Az átfedő gerendák erősítése: Jellemzők és módok

A ház építési technológiai folyamata magában foglalja az átfedő hordozógerendák rögzítését. Különböző anyagokból készíthetők, de számos okból nyereséget igényelnek. Miért jönnek a gerendák a diszkrétbe, és hogyan kell visszaállítani őket, mondd el nekem ebben a cikkben.

Sajátosságok

A mai napig az építés során a következőket használják Az átfedések fő típusai:

 • fa;

 • vasbeton lemezek;

 • fémszerkezetek;

 • bordázott;

 • Tisztítás átfedés.

Mindannyian különböznek egymástól az amplifikáció és az anyag módja szerint, amellyel a munkát elvégzik.

Leggyakrabban sérült átfedések, amelyek nagyon nehézek. Általános szabályként a különböző anyagokból származó okok dekoratív vakolat alatt helyezkednek el, vagy felfüggesztett mennyezetekkel zártak, festettek.

Ezért kell az átfedések megerősítését elvégezni, nem teljesen időszerű, ha az építési struktúrával kapcsolatos explicit problémák kezdődnek.

Számos oka van annak, hogy az átfedéseket meg kell erősíteni, hogy elkerüljék a lemezek repedését, rothadásukat vagy eltérítést.

 1. Először is, az ok megsértheti az átfedés telepítésének folyamatát a ház építése során.
 2. Egy másik ok gyakran alacsony minőségű anyagok használata.
 3. Fémelemek esetén gyorsított korróziójuk lehetséges.
 4. Leggyakrabban az átfedő gerendákat, ha fából készültek. Spankjuk elsősorban a természetes hatás következtében, például a páratartalom vagy a hőmérséklet változásával történik.
 5. A vasbeton padlók erősítése a teherbírású terhelés növekedésének köszönhető, a repedések megjelenésének, a telepítés során vagy a további működésben.
 6. Ez megtörténik, hogy megfeleljen a ház padlójának. Ennek eredményeképpen a terhelés növekedése megtörténik, és a hatás minden összetevőjére gyakorolt ​​hatásának újraelosztása. Ez az egyik oka annak, hogy a ház támogató struktúráinak megerősítésére irányuló intézkedések.

Az átfedések javítása magában foglalja bizonyos elemek cseréjét kisebb hibákkal vagy nyereséggel az egész területen a kritikus helyzetben.

Az átfedés megerősítésének folyamata meglehetősen nehéz esemény, mivel minden munkát zárt térben kell elvégezni (az épületen belül), és nem lehetséges bizonyos műveletek megegyezését.

Az időt előkészítő munka foglalja el.

Az egész folyamat elvégzéséhez, az építés alatt, amely meg fog erősíteni, összeszerelni a támogatást. Ezek függőlegesen vannak. A támogató elemek vágott vagy acélcsövekből készülnek, és távtartókkal vannak rögzítve vagy bélelt. Ezt követően tisztítsa meg a felszínt, amely erősíteni fog. Tiszta festék, foltos, leválasztott beton, rothadt alkatrészek a bruusyev. Vagyis optimális feltételeket teremt a mozgás kényelméről és biztonságára az átfedések alatt.

Mielőtt folytatná az előkészítőt, majd a munka fő szakaszait, szükség van egy speciális megerősítési tervre (technológiai kártya). Meg kell ismerni a meglévő terhelések nagyságát, és a meglévő gerendák helyreállításának megvalósításához szükséges mechanizmusok és anyagok számának kiszámítását.

A legmegfelelőbb a tapasztalt építők konzultációjával vagy megbízott munkájával, hogy megerősítse a szakemberek csapatának átfedésének gerendáit.

Mit kell fontolnod?

Az átfedések minden nézetére számos olyan funkció van, amelyeket figyelembe kell venni.

Olvasson tovább  Mindössze annyit kell tudnod a rafting gazdaságokról

Például a feszített vagy sűrített fémgerendák erősítésének megerõsítése, szükség van a kezdeti súlypont megőrzésének figyelemmel kísérésére. Bármely további elemeket úgy kell elhelyezni, hogy ne befolyásolják az eredeti kialakítás erősségét.

A hegesztésből eredő varratok deformációval rendelkezhetnek. A legfontosabb elemekkel ellátott további komponensek magas színvonalú munkájának biztosítása érdekében a varrat kategória magassága 3-6 mm-es szinten kell lennie. A továbbfejlesztett fémtervezés szélén, nem kell szakaszos, de szilárd varratok. Csavarok, hullámok, megerősítő csíkok és páros sarkok, olyan helyeken kell lenniük, ahol kényelmes lesz hegesztett varratok elvégzéséhez.

Meg kell próbálni az olyan anyagok átfedéseit, amelyek azonos azokkal, amelyeknek azonosak, amelyekből a fő elemek állnak, és a mechanikai tulajdonságokkal is rendelkeznek. Meg kell érteni, hogy a stressz deformált állapot fémszerkezet, mivel az egyéni kár érinti. Válasszon előre, hogy előzetesen meg kell erősíteni az átfedést és a gyártási ciklus megismerését.

A fagerendák leggyakrabban fokozzák a pusztulás vagy az eltérésük miatt. Az utóbbi azért van kialakítva, mert a hordozógerenda rothadt elem lehet.

Leggyakrabban a fa alapok teljes cseréjét hajtják végre, vagy fokozzák a meglévő elemeket. Ha azt tervezi, hogy növeli a tömeget (például a tetőtér hozzáadása), akkor a fuvarozó átfedik, majd győződjön meg róla, hogy az előzetes számítások. A terhelés megváltozik, és újraelosztja, így szükség van a keresztmetszet beállítása.

Ha nincs szükség teljes helyettesítésére, de észlelte a fagerendák eltérését, meg kell vizsgálnia azt a tényt, hogy A normál 10 mm-es eltérésnek tekintendő. Ha ezt a paramétert túllépik, akkor az átfedéseket meg kell tenni.

Milyen módszerrel megfelel ennek a legjobbnak, csak egy tapasztalt szakember tudja meghatározni.

A vasbeton lemezek erősítése nem elég egyszerű, mert erőteljes tudásra van szüksége. Mielőtt maga a folyamatba lépne, meg kell vizsgálni az alap tervezési jellemzőit. Összetett és szilárd formákra oszthatók. Az előregyártott paneleket általában a falakra, hosszanti gerendákra vagy konkrét gazdaságokra helyezik.

Olvasson tovább  A hengerelt szigetelés leírása: Mi és hogyan válasszuk ki?

Az egész átfedések lehetővé teszik a beton kitöltését a megerősítő keret felett felállított formájú formában. A különböző lemezek betöltési képességének helyreállítására szolgáló módszerek egymástól különböznek egymástól.

Korábban meg kell határozni a károk okait. Meg kell tudni, hogy a lemez terhelési képessége csökkent-e, mivel felrobbant, vagy ez a jelző elveszett a beszerelés során kapott hibák miatt, és hogy a teljes átfedő változás szükséges-e vagy kellően erősítse meg néhány részét.

A megerősítés folyamatában lehetetlen új hibákat hozni, amelyek az átfedések és a nagy pénzügyi hulladékok további megsemmisítését eredményezik.

Mód

A házban lévő vasbeton lemezek megerősítése érdekében az építők számos módszert alkalmaznak a gyakorlatban.

 • Fokozza a megerősítés rúdjait. A korrózió következtében alkalmatlan részekké válnak. A betonvastagság csökken körülöttük. A rozsda megjelenik a betonfelületen. A nyereség elvégzése előtt egy betonréteget eltávolítanak a kúszók rúdjai körül. Ezeket alkalmazzák a korróziós, amely után a primer a teljes betonfelület végezzük, ezáltal megszüntetve a üregek képződnek a beton.
 • Növelje a lemezek vastagságát. Alkalmazzon további réteget vasbeton.
 • A lemezeket az acél és beton megerősítésével erősítjük meg. Erősítse meg a vasbeton padlókat a ház falával való érintkezés területén.
 • Végezze el a torcrettet (beton oldat) sűrített levegőnyomás alatt. Ez a kompozíció kitölti a károsodás repedését és helyét az átfedés lapjaiban.
 • Alulról külön sérült területek építése, Ennek eredményeként az átfedés általános terhelése újraelosztásra kerül.
 • Ha a kár nagy, Teljesítsd az elavult vasbeton lemezeket.

A fémszerkezeteket az elemek keresztmetszeteinek növelésével fokozzák, a további kötési láncok, a kapcsolatok elemei növekednek, bordákat, rekeszeket vagy támasztékokat helyeznek el. A segédösszetevők gyakran vannak telepítve a már meglévő formatervezési mintákhoz, vagy megváltoztatják a strukturális rendszert.

A gyakorlati bemutatóként a munkát többféleképpen hajtják végre.

A magánépületek leggyakoribb átfedése a fűrészáruból készült sugár. Ha a második emeleten van a házban, és a padló elkezdett lépni és forralni helyeket, meg kell erősíteni.

A fa átfedése a legolcsóbb struktúrák, de az élettartam a vasbeton és a fém bázisokhoz képest korlátozott idő.

A fa minőségén, az éghajlati tényezők mellett, hatalmas hatással van a feldolgozására. Rovarok és különböző kártevők (például magok) szintén hozzájárulnak a fagerendák működési időszakának csökkenéséhez. Az anyag deformációnak van kitéve, morzsolás, repedések jelennek meg.

Számos módja van a fapadlók rekonstruálására.

 • Ha a fa sérült, gombaellenes készítményekkel kezelik. Ezután az elemeket fából készült bélekkel erősíthetjük. A hordozógerenda tetejére és alján vannak rögzítve a teljes hossz mentén, csavarokkal.
Olvasson tovább  A hab vágógépek jellemzői és áttekintése

 • Erősítést végeznek nem fából, hanem fémlemezeken is. Acélhasználat fémként. Maga a lemez előkezeletlen korróziógátlóval. A fémelemek a gerenda két oldalán vannak rögzítve. Ha komoly fa deformáció van, ajánlott egy chaserler használata. Aggódnia kell a vízszigetelés miatt. A fából készült és fémszerkezetek között kell lennie.

 • Mert szénszálas vagy szénszálas anyagok készítése. Ezek lehetnek lapok vagy lemezek, szalagok, ruhák. Könnyen dolgozni velük. A gerendát erősíti az elemeket. Ragasztott anyagok rétegekkel, amíg meg nem növeli a fából való merevséget.

 • Az átfedések vége erősödhet a fából vagy fémből készült protézisekkel. A fő hangsúly a fából készült átfedés csuklójának helyén van a falakkal. Az időjárás és a levegő hőmérsékletének állandó változása miatt pontosan ezeken a helyeken, károsodás és deformáció következik be.

 • A fagerendák kirakodásához a Brusev támogatásai vannak telepítve őket. A legtöbb terhelés a hordozóelemből az ilyen támogatási állványok vesznek részt.

 • Nagyon gyakran növeli a késés számát. További fagerendák lehetővé teszik a teljes kialakítás terhelésének növelését, ezáltal növelve az átfedés hordozó képességét. A felszerelt fülek végeit szükségszerűen gumioid borítja, hogy elkerülje a károkat.

Amint láthatja, különböző módszerek állnak rendelkezésre az átfedések funkcionalitásának helyreállítására.

Ennek vagy a munkamódszer megválasztását kell elvégezni, figyelembe véve a szerkezet és anyagok jellemzőit, amelyekből felálltak.

Hasznos ajánlások

Az átfedésben részt vevő szakértők tanácsot adnak.

 1. A mennyezeti alapok egy négyzetméteres terheléssel rendelkeznek. Ha a házban lévő mennyezet egy padlással végződik, akkor a gerendák terhelése nem haladhatja meg a 100-105 kg 1 kV-ot. Méteres tér. Amikor a második emelet lakóhelye van, akkor az átfedés képes 200 kilogrammonkénti súlyra emelni. Ezeket a mutatókat a LAG és a gerendák telepítése során figyelembe kell venni. Az egész tervnek szilárd alapon kell lennie. Még mindig jó hőszigetelést kell tennie, zárja be a varratok és repedések.
 2. Mielőtt kiválasztaná a fát az átfedések építéséhez, figyeljen a szárítás minőségére. A rosszul feldolgozott és szárított fa gyors szárításnak vagy deformációnak van kitéve. Nem lehet menteni az anyagot. Az átfedésekre szolgáló gerendákat ugyanolyan vastagsággal és hosszúsággal kell kiválasztani. Szilárdnak kell lenniük, és nem állnak több fragmentumból.
 3. Természetesen minden munkát önállóan lehet elvégezni, De erre nincs szükség felületre, de nagyon mély tudással az épületszerkezetek erejében.

Arról, hogyan kell megfelelően erősíteni az átfedő gerendákat, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: