Az élelmiszermelyről

Az élelmiszer mole az egyik fő kártevő, amely a lakásban él. Gyorsan megszorozza, és a rovarirtó anyag jó stabilitása megkülönböztethető. Ezért fontos megtanulni, hogyan kell kezelni ezeket a rovarokat.

A megjelenés okai

Először is meg kell találnod, hogy a Mole-t a szobából veszik. A fő oka annak megjelenése – a fertőzött élelmiszer házának ütése. Általános szabályként a Mole tojást gabonafélékbe, szárított gyümölcsökbe vagy cukorba helyezi. A kis repedéseken keresztül behatol, és a csomagok vágása. A MOLI termékek gyártásának fő okai a rossz tárolási feltételek vagy szállítás.

Ezenkívül ezek a rovarok behatoljon a lakást a szomszédoktól. Ez akkor történik, ha régóta elkezdtek egy mólt, de nem kezdtek harcolni vele. A repülő kártevők házában való megjelenés oka lehet Az épület első emeletén található élelmiszerbolt. Ha van nagy mennyiségű termék a raktárakban, akkor lehet, hogy Mole. Innen a kártevő a lakóépületekbe juthat. De a parazita elterjedésének ilyen esetei ritkák.

A rovarok megtalálása meglehetősen egyszerű. A felnőttek esténként kiabálnak a menedékhelyükből. Ebben az időben a konyhában a nap a szürkés színű kis pillangókat észlelhet. Azok, mint a kis méretű fehér hernyók, a szekrények vagy a konyhai ajtók falain láthatóak. A javítás során papír háttérkép alatt észlelhető.

A lárvák általában olyan tartályokban vannak, amelyek croups vagy lisztjal rendelkeznek.

Sérelem

Ez a kártevő nem különösebben veszélyes egy személy számára. A konyhai mole nem harap, és nem a veszélyes fertőzések száma. Ezenkívül nem eszik ruhát, és nem károsítja a bútorokat. A VESZÉLY KONECE MOLE csak termékeket képvisel. Ő táplálja őket, és a tojásokat a croupbe helyezi.

Termékek, amelyekben élő és szaporodott Mole nem használható. Ez allergiás reakcióhoz vagy gyomorproblémához vezethet. Érdemes megjegyezni, hogy a szellőztető és mosás elrontott termékek nem segítenek teljesen tisztítani őket. Tehát egy ilyen gabonát vagy szárított gyümölcsöt el kell dobni, és nem próbálja megmenteni.

Nézetek

A szobában többféle moly is lehet. Megkülönbözteti őket egymástól.

 • Puffadt. Egy ilyen név rovar érkezett a liszt iránti szeretet miatt. Az ilyen lények gyakran megtalálhatók a malmokon és más vállalatokban, amelyek szemcsés feldolgozással foglalkoznak. A felnőtt Mole szürke szárnya fekete hullámos mintával rendelkezik. A Caterpillar sárga színben különbözik.

 • Gabona. Az ilyen mol-t magnak vagy dohánynak is nevezik. Mindez attól függ, hogy milyen termékeket szeretne enni. A mole meglehetősen észreesen néz ki. Fényes hamu szárnya van. Vannak kis sötét foltok a felületükön. A hernyók fehérek vagy sárgaek lehetnek. Megjelenése is attól függ, hogy milyen ételeket táplálnak a felnőtt mole.

 • Istálló. Ezt az élelmiszerboltot gyakran indiainak hívják. Ezt kisméret jellemzi. Szárnyait sárgavörös, kőris csíkokkal borították. Caterpillars zöldes vagy sárga. Ez a mole előnyben részesíti a kukorica kockát vagy a kukorica cobs-t. Csak meleg szobákban él.

A konyhámban a leggyakrabban felismeri a lisztet vagy a pajtát.

Hogyan lehet megszabadulni?

A ház élelmiszerboltjának megtalálása, azonnal el kell kezdenie elpusztítani. Ezt különböző módon végezheti el.

Tojásból és lárvákból

Tisztítsa meg a konyhát a tojásból és a lárvákból az élelmiszermoth, meg kell észlelnie a kártevők élőhelyét. Először is, gondosan meg kell vizsgálnia az összes csomagot a croups, szárított fűszernövények és gyümölcsök. Van-e inkább a mole rendezésére. Különös figyelmet kell fordítani a boszola és a szárított gyümölcsökre.

Termékek keresése az állományokban Moth Lárvákkal, azonnal megszabadulnod kell tőlük. A termék tárolási helyét fertőtleníteni kell. Ezután tisztítania kell a szobában, mert a lárvák nemcsak a termékekkel rendelkező tartályokban találhatók. Nedves tisztítóhely után szellőzni kell.

Egy idő után a szobát gondosan meg kell vizsgálni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a házban nem volt kártevők.

Felnőttekből

A felnőtt Mole-szel való küzdelem bonyolultabb, mivel az ilyen kártevők aktívak, és a helyről a helyről repülhetnek. Ez az otthon van többféleképpen. A legtöbb ember szívesebben megszabadulni a kártevőktől a bizonyított népi jogorvoslatokkal.

 • Citrus. A konyhai mol negatívan reagál a citrus illatára. Ezért lehetséges, hogy ezt a kártevőt hozza létre, bomlik a citromok és a narancsok kéregeit minden munkaterületen. Idővel a citrus szaga kevésbé világos, ezért a kéregeket újraterülnek újnak kell cserélni.

 • Levendula. A levendula molyok ellenálló szaga nem tetszik. A kártevő elleni küzdelemhez mind a száraz ágakat, mind az aromás olajat használhatja. A levendula csokrok vagy az olaj nedvesített pamut wades kell, hogy könnyen bomlik a konyhában.

 • Ecet. Egy másik hatékony eszköz, amely a konyhai moly elleni küzdelemre szolgál, a szokásos ecet. A használat előtt a szekrények, amelyekben a termékeket tárolják, szappanoldattal és szárítóval kell öblíteni. Ezt követően minden felületnek törölnie kell az ecetben megnedvesített ruhával.

Ennek a módszernek az egyetlen mínusz egy éles szaga, amely nemcsak a lepkék, hanem az emberek is.

 • Fokhagyma. Ez a termék segít a kártevők elleni küzdelemben. A tisztított fokhagymás szegfűszegek elegendőek ahhoz, hogy a konténerek és csomagok közötti polcokon bomlik. A szaga megijeszti a kártevőket. Az ilyen szomszédból származó termékek íze nem változik. Fokhagymás fogak, mint a citromhéj, új időt kell cserélni időről időre.

 • babérlevél. Sokan úgy vélik, hogy ez a legjobb eszköz a MOL-vel való foglalkozáshoz. A babérlevél kellemesebb fokhagymát szaga. Ugyanakkor az aromájának mólja nagyon fél. A laurel levelek lebomlanak a polcokon, vagy hozzáadhatják a konténereket a croups.

 • Aromamasla. Megijesztheti a mol-t olyan termékekkel, amelyek rozmaring, bazsalikom, szegfű, fenyő vagy geránium szagolhatók. Vásárolhat ilyen aromamasl-t bármely gyógyszertárban. A termékeket pamut kerekeken kell alkalmazni, majd lebomlik a szekrények polcain és más felületeken.

 • Dohány. Jó a küzdelemben a konyhai moly segíti a dohányt. A polcokon száraz formában helyezzük el. Ehelyett a dió leveleket is használhat. Frissnek kell lenniük. Ebben az esetben a szaga telített lesz.

 • édesem. Ez a módszer segít megszabadulni a felnőtt gyümölcsmothól. A serpenyőben a természetes méz több kanálát kell hozzáadnia. Meg kell melegíteni. Amikor a termék barná válik, a serpenyőt el kell távolítani a tűzből. Többször kell sétálnod a lakás körül. A méz gazdag szaga megijeszti a mole-t, és elhagyja a házat.

Vannak más módszerek a konyhai moly ellen.

Mechanikai

A felnőtt pillangók megölhetők a fly swatter vagy a régi újság által. Ez a legkényelmesebb az este, mert ebben az időben a nap a házi mole összeomlik a menedékeiből. Egy ilyen módszer alkalmas, ha a házban lévő kártevők nem túl sokak.

Lipuchkoe használatával

A felnőtt imádkozás megkönnyítése segít a hagyományos tépőzárnak a legyek számára. Olcsóak és hatékonyak. A kártevők elleni küzdelem érdekében elég több ilyen csapdát vásárolhat, és azokat a helyeken, ahol rovarokat láttak. A csíkos pillangók a repülés közben megbotlik őket. A tépőzár jó, mert segítenek megszabadulni nem csak a konyhából és a Druel Moth-től, hanem más rovaroktól is.

A csapdák hátrányos megjelenése a kártevők hátrányos megjelenését nevezhetjük. Ezenkívül, ha tépőzárat lóg a konyhában, vagy a folyosón, a háztartások folyamatosan megbotlik őket. Vannak ilyen csapdák 3-4 hét.

Idővel elveszítik a szagukat, és kevésbé ragadnak. Ezért újnak kell lenniük.

Inszekticidek alkalmazása

Gyorsan megszabadulhat a molytól a helyszín kezelésével Speciális aeroszol. Az ilyen eszközök széles körben elterjedtek, így az értékesítés megtalálása nem lesz nehéz. Az aeroszolokat az alábbi utasítások segítségével használja. A konyhából a feldolgozás előtt fontos, hogy minden terméket készítsen. A beltérben nem lehet állatok és gyermekek. Néhány órával a helyiség feldolgozása után alaposan szellőztethető.

Használja a felnőtt MOL elleni küzdelmet Fórumok. A kis lemezeket egy ilyen eszközbe helyezzük. Ha be van kapcsolva, akkor felmelegednek, és az anyagot a levegőbe melegítjük, negatívan befolyásolják a mólt. Az ilyen eszközöket óvatosan kell alkalmazni.

Használjon tablettákat és golyókat

A kártevők elleni küzdelem így biztonságosabbnak tekinthető. Speciális tablettákat és golyókat helyeznek el kis szövetzsákokban, és a polcokon fekszenek termékekkel. A szaga, amit megijesztenek moles, így elhagyja a konyhát. Imádkozhat a polcokra és a megelőzésre.

A lepkék csapdái felszerelése

A molyok speciális pryomon csapdái találhatók. Ők impregnálják a női feromonokat, amelyek a férfiakat vonzanak. A férfi egyének gyorsan reagálnak erre a szagra. Vonzza őt, repülnek a csapdába, és már nem tudsz kijutni belőle. Az ilyen csapdák fő pluszja az, hogy Teljesen biztonságosak az emberek és a háziállatok számára. Ezenkívül olcsóak.

A moly csapdák hátránya az éles szaguknak nevezhető. Megszabadulhat róla, hogy több napra ellenőrizheti a szobát.

Úgy találom, Mole a konyhámban, nem remélhetsz, hogy képes lesz megszabadulni tőle. A kártevők elleni megközelítésnek felelősnek kell lennie. Meg kell pusztítania a felnőtt pillangókat és a falazatukat. Ha a lepkék leküzdésére használt eszköz nem segít, érdemes megpróbálni helyettesíteni egy másik.

Megelőző intézkedések

Megelőző intézkedések a konyhai moly megjelenésének megakadályozására. Ez az, amit rendszeresen kell elvégezni.

 • Óvatosan vizsgálja meg az összes vásárolt terméket. Jól kell csomagolnia. Különösen alaposan meg kell vizsgálnia a termékeket, amelyeken kedvezmények vannak. Néha különböző promóciókat végeznek, a bolt megpróbál megszabadulni az olyan áruktól, amelyek lejárnak az eltarthatósági időt, valamint a helytelenül tárolt termékeket.
 • Tárolja a gabonaféléket kis konténerekben. A diófélék és a szárított gyümölcsök is vonatkozik. Miután megvásárolta őket, ajánlott a csomagok eltávolítása a kényelmes tartályokban, amelyek szorosan zárva vannak a borítókkal. Ez lehet üveg vagy ón dobozok és műanyag tartályok. Zárt tartályokban a Mole nem lesz képes.
 • Idővel, hogy dobja ki a késedelmes termékeket. Ne vásároljon túl nagy veszekedés és liszt. Csak néhány hónapig tárolják őket. A lejárt eltarthatóságú termékeket azonnal el kell távolítani.
 • Tartsa tisztán a házat. A Mole előnyben részesíti a nehezen elérhető és sötét helyeken. Ezért a tisztítás során gondosan meg kell vizsgálni az összes sarkot, a lábazatot és a hiányosságokat. Ne hagyja az asztalokat és más felületeket is.
 • Feldolgozza a polcokat illatossal. Időről időre a szekrények polcait ecettel vagy eljárással törölhetjük aroma tömegekkel vízzel. A szorosan zárt tartályokkal ellátott polcokon szappant vagy más termékeket is elhelyezhet, telített szaggal.
 • Rendszeresen ellenőrizze a készleteit. Ha a tartályokat a lárvákkal vagy egy webvel észlelték, akkor a pronpoiled termékeket azonnal el kell dobni.
 • Gabonafélék. Néhány szeretője azt javasolja, hogy az érkezés után megvásárolt gabonafélék kezelése. Megakadályozzák a gabona molyok megjelenését a sütőben. Ez egy tálban is árnyékolható, és 30 másodpercig küldhet a mikrohullámra. A teljesítményt maximálisan kell beállítani. Az ilyen feldolgozás után a termékeket lehűteni kell, majd a tartályba kell helyezni.
 • Szellőzni. Mole fél a tervezetektől. Tehát a konyhát rendszeresen szellőztetni kell. Fontos továbbá, hogy mindig törölje az asztalt és a mosást. Ebben az esetben a rovarok nem lesz italforrás.

Ha megfelel ezeknek a szabályoknak, valamint megszabadulni a lárvák és a felnőtt moly, akkor a házban tárolt összes termék biztonságos lesz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: