Az azbesztszalagokról

Az építési munkák során gyakran használják az azbesztszalagok különböző típusát. Az azbesztszálak nagy számú jótékony tulajdonsággal rendelkeznek, beleértve a megnövekedett tűzállóságot, a magas szilárdságot, a rugalmasságot, a nyújtás ellenállását. Ma elemezzük a szalagok főbb típusait, valamint beszélünk arról, hogy mi a fő jellemzői.

Az azbesztszalagokról

Az azbesztszalagokról

Sajátosságok

Ezek a szigetelőszalagok krizotil azbesztből készültek. A szálak ideálisak az ilyen építőanyagok készítéséhez, mivel ezek a rugalmasságuk vannak. Az ilyen termékek szigorúan rögzítettek. Ugyanakkor minden egyes faj esetében speciális dimenziós értékeik vannak beállítva. A szigetelőanyagokat nagymotorokban értékesítik, kisebb vászonra oszthatók.

Ebben az esetben az egyes darabok száma nem haladhatja meg az 5-et.

Az azbesztszalagokról

Az azbesztszalagokról

Nézetek

Az azbesztszalagok különböző fajok lehetnek. Jelölje ki a leggyakoribb modelleket.

LAE-1

Ez az ASBOST elég megbízható szigetelőanyagnak számít. Meg tudja tartani az összes kezdeti hasznos tulajdonságait a hőmérséklet üzemmódoknál akár +400 fokig. Ezt az elektromos szigetelés típusát gyakran használják a kábelek megbízható szigetelésére, számos elektromos készüléket. LAE-1, mint szabály, értékesített motorok 50 méter. Az anyag szélessége 2 lehet.5, 3 vagy 3.5 centiméter. A termék vastagsága 0,35 és 0,5 milliméter között van.

Az azbesztszalagokról

Lene

Ez az azbesztszalagot az Asbolavsanova nevezik. Az azbesztből készül egy speciális kötőanyaggal, mivel a poliészter Lavsan beszél. A szalagot vászonszövésként jelenítjük meg. Könnyen ellenáll a +200 fokos hőmérséklet ellen.

A modell növelte a túlzott páratartalmat. Még állandó vízhatásokkal is, nem veszíti el az összes hasznos tulajdonságait.

Az azbesztszalagokról

Lat

Egy ilyen szalag hőszigetelő anyagokra vonatkozik. Fonott szerkezete van. E faj gyártása során mind a kémiai, mind a természetes alkatrészeket használják. Gyakran, ez a szigetelt csővezetékek és kábelek.

Az azbesztszalagokról

Hogyan válasszuk ki?

Ha kiválasztja, ne feledje, hogy a különböző típusú azbesztszalagok csak bizonyos célokra használhatók. Így, Ha megbízható elektromos szigetelés előállítására van szükség, akkor a LAE-1 és LALAL modellek preferenciáját kell megadni. Ha különböző struktúrák magas minőségű hőszigetelését kell előállítani, akkor az aszbotikus lat szalagot kell vásárolnia.

És mielőtt megvásárolnának egy ilyen szigetelőanyagot, érdemes különös figyelmet fordítani a dimenziókra. A választás ebben az esetben függ a feldolgozott design típusától és területétől. Ez előzetesen kicsomagolja a tekercset, és ellenőrizze a szalagot. Súlyos hibák elsősorban fémes zárványok. Ugyanakkor nem szabad összetéveszteni a hagyományos sötét foltokkal, amelyek az azbesztre jellemzőek.

Az azbesztszalagokról

Az azbesztszalagokról

Hatály

Ezeket az építőszalagokat széles körben használják, szabályként, megfelelő szigetelés és elektromos szigetelés biztosítása érdekében. Jó választá válnak a kémények építésénél és a kályhák feldolgozásakor. Ezek a termékek megakadályozzák a füst behatolását a szobába, és az összes kemence jó szigetelését biztosítják a légtömegek esetleges behatolásából. Az alap lesz a mag, ez az azbeszt-szalagok.

Gyakran különböző kábelek elkülönítésére kerülnek. Néhány fajtát fékbetétként használnak, amelyek súrlódási és fékcsomópontokban vannak. Gyakran erősítik a sárgaréz vékony drótot.

Az azbesztszalagokról

Az azbesztszalagokról

Hogyan kell használni?

Annak érdekében, hogy az azbesztszalagok működjenek a funkcióik elvégzéséhez, helyesen kell rögzíteni őket. Ezután fontolja meg, hogyan kell használni őket szigetelési kemencéhez. Először le kell lazítani a tekercset az anyaggal. Ugyanakkor óvatosan tisztítsa meg a kemence ajtaját és felületét az összes szennyezésből. És az összes régi szigetelőanyag eltávolítására is szükség van. Ha a tervezésben van egy speciálisan tervezték, akkor kis mennyiségű ragasztót kell alkalmazni. Ez a hely tovább van rögzítve a szalaghoz. Ezt az anyagot elosztják a telek kerülete körül, amelyhez a ragasztóösszetételt alkalmazzuk. Ezután a helyszínen a szalagot oly módon vágják le, hogy az eredmény rés az eredményeként.

Hogy az anyag képes legyen erősen megjavítani, szorosan kell bezárnia a tűzhely ajtót, amely illeszkedik a szalaghoz. Javasoljuk, hogy 3-4 óra elteltével kiemelje a sütőt, és ellenőrizze, hogy a szigetelőanyag biztonságos volt-e. Néha az azbesztszalagokat használják a kemence berendezések hiányosságainak kiküszöbölésére. Ebben az esetben először meg kell szednie a tervezést, tisztítsa meg a főzési részt más kompozíciókból és szennyezésből. Ezután a tisztított részt egy ragasztóval és folyadékkal kell ellátni. Ezt a peremén vékony réteggel alkalmazzuk. Minden olyan területen, ahol a készítményt alkalmazzák, az azbeszt gyengéden ragasztott. A pecsétnek szorosan meg kell nyomnia, törés nélkül, 5-7 percig. Később a sütési rész a sütőre van állítva.

A rendelkezésre álló hiányosságok agyaggal vagy tömítőanyaggal kezelhetők.

Az azbesztszalagokról

Az azbesztszalagokról

Az azbesztszalagokról

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása