Brickwork Fixtures: sablonok és eszközök

A formáció a kiváló minőségű és megbízható téglafal – a feladat nem olyan egyszerű, de lehetséges, hogy megbirkózzon vele bevonása nélkül a brigád tapasztalt mesterek. A legfontosabb, hogy megfelelő eszközöket és eszközöket használjunk, amelyek könnyebbé és gyorsabbá teszik a telepítést.

Tekintsük részletesebben, hogy milyen sablonokat és eszközöket lehet használni, amikor egy téglastruktúra létrehozása.

A szerelvények célja és jellemzői

Mint a más építési munkákhoz, a téglafal létrehozásakor szokásos speciális eszközök és adaptációk használata. A legtöbbjüket általában szakosodott üzletekben vásárolják meg, de megengedett, hogy lehetővé tegyék az önálló eszközöket. Természetesen a hasonló munkákkal szembesülő mesterek gyakran gyakrabban foglalkoznak.

Tekintsük többet, milyen szabványos eszközök vannak, mi a céljuk.

 • KELMA (vagy TROWEL). Ez az eszköz egy kompakt sík felületi penge a kényelmesebb megtartás érdekében. Szükség van egy kötőanyagot a tégla blokkokra. Ezután ezt a kompozíciót a Clavma szépen osztja el. Ezzel az eszközzel a felesleges szeleteket eltávolítják.
 • Kiterjedő. Ez a készülék úgy néz ki, mint egy keskeny horony, amely a fogantyúra van rögzítve. A kiterjesztés szükséges a varratok kiváló minőségű kialakításához, a vastagságuk szintjén szabályozva, tisztítsa meg a szükségtelen összetételi darabokat. A javítások konvexek és homorúak. Ezenkívül, ha ezt az alkalmazkodást választja, fontos figyelembe venni a profilját.

 • Kis kalapács. A kompetensen kiválasztott kalapácsnak szüksége lesz a tégla alkatrészek szorítására, hogy megadja nekik a szükséges méretű paramétereket és formákat. Ezen eszköz segítségével lehetőség nyílik a telepítés kisebb pontatlanságainak beállítására a még mindig megszakítás nélküli (vagy a végéhez) kötőanyag-megoldáshoz.
 • Építési szint. E készülék nélkül a legtöbb építési munkálat nem kerül ki. A szint lehetővé teszi, hogy ellenőrizze a bázis vízszintes vagy foltosságát, amellyel dolgozik. A legnépszerűbb a buborék és a lézer modellek. A második, természetesen drágább, könnyebb használni őket.

 • Függőleges. Ez egy adaptáció, amely egy rakomány kúp vagy golyó formájában. A szálak nem tartalmaz rugalmassággal. A mesternek köszönhetően a Mester úgy tűnik, hogy a függőleges függőleges struktúrákat a horizontális szakasz szálerősítési pontjának elmozdulásához viszonyítva tartja a vezérlés alatt.
 • Sablon, Reiki, szabály és más eszközök, amelyek szükségesek a tervezési formanyomtatvány megfelelőségének ellenőrzéséhez.

 • Megmérgező. Ez a dolog egyetlen nagy sűrűségű szál. A téglafalak sorai mentén nyúlik, és linearitási mérföldkőként használják.
 • Rendelés. Egyszerűen tegye, ez egy nagy vonalzó, amely megfelel a kis blokk legkisebb szélességének.

 • Kvetta. Ellenkező esetben ez az eszköz az adagolónak nevezik. Ez egy kis tartály alja nélkül. A falak mindegyike egyenes és kaszálható. Használatával az adagoló, úgy tűnik, a képességét, hogy helyes mérésére szükséges mennyiségű kötőanyag-oldatot egy adott szegélyrész és azonnal adja meg a kívánt hosszúság, szélesség.
 • Adagoló-rendelés. Ez egy küvetta, amely kiegészül a jelöléssel kapcsolatos mechanizmusok. Ezenkívül az ilyen eszközöket gyakran az állítható hosszúságjelző és a támogatási mechanizmusok jelenléte jellemzi.
 • Átfogó adagoló. Egy ilyen “segítő” szintje és egyéb. Továbbá tartalmazhat további komponenseket, amelyek szükségesek a figurált típusú varratok formázásához.

Egy átfogó adagoló segítségével összehangolhatja és megtarthatja a falazatot.

Sablon készítése

A sablon képes lesz nagyon hasznos és hatékony eszköz lett a gyors téglák falazatára. A saját kezével meg tudod csinálni. Természetesen megvásárolhatja az építési boltban kész kész modelleket. Általában az ilyen áruk képesek állítani az összes dimenziós paramétert. Ha pénzt szeretne megtakarítani, akkor jobb, ha önállóan egy sablon készítené.

Először a falazat varrásának fő geometriai paramétereire kell laknia (magasság és szélesség). Ebben az esetben sok az építésben használt anyagtól függ. A lefektetési és használt blokkok technológiáján alapulva a sablon dimenzióit észleli.

A sablon szerkezetére szüksége lesz:

 • Doboz műanyagból megfelelő méretű (vagy rétegelt lemezlap);
 • ceruza;
 • szint;
 • vonalzó;
 • Fúró (jobb elektromos szerszám használata – kényelmesebb dolgozni vele és gyorsabb);
 • kötőelemek;
 • Speciális acél sarkok;
 • csavarhúzó;
 • csavarhúzó;
 • egy kalapács.

Ha megfelelő műanyag dobozt találtál, a sablon sokkal könnyebb lesz. Emellett a műanyag önmagában több tartós és erős anyag, de ugyanakkor kellően könnyű, ami nagyon fontos, ha így a falazat. Ha még nem talált ilyen tartályt, akkor a kívánt méretek modelljét az LDSP, rétegelt lemezek vagy sínek lemezekéből készítheti.

Kezdjük, meg kell építeni egy egyszerű doboz alja nélkül. Szélessége egy kicsit téglafalnak kell lennie.

A kialakításnak több fő komponensből kell állnia.

 • Keret hosszirányban elhelyezkedő falakkal. A fa deszkák közötti résnek meg kell illeszkednie a fal vastagságának. Mivel ezek a deszkák kiemelkedőek lesznek az alsó részekkel, segítenek, hogy kényelmes lesz a téglák összehangolása közben.
 • Fogantyúk az átadáshoz. Ezeknek a részleteknek köszönhetően használja a készüléket sokkal könnyebbé és kényelmesebb lesz.
 • Keresztirányú részletek. Alapvetően különleges acélból készültek. Ez az elem lehetővé teszi a linearitás ellenőrzése alatt.

A téglafalak sablonjait adagolóknak is nevezik, mert segítséget nyújtanak a meghatározott megoldás mennyiségének megfelelően.

Mason eszközök készlete

Az építőanyagok és szerszámok modern piacán sok praktikus és kényelmes az elemek működésében, amellyel a téglák létrehozását időnként egyszerűsítik. Érdemes megfontolni részletesebben, hogy milyen eszközöket tudnak áthelyezni a szakmai kőművesek mozgatásakor, amikor egy téglát fektetnek, amikor a varratok szétválnak a külön blokkok között, és a zsinór nyúlása.

Tégla halmozáshoz

Ez a kategória magában foglalja a fali alapok munkadarabái, valamint a tégla homlokzatok bélését. Ezeknek a szerelvényeknek anélkül, hogy a kőműves nem lesz képes hatékonyan és hatékonyan dolgozni. Ebben az esetben elengedhetetlen a Klavma nevű simítóval. Amint korábban említettük, ez egy háromszög alakú spatula, hajlított gombjával. Az ilyen penge standard hossza körülbelül 18-19 cm.

Szükséges egy kőműves a téglafalra is szüksége van egy simítóra. A szükséges vastagság kötési megoldása a tégla alapon. Ezenkívül a kézműves kenje meg az egyes téglák közötti varratok. A többletet is eltávolítják.

A Kellema fogantyúnak olyan kényelmesnek kell lennie, amennyire csak lehetséges, és nem csúszásmentesnek kell lennie, könnyű volt.

A második legfontosabb Kalapács-kirk. A hossza általában 30 cm. Ennek az eszköznek az egyik oldala hozzárendelhető a tégla mászásához, hogy az anyagot leginkább a megfelelő helyzetbe helyezzék, a második pedig a téglákat és a levágást.

A megoldás lapát még mindig friss építési kompozíció, amelyet homogén konzisztenciára keverünk. Ezenkívül a falon lévő keverék merül fel, ha szélesebb, mint 1 tégla.

Ezenkívül a kőművesnek meg kell őriznie a téglafal szintjét, hogy tökéletesen sima legyen.

Ehhez a használathoz:

 • szint;
 • függőleges;
 • Corolnic;
 • rendelés.

A varratok kitöltése

Nem számít, részt vesz a fektetési blokkok a tervezési fal, oszlopok, csavaros ívek vagy oszlopok. Mindenesetre kompetensen fel kell töltenie az egyes téglák közötti varrókat, speciális eszközöket használva.

Adja meg az ízületek között blokkok esztétikai megjelenését anélkül, hogy a speciális eszközök használata meglehetősen nehéz. Általában ehhez használja az Extender-et. A készülék hossza elérheti a 130-150 mm-t. Rendszerint a kiterjesztés egy vékony és keskeny lemez, amely egy kis kést hasonlít.

A tábla használatával a szinte bármilyen típusú varratok bélyegeit lehet eltölteni.

Lehet:

 • egyetlen;
 • két láncolat;
 • konvex;
 • homorú;
 • A megsértés ízületei.

A varratvastagság paramétere alapján struktúrája és helyszíne, a különböző háztartási táblák elindulhatnak. A keresztmetszeti profilban is eltérhetnek. Az egyes téglák közötti, az egyes téglák közötti varratok befejezése és elhelyezése szintén egy simítóval lehet elvégezni.

A kábelt

Ha a faliablakok kialakításához a tégla blokkok elhelyezésére beszélünk, akkor a szögletes részeket először készítik. Csak azt követően, hogy összegyűjtik a többi tervezési elemet.

A vételi kábel ebben az esetben lehetővé teszi, hogy az összes téglát, amely egyetlen szintre ragaszkodik. Leginkább zsinór a horgászvezetékből, a kapronból vagy a nagyon tartós szálból. Leggyakrabban a hagyományos körmök segítségével van rögzítve, vagy azonnal a megrendelésre.

Általános szabályként a szál körülbelül 2-3 m távolságra nyílik az előző sor széle felett. Ez szükséges ahhoz, hogy ne érintkezzen a lefektetett téglákkal.

Szakemberek tippjei

A KELMMA felvétele szem előtt kell tartania, hogy kétféle eszköz van:

 • K-b – háromszög alakú pengével rendelkező opciók;
 • K-P – Kerekített sarkokkal és hegyes bázissal rendelkező szerelvények.

A kívánt magasság tökéletesen sima rétegének kőműves összetételének átvitelére nehéz is tapasztalt mesterek. Ezért javasolják a szakértők egy speciális sablont használva. Ha nem akarod magadat csinálni, akkor készíthetsz egy kész opciót a boltban.

A többszörös sablonok azonnal használhatók, különösen akkor, ha egy nagy objektum kialakítása. Ilyen körülmények között nem csak fából készült, hanem fém- vagy műanyag termékek is használhatók.

Már a kész mintázat nem csak a téglák megfelelő sorainak kiszámításához, hanem különböző blokkok elhelyezésére is használható, például levegőztetett beton vagy salak.

Ahhoz, hogy egy adagoló egy fa vagy műanyag “élt” hosszabb, sérült alkatrészeket kell alávetni az időben történő csere.

A faipari lehetőségeket a magas kopásállóság jellemzi. Például hatékony parketta lehet. Ns

A kockázat függetlenül a sablon készíthet könnyű rajzokat. Így a tervezés könnyebb lesz. A munka befejezése során minden eszközt jól meg kell tisztítani a maradék oldatokból és keverékekből. Ha ez nem történik meg, hamarosan sikertelen lesznek.

Áttekintés a kőműves téglák sablonjára, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: