Beton tornác

Beton tornác

Az élet egy magánházban sokkal több lehetőséget kínál az építés és az elrendezés szempontjából, nem pedig apartmanok. Szeretném javítani a szállás, hogy érdekesebb, praktikusabb, kényelmesebb. Néhány álom, hogy kiszállt a házból, álljon egy gyönyörű tornácon, és élvezze a környező kilátást. Ehhez építsünk egy tornácot. A legegyszerűbb módja a beton tornácának.

Tedd ki pontosan, hogyan kell elvégezni a feladatot, és milyen pillanatokat kell figyelembe venni az ilyen épületekben.

Mit kell fontolnod?

Az építés sikeresen befejeződött és helyesen, ha kompetensen megközelíti a tervezési problémát. Végtére is számos pillanatban kell figyelembe venni. Annak érdekében, hogy ne hagyjanak ki semmit, hogy össze kell fordítania a megfelelő projektet.

A projekt magában foglalja:

 1. A veranda a házzal együtt épül, vagy a késztermesztés kiterjesztése.
 2. A magasságot a talajból az ajtó küszöb alsó széléből határozzák meg.
 3. A szélességet attól függően határozzák meg, hogy hány ember haladhat át a lépcsőn egyszerre, és meg kell adnia a nagy dolgokat a házba. Tehát egy személyre legalább 80 cm-t kell megnyitnunk. Ha kettőt kap, akkor legalább 100 cm lesz.
 4. Lépések. Ez teszi a páratlan számú lépést, ami megkönnyíti az emelkedést és lefelé. Optimális méretek – magasság 12 és 20 cm között. és szélesség 25 cm.
 5. A tornácnak körülbelül 5 cm-nek kell lennie. A bemeneti ajtó küszöbértékszintje alatt. Ez lehetővé teszi, hogy a kiterjesztés ne zavarja az ajtók nyitását és bezárását.

Figyelembe véve ezeket a paramétert, készíthet egy projektet. A rajzok alapján fokozatosan megkönnyíti a munkát fokozatosan, megfelel a megállapított normáknak, megakadályozzák a hibákat.

Ügyeljen arra, hogy vegye figyelembe az anyagot, a talaj állapotát, a terhelés, hogy a kiterjesztés lesz. Bizonyos esetekben megerősítésre lesz szükség.

Arról, hogy hogyan készíthet egy megbízható beton tornácot, nézze meg a videót.

Tervezés

A munkaterv az Ön cselekedeteinek egyértelmű sorrendjét jelenti. Ha előre tervezel, akkor nem lesz összetévesztve a stádiumokban, akkor kompetensen terjesztheti a saját idejét. Végtére is, néhány műtét után meg kell adni az anyagot, hogy megszáradjon és erősítse meg. Ehhez javasoljuk, hogy előre meghatározzuk az anyag tulajdonságait.

A beton veranda építésénél a lépések sorrendje a következő:

 1. A terület kiterjesztése és képzése a terület kiterjesztése és képzése alatt;
 2. A tervezési méretek meghatározása;
 3. A keret teljesítménye és telepítése;
 4. Betonkeverék öntése.

És most a terv minden lépéséről beszéljen részletesen.

Beton tornác

Beton tornác

Beton tornác

A talaj előkészítése

A jövőbeni építés földterületének előkészítése rendkívül fontos szerepet játszik. Itt nem kell csak eltávolítani az összes szemetet, és távolítsa el a felhalmozott fűréteget. A növények nagy szilárdságúak, és akár áttörhetnek a vastag betonrétegen. Ezért szükség van arra, hogy a növények ne kezdjék meg az alapítványon keresztül az érintett munka után.

A fő feladat az összes ültetvény eltávolítása, a fák és cserjék célzása. Javasoljuk, hogy ne távolítsa el őket a gyökér alatt, de speciális vegyi anyagokat használjon. Ők akadályozzák az ültetvények további növekedését és fejlődését. És ezért a veranda építése után néhány évvel a pusztító lehetőségeik félelme nem kell.

Amint a földön lévő előkészítő tevékenységek befejeződnek, elindíthatod a talajt.

Számítások

Természetesen az építés bizonyos pénzügyi költségeket igényel az anyagok számára. Fontos, hogy meghatározza, hogy mennyit fognak fizetni.

Az épület méretével való döntés, figyelembe véve a következőket:

 • A tornác magasságának magassága,
 • A tornác szélessége,
 • A lépések száma.

Ez helyesen kiszámítja a beton mennyiségét. Mennyi cement szükséges a kocka betonra, Egy másik cikkben láthatod. Beton – az építés és anyag alapja, amely a legnagyobb pénzösszeget igényli.

Készítsen rajzot, és költje el a számításokat. Ha a kész betonkeveréket használja, akkor elég ahhoz, hogy kiszámítsa a tervezés mennyiségét.

Beton tornác

A készítmény a betonkeverék öntéséhez a tornácon a cement M500 cement, hogy homok és zúzott kő a következő arányban: 1 része cement 2,2 darab homok és 3,7 darab törmelék. Ilyen veranda ellenáll a nyomás 300 kg / cm².

Beton tornác

Beton tornác

Önnek is el kell döntenie a megerősítő és vízszigetelő anyagokról. Például az egyes szakaszok megerősítésére két megerősítő rudat kell használni.

Épület

Anyagok és szerszámok

A releváns eszközök és anyagok nélkül nincs értelme. Csak nem tudod elindítani.

Készítse elő a következő anyagokat és eszközöket az építés előtt:

 • Homok
 • Cement;
 • Zúzott kő, pattintott kő;
 • Rétegelt lemezek;
 • Táblák;
 • Lapát;
 • Forgórész;
 • Széles kalapok köröm;
 • Betonkeverő;
 • Mérőeszközök (szint, rulett stb.).);
 • Gitt kés;
 • Fémhuzal;
 • Vásárolt téglák.

Alapítvány

 1. Az alapítvány számára gondoskodik, és mélysége körülbelül 30 cm legyen. A gödör szélességének 2,5 cm-re kell lennie. szélesebb, mint a tervezett kiterjesztés szélessége. A betonból készült tornácra megfelelő alapítványt kell létrehozni – egy kis beágyazást. Paramétereinek meg kell felelniük bizonyos követelményeknek. A mélységnek 20-30 cm-re kell lennie. alacsonyabb, mint a talaj fagyasztásának szintje.
 2. A gödör alján halmozott az aljzat. Törmelékből és homokból készül. Először is, a homokréteg 10 cm, majd a törmelékréteg – körülbelül 5 cm. A szubsztrátot úgy tervezték, hogy megvédje az alapot a felszín alatti vizektől és erősítse meg az alapot. A szubsztrátumnak körülbelül 10 cm-es alapon kell lépnie.
 3. Ha az Alapítvány helyszínén felszín alatti vizek vannak, szükség van az ártalmatlanításra.

Megerősítés, keret létrehozása

A párnák kielégítése, itt az ideje, hogy elkezdje építeni egy tornácot.

A veranda szükségszerűen szüksége van egy keretre:

 1. A keretrendszer egy megbízható bázis, amely ellenáll a beton kitöltésének súlyának, amelyet öntünk. Tény, hogy a zsaluzat egy építési lapok, rétegelt és tégla elemekkel, ami ismétli a megjelenését a jövő veranda betonból.
 2. A táblákat tartós, de nem túl száraznak kell használni, mert megrepedhetnek. Vastagságuk minimum 2 cm., és szélesség – 20 cm-ről.
 3. A generált zsalu magasságának körülbelül 30 cm-nek kell lennie. A leginkább tervezett tornác fölött, mivel az alsó rész a földbe kerül. Szükség van olyan oldalelemek létrehozására, amelyek a kívánt magasság és szélesség lépéseinek részeit alkotják. A keretelemeket egyetlen egész számban gyűjtik össze. Ennek köszönhetően a szükséges erő érhető el.
 4. Az oldalfalokat merevségi bordákkal erősítik meg, és megerősíthető megerősítéssel. A megerősítés 20 cm-es lépcsős szekvenciával van kötve., Figyelembe véve az előzetes rajzot.
 5. A keret és a bordák között a távtartók telepítéséhez kell biztosítani. Mindez elalszik a földön körülbelül 10 cm-rel. és manipulálva. A zsaluzat befejezése után kezdődik a kitöltés.

Beton tornác

Beton tornác

Lépések

A további részletek kérdésére részletesebben kell látni. Végtére is, ezek az egész terv legfontosabb elemei. Helyesen kiszámítja őket, és befejezte, kényelmesen felmászhat, és menjen le a tornácon. Ha engedélyt adhat, akkor a veranda döntését kívánja.

A lépések száma közvetlenül a padló magasságától függ a földrajzi bejárati ajtónál. A lépések szélességének elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a láb teljesen elhelyezhető legyen az elemre. Ez további biztonságot nyújt.

Tekintsünk egy másik legfontosabb pontot – ha több mint három lépést kell építeni, az elvégzett számítások alapján tanácsos a korlát felszerelését biztosítani.

A létra paramétereinek kiszámításához javasoljuk az alábbi ábrán látható számítások használatát.

Beton tornác

A lépcsők dőlésszöge 27 ° és 45 ° között engedélyezett.

A lépések magasságának megtervezésekor fontolja meg, hogy a gyerekek és idősek élvezik-e a tornácot. Ebben az esetben a magasságot érdemes kevesebbet tenni.

Színpad szélesség, cm. Színpadmagasság, cm. A dőlésszöge március
40 10 14 °
38 tizenegy 16 °
36 12 18 °
34 13 21 °
32 tizennégy 23 °
harminc tizenöt 25 °
28 tizenhat 29 °
26 17 33 °
24 18 37 °
22 tizenkilenc 40 °
húsz húsz 45 °

Betont önt

 1. A tervezés erősebb és megbízhatóbb lesz, ha biztosítja a megerősítést. Javasoljuk, hogy előre csökkentsék a szükséges elemeket. Ezek fémből vannak csatlakoztatva. Telepítés a töltő kövek rétegeire, a törött téglák megengedettek. Ennek köszönhetően kisebb mennyiségű betont kell használni a terv megbízhatóságának sérelme nélkül.
 2. Az oldat összekeverésekor egy betonkeverő hasznos. A beton elhelyezése csak a dagasztás befejezése után kezdődik, amely lehetővé teszi a tulajdonságok és jellemzők mentését.
 3. Az öntés az alsó szakaszból történik.
 4. Minden új, elárasztott réteg alaposan elfojtott. Az üresség elhagyása, kockáztathatja a tartósságot és a szerkezeti erőt. Ha a kitöltés magasabb, mint a kívánt szint, távolítsa el a megoldás többletét, miután. Az építési szint meghatározza a könyvjelző helyességét.
 5. Az első réteg kitöltése után várjon, hagyja, hogy a keverék fagyasztható legyen. Csak akkor, ha a következő rétegre léphet. Az utolsó lépés kitöltése.
 6. Az épített zsaluzat az utolsó szakasz kitöltése után azonnal nem távolítható el. Körülbelül 7 nappal kell várnia a szétszerelés előtt.

Beton tornác

Beton tornác

Beton tornác

Beton tornác

Beton tornác

Befejez

Természetesen a kitöltés és a zsaluzat eltávolítása, nem valószínű, hogy a veranda úgy néz ki, mintha vártál. Mindent, mert még mindig befejező munkákat kell végeznie.

Néhány kézműves még mindig különböző mintákat vetett ki kavicsokkal. Ez azonban erőfeszítést és extra időt igényel.

Beton tornác

A legjobb befejezés a klinker csempével. A csúszásgátló felületen készül, ezért az eső során még az eső során sem félsz az anyagra lépni.

Beton tornác

Természetesen fontos figyelembe venni a házat és a tornácot, mint egy kialakítás, kombinálva, és egy stílusnak felel meg.

Az eredeti és hasznos kiegészítések a pornövezethez a korlát és a visor. Ha a lépcsőház rövid, akkor a korlát nem szükséges, de az idősebb emberek jelenlétében még mindig érdemes gondolkodni rájuk. Anyag Válasszon saját belátása szerint, és összpontosítson a kompozíció stilisztikájára.

Nézd meg a következő videót arról, hogyan készítsünk egy beton tornáct a saját kezével.

Amint láthatod, készítsen egy tornácot beton, csak a saját erejére és lehetőségeiről támaszkodva, nagyon valóságos. A legfontosabb dolog az, hogy megfeleljen az összes fontos ajánlásnak, használjon kiváló minőségű anyagokat, valamint kövesse a keverék előkészítéséhez szükséges utasításokat.

A műveletek pontossága és kompetencia sorrendje kiváló eredményt nyújt. A verandád valódi büszkeség tárgya lesz. Végtére is, te vagy a saját kezed.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása