Az alapítvány FBS blokkok kiválasztása és telepítése?

Az alapblokkok lehetővé teszik a különböző struktúrák tartós és tartós okait. Nyereségesen kiemelkedik a monolitikus struktúrák háttere ellen, a gyakorlatiasság és a megállapodás sebessége. Tekintsük az alapblokkok pozitív és negatív oldalát, valamint e design független telepítését.

Sajátosságok

Az FBS blokkokat az alagsori szobák alapjainak és falának építésére használják, valamint a szerkezetek (felüljáró, hidak, rámpák). Az alapblokkok nagy szilárdságjelzővel rendelkeznek, és sokáig szolgáltak, különös előírásoknak kell lenniük.

Az épületsűrűségnek legalább 1800 kg / kockával kell rendelkeznie. m, és az anyag belsejében nem tartalmazhat levegő ürességet. Az alaplapok belsejében mindketten megkeményedhetnek és visszavonhatók. Az utolsó változat gyakran megtalálható. A megerősített termékek megrendelésre kerülnek.

Az FBS funkció nem cserélhető zsaluzatként, a szerelvények az ürességbe vannak felszerelve és betonoldattal töltve. A különböző kommunikáció telepítésének gyakorlatiasságára van szükségük. A GOST-nak megfelelően az ilyen blokkok minden fajtáját a falak, a szublimentek és a szilárd szerkezetek építésére használják az alapítás felépítéséhez.

A gyártási folyamatot, a blokkok tömörítjük a vibrációs asztalok, speciális formákat használnak casting, amely lehetővé teszi a tervezés geometriai pontossággal. A károsító geometriával rendelkező anyagok képtelenek sűrű kőművességet alkotni, és a túl nagy varrások továbbra is a design belsejében elhaladó nedvesség forrása. A gyorsított keményedés és tartósság érdekében a beton forrasztott. Ezzel a gyártási folyamat során a beton képes elérni a 24 órás ellenállás 70% -át.

A keménység és az erő szempontjából az alapítvány blokk struktúrái rosszabbak a monolitikus bázisoknál, de olcsóbbak és praktikusabbak. Alapítóblokkok a leginkább megfelelnek a talaj magas homokkal.

A földön a morzasztó és a puha talaj az ilyen oka annak érdekében, hogy jobb megtagadni, mert a design megkérdezhető, hogy mi lesz az építkezés további megsemmisítése.

A blokk szerkezetek ellenállnak a talaj hatásával. Azokban a körülmények között, ahol a szalag betonrendszerek megtörhetnek, a blokkok csak villognak. Az Alapítvány ilyen minőségét a tervezés nem emberisége miatt biztosítják.

profik

Az alapítás építése az FB-k használatával nagy igényt élvez a fogyasztók körében A meglévő előnyök miatt ez az építőanyagok rendelkeznek.

 • Nagy fagyállóság. Ezek az építőanyagok bármilyen hőmérsékleti üzemmódban telepíthetők, mert különleges fagyálló adalékok vannak. A vasbeton szerkezet szerkezete az alacsony fokú hatáskör alatt változatlan marad.
 • Nagy ellenállás az agresszív közeg hatásaival szemben.
 • Elfogadható termékek értéke.
 • A blokkszerkezetek széles választéka. Ez lehetővé teszi a teljesen kis méretű helyiségek, valamint a nagyméretű termelési akciók építését.

Mínusz

A blokk Alapítvány elrendezése speciális emelőberendezést igényel, és ez azt jelenti, hogy bizonyos pénzügyi költségeket kell tennie a különleges berendezések bérbeadásához.

A Block Alapítvány erős és tartós, de erekciója néhány kellemetlenséghez kapcsolódik.

 • Anyag bérleti költségek az emelőberendezésekhez.
 • Amikor a blokkokat az egyik a tervezésben, a hegek, amelyek további vízszigetelést és hőszigetelést igényelnek. Ellenkező esetben a nedvesség behatol a helyiség belsejébe, valamint az összes, a hőenergia kimegy. A jövőben az ilyen tényezők az építkezés megsemmisítéséhez vezetnek.

Nézetek

A GOST, amely meghatározza az FB-k előállítására vonatkozó szabályokat, a következő dimenziók termékeit tartalmazza:

 • Hossza – 2380,1180, 880 mm (drogly);
 • Szélesség – 300, 400, 500, 600 mm;
 • Magasság – 280, 580 mm.

A pincék és a földalatti falak építéséhez az alapblokkokat 3 típus gyártja.

 • Fbs. A jelölés szilárd építőanyagokat jelez. A termék erejének mutatói magasabbak, mint más fajtáké. Csak ez a faj használható az alapítvány építésére a ház alatt.
 • Fbv. Az ilyen termékek eltérnek az előző típustól, amellyel hosszanti vágással rendelkezik, amely a mérnöki kommunikáció elindítására szolgál.
 • Fbp – Ezek betonból készült illékony építőanyagok. A világos blokktermékek négyzet alakúak vannak nyitva.

Vannak kis méretű szerkezetek, például 600x600x600 mm és 400 mm nagyság. Mindegyik konstrukció paralelepipedon egy téglalap alakú mélyedések a végek a sűrű stílus, kitöltve egy speciális keveréket az építőiparban az alapítvány vagy falon, és az építési lécek amelyhez levonni az átültetésre.

Az FBS tervezése szilikátból vagy agyagbetonból készül. Az erõs betoncsoportnak:

 • Nem kevesebb, mint 7, 5 beton az M100 jelöléssel;
 • Nem kevesebb, mint 12, 5 beton az M150 jelöléssel;
 • Heavy Beton esetében – a 3, 5 (M50) és B15 (M200) között.

Az alapblokkok fagyállóságának legalább 50 ciklusú fagyasztási leolvasztás, valamint a vízállóság – W2.

A fajok megjelölésével a dimenziói dimenzióit jelölték, a nagyban kerekítve. A definíció a konkrét modellt is jelzi:

 • T – nehéz;
 • P – celluláris töltőanyagokon;
 • C – Szilikát.

Vegyünk egy példát, FBS -24-4-6 t – Ez egy 2380x400x580 mm méretű betonblokk, amely izzadt betonból áll.

A blokkok súlya 260 kg és magasabb, így speciális emelőberendezés szükséges az alapítvány kiépítéséhez. A lakóépületek építéséhez a blokkokat főként használják, amelynek vastagsága 60 cm. A blokkok legigényesebb tömege – 1960 kg.

Nagyságrend szerint a paraméterek eltérése legfeljebb 13 mm, magasság és szélessége 8 mm, a kivágás paramétere 5 mm.

Eszköz

Az Alapvető blokktermékekből 2 típusú keretrendszert építhet be:

 • szalag;

 • oszlopos.

Az oszlopos kialakítás ideális kis méretű struktúrák kialakításához pezsgő, homokos talajok, valamint magas talajvízjelzővel rendelkező talajok. Szalaggyűjtő keret különböző kőszerkezetekhez alkalmas egy sorban.

Mindkét típusú alapítványt a blokkok általános technológiája határozza meg. A blokktermékek egy téglafalu (egyenként) képére kerülnek a cementhabarcs használatával. Ebben az esetben figyelembe kell venni, hogy a cementtömeg ésszerű mennyiségű folyadékot tartalmaz. Túl sok víz vezet az egész terv megsemmisítéséhez.

A blokktermékek vízszintes és függőleges sorai közötti alapítvány erősségének növelése, a szerelvények ábrázolása. Ennek eredményeképpen a cementkeverék és a következő blokkok falazatának öntése után az Alapítvány egy monolitikus alapot kap.

    Ha az épület tervét földalatti garázsot, alagsori vagy földszintet tartalmaz, akkor a földön lesz szükség, hogy egy gödör, amelyben az alapítvány elrendezhető. A földszinten, a betonozott lemezek padlójaként telepítve van, vagy egy monolitikus esztrichet öntünk.

    Telepítés

    Az önszerelő blokktermékek lépcsős utasításai a következőket tartalmazzák:

    • előkészítő munka;
    • ásatás;
    • a talp elrendezése;
    • Zsaluzat és megerősítés szerelése;

    • párnák öntése;
    • blokklakó;
    • vízszigetelés;
    • A megerősített öv telepítése.

    Előkészítő munka

    Meg kell jegyezni, hogy a blokktermékekből származó keret, a monolitikus struktúrákkal ellentétben, meglehetősen rövid távon épülnek fel. És a telepítés után az épületfalakra költözhet. Ennek legfontosabb feltétele az alapítószalag paraméterek helyes kiszámítása.

    • A jövőbeni alapítvány szélességének nagyobbnak kell lennie, mint az épület projektvastagságának.
    • A blokktermékeknek szabadon kell lenniük az elkészített árokba, ugyanakkor szabad helynek kell lenniük az építők munkájához.
    • A bázis kerülete alatt az árok mélysége a jövőbeli épület teljes tömegétől függően, a talajfagyasztás szintjétől, valamint a talaj jellemzőitől.

    A telepítés megkezdése előtt a jövőbeni alapítvány rendszerének kidolgozása szükséges. Ilyen feladathoz blokkolja a termékeket. Így úgy tűnik, hogy megérti az anyagok és a torlódások beszerelésének eljárását.

    Gyakran a blokkbázis kezdeti tartományának szélességét 40 cm-en tartják. A következő két sorban ez az együttható 30 centiméterre csökken. Ismerve a szükséges tervezési paraméterek és a számos alapvető blokk, akkor megy az építési áruház megszerzése építőanyagok.

    Ásatás

    Először is, meg kell vizsgálni az építkezési helyet. Üzem, ahol speciális berendezés található. És szükség van arra is, hogy vigyázzon arra, hogy az építési területen zavarja a munkát, az interferencia megszűnik.

    • A jövőbeni struktúrák szögei, amelyekben a tétkezelők vannak behelyezve. A kötél vagy kötél feszültséggel feszül, és a belső és külső falak jövőbeli kialakításának szakaszainak közti speciális elemei között vannak.
    • Copk Kotlovana történik. A szabályok szerint a gödör mélysége megegyezik a talaj alapozójának mélységével, 20-25 centiméterrel. De bizonyos területeken a talaj fagyasztás mélysége körülbelül 2 méter, az ilyen elrendezés költsége irracionális lesz. Ezért a középső mélységhez 80-100 cm érték.

    A párnák elrendezése

    A blokk alapeszközének 2 változata van: a homokpárnán vagy egy betonozott alapon. A második változat alkalmas instabil talajokra, de a beton kitöltése további költségeket és erőket igényel. A párna elrendezésének folyamatához mindkét opció telepítési sorrendje megegyezik. Az építési eljárás konkrét alapon kezdődik a zsaluzat és a megerősítés felszerelésével.

    A 20-40-es frakciók, homok, megerősítésű zúzott kő előzetesen készül. A következő munkák következő szakaszait követték:

    • A pitaway falak és alsó része igazodik;
    • A gödröket 10-25 cm-es homokréteggel borították, vízzel öntözve, és óvatosan tömörítjük;
    • A homokpárnát egy zúzott kőből (10 cm) borítják és manipulálják.

    A zsaluzat és a megerősítés felszerelése

    A szegélyezett tábla alkalmas zsaluzatgyűjtésre, amelynek vastagsága 2,5 cm. A zsaluzat táblák megfelelő módszerrel vannak rögzítve. Leginkább erre a célra a csavarok érvényesek. A zsaluzat a gödör falaira van felszerelve, egy ilyen telepítést egy építési szintnek kell ellenőriznie.

    A szerkezet megerősítéséhez 1,2-1,4 cm átmérőjű fém rudak. A 10×10 centiméteres sejtekkel ellátott rácshoz kötődnek rugalmas vezeték segítségével. Alapvetően a megerősítést 2 rétegben végezzük, míg az alsó és a felső rácsok ugyanolyan távolságra vannak halmozva, mint a törmelék és a későbbi kitöltés. A hálószemek rögzítéséhez az alap merőleges megerősítő sávban részegek.

    Ha nagy és nehéz épületet tervezel, meg kell növelni a megerősített rétegek számát.

    Párnák húzása

    A teljes kialakítás betonkeverékkel történő öntése. A megoldás szükség van egy lassan egyenletes rétegre. A több helyen való öntés megerősítéssel van nyomva, meg kell távolítani a levegő többletét. A párna felülete igazodik.

    Az összes eljárás végrehajtása után a kialakítás 3-4 hétig marad, hogy elegendő erősséget kapjon. A forró napokon a beton időről időre vízzel hidratálódik, hogy ne repedjen.

    Reteszelőblokkok

    Az alapvető blokkok elhelyezéséhez egy emelő daru lesz szükség egy hatalmas design felemeléséhez. Az asszisztensen meg kell javítania a blokk termékeket, és telepítenie kell őket a kijelölt helyeken. A montázsnak konkrét jelölésre lesz szüksége M100. Átlagosan az 1 blokk felszerelése 10-15 liter betonkeveréket igényel.

    Kezdetben a sarkokban vannak blokkok, a jobb orientáció a kötél termékei között, és az FBS-kór felváltva vannak kitöltve. A későbbi blokksorokat az ellenkező irányba helyezzük.

    Vízszigetelés

    A vízszigetelés elvégzéséhez a legjobb, ha folyékony masztixet alkalmazunk, amely alaposan megjelöli az alapítvány belső és külső falát. A bőséges üledékekkel rendelkező területeken a szakértők javasolják a további gumioid réteg telepítését.

    A megerősített öv telepítése

    Az egész struktúra jövőbeni megsemmisítésének kockázatának megszüntetése érdekében meg kell erősíteni. Gyakran a felületi sorban lévő bázis kialakításának erősségére, a vasbeton övre van öntve, amelynek vastagsága 20-30 centiméter. A keményedéshez szerelvényeket alkalmaz (10 mm). A jövőben az átfedések lemezei ezen az övre kerülnek.

    A tapasztalt mesterek megkérdőjelezhetik a megerősített öv elvégzésének szükségességét, mert úgy vélik, hogy a lemezek eléggé terjesztik a terhelést, csak helyesen kell felszerelni őket. De a már dolgozó szakértők véleménye szerint az armopoyák telepítése jobb, ha nem hagyja figyelmen kívül.

    A tervezés így történik:

    • Az alapfalak kontúrja szerint a zsaluzat szerelve van;
    • Egy erősítő hálót helyeznek a zsaluzat;
    • Betonhabarcs öntött.

    Ebben a szakaszban befejeződik a blokktermékek alapításának telepítése. Az időigényes, de egyszerű teljesítésének technológiája, még bizonyos tapasztalatok nélkül is felépítheti saját kezével. Miután mindent megtett az utasítások szerint, olyan biztonságos és erős alapot építesz, amely hosszú működési időszakot szolgál.

    Tippek

    Fontolja meg a szakemberek ajánlásait az alapvető blokkok megállapításában.

    • Nem szabad figyelmen kívül hagynia a vízszigetelés teljesítményét, mert a tervezés védelme a falloutból.
    • A hőszigeteléshez a design jobb a hab vagy polisztirol hab használata, amely a szoba külső és belsejében van felszerelve.
    • Ha a betonblokkok nagysága nem felel meg az alap kerületének, az ürességet blokktermékek között alakítják ki. Töltse fel őket, monolitikus betét elemeket vagy speciális kihívásokat használnak. Fontos, hogy ezek az aggregátumok ugyanolyan erővel rendelkezzenek, mint az alapvető blokk anyagok.
    • Az alapítvány felszerelésének folyamatában meg kell hagyni a technológiai lyukat, amelyen keresztül kommunikációs elemeket tartanak a jövőben.
    • A cementkeverék helyett speciális ragasztóoldatot használhat.

    • A szalag alapjainak építése során a szellőztetés lyukakat kell hagynia.
    • A szerelési munka befejezése után száz százalékos anyagok beállítása 30 napig várnia kell.
    • A cementtömeg elkészítése után tilos vizet adni, mivel ez a kötelező tulajdonságok elvesztéséhez vezet.
    • A blokkok alapítványának építése a nyáron jobban teljesíthető. Ez segít elkerülni a némi nehézségeket a gödör ásásának geometriai pontosságával. Az eső után meg kell várni a talaj teljes szárítását, amely után megengedhető, hogy elkezdje az összeszerelést.
    • Ha a beton kitöltése már befejeződött, és esett, akkor az egész formatervezés szükséges egy műanyag fóliával. Ellenkező esetben beton repedések.

    Az Alapítvány FBS blokkok kiválasztása és telepítése, lásd a következő videót.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: