Általános Foundation Terv

Alapítvány terv – az épület építése legfontosabb szakasza. Pontosságának és informativitása meghatározza a további munka minőségét, ezért fontos megismerni a terv kidolgozásának általános szabályait.

Sajátosságok

A lakóépület vagy az ipari struktúra tervezési tervének fejlesztésének fő oka az, hogy kijavítsa az összes kis dolgot, amely megfelel az építési szakaszban. Fontos megismerni a munka összes árnyalatát a bruttó hibák megelőzése érdekében.

Nem minden ember önállóan képes egy épület rajzot készíteni. Ebben az esetben jobb segítséget keresni a szakembereknek. Bárki, érintkezésbe az építőipari cég és biztosítja annak vázlatok tervet dolgozzon ki, lehet, hogy nem csak ellenőrzi a munka a munka, hanem aktívan vegyenek részt benne. Ugyanakkor az ügyfélnek előzetesen meg kell vitatnia a végrehajtó társasággal, az együttműködés részleteit a kölcsönösen előnyös szerződés megkötése érdekében.

A projektdokumentáció létrehozásához meg kell várni a szerkezet szerkezetének előkészítésének végét. A projekt koordinálása érdekében kapcsolatba kell lépnie a projektvállalattal, amely ellenőrzi a helyességét. Ezt követően az ügyfél megkapja az alapítvány kitöltéséhez szükséges munkák teljes listáját.

Projekt létrehozása, szükség van a jövőbeli struktúra műszaki jellemzőire.

Semmilyen esetben semmilyen esetben sem használható más hasonló tervek más projektjei, mivel nem veszik figyelembe az adott webhely sajátosságait.

Az Alapítvány projekt fejlesztését figyelembe kell venni az összes műszaki szabvány és tervezési feltétel figyelembevételével. Szükséges a gyárakban gyártott termékek és struktúrák speciális katalógusa. A projekt megértésének megkönnyítése érdekében a projektdokumentáció minden szakaszának szekvenciaszámmal kell rendelkeznie.

Az egyszerűség és a könnyű átruházás a földön, pontosan meg kell tartania a terv egyes részeinek skálázását. Különösen a nagy távoli képeknek külön mérleggel kell rendelkezniük. Az alapítványi terv általános skálázása 1: 100, 1: 200, 1: 300 és 1: 400 arányban kell lennie.

Komolyan megkönnyíti a rajz átadását a terepen, amely tengelyirányú jelölést tesz lehetővé. Ugyanakkor a bontást és a szélsőséges tengelyeket nemcsak az általános tervre, hanem a távoli fajokra és az egyes elemekre is alkalmazni kell. A részletes pontos rajzhoz fontos meghatározni a szélsőséges és a középső tengelyek közötti távolságot.

Tervezési sorrend

Mielőtt a struktúra tervezési dokumentációja összeáll, fontos meghatározni a kinevezését. Például el kell döntenie, hogy az alapítvány lakossági alacsony emelkedésű otthonra vagy egy nyári házra vonatkozik-e.

Rusztikus vagy magánházban pontos szobákat kell meghatározni. Ha szükség van rá, akkor a lakossági helyiségek számának tartalmaznia kell a vendégek számára szánt szobákat. A terv tervezetének részletes alaprajzának kell lennie.

Az Alapítvány rajzának tartalmaznia kell az építés általános súlyát, a terhelés növekedésének mértékét a talaj működése során és jellemzői során. Fontos jelezni a talaj típusát, amelyen a jövőbeli struktúrák erőssége és tartóssága függ.

A projekt létrehozásának következő szakasza az oldal összes további épületének számítása és jelzése. Ezek magukban foglalhatják: garázs, szauna, tároló, utcai WC.

Az alapítvány helyének különleges elrendezésében az embereknek meg kell teremteniük egy félreeső rekreációs területet a telek. Fontos számukra elhelyezni az elülső homlokzatot, hogy elrejtse az idegen szemtől a parkosított díszítéssel.

Az alapterv létrehozásának befejezése előtt meg kell határoznia a szükséges földmunkát, hogy megszüntesse a helyszín szabálytalanságait. Csak akkor, ha a mester terv előkészítéséhez és a papírra való rajzolás rajzolása.

A pontos elrendezés és az illetékes rajzok lehetővé teszik, hogy jó megtakarításokkal, készpénzzel és időben végezzen építési munkát. A struktúra tervének jóváhagyása után azonnal elkészíthet egy szeptikus tartályt annak érdekében, hogy az építmény pontosabbá tegye.

Különböző alapok tervezése

Számos olyan alapja van, amelyek saját sajátosságaikat tartalmazzák.

A lakóépület építéséhez szalag, halom vagy lemezbázis használható.

Szalagalapítvány

Szükség van a nem üres talajra fenntartott nedvességgel és kompenzált fagyos por teljesítményével. Tartós alapok megszerzéséhez ismernie kell a talaj összetételét, és feltárja a talajvíz mélységét a megerősítés és a szalag keresztmetszetének speciális számításához.

Terv létrehozása a ház támogatására, meg kell adnia a szakasz konfigurációját, a mérnöki kommunikáció helyét, az al-beton és az elrendezés mélységétVAGY. A legpontosabb rajz megszerzéséhez helyesen meg kell adnia a referenciablokk koordinátáit és paramétereit is. A bázis telepítése a számlálóegység telepítésével kezdődik, majd más elemek vannak csatolva.

Halom fundam

A koordináták tengelyeit jelző halommarkupból kell állnia. A rajzot nem szabad megjelölni az ilyen típusú bázis létrehozásához szükséges összes tartó helyzetét.

A szűrő alapítvány teljesítéséhez a legnehezebb dolog, mivel az alkalmazott anyagok keretének és magyarázó megjegyzéseinek felszerelésének keretéből kell állnia. Azonban ez a fajta halom alapítvány megbízhatóbb és tartós, mivel a kialakítása lehetővé teszi, hogy egyenletesen terjessze az építés súlyát a támogatáson.

Födém-alapítvány

A megerősítési rendszerből, hő- és vízszigetelő rendszerekből kell állnia. A telepítés a talaj felszínére szoros helyen állítható, amely elkerülhető a Föld fagyos bevitelének az építkezésen.

A monolitikus sűrű alapítványnak a tömörített talaj helyének, egy speciális, dammed “párna”, a dorenit és a beton réteg helyéből kell állnia, valamint a hidro- és hőszigetelés rétege. A vízszigetelő anyagok tetején a monolitikus lemez és a betonlemez erősítőszalagja halmozott, amelyet a rajzon is fel kell sorolni.

Az öv és a halom alap elrendezése a terv tisztázására tervezett szakaszokból kell állnia. A szekciókban meg kell jeleníteni a támogatási kontúrokat, a vízszigetelő rétegeket, a jelenetet és a szegélyek méretét.

Az övtípus olyan szintek jelzését igényli, beleértve a Föld felületét, az Alapítvány talpát és a szélét.

A telepítési hely egyszerűsítése érdekében nyitott érintéseket kell alkalmazni a nyilakkal, amelyek jelzik a rögzítő sík irányát.

A szerkezet méretétől függően

A jövőbeli struktúra megtervezéséhez nem csak a talaj típusát és a helyszín területét, hanem a ház területét is figyelembe kell venni. A struktúra a talaj terhelésétől függ. Például a 7×9, 9×9 vagy 10×10 m alapítvány építése lehet.

Ahhoz, hogy egy 7-es alapot 9 m-en, jobb, ha a ház alatt szalagalapítványt használ. A telepítés előtt ki kell számolnia a konkrét támogatás minimális területét és mélységét. A szalagtervezéshez ideális feltétel egy ülő talaj, amelyet alacsony természetes páratartalom, poros összetétel és nagy szerkezeti szilárdság jellemez.

Az alapvető terv szabályai szerint fontos a projekt összes előkészítő munkájához.

Ehhez jelölje meg a felépítést, amelyen az árok határait és az elrendezés mélységét jelzik. A jobb erő érdekében az alsó rész jobb a vízelvezető rétegekből, beleértve a zúzott kő-, homokot és a vizet.

A lakóépületek elrendezését a formonság. A 7×9 vagy 9×9 ház kiváló minőségű felépítéséhez a legjobb, ha a szélezett, 2,5-3 cm vastagságú, szélességű, 10-15 cm szélességet használ. Az ilyen testületek lehetővé teszik a sima alapot, amely nem igényel további befejező munkákat.

A forma kialakítása magasabbnak kell lennie, mint az árok szintje 40 cm-rel, és a lemezek közötti maximális résnek 0,3 cm-re kell lennie. A zsaluzat befejezése után a vízszigetelőréteget kell megállapítani, hogy megakadályozzák a nedvesség elpárologtatását és növeljék a támogatás erősségét.

A struktúrák keretrendszere – A tartós alapítvány szerves része. Ezért előnyös, ha a fém megerősítést 11 mm átmérőjű.

A struktúrák tervének tartalmaznia kell egy konkrét megoldás kiszámítását, amelyre szükség lesz az alap kitöltéséhez. Az érvénytelen számítások egy keverék hiányához vezethetnek, ami komolyan befolyásolja az alapítvány erősségét és megbízhatóságát.

Kiváló minőségű megoldás készítéséhez ajánlott egy cement márkát használni, amely nem alacsonyabb, mint az M250, nagy vagy közepes homok és zúzott kő.

Az alapítvány alapításának kiszámítását kell elvégezni, figyelembe véve a talajfagyasztás szintjét. Egy kis keret épület beépíthető 2,5 m méretű, 1,5 m mélységben található csavaros cölöpökbe.

De a 10×10 m építése erősebb alapot hoz létre. Jobb, ha erősített konkrét támaszokat használnak neki, amely ellenáll a talaj por erejének hatásának, és képes megakadályozni a struktúra deformációját.

További dokumentáció

Az alaptervhez csatolt fő dokumentáció mellett a következő dokumentumokat kell tartalmaznia:

 • Az összefoglaló specifikáció, amelyben a követelményeket a nulla jel alatti összes elemre határozzák meg;
 • Szkennelés és terv a prefab ágyak felszerelésére;
 • a root megerősítési rendszer, figyelembe véve az épület terhelését;
 • A hidro- és hőszigetelő rétegek helyreállítására szolgáló rendszerek;
 • Táblázatok, amelyek az alaptámogatás működési jellemzőit jelzik;
 • Jogi nyilatkozatok.

  A megbízható és tartós alapítvány megszerzéséhez képzett megközelítést és pontos számításokat kell használnia. A projekt fejlesztésére irányuló kísérlet elkerülhetetlenül a hibák kialakulásához vezet, amelyek végül további pénzkiadást igényelnek.

  A hazai projekt létrehozásáról, nézd meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: