Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Sok fajta anyagot hoztak létre az alacsony emelkedésű konstrukció érdekében. Néhányat gyakrabban használják, mások – kevesebb.

Annak ellenére, hogy az Arbolit nem újdonság az építési piacon, sok fogyasztó nem tud semmit a termelési technológiájáról, jellemzőiről, előnyeiről és hátrányairól.

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Ami?

Arbéria – Könnyű beton anyag, amely szerves töltőanyagokkal gyártott. A legtöbb szerkezeti építőanyag könnyebb. Például kisebb tömege van a klasszikus tégla vagy mesterséges kőhöz képest.

Az arbit blokkok gyártását nagyrészt technikai specifikációik és működési tulajdonságok határozzák meg. Az anyagot szigorúnak kell kiállítani a GOST szabványoknak megfelelően.

Azonban egyes gyártók rossz minőségű nyersanyagokat használnak, ami olyan blokkokat eredményez, amelyek nem felelnek meg a bejelentett jellemzőknek.

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Összetett

Az arbolit keverékben különböző komponensek lehetnek. A GOST 19222-84 szerint az Arbolitnak több alkatrészből kell állnia.

Szerves töltőanyag – chip. Ahhoz, hogy kiváló minőségű blokkok, fa részecskék kell használni, amelyek méretei nem haladja meg a 30, 10 és 5 mm hosszúságú, szélességű és vastagságú, rendre. Ezenkívül az erdőben a poliszacharidok tartalma nem haladhatja meg a 2% -ot. A szerves töltőanyagban nem érinti a gombaelemek vagy a különböző mechanikai zárványok. Az arbolit típusától függően a chip tartalma 75-90%.

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Cement asztráló. Portland cement, amelynek márka nem alacsonyabb, mint M400, kell használni, mint egy ilyen helykitöltő. Egyes gyártók a fagyálló cement alapján készült blokkokat kínálnak. Meg kell jegyezni, hogy hosszú távú tárolás esetén a cementblokkok elveszítik a kezdeti jellemzőket, amelyek miatt nem felelnek meg a gyártó által bejelentett követelményeknek.

Annak érdekében, hogy ne találkozzunk ilyen problémával, a tapasztalt építők azt javasolják, hogy a cementből származó arbolit vásárlása nem alacsonyabb, mint az M500 márka.

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

A kémiai eredetű alkatrészek. Az arolit blokkok részben olyan szerves aggregátumokból állnak, amelyek rendelkeznek tulajdonság rothadással. Annak érdekében, hogy elkerüljük a csillapító zsetonokat gomba közben, különböző kémiai adalékanyagokat adunk a keverékhez. Ezek lehetnek kalcium- vagy ammónium-kloridok, alumínium-szulfát vagy más szervetlen anyagok. Az ilyen komponenseket az emberi egészség ártalmatlansága jellemzi. Nemcsak a faforgács korai károsodásától való védelmet nyújtják, hanem felgyorsítják az arbolit keverék komponenseinek tapadási folyamatát, miközben csökkentik a szárítóblokkok idejét.

A vizet az arbolit létrehozására is használják. A minőségét a GOST 23732-79 szabályozza. A víz nem tartalmazhat zsírokat és lipidszármazékokat, színező komponenseket. A blokkok gyártásához csak friss folyadékot használnak.

Mielőtt folytatná a technológiai eljárást, a víz- és kémiai összetevők laboratóriumi kutatásnak vannak kitéve. Rendszeresen végeznek minden egyes újonnan fogadott fél számára.

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Fajták

A gyártók többféle betonosztályt termelnek. Beszélnek róluk az alábbiakban.

 • Építőkockák. Ez a csoport hőszigetelő és szerkezeti anyagot tartalmaz. Ezeket az alkatrészeket különböző területeken használják. Az elsőnek van egy kis sűrűsége, hogy a hőszigetelő bázist, amikor a belső átfedés. A tervezési opció sűrűsége körülbelül 800 kg / kocka. m (nagyobb cementtartalom miatt). Mivel a nagyobb szilárdság, egy ilyen Papercrete használható fel tartófalak és tartószerkezetek.
 • Arbolit lemezek. Hőszigetelő anyagként használják. Sűrűségük nem haladja meg az 500 kg / kockát. M.

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

 • Blokkok dekoratív arccal. Az ilyen termékeket márvány morzsákkal vagy csempékkel elválaszthatjuk. Ezek az anyagok sokkal drágábbak, mint a szokásos blokkok. Azonban a szerkezet, amellyel feláll, nincs szükség további munkára a homlokzat dekoratív felületén.
 • Megoldás. Közvetlenül az építkezésen készül, és nem tárolható. A megoldást monolitikus termékek létrehozására használják. Leggyakrabban a lakóépületek szigetelésére szolgál, sokkal kevésbé gyakran – a kis struktúrák építéséhez. Ezenkívül egy olyan szerkezetű, nem eltávolítható zsaluzat, amelynek magassága nem haladja meg a 3 emeleten.

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

 • Gipsz arbolit. Különbsége a szokásos – felhasználás a vakolat termelésében, Portland Cement helyett. Jelentős előnyökkel jár: nem igényli a kémiai összetevők használatát és gyorsan megkötött.

Mint minden tanúsított építőanyag, blokk az arbolitis bizonyos méretben készül. A “futó” termékeket úgy tekintik, hogy a hosszúságú, szélességű és 500, 300 és 200 mm-es hosszúságú paraméterek paraméterekkel rendelkeznek.

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Gyártási technológia

Az arbolit termelése a nagyvállalatok blokkokban automatizált. A gyártási folyamat több lépést tartalmaz, amelyeket az alábbiakban ismertetünk.

 • Szerves töltőanyag betöltése adagolóban. Az adagolóeszköz rögzítve van a felvonón, amely az összetevőt a keverőberendezés tartályába szállítja.
 • Kémiai reagensek betöltése.
 • Portland cement hozzáadása egy bizonyos márkához.
 • A keverék összetevőinek gondos keverése homogén tömeg eléréséhez. A kapott oldatot vibropresszív eszközzel küldjük el a vibrációs asztalra.
 • Tömegvisszatérés formákban. Ebben a szakaszban a sajtó használatának köszönhetően tömöríti a termékeket. Ha a sejtekben nem szabványos formák blokkokat kell kapnia, a speciális lemezeket a sejtekbe helyezzük. Ennek eredményeként háromszög alakú vagy trapézeket kapunk.
 • Blokkok küldése a szárító kamrákban. A hõmérséklet, amelyben a termékeket szárítják, nem szabályozzák a GOST. Azonban az anyagok lehetővé teszik a kamrában legfeljebb 24 órán keresztül.

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Az arbolit blokkok készítése otthon lehet. Az anyagilag összetett folyamat független létrehozása. Az összes komponens alapos előkészítését igényli.

Különös figyelmet kell fordítani a faforgácsokra. Az összes fafajta, tűlevelű sziklák, például fenyő vagy fenyő, előnyösebb lesz. A kéreg vagy a tű jelenléte nem lehet több mint 5% a teljes tömeghez képest.

Ha otthoni blokkokat hoz létre, nem minden építész lehet a kémiai adalékanyagok. Nélkülük, a tapadási folyamat jelentősen nehéz lesz, és a termékek megszilárdulásának ideje növekedni fog (néha néhány hétig szárad). A magas minőségű anyagok független gyártása a saját kezével valószínűtlen. A leggyakrabban az Otthon blokkokat hoz létre az alacsony karbantartási létesítmények építéséhez.

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Usál hatókör

Arbolit blokkok – építőanyag, amelyet aktívan alkalmaznak magánszerkezetben. A házakat és házakat épít, különböző gazdasági célú épületekből. A termékek blokkja tökéletesen megtartja a hőt, amellyel megengedhető, hogy még kemény éghajlati viszonyokban is megengedhető legyen. Ezenkívül az anyag meglehetősen erős a rovására, amelyre népszerű a szeizmikus aktív régiókban.

Az alacsony emelkedésű konstrukcióban az Arbolit az épületek építésére szolgál “a semmiből”, Tehát a falszerkezetek és a padlófelület szigetelésére. Arbolit blokkok megtalálták a használatukat tároló létesítményeket, ipari és mezőgazdasági célokat. Kiderül a meleg garázsok, fürdők, fészek és különböző közüzemi épületekből.

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Előnyök

Annak eldöntése, hogy válasszon-e egy arbolitot, mint a fő építőanyagot, azt előzetesen meg kell vizsgálni a tulajdonságait, valamint előnyeit és hátrányait. Az alábbiakban a blokk termékek előnyei vannak.

 • Környezeti tisztaság. A gyártása anyag, kémiai komponensek nem használják, amelyek kiemelik az anyag az emberi egészségre káros az építkezés során, vagy az azt követő működését a szerkezet.
 • Nagy hajlítószilárdság. A talaj talajának vagy szezonális mozgásainak elvezetésénél a legtöbb építőanyag repedések, amelyek a belső dekoratív bevonat repedéseinek kialakulásához vezetnek. Arbolit blokkok – Egyéb termékek. Képesek deformálódni, nem engedhetik meg a repedést.
 • Kis tömeg. Súly 1 köbös. M Arbolita legfeljebb 700 kg. Ugyanaz a térfogat a tégla van egy csomó 2 ezer. kg. Építők Az anyag kis súlya lehetővé teszi, hogy elhagyja a masszív alapterület szerkezetét, amely időt, erőt és eszközt takarít meg.
 • Gyors falazat. A struktúrák építése során a nagy blokkok preferenciáit leginkább adják (500 × 300 × 200 mm). Az anyag nagyméretének köszönhetően egy rövid idős szegmenshez heatheat struktúrát hozhat létre.

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

 • A homokos cementkeverék kis fogyasztása.
 • Kiváló hőszigetelési tulajdonságok. Az arbélblokkok alacsony hővezető képességgel rendelkeznek, ami miatt nem hagyják el a hideget, és nem adnak hevedeteket beltérben.
 • Külföldi biztonság. Arbolit – gyakorlatilag nem éghető anyag. Az arbolit keverék részét képező vegyi adalékanyagok hozzájárulnak a tűzálló blokkok 3 óráig történő növeléséhez. A láng tűzének kitéve, a termék nem bocsát ki kausztikus füstöt.
 • Jó gőz permeabilitás. Arbolit fektetése képes “légzésre”. Hozzájárul a levegő természetes áramlásához, amely minden szobában jó mikroklímát biztosít.
 • Biológiai stabilitás. Az Arbolita építőipar felállítása, nem lehet attól tartani, hogy az átfedése vagy a falai csodálkoznak, vagy más gombafajták lesznek. Ez lehetővé teszi, hogy pénzt takarítson meg az antiszeptikus megvásárlásához.

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

 • Mechanikai ellenállás. Az arbolit blokkok elég tartósok. Nem félnek a fújásoktól, az esik és más mechanikai hatásoktól. Az ilyen stabilitást kísérletileg bizonyították: a termékeket alig osztja meg a szánalmas, és megtartja az integritásukat, ha akár 18 méteres magasságból esik.
 • A zaj kitűnő felszívódása. Hangszigetelő anyag jobb, mint a zaj abszorpciós mutatók fa vagy tégla.
 • Képes feldolgozni. Szükség esetén a blokkokat hagyományos láncfűrészekkel lehet vágni, a kívánt termékméret megszerzése.
 • A kötőelemek egyszerű telepítése. Arbit blokkokban anélkül, hogy sok erőfeszítést csavarozott csavarokat vagy kirabolt körmöket.

Számos előnye ellenére az Arbolit nem minden építtetőt választ. Az ok egyszerű – ezek az anyag hátrányai. Néhány közülük jelentéktelen, míg mások számára – komoly alapul az arbium blokkok megvásárlásának megtagadásához.

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Hibák

Arbolit sok előnye van, egy kicsit kevesebb – mínusz. A fő hátrány magában foglalja a kézműves modulok megszerzésének nagy kockázatát. Az a tény, hogy a kiváló minőségű blokkokat nagy gyártóvállalatoknál állítják elő, amelyek nem találhatók a régióban.

Kisvárosokban és néhány Megalopolisban, munka “cserjék” vagy egy napos vállalat. A késztermékek költségeinek csökkentése érdekében gyakran olcsó alacsony minőségű nyersanyagokat használnak.

Az ilyen gyártók nem gondolják a gyártott építőanyagok működési tulajdonságairól. Olyan modulokat készítenek, amelyek megzavarják a technológiai folyamatot. Ennek eredményeként végrehajtják az arbolit, amelynek technikai jellemzői lényegesen alacsonyabbak, mint az igényelt.

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Egy másik mínusz közé tartozik az alacsony anyagsűrűség. Egyrészt pozitív pillanat, mert az alapítvány terhelése csökken, a másik pedig – az ilyen blokkok nem használhatók többszintes struktúrák építésére.

Az ilyen anyag számos más hátránya van.

 • Eltérések méretben. A kész blokkok jelentősen eltérhetnek a rendelet által szabályozott méretek. Néha a paraméterek következetlenségének köszönhetően az építőknek meg kell növelniük a varratok vastagságát. Ez a “hideghidak” kialakulásához vezet, és a varratok fagyasztása.
 • Biológiai instabilitás. Az Arbolita blokkjai – a “szeretett” rágcsálók. Az egerek és a patkányok számos nyércét és mozdulatot tesznek ki, ami jelentősen csökkenti az építés élettartamát. A tervezés védelme az ilyen kártevőkből, szükség lesz egy beton földszintre. És ezek további monetáris veszteségek az építőanyagok és az építőfejlesztés bérbeadása.

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

 • A díszítő homlokzat szükségessége. Arbolit – esztétikailag nem vonzó építőanyag (ha a termékek felé fordul). A szerkezet megjelenésének javítása érdekében ne végezzen befejeződést. Ő magában foglalja a fizetés költségeit a burkolat és a munka bérbeadása.
 • Gyenge ellenállás a magas páratartalomnak. Arbolit blokkok képesek felhalmozni a nedvességet, hogy az idő múlásával elpusztítja az anyagot. Annak érdekében, hogy az arbolitból származó épület a lehető legrövidebb időn belül megvilágítsa, az Alapítvány alapja jó vízszigetelő burkolattal és a fal külső részének vakolásával.
 • Magas ár. Nincsenek beszélgetések az alacsony minőségű kézműves termelés blokkokról. A GOST rendelkezéseinek megfelelő termékek nem áztathatók. Áruk körülbelül 1,5-szer nagyobb, mint a levegőztetett beton vagy habblokk költsége.

Az arbolit néhány hátránya a termelési technológiájának megsértésével vagy alacsony minőségű alkatrészekkel való megsértésével jár. Annak érdekében, hogy ne szerezzen olyan blokkokat, amelyek alkalmatlan az építkezéshez, meg kell hallgatnod néhány ajánlásra.

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

A minőségi termékek kritériumai

Az arbolit választása felelősségteljes folyamat, mivel nagymértékben függ a jövőbeli struktúra élettartamától, valamint a mikroklíma belsejében. Tapasztalt építők, amikor anyagi tanácsadás, elsősorban, figyeljen az értékére. Nem valószínű, hogy a gyártó fog dolgozni, hogy a hátrányos és eladás kiváló minőségű arbolite blokkok alatti piaci áron.

Ahhoz, hogy megvédje magát a hamisítástól, meg kell kérdeznie az eladónak az árukra vonatkozó vonatkozó dokumentumokat (minőségi tanúsítványok és megfelelés).

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Az arbolit kiválasztása fontos, hogy vizuális értékelést végezzen. Az alábbiakban az ilyen anyag minőségi mutatói.

 1. A készítmény egységessége. Ha az arbolit keverék inhomogén, a kész blokkok leküzdésére kerülnek. A rendeletek szerint a rétegződő mutatónak 10% -nál kevesebbnek kell lennie.
 2. Megfelelő geometriai alak. Rendellenességei megfigyelhetők a késztermékek vagy termelési technológia tárolási feltételeinek be nem tartása.
 3. Egységes szürke színű. Egyenetlen színes blokkok vagy külföldi zárványok beszélnek alacsony minőségű termékekről. Például a zöld vagy barna árnyalatok – a termékek nem kifinomultsága jele. Érdemes megfontolni, hogy az anyagok különböző zárványok (szalma, fűrészpor, cheeu, fa kéreg), de legfeljebb 5%.
 4. Csúsztassa ugyanezt a méretet (A megállapított normákat meghaladó méretű részecskék jelenléte nem megengedett). Túl nagy fa frakciók nem tudják teljesen áztatni a kémiai reagenseket. Ennek köszönhetően rosszul keverednek betonmal, és csökkentik a kész építőanyagok erősségét.

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Kell hagynia a fűrészpor alapján készült blokkok megszerzését, és nem zsetonokat. Az ilyen blokkok kisebb erővel rendelkeznek a gyenge megerősítő szalag miatt.

Ahhoz, hogy pontosan magabiztos legyen, mint egy arbolit, akkor meg kell egyeznie a gyártóval, hogy lehetősége van egy szelektív anyagok laboratóriumi vizsgálata a felszabadított félből.

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Vélemény

Tudja meg, hogy milyen házak vannak Arbolitból, a tulajdonosok segítenek. A hálózat megfelel a pozitív és negatív válaszoknak.

Az előnyök közül a vevők megjegyezték:

 • a struktúra felépítése és könnyűszerkezete;
 • kiváló hangszigetelés;
 • A hő megőrzése télen és ősszel.

A fogyasztók is megjegyezték a lehetőséget, hogy pénzt takarítson meg a ház építésénél, mivel a blokkok manuálisan mozognak a könnyű súly miatt.

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

A válaszok alapján a válaszok pozitív választ adnak az Arbolite-ról csak azok a vásárlók, akik nagy és jól ismert gyártókban szerezték az anyagot. A hálózatban azonban negatív vélemények találhatók. A legtöbbjük személyesen elhagyja az arolit blokkokat termelő embereket. Megjegyezték a következő negatív tényezőket:

 • nedvesség és hideg beltérben;
 • Egy kellemetlen szaga, amely nem pusztítja el;
 • blokkok befagyasztása;
 • A gipszkeverék nagy fogyasztása.

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Arbolit: az építőanyag jellemzői és célja

Arbolit blokkok – azoknak, akik gyorsan és olcsóbbá akarnak építeni egy háztartási épületet vagy lakóépületet. Annak érdekében, hogy a szoba meleg volt, száraz és csendes, csak jó minőségű építési termékeket kell vásárolni.

Arbolita előnyéről és hátrányairól nézze meg az alábbi videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása