákat hoz létre, például jól gyűrűk. A frakció zúzott kője részt vesz az összes beton felszabadításában.

  40-70

  A nagy frakció releváns a nagy térfogatok nagy mennyiségben történő felszabadulásához. Hasonló zúzott kő az autóipari autópályák elrendezése és a nagy ipari létesítmények építése. A réteg vastagságának növelése az útszakasz elrendezése során, egy kétrétegű párna általában alkalmas: egy nagy kő az alábbiakban van, a felső – közepes.

  70-150

  A 70-120, 120-150, valamint a 150-300 gránit dörzsölés frakciói még mindig hivatkozhatnak. Ezt a kőet elsősorban dekoratív célokra használják – a sövények és kerítések telepítésekor.

  Az anyag keresletben van a megerősítés és a vasbeton struktúrák létrehozásában

  Az alkalmazás területei és jellemzői

  Zúzott kő igény szerint sokféle iparágban.

  Tehát az építési vállalkozásokban homokos cementes oldat töltőanyag formájában működik. Az alkatrészek arányaitól függően az alapítvány építése során használható, a kerítésoszlopok és az esztrich padló kialakításához. Az anyag az útburkolat gumi alapjának megszervezésére szolgál.

  A tereprendezés során a törmelék keresletben van, amikor nyomvonalat készít az országban, az ágyak között az aljzat tömítése. A frakció méretétől függően a bázisok kialakulását az utak aszfaltozás előtt és a burkolólapok felszereléséhez használhatjuk. A parkosított tereprendezésben túlnyomórészt zúzta a középső frakciót: egy kis kő használatakor az anyag fogyasztása a négyzetméterenkénti számításban magasabb lesz.

  De a játszótér eszközhöz, a zúzott kő-homokos keverék nem alkalmas a gyermek sérülésének nagy kockázata miatt.

  A termelési szférában a zúzott kő az LCBC és a Liberty létrehozásakor használható. Az ilyen anyagot különböző márkák betonjának gyártásával foglalkozó vállalkozásokban használják.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: