Az Autorun generátorokról szól

A magánház vagy az ipari vállalkozás teljes energiatakarékosságának feltételei csak egy autorun generátor telepítésével lehetségesek. Az elektromos hálózat elektromos csatlakozója esetén spontán elindul, és elektromos feszültséget biztosít a kulcsrendszer támogatási rendszereihez: fűtés, világítás, vízellátó szivattyúk, hűtőszekrények és egyéb, különösen fontos háztartási technikai felszerelések.

Sajátosságok

Alapvetően az automatikus indítású generátorok a többiekkel nem fizetettek. Csak elektromos indítóval és bárral rendelkeznek az ABR jelvezetékek összekapcsolására (Automatikus bekapcsolás a tartalék erő), és az egységek maguk végzik, hogy különleges módon működik megfelelően a külső forrásból származó automatikus start-up pajzsok.

Érvek és ellenérvek

Ezeknek a létesítményeknek az előnye, hogy az elektromos állomások kezdetét és megszüntetését emberi beavatkozás nélkül végzik. Az előnyök többi része rangsorolható:

 • az automatizálás nagy megbízhatósága;
 • a rövid áramkörök elleni védelem (KZ) az aggregátum működési folyamatában;
 • Minimális kíséret.

A vészhelyzeti villamosenergia-rendszer megbízhatóságát az állapot tartalék automatikus csatlakoztatásával végezzük, amelynek levelezése lehetővé teszi az aggregátum megkezdését. Ezekhez kapcsolódnak:

 • a CZ távolléte az üzemi vonalon;
 • a megszakító aktiválásának ténye;
 • A feszültség jelenléte vagy hiánya az ellenőrzött zónában.

A fenti feltételek bármelyikének ellentmondása esetén a motor indítása nem adódik meg. A hiányosságokról beszélve megjegyezhető, hogy az Autorun Systems elektromos generátorok speciális vezérlést igényelnek az akkumulátor állapotának és időben történő tankolásának. A tétlengenerátor adósságával ellenőrizni kell a bevezetését.

Eszköz

A generátor autorun összetett, és csak az elektromos generátorok esetében telepíthető, amelyek elektromos indítóval működnek. Az automatikus indítószerkezet mikroelektronikus programozható vezérlőkön alapul, a teljes automatizálási rendszert vezérli. Az integrált autorun egység a tartalék felvételének feladatait is elvégzi, más szóval, az ABR egység. Szerkezete van egy relé, amely átadja a bemenetet a központosított elektromos hálózatból a vészhelyzeti erőmű és a hátsó. A vezérlő vezérléséhez használt jelek a vezérlőtől a feszültség jelenlétét követően a központi tápegységben.

Az erőművek automatikus elindításának alaprendszerében jelen vannak:

 • összesített kezelőpanel;
 • AVR Shield, amely magában foglalja a vezérlést és a jelzést és a feszültség relét;
 • Zuz az AKB számára.

Fajták

Az Autorun opcióval rendelkező egységeket ugyanazzal a módszerrel lehet csoportosítani, mint a kézi indítással kapcsolatos aggregátumok. Általános szabályok szerint csoportokra oszthatók az aggregátum által feljogosított célokra és paraméterekre. Kiszámolja e specifikációk fontosságát egyszerűen. Először is meg kell tudnia, hogy melyik objektumot egy kiegészítő forrás hajtja végre, ebben az esetben kétféle létesítményt lehet megkülönböztetni:

 • háztartás;
 • Ipari.

A generátorok is megoszthatók ilyen kritériumokkal.

Az üzemanyag típusával

Fajták:

 • dízel;
 • gáz;
 • benzin.

Még mindig szilárd hajtóanyagok vannak, azonban nem olyan gyakoriak. Ha értékeli a fentieket, minden egyes berendezés előnyei és hátránya. A dízelgenerátor általában drágább, mint a más típusú tüzelőanyagokon működő prototípusai, nem számítanak a fagyban, ami arra kényszeríti, hogy zárt típusú beltérbe kerüljön. Ezenkívül a motor zajosabban működik.

Plusz ennek az egységnek – hosszabb élettartam, a motor kevésbé viselhető, és ezek közül a generátorok többsége meglehetősen késleltetett üzemanyag-fogyasztással rendelkezik.

A benzenerátor a leggyakoribb és könnyen használható, Ezt a piacon a legnagyobb módosítások képviselik, különböző árkategóriákban, amelyek kulcsfontosságú előnye lettek. Az egység hátrányai: a lenyűgöző üzemanyag-fogyasztás, a munka kis erőforrása, ugyanakkor a leginkább a leginkább a gazdasági célokra vásárol, és villamosenergia-lekapcsolás esetén az autorun alá kell készülnie.

Gázgenerátor – a leggazdaságosabb az üzemanyag-fogyasztás szempontjából a riválisaihoz képest, Kevesebb zajt, és hosszú élettartammal rendelkezik megfelelő használatával. A fő hátrány a gázzal való munka és a gyúlékony összetettebb töltés kockázata. A gázegységek főként termelési létesítményekben működnek, mivel az ilyen berendezések magukban foglalják a magasan képzett személyzet jelenlétét. A benzin és a dízelgenerátorok a mindennapi életben gyakorolják – egyszerűbbek és kevésbé veszélyesek.

A szinkron és aszinkron részlege

 • Szinkron. Kiváló minőségű villamos energia (tisztító elektrotox), könnyebben átadni a csúcs túlterhelését. Ajánlott a kapacitív és induktív terhelések számára, nagy kezdeti elektromos kályhákkal.

 • Aszinkron. Olcsóbb szinkron, csak rossz túlterhelések rosszul tolerálhatók. A szerkezet egyszerűsége miatt jobban ellenáll a KZ-nek. Ajánlott az aktív energia fogyasztói számára.

 • Inverter. A hatékony működésű üzemmód kiváló minőségű villamos energiát termel (ami lehetővé teszi számukra, hogy az elektromos áram által biztosított berendezés minőségére érzékenyek legyenek).

A fázisok különbségéről

Az aggregátumok egyfázisú (220 V) és 3 fázisú (380 V). Egyfázisú és 3 fázisú – különböző létesítmények, saját jellemzői és munkakörülményei vannak. 3 fázisát kell választani, ha csak háromfázisú fogyasztók vannak (az országházakban vagy a kis iparágakban, ezek ritkán vannak).

Ezenkívül a 3 fázisú módosításokat magas ár és egy nagyon drága szolgáltatás emeli ki, ezért 3 fázisú fogyasztók hiányában ésszerűen egy fázisú erőteljes egységet vásárol.

Hatalommal

Alacsony teljesítmény (legfeljebb 5 kW), közepes út (legfeljebb 15 kW) vagy erőteljes (több mint 15 kW). Ez az elválasztás nagyon rokon. A gyakorlat azt mutatja, hogy a háztartási elektromos eszközök biztosítása érdekében az egység elegendő az 5-7 kW-os határokon belüli korlátozó hatalommal. A kisszámú fogyasztók (mini-shop, iroda, kis üzlet) szervezete valóban egy autonóm elektromos állomással rendelkezik 10-15 kW-ig. És csak az erőteljes gyártóberendezésekkel való termelésnek szüksége van az elektromos egységre 20-30 és több kW.

Gyártók

Napjainkban az elektromos generátorok piacát jellemzik, mivel a fajta növekszik a gyors ütem, következetesen feltöltve kíváncsi innovációk. Különálló minták, amelyek nem ellenállnak a versenyképes harcnak, eltűnnek, és a legjobban megszerzi a vásárlók elismerését, értékesítési találatokat. Az utóbbiak általában a híres márkák mintáit is magukban foglalják, azonban a különböző országokból származó “debütálószerek” mindig kiegészülnek, amelyek termékei biztonságosan versenyeznek az operatív potenciálokkal és az iparági engedéllyel rendelkező minőséggel szemben. Ebben a felülvizsgálatban bejelentjük a gyártókat, akiknek az aggregátumok mind a szakemberek, mind a hétköznapi fogyasztók figyelmét érdemelnek.

Oroszország

A különösen keresett hazai generátorok közül a “veper” védjegy gázolaj és dízelgenerátora 2-320 kW kapacitással számolva, hogy villamosenergia-energiát termeljen a magángazdaságban és az iparban. A vidéki házak tulajdonosai, kis workshopok, az olajipar és az építők munkatársainak nagyon keresleti energia elektromos szervezetek, Háztartás – teljesítmény 0,7-3,4 kW és félig ipari 2-12 kW. Ipari elektromos állomások Way-Energia kapacitása 5,7 és 180 kW.

Az orosz piac kedvenceinek tartalmaznia kell az “Svarog” és Prorab védjegyek orosz-kínai gyártásának egységeit. Mindkét márka dízel és benzin aggregátumokat képvisel otthoni és ipari alkalmazások számára. Az “Svarog” aggregátumok teljesítményének skálája eléri a 2 kW-ot egy fázisban, akár 16 kW-ig az ergomax vonal speciális, 3 fázisú generátoraira. Ami a Prorab-egységekre vonatkozóan azt kell mondania, hogy nagyon jó minőségű és rendkívül kényelmes otthon és kisvállalkozás az állomás kapacitása 0.65-12 kW.

Európa

Az európai egységek a piacon a legszélesebb körű képviselet. A legtöbbjük kiváló minőségű, termelékenységet és hatékonyságot mutat. A tíz világi rangsor között, amelyeket a paraméterek aránya, a szakértők Francia SDMO egységek, Német kalapács és Geko, Német-Kínai Huter, Angol FG Wilson, Angol-Kínai Aiken, Spanyol Gesan, Belgian Europower. Török generátorok Genpower hatalommal 0 szinte mindig az “európai” kategóriába tartoznak.9-16 kW.

Az aggregátumok tartománya a márkák kalapáccsal és Geko-ban benzin és dízelgenerátorok. Az elektromos állomások ereje A GEKO 2,3-400 kW-os törésben marad. A márkanév alatt a kalapács a háztartási beállításokat 0-tól készített.64-6 kW, valamint ipari, 9-20 kW.

A francia SDMO állomások kapacitása 5,8-100 kW, és a német-kínai Huter aggregátumok 0,6-12 kW.

Fenntartható Brit Diesel Generátorok FG Wilson 5,5 és 1800 kW közötti kapacitással készülnek. Brit-kínai elektromos generátorok Aiken hatalma 0,64-12 kW, és a háztartási és fél ipari létesítmények kategóriájához tartozik. A Gesan (Spanyolország) védjegye szerint 2,2-1650 kW-ig terjedő állomások állnak rendelkezésre. A belga védjegye Europower jól ismert produktív otthoni benzint és dízelgenerátorokat készített, maximum 36 kW-ig terjedő kapacitással.

USA

Az amerikai elektromos generátorok piacát elsősorban a Mustang, Ranger és a Generac márkájának márkái képviselik, az amerikaiak első márkái Kínával együtt termelnek. A Generac minták kis háztartási kinevezést és ipari aggregátumokat tartalmaznak egy folyékony égetéssel, valamint a gáz működésével.

A Generac erőművek eléri a 2,6-13 kW-tól. Ranger és Mustang márka termelődnek a KNK termelési létesítmények és képviseli az egész sort a létesítmények minden áron csoport, a lakóhely és a tartály erőművek (kapacitású 0,8 kW elektromos állomás, amelynek kapacitása több mint 2500 kW).

Ázsia

Történelmileg, technológiai és magas színvonalú elektromos generátorok ázsiai államok: Japán, KNK és Dél-Korea. A “keleti” védjegyek közül a Hyundai (Dél-Korea / KRC), a “természetes japán” – Elemax, Hitachi, Yamaha, Honda, amelyet a közös Japán-kínai Kipo elektromos generátorok és egy új márka a Kína Green Field.

E márka szerint a háztartási elektromos állomások 2,2-től 8 kW-ig terjednek, hogy biztosítsák a háztartási elektromos készülékek, az építőeszközök, a kerti berendezések, a világítás és a dízelgenerátorok energiáját 14,5 és 85 kW között.

Különben kell mondani a japán generátorokról, amelyek hosszú élettartamú életet, nem kötelesek, fenntartható munkát és viszonylag alacsony árakat mutatnak a “natív” komponensek miatt. Ez magában foglalja a Hitachi, Yamaha, Honda márkák, amely szimbolikusan 3 “díjat” helyez a keresletben a piacon. Dízel, gáz- és benzin erőművek Honda ugyanazon néven alapított, 2-12 kW-os kapacitása.

A Yamaha aggregátumokat otthoni benzogenerátorok képviselik, 2 kW és a dízel elektromos állomások, amelyeknek 16 kW-ig terjedő teljesítménye van. A Hitachi márka alatt a háztartási és félig ipari kategóriás aggregátumok 0,95-12 kW-ig terjednek.

A háztartás és félig ipari és félig ipari benzin és dízel elektromos állomások a Hyundai márkájában a vállalat gyárában.

Hogyan válasszuk ki?

Ajánlások ilyenek.

 • Döntse el az állomás nézetét. A benzingenerátorok kis méreteket, alacsony zajszintet, stabil működést vonzanak alacsony hőmérsékleten, kiterjedt teljesítményspektrum. A dízel ipari berendezésekhez tartozik, mivel általában a termelésben használják őket. Gázgazdák az üzemanyag-fogyasztás kérdésében. A gáz és a benzogenerátorok tökéletesek a házi feladatokhoz.
 • Döntse el a kapacitást. Az indikátor 1 kw. A mindennapi élet esetében egy jó megoldás 1-től 10 kW-ig terjedő minta lesz. Ha a berendezést erősebbnek kell csatlakoztatnia, akkor 10 kW-os elektromos generátort kell vásárolnia.
 • Figyeljen a faszteritásra. Az egyfázisú egyfázisú, amely kizárólag egyfázisú fogyasztók, 3 fázisú – egyfázisú és háromfázisú összekapcsolásra kerül.

Hogyan kell telepíteni?

De hogyan és hol telepíteni egy aggregátumot? Hogyan ne sértse meg a szabályok követelményeit, amelyek nem rendelkeznek a jövőbeni problémákban és a kz-ben? Nem nehéz, ha mindent következetesen csinálsz. Kezdjük rendben.

A telepítési helyek és épületek “házak” kiválasztása

A készülék, a mélyben, amely működik a gazdaságban, increhensively fejleszt kimerült gázok, beleértve a legveszélyesebb – gáz nélkül illata és színe a szén-monoxid (szén-monoxid). Tegye a készüléket a lakásban elképzelhetetlen, még akkor is, ha tökéletes és rendszeresen szellőztethető. A generátor védelme kedvezőtlen időjárási viszonyokból és a zaj csökkentése érdekében a készülék kívánatos az egyéni “Domishko” – megvásárolt vagy kézműves.

A házban a fedelet könnyen eltávolíthatjuk a vezérlőelemek eléréséhez és az üzemanyagtartály fedeléhez, és a falakat tűzálló hangszigetelésre kell helyezni.

Egy aggregátum csatlakoztatása az elektromos hálózathoz

Az automatizálási pajzs a ház fő elektromos pajzsának elé kerül. A bejövő elektrokabolikus az automatizálási panel bevezető termináljaihoz van csatlakoztatva, a generátor csatlakozik a Névjegyek 2. bemeneti csoportjához. Az automata pajzsból az elektrokable kell lennie a ház fő pajzsában. Most az automatizálási pajzs elengedhetetlen a ház bejövő feszültségének szabályozásához: az elektromos áram eltűnt – az elektronika az egységre fordul, aztán megfordítja a hatalmat otthon.

A teljesítményhálózat feszültsége esetén kezdeményezi az ellenkező algoritmust: az étkezést otthon az elektromos áramkörre fordítja, majd kikapcsolja az egységet. Győződjön meg róla, hogy őrzi a generátort, hadd legyen egy barátnője valami, mint egy shogious szerelvények.

A fő dolog – ne csatlakoztassa a földet a készülék nulla huzalával, vagy a földön a földön.

A következő videóban részletes áttekintést talál a generátorról az otthoni és nyaralók automatikus indításával.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: