Az arbolit összetétele és aránya

  A saját kezével az arbolit (fák) nem nehéz. Ennek a folyamatnak a fő kényelme az, hogy közvetlenül az építkezésen végezzük. Azonban semmilyen esetben sem szabad elfelejtené, hogy a fák független gyártása a követelménykészletet követi. Először is meg kell határozni, hogy helyesen kell meghatározni, amelyből az anyagot bemutatták, azok arányait, a gyártó receptjeit.

  Ami?

  A Woodow beton az egyik típusú könnyű beton, amelynek szerkezete a faforgácsok (lövés), erősen ragasztott cement, kémiai termékek és víz. A szükséges kémiai támogatásra a szerkezet arbolite blokkok társul az a tény, hogy a szerves komponens megköveteli, hogy szinten a maradék poliszacharid, hogy növelje a kapcsolatot a shotgun és a cement, valamint, hogy tovább javítsa a jellemzői a kész épület anyagok, például a sejtek, a megszilárdulást követően a baktériumok megölésének képességét és t. D. Az ilyen típusú hulladékok használatának gazdasági hatását a vezető tűzhelyek megerősítik. Jelentős szerepet játszanak ebben a kérdésben a fafogyasztás racionalizmusa.

  A fák előállításának fő összetevője a bútorok és az asztalosipari vállalkozások fa pazarlása, amelyből a kívánt lövés eredménye. A fák technológiai jellemzői a kémiai kellékek függvényében vannak. A kalcium-kloriddal együtt folyékony üveg, alumínium-szulfát, kikötött mész, lehetővé teszik az ArboBlocks javítását és további jellemzőkkel.

  TECHE A fák beton paraméterei, amelyek szerkezete van egy adalékanyag (hulladékokból származó).

  • Átlagos sűrűség. 400-850 kg / m3.
  • Tartós ellenállás. 0,5-1,0 MPa.
  • Fenntarthatóság. 0,7-1,0 MPa.
  • A fák hőállósága. 0,008-0,17 W / (m * s).
  • Fagyállóság. 25-50 ciklus.
  • Nedvességfelszívódás: 40-85%.
  • Tömörítő. 0,4-0,5%.
  • Bioszkóp fok. V Csoport.
  • Tűzálló. 0,75-1,50 C.
  • Zajfelszívódás. 0,17-0,80 126-2000 Hz.

  Összetett

  Mint bármilyen beton, az anyag kötőanyagot és töltőanyagot tartalmaz – kizárólagos szerves, valamint mindenféle adalékanyagot. A komponensek származása és jellemzői nagy hatással vannak a késztermék minőségére. A szerves adalékanyagok nagyon jelentős hang- és hőszigetelési jellemzőkkel rendelkeznek az arbolit.

  Erősségre, építőanyagok gyakorlatilag semmi rosszabb beton hasonló sűrűségű paraméterekkel. Az előnyök ilyen kombinációját csak a kiindulási alapanyagok kompetens kiválasztásával kapják meg.

  Vegyi adalékanyagok

  A cement rendkívül kicsi tapadást okoz a fa számára a különböző poliszacharidok és cukrok jelenléte miatt. Poliszacharidok, lúgos közegben, amely a cementkeverék, a bomlási eljárás eredményeképpen könnyen oldódik a cukrokkal való vízben, amely a “betongyilkos”. Minden oldható cukrok, hogy a vizes cement oldatban, elpusztítja a kémiai szilárdulás folyamata, amelynek hatása legyen holisztikus cement kő.

  Minél nagyobb a poliszacharidok vizet, annál kisebb a kötőanyagot a kívánt időtartamra kővé alakítjuk. Ezeknek a cselekedeteknek a gyümölcse nem lesz monolitikus, hanem a cementből származó ömlesztett kő. Nem nagy szilárdságú, és képtelen a fa adalékanyagot holisztikus anyagba kötni.

  Csak egy módszer van ellenállni ezzel – a cukrot a fa tömegéből; Ehhez az előmelegített vízben különböző reagensek készítményeit használják. Az ilyen reagensekre számítanak:

  • szulfát alumínium;
  • Kálium-szilikát és (vagy) nátrium (folyékony üveg);
  • kalcium-klorid;
  • Hajszálrepedés.

  Szerves alkatrészek

  Fa adalékanyagként több nyersanyagfajtát gyakorolnak. Semmiképpen sem, nincs szkennel a forrása nyersanyagok szerepébe – nem kötődhet az Arbolit-t az Opilk betonjával. Az utolsó goszt egyértelműen meghatározza a síkban kevert méreteket és formákat.

  • A lövést az illikvid erdő csiszolása – a szuka, a domb, a korona és a korona gyártja. Ns. Arbolita gyakorlat létrehozásához: hossza – 15-20 milliméter – legfeljebb 40 milliméter, szélesség – 10 milliméter és vastagság 2-3 milliméter. Ipari méretben az őrlést speciális aggregátumok végzik. A gyakorlat azt mutatja, hogy annak érdekében, hogy optimális minőségű a termelés az őrlés shotgun a fák kell egy tűt konfiguráció és kisebb legyen a paraméterei: hossza nem több, mint 25 milliméter, szélessége – 5-10 milliméter, vastagsága – 3- 5 milliméter.

  Az alsó sor az, hogy a fa nem veszi fel a nedvességet a szálak mentén, és a paraméterek kiegyensúlyozottak a különbség felett.

  • A lövéshez nem minden fa alkalmas: használható fenyő, karácsonyfa, nyár, bükk, nyírfa, de a vörösfenyő fa nem alkalmas. A használat előtt a használat előtt az antiszeptikumok fertőtlenül fertőtlenítenek, hogy megakadályozzák a gomba vagy a penész képződését.
  • RUBBED BARK ÉS A karácsonyi tűk is használhatók. Csak itt van az alábbi százalékos arány: a kéreg a termék súlyának legfeljebb 10% -a lehet, és a karácsonyi tűk – legfeljebb 5%.
  • A nyersanyag rizs szalmát, kesztyűt szolgálja a kanabisz és a len, valamint a viharvert szálak. Ezek összezúzódnak: a hossza legfeljebb 40 milliméter, szélesség – 2-5 milliméter. Érzi (a szálas anyag tisztításakor) és a kender, ha a keverékbe esnek, nem lehet magasabb, mint 5 tömeg%. A GOST 19222-84 szabályozza a különböző típusú nyersanyagok zúzásában kapott frakciók paramétereit. És még akkor is, ha a visszavonulások lehetségesek az alkatrészek arányában, hogy elmozduljanak a nyersanyagok szabványaitól, tiltva.

  Lena tartalmazza a cukrok jelentős felhalmozódását, amely a cementkémi kölcsönhatásba lép, megsemmisíti azt. Ennek elkerülése érdekében a len szárának viharvert részei kezdetben áztatják az 1-2 napos nyúl-lime-t, vagy tartsák az utcán 3-4 hónap.

  Szervetlen anyagok

  Az összetevők arbolitban cementek:

  • Portland cement – klasszikus anyag, különösen népszerű;
  • Portland cement ásványi segédelemekkel – általában hasonló módszer növeli a blokkok fagyállóságát;
  • Szulfát-rezisztens cement, nem számolva Pozzolanov, garantálja az agresszív vegyi anyagok ellenállását;
  • A goszt feltételeinek megfelelően csak a márka anyagát használhatjuk, amely megfelel az alábbi feltételeknek: nem kevesebb, mint 300 (ez vonatkozik a hőszigetelő arbolitra), vagy legalább 400-nál kisebb (építéshez).

  Víz

  A gostot a tisztasági mutató szabályozza, de valójában különbözőek – a központi vízellátásból, kutakból, kutakból. A fák megfelelő minőségéhez a vízhőmérséklet döntőnek tekinthető. A keverékben a segédösszetevőkkel együtt összekeverjük.

  Annak érdekében, hogy az oldat oldatának megoldása optimális legyen, nem kevesebb, mint + 15 c. Már körülbelül +7 +8 C A cement szilárdulásának sebessége jelentősen csökken.

  A dagasztás aránya

  A megoldás arányát továbbra is a saját kezével 1 m3-ben is elemezzük. Opcionális kalcium-klorid és 1 kocka alumínium-szulfáthoz. M a kész megoldás: 500 kilogramm Portland Cement M400, ugyanolyan mennyiségű tömeg vagy valamivel több zseton, 6,5 kilogramm minden típusú kémiai, körülbelül 300 liter víz. Ha a lime folyékony üveggel fog alkalmazni, az arány 9 plusz 2,5 kilogramm, más egyenlő.

  Az egyértelműség érdekében nem szükséges táblázatokat használni, egyszerűen kiszámíthatja az 1 cu-t. m Ezek az arányok a 10 liter dagasztáshoz:

  • Cement – 80;
  • DROFTOP – 160;
  • Töltőanyagok – kalcium és klór egy kicsit polfona;
  • Alumínium-oxid – a harmadik rész.

  Mindezt összekeverjük, egy kicsit több mint 1m3 nyers zsetont kapunk, és a rongyok után, és a 25. márka bélyegeinek (1m3).

  A kompozíció korrekciója

  Ha egy másik fokozatú cementet alkalmaz, az arány az együttható bevezetésével történik: az M300 esetében 1,05, M500 – 0,96, M600 – 0,93 esetén. Spontán arányt adunk a teljesen száraz nyersanyagokhoz. Alapvetően olyan ritkaság. E tekintetben a mennyiségét a páratartalom mértékének megfelelően kell kijavítani – kis mennyiségű hozzáadást kell adni. A többszörösen említett többszörös mennyiségének kiszámításához az együttható tömegére vonatkoztatva, a lövés nedvességtartalmának százalékos aránya, 100% -kal osztva.

  Recepció

  Sok receptet gyakorol a monolitok gyártására saját kezével otthon. Néhány receptben a fát elkészítik és feldolgozzák, más módon – a kémiai elem vegyes -. Az egyik módszer szerint a hajlékonylemez a mészben (80 kilogramm lime 1 m3 fa esetében), nyomja meg. Ezután a tetején egy beágyazott porjelzéssel (80 kg), keverjük, szárítjuk, szárítjuk, szárítjuk és hozzáadjuk a készítményhez. Így megszabadulni a fa szacharózt, amely befolyásolja a monolitok minőségét.

  Mess körül egy lövéssel, és még inkább ilyen kötetekben – a megszállás meglehetősen költséges időben, amely helyet igényel. Ezzel összefüggésben a fák gyártásának gyors módja kalcium-klorid vagy alumínium-szulfát használata lesz. És akkor a lövés nem lehet feldolgozni, de jobb lesz, ha azt adja, hogy repüljen az utcán, az esőben és a nap néhány hónappal. Ha van lehetőség, akkor vízben kell áztatni, és az előestéjén az oldat megszáradása. Az áztatás és a foglalás csak a fa tömeg szokásos előkészítése, amely lehetőséget ad a kis cukor eltávolítására.

  Az arbolit keverék előállítása során a kalcium-klorid vegyes vagy alumínium-szulfát – a cement tömegének 2-5% -a. Tehát mi az arány az arbolita 2% -os vagy 5% -os hányada? Ez a cement tulajdonságaitól és tulajdonságaitól függ. Az egyetlen fajta (például az M500) összetétele csak különböző gyártók számára magas színvonalú jellemzőkkel változhat. E tekintetben azt javasolják, hogy tárgyaljon.

  Ha, azzal a kiegészítéssel, kalcium-klorid, 5% -át a teljes tömege a cementezés ügynök a megszilárdult anyag úgy tűnik, fehér só (ZIP, fading), ami azt jelenti, a részesedése a tartalmát a kémiai elem csökkenteni kell. A monolitikus fa konkrét kémiai komponensének pontos aránya nem létezik. Folyamatosan kell telepíteni az alkalmazott cement és a fluster minőségének megfelelően.

  Valaki nem akar kapcsolatba lépni a kalcium-klorid arány kiválasztásával. És így nem jelennek meg, ezek keverik a nátrium-szilikát keveréket. Például 2% kalcium-klorid és 3% nátrium-szilikát a cementtömegből. De Solikat Nátrium elég drága, ezzel kapcsolatban, a legtöbb olcsóbb kiad egy pár próba damnings és megtudja aránya kalcium-klorid. Annak érdekében, hogy különböző tulajdonságokból származó arbolit, hawed és megtagadott mész, folyékony üveg, alumínium-szulfát, kalcium használata.

  Az Arbolita előnyéről és hátrányairól lásd a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: