Ceramzitobeton – Fő jellemzők

Ceramzitobeton - Fő jellemzők

Ceramzit beton – különféle könnyű beton, amelynek fő töltője agyag.

Speciális égő agyaggal, a clamzit porózus szerkezettel rendelkezik. Ennek köszönhetően a betonblokkok viszonylag fények, de elég erősek. Alapvetően olyan könnyű struktúrák építésére szolgálnak, amelyek jó biztonsági margót tartalmaznak.

Összetétel és arány

A CERAMZITBETONE fő összetevői: Ceramzite (60%), cement (10%), kvarc homok (30%). Szükség van vízre is a megoldás keveréséhez. Néha lágyítószereket vagy speciális légcsatornák adalékanyagokat adunk hozzá, például mossuk a fából készült gyantát.

Ceramzitobeton frakció Általában 5-10 mm. Mint kevésbé, annál nagyobb a blokkok erőssége és nagyobb súlya. Ezért ez az anyagnak több besorolása van, például erővel vagy hővezető képességgel.

Ceramzitobeton - Fő jellemzők

A legmegfelelőbb a kész gyári blokkok beszerzése. Bizonyos és gesztusok szerint vannak kialakítva, szigorú arányuk van, maga a keveréket alaposan összekeverjük speciális berendezéseken, majd térfogat vibropresszálási módszerrel blokkolással alakítják ki.

Csináld magad

De önmagát saját kezével külön blokkok, így egy monolitikus design.

Ehhez a ceramzitbeton összetevőjének minden részét a következő sorrendben kell betölteni a betonkeverőbe:

 1. víz,
 2. Ceramzit,
 3. cement,
 4. homok.

Általában a víz 8-10%, de maga a gabona nedvességtartalmát figyelembe kell venni. Ha az utcán volt, vagy korábban nedvesítette a jobb tengelykapcsolót, akkor a víz kevesebb, mint a száraz szobában tárolt granulátumok esetében.

A víz mennyiségét komolyan kell venni. Ha nem elég, a ceramzita elnyeli, és maga a keverék száraz lesz és megszórja.

Ebben az esetben a vizet kevéssé adjuk a kívánt konzisztenciához. Ha túl sok – a megoldás nagyon folyékony lesz. Ebben az esetben meg kell adnod neki egy kis rendezvényt. “Nyers” Cerambitbeton a konzisztencián kell lennie, hogy kézzel vehető fel, és az összes granulátumot cementhabarral borították.

Ceramzitobeton - Fő jellemzők

A betonkeverő mellett vibrosztanokra lesz szükséged.

Az öntés során az acéllemez elhelyezése és a keverék kitöltése. Miután a kész blokk 2-3 napig szárad. De ideális esetben egy héten kell tanulnod. Ha a blokkokat az utcán szárítják a hőben, akkor vízzel kell permetezni őket.

Az acéllemezeket eltávolítjuk a kész szárított blokkból. Csak 30 nap múlva kapnak menetelő erőt, rendszeres nedvességgel. A standard forma 10-11 liter keveréket vesz igénybe.

Osztályozás

Fő osztályozás – kinevezéssel.

Megkülönböztetni:

 • Konstruktív – alkalmazandó hidak építésére, épületek építésére, emelő és t.Ns.;
 • Konstruktív hőszigetelés – főként falak építése során;
 • hőszigetelő – többnyire szigetelésként megy.

Szintén megkülönböztethető (partíció és fal), méret és alak.

Az utóbbi lehet teljes (monolitikus) és üreges lehet, amelyben süket és lyukak lehetnek jelen.

Ceramzitobeton - Fő jellemzők

Dimenziók

A ceramzitbetone partíciói és falblokkjai mérete különböznek. De mindkettőt a GOS 6133-99 szabályozza.

A falak mérete:

 • 390x190x188 mm,
 • 288x288x138 mm,
 • 288x138x138 mm,
 • 190x190x188 mm,
 • 90x190x188 mm.

A teljes méretű tömeg eléri a 26 kg-ot. Az üreges (rés) egy kicsit könnyebb, körülbelül 17 kg.

A partíció mérete:

 • 590x90x188 mm,
 • 390x90x188 mm,
 • 190x90x188 mm.

Vastagsága mindössze 90 mm. Súlya 7-14 kg (üreges és teljes körű, illetve).

De szinte minden gyártó a megrendelés alatt nem szabványos méretű blokkokat szállíthat.

Ceramzitobeton - Fő jellemzők

Jellemzők

A Ceramzitbeton blokkok számos funkcióval rendelkeznek, Amelyek mutatói különböznek egymástól a blokkok típusától és méretétől, valamint bizonyos adalékanyagok jelenlététől függően:

 1. Erő. A hőszigetelő blokkok közül a leginkább minimális értékek (5-25 kg / cm2). A legmagasabb szerkezeti (100-500 kg / cm2). Minden közbülső jelző (25-100 kg / cm2) szerkezetileg szigetelő.
 2. Hővezető. A termikus vezetőképességben a Ceramzite Beton blokkok összehasonlíthatók egy fával. És minél kisebb a kompozíció cementje, annál alacsonyabb a hővezető képesség. De még a nehéz strukturális is sokkal inkább előnyösebb a tégla és a szokásos beton. Ha egy lakóépület építése során az üreges blokkok használata, akkor jelentősen meleg lesz. Általában az indikátor 0,14-0,66 W / m * -t ingadozik.
 3. Fagyállóság. Minél kisebb az anyag porozitása, annál nagyobb az értéke. Tehát a konstruktív fagyállóság legfeljebb 500 ciklus, strukturálisan szigetelve – 150, hőszigetelésben – 15-50.
 4. Hangszigetelés. Minél magasabb a ceramzitbeton porozitása, a jobb hangszigetelés. Például 590x90x188 mm méretű blokkok, a partícióba hajtogatva, hangszigeteléssel 45-50 dB.
 5. PARP permeability. Hőszigetelés magasabb páraáteresztő képessége (legfeljebb 9 mg / m * h * Pa) képest strukturális (3 mg / m * h * PA).
 6. Vízelnyelés. A CERAMZITOBLOCKS esetében ez az érték 5-10 tömeg%, de lágyítószerek hozzáadásával csökkenthető.
 7. Zsugorodás. Ugyanazt a zsugorodást adja, hogy nehéz beton, nevezetesen 0,3-0,5 mm / m.
 8. Épületek maximális stroke. A konstruktív hőszigetelő blokkokat előnyösen alacsony emelkedésű építéshez használják. De a szerkezeti blokkok lehetővé teszik az épület épületek 10-12 emeleten.

A különböző típusú CERAMZITOBLOCK sajátosságainak jellemzői és alkalmazása a csatornáról a következő videót néz ki Forumhousetv. Ismerje meg a sok érdekes dolgot.

Házak

A Ceramzitoblocks házak építése:

 • Anyagként Egyéni konstrukcióhoz A Ceramzitoblocks csak tökéletesek. Tökéletesen megtartják a hőt, gyakorlatilag nem felszívják a nedvességet, mivel ezek nem fagynak, tökéletesen védik az utcai zaj ellen, a tűzállóság ellen. Mérete miatt a falazat sokkal gyorsabban történik a téglához képest. Az egyetlen hátrány – blokkok nem mindig illeszkednek egymástól.
 • Az ilyen konstrukció kellemes és pénzügyi oldala. Először is, az anyag maga olcsó. Másodszor, lehetővé teszi az elszigeteltség mentését, mert alacsony hővezető képessége van. Harmadszor, a könnyű súlya miatt nem igényel alapos alapot, amely szintén menthető. De a ceramzitbetont csak akkor használják, ha a falakat felállították. Az alap kitöltéséhez nem illeszkedik, mert nem rendelkezik elegendő erővel.
 • És a szinte kisebb zsugorodás miatt A jövőben a szobák belsejében nem kell javítani a javítási munkákat.

A Ceramzitoblocks összes előnyének köszönhetően nagyon népszerű Európában. De Oroszországban nem kevésbé kereslet. Ez kiváló költségvetési lehetőség. Analóg lehet egy Hoam of habblokkok.

Ceramzitobeton - Fő jellemzők

Bármely konstrukció a projekt fejlesztésével és a munkaterv előkészítésével kezdődik.

Gondolj a következő árnyalatokra:

 • Válassza ki az alapítvány típusát. Ha az alagsor nincs megadva, akkor a szalagos alapozáson maradhat. Amint az alapítvány erősödött és zsugorodást ad, elkezdheti a falak építését.
 • Tedd blokkokat a Ceramzitbeton-ból, mint a tégla. De itt fontos, hogy ugyanazt a vastagságot figyeljük meg a blokkok között. Nincs csepp, repedések és üregek. Minden hibát azonnal eliminálnak, mivel az elem bekövetkezik.
 • A házban kényelmes tartózkodás esetén a falvastagságnak legalább 40 cm-nek kell lennie. Ellenkező esetben további hőszigetelésre van szükség. Ezenkívül, idővel a tervezés még mindig elveszíti azon képességét, hogy a hő megfelelő szinten maradjon, ami befolyásolja a fűtési költségek növekedését. Ezért a további szigetelés soha nem fog fájni, de jobb, ha kívül helyezkedik el.

Ceramzitobeton - Fő jellemzők

Hőszigetelés

Növelje a hőszigetelést a következő módon:

 • A ceramzit-beton blokkok burkolatát, de ez a módszer költséges és ritka.
 • További elérhető opció – ásványvíz. 2 rétegben van elhelyezve, a vízszigetelés rétege közöttük. A paronixable izoláláshoz fóliát használhat.
 • Még mindig fűtőelemként (mind a belsejében), az üvegszál használható. De hogy dolgozzon vele, légzőkészüléket és védőkesztyűt igényel.
 • Ha a hab a hab javára történik, akkor magasabb gőzálló jelzővel kell választania. De fontos megjegyezni, hogy nagyon szereti az egereket és más kis rágcsálókat, ezért szükségszerűen betonra világít.

Szembenézés

A Ceramzitbon falai külső burkolata:

 • Tégla,
 • Használja a homlokzat vakolatát,
 • Termopanelek,
 • Közeli irányítás.

Ceramzitobeton - Fő jellemzők

A CERAMZITOBLOCK előnyei mellett a ház építése során lásd a következő videót.

Bélyegek és árak

A keramzitoblokkok erőssége a sűrűségétől függ, így a nagyobb sűrűségű blokkok ára.

Minél magasabb a blokk márka, annál nagyobb a sűrűség:

 • Az 50-100 m-es márkákat elsősorban hőszigetelés céljából használják.
 • Épületek építéséhez 150-200 m-es márkát használnak.
 • A 300 m feletti márkák már különböző struktúrák, például hidak és autópályák építésére használják.

A Ceramzitoblocks ára a mérettől, formáktól (teljes vagy üreges) és márkák függvényében változik. Átlagosan az 1. régióban a falblokk 30-60 rubel., Particioner – 20-40 rubel.

A teljes anyag értékének kiszámításakor figyelembe kell venni a szállítási költségeket. Ezenkívül minden blokkot speciális raklapban szállítanak. Ha a csomagolást visszaküldi, akkor a letétet hozza meg. Ha nem, az egyik raklap költsége 100-300 rubel lehet.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása