Az alapítvány cseréje és javítása az álló faház alatt

  Idővel minden alapítvány megsérülhet vagy teljesen összeomlik. A bázis deformációja számos nemkívánatos következményekkel jár: a ház lebomlása, az ablakok és az ajtók zavarása, az anyag repedéseinek megjelenése. A faház alá tartozó alapítvány helyettesítése, helyreállítása és javítása segít jelentősen meghosszabbítani a szerkezet életét, valamint a negatív következmények felsorolását.

  Ajánljuk:

  Bármely munka a vállalat alátámasztással

  Weboldal: Glav-svai.Ru

  Hívás Oroszországban Ingyenes: 8 (800) 70-70-988

  A bázis típusai

  Függetlenül attól, hogy milyen típusú alapítványt választanak ki egy faházhoz, Teljes mértékben megbirkóznia kell a következő funkciókkal:

  • A talaj szezonális mozgásához kapcsolódó összes terheléshez, például talajszalaggal;
  • Meg kell tartania a stabilitást, és nem változtatnia kell a horizontális pozíciót az épület építése és üzemeltetése során;
  • Garantálnia kell a szerkezet vízszigetelését az árvizek alatt, valamint a felszín alatti vizek hatásának védelmét.

   Az Alapítvány jellemzői közvetlenül befolyásolják az ilyen tényezőket is:

   • a szezonális fagyasztás mélysége és a talajrétegek helyszíne;
   • talajvízszint;
   • A tavaszi árvíz átlagos magassága a telken.

   Az anyagtól függően a bázisok típusai kőből (butt, tégla, blokk), valamint bírságú vasbeton és halom (azbetikus vagy fémcsöveken).

   A tervezés szerint az alap az oszlopok, szalagok vagy halom.

   A funkciók a következők:

   • Szalagalapítvány A legmegbízhatóbb és tartós opciónak tekinthető, amely képes az építési folyamatban elvégzett néhány hibás. Az ilyen ok meglehetősen nehéz.
   • Alapítvány oszlopos Egy kicsit könnyebb és olcsóbb, mint a szalag. Ha azonban a talajnak oltó tulajdonsága van az oldalon, üljön le, akkor jobb, ha egy másik alapítványt választani.
   • Halom fundam Nagyszerűen mozgó talajok. Azonban az építési használatát igényli speciális cölöpök és a végrehajtására boronabilic művek, hogy lehetséges, hogy nem nem minden területen.

   Építési szabályok

   Szalag

   Egy ilyen alapítvány téglából, slagoblockból, boob kőből, vasbeton blokkokból vagy monolitból készül. A szerkezet minden szerkezetében szilárd csíkkal kell járnia. Ez szükséges ahhoz, hogy a súly egyenletesen oszlik el az alap teljes felületén. A falazat egy cement-homokoldattal történik, az alapmagasságnak 50-80 cm-re kell lennie, és 30 cm-t kell cserélni, és 20-50 – a fenti földön.

   Ha a telek erősen megfullad, akkor az alaprész fenti.

   A faház ékének rögzítéséhez az alapítványhoz telepítse a menetes csapokat vagy az oldalsó sarkokat. Ezután szerelje fel az armatúrát, sima fémrudakat, vastag vashuzalokat vagy kis csöveket. A rácsot az előkészített árok aljára helyezzük két sorban, körülbelül 10 cm távolságra a zsaluzatól, míg a rudak közötti távolság körülbelül 50 cm legyen. A rudakat hegesztéssel kell másolni, vagy összekapcsolni velük.

   Az előfordulás mélységétől függően:

   • mélycsiszolás – masszív többszintes struktúrákhoz;
   • Kis tenyésztett – egyszintes faházhoz;
   • Unfoliated – könnyű háztartási épületek számára.

   Oszlopos

   Ezt a típusú bázist választják, ha a helyszínen lévő talaj felső rétegei nem tudnak megbízható támogatást nyújtani az öv alapozásához. A lengyelek téglából, blokkokból vagy vasbetonból jönnek létre. Szélességüknek nagyobbnak kell lennie, mint a házfal vastagsága körülbelül 20-30 cm-nél, és a magasság 3-szor nagyobb szélességű. A legtöbb pillér magassága általában a felszínre esik.

   A távolság a alappilléréről kerülete körül a házat kell 2-2,5 méter, és telepíteni kell a nyílt vagy zárt sarkokban a ház, csomópontok és konvergencia belső nő.

   A faház oszlopos alapjának építési technológiája több lépést jelent:

   • Oszloprendezési rendszer létrehozása;
   • az árkok előkészítése a ház kerülete körül;
   • Betonozás yam;
   • A csapok és sarkok felszerelése az első korona telepítéséhez;
   • A vízszigetelő réteg halmozása az oszlopszakaszokon.

   Az alapozási pillérek felső része vízszintes gerendákhoz kapcsolódik vasbetonból, amely a ház alapját képezi.

   Halom

   Ez az alap telepíthető az év bármely időpontjában. Tökéletes a talaj mozgatásához, a sebesség és az olcsó telepítés megkülönböztetéséhez. Súlyos kétféle halom alapítvány.

   Eltemetett

    A telepítéshez több lyukat kell fúrnia, amely körülbelül 20 cm átmérőjű, egymástól 2 m távolságra van. Fontos, hogy az épület kerületének nyitott és zárt sarkait, a konvergencia helyét és a közösség metszéspontja alatt álló cölöpöket hozzanak létre. Ezután az elkészített lyukakba csökkenteni kell a megfelelő méretű abetikus csöveket, és igazítsa a csövek magasságát a kívánt paraméterekre. Ezt követően le kell engedni a csőbe három megerősítő rúdba, és öntsük az összes betont. Csak a menetes csapok és horgonyok felszerelése a tervezés felső végére.

    Csavarható

    A formatervezése magában foglalja a cölöpöket a szükséges mélységbe. Cölöpök csavarhatók, vascsövekből, fejpántokkal, pengékkel és csúcsokkal.

    Megsemmisítés

    A gyakorlat azt mutatja, hogy a régi oszlopos bázis leggyakrabban megsemmisül az összes felsorolt ​​alapozási lehetőségektől. Az alapítvány problémáiban a falak torzítását mutatják, nehézségek az ajtó és az ablak megnyitásában, a ház egyik oldalának blokkolását egy bizonyos irányba.

    Okoz

    Az alábbiakban néhány leggyakoribb eset, amelyek bizonyítják az alapítvány problémáit.

    • A régi tervezés erős kopása. Ezt bizonyítja a szétszórt falazat és a tégla, a rothadt fa és más hibák.
    • A támogatási pillér megsemmisítése. Ha legalább az egyik oszlop van, akkor az épület kialakítása deformálódhat. Ezért lehetetlen engedélyezni ezt – azonnal meg kell tennie a megfelelő intézkedéseket.
    • Szép ferde halom. Ez a helytelen számítások és az építés hibáival kapcsolatban merülhet fel.
    • A repedések előfordulása és zseton a szalagos alapon. Az alapítvány monolitjának megsértése otthoni ferde.
    • Rim lefelé a földre. Ez általában több évtizedes művelet után történik.

    Ezek a következmények nyilvánulhatnak meg a hibák eredményeként az alapítvány vagy annak romlása.

    A fokozat meghatározása

     Ha az ilyen okok valamelyikét észleli, az egyik okból az alapítvány javítását vagy cseréjét kell gondolni. De először meg kell kérni a szakember úgy, hogy gondoskodik arról, hogy szükség van, hogy végezzen ilyen munkát, és azt is világossá tette, hogy ésszerűbb, hogy újra az alapja a régi épület, vagy egy új.

     Ha csak javításra van szükség?

     Az alapítvány teljes cseréje az álló faház alatt meglehetősen radikális, időigényes és drága eljárás. Ezért rendszeresen ellenőrizni kell az alapítvány állapotát a súlyos problémák megelőzése érdekében, mert az anyag javítása sokkal könnyebb, gyorsabb és olcsóbb. Például, ha az alapítványban megtalálható kis repedések elég ahhoz, hogy kitöltsük őket cementekkel, hogy elkerüljék a további pusztítást.

     Ha a ház észrevehetően hangzott, és az alap megsértette az integritását, akkor teljes változtatás szükséges.

     A javítási és javítási alapítvány olyan esetekben történik, amikor:

     • Az építés szedének mértéke elfogadható normák felett;
     • Szükség van egy második emeletre;
     • A tervezés folyamatosan befolyásolja a rezgést.

     A megerősítést mikroszkóppal, cementekkel, téglafrissítésekkel, az egyedüli ház bővítésével és egyéb elérhető módokon végzik. Az ilyen manipulációk segítenek megszabadulni a feltörekvő repedésekből, és egyenletesen terjesztik a terhelést az állóház alapján.

     Hogyan cserélje ki teljesen?

     Ha a régi alapítvány erősen megkérdezte, és már nem másolja a funkcióit, akkor teljesen ki kell cserélni egy újat.

     Mód

     Az alábbiakban többféle módon lehet rekonstruálni az alapokat.

     • Kozmetika. Ez a módszer nem igényel sok pénzköltséget, ezért a leginkább megfizethető. Ez magában foglalja az alapítvány elpusztult vagy rothadt része egy fából készült elemet. Ez a módszer azonban nem alkalmas teljes körű alapon cserélhető.

     • A falak szétszerelése. Ez egy nagyon időigényes folyamat, mert teljesen szétszerelnie kell a falakat. Azonban ezután könnyű lesz teljesen kicserélni a lemez alapját.
     • A bázis szétszerelésével. Ez az opció magában foglalja a szerkezet alsó koronáját, hogy teljes mértékben és teljesen javítva vagy teljesen megváltoztassa a faház alapját.

     Alapvető választás

     Az alap cseréjéhez ugyanazt az anyagot használják, amelyből a régi alapítvány készül. Például a beton és szerelvények beton alapra van szükségük.

     Előkészítés és berendezések

     Mielőtt folytatná a munkát, fel kell készítenie az összes szükséges eszközt. Ahhoz, hogy átszervezze egy faház alapjait saját kezével, szüksége lesz a törmelékre, a sledgehammerre és az ékekre, valamint az Alapítvány, a bárok, a gerendák és más anyagok emelésére szolgáló aljzatra.

     Ha a betonlap cseréje manuálisan nem lehet visszaállítani, speciális felszerelést kell használnia a munkához. Különösen a hidraulikus aljzatok alkalmasak, amelyek képesek akár 10 tonna árukat emelni. Az ilyen autók bérelhetők speciális cégeknél.

     Még mindig erős rudakra, téglákra és zsebekre van szükség ideiglenes támogatások építéséhez, valamint a padok tábláihoz. És így a koronák nem merülnek fel az emeléssel, szükség van egy 5 mm-nél nagyobb vastagságú acéllemezt.

     Technológia és szakaszok

     Először át kell adnod az összes bútorot a házból, és felkészülnie kell arra, hogy az alapítvány cseréjére vonatkozó munka legalább 6 héttel a konkrét megoldás megsemlékezésének mértékétől függően tartja.

     A munka több szakaszra oszlik.

     • Jackek telepítése. A bázis holisztikus területén kell elhelyezniük, és egységes sebességgel kell használniuk, hogy elkerüljék a ház ékének károsodását.
     • A szerkezet felemelése. A 6 cm-es falakat fel kell emelni, és távolítsa el a rágcsálásokat. Korábban támogatni kell a Brusev támogatását, minden antiszeptikus feldolgozását. Az új alapítvány helyére 10 cm-es kavicsot kell elaludnia. Fontos, hogy fokozatosan felemeljük a szerkezetet: legfeljebb 2 cm egyszerre mindkét oldalon. Minden emelés után meg kell oldani a ház helyzetét a napló támogatás segítségével.

     • A régi anyag eltávolítása. A sérült falazat lebontott törmelékkel és vésővel. Ha az Alapítvány megőrizte az integritását a helyeken, akkor marad.
     • Új alapítvány telepítése. Először is, szükség van egy árok elkészítésére, amelynek mélysége több előbb lesz. Ez egy párnával borítja a homokot, majd a vasszigeteléshez képest a megerősítő keret és a vízszigetelés formája össze van állítva.

     Ezután folytathatja a konkrét megoldás öntését. Ez körülbelül 2 hétig szilárdul megszilárdul. Ezután az idő után a táblák és az ideiglenes támogatások az első bázisra kerülnek. Az egyes következő webhelyek keretei a szerelvényekhez kapcsolódnak.

     A munka végső szakasza lesz a ház telepítése egy új alapítvány számára. Az ideiglenes gerendák eltávolítása.

     Meg kell követni a munka lépéseinek szabályait és sorrendjét – akkor kiderül, hogy helyesen javítják vagy kicserélik az alapítványt egy faház alatt.

     A faluház gazembereinek alapításának módjáról, a következő videóba.

     Értékelje a cikket
     ( Még nincsenek értékelések )
     Megjegyzések hozzáadása

     ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: