Csatlakozó profilok polikarbonátra

Napjainkban a polikarbonátot széles körben használják különböző gömbökben az anyag egyedülálló teljesítményjellemzői és megfizethető költsége miatt. Különös figyelmet kell fordítani az áttetsző polimer sokoldalúsítására, amelyből a könnyű tetők, kerítések és sok más struktúra felállnak. Fontos tudni, hogy mi a polikarbonát összekötő profilja, és hogyan kell helyesen használni őket, figyelembe véve az egyes esetek jellemzőit. Érdemes megjegyezni, hogy a Mai gyártók meglehetősen széleskörű hasonló kötőelemeket kínálnak, ami jelentősen egyszerűsíti a panel telepítését.

Csatlakozó profilok polikarbonátra

Csatlakozó profilok polikarbonátra

Csatlakozó profilok polikarbonátra

Ami?

Nem titok, hogy a polikarbonát rekord népszerűségét használja a jellemzői rovására. Meg kell jegyezni, hogy az anyag alkalmazási kör nem korlátozódik az üvegházhatású struktúrákra és a magánháztartásokra. Ezeket a paneleket sikeresen használják, például a sportkomplexek (stadionok) építésében, valamint a vendéglátóipari létesítmények nyári területeinek elrendezésével. A gyakorlati bemutatóként a fontos pontok listája nemcsak a polikarbonát kulcsfontosságú paramétereit tartalmazza. Az is arról van szó, hogy hogyan kell helyesen helyezni a lapokat különböző helyzetekben, figyelembe véve a jövőbeli létesítmények tervezési jellemzőit.

Csatlakozó profilok polikarbonátra

E célból a fejlesztők létrehoztak egy összeköttetést, azaz kapcsolati profilot. Lehetővé teszi, hogy gyorsan hozzon létre szilárd felületet mind a sejtes, mind a monolit polikarbonát lapjáról. A különálló elemeket különböző módon kell összekapcsolni, és ebben az esetben a kérdés egy univerzális módszer létezésére vonatkozik. Sajnos, eddig nem létezik, azonban a gyártók többféle profilot kínálnak, amelyek különböző feladatok megoldását célozzák meg.

Csatlakozó profilok polikarbonátra

Csatlakozó profilok polikarbonátra

A fajok áttekintése

A polikarbonát lemezek vegyületei formájában lévő elemek különböző paraméterekkel különböznek egymástól. Ez ebben az esetben az anyagról és a konfigurációról szól. Így most a fogyasztó a következő profilokat kínálja.

 • Ellenőrzés, “HP” címkézésével.

Csatlakozó profilok polikarbonátra

 • Traveled – “NSR”.

Csatlakozó profilok polikarbonátra

 • Skal.

Csatlakozó profilok polikarbonátra

 • Szögletes.

Csatlakozó profilok polikarbonátra

A dokkoláshoz alacsony csatlakoztatott profilok A sejtes polikarbonát csak műanyagból készült. Széles körben alkalmazzák, ha mind a közvetlen, mind a görbületi struktúrák egyedi elemeinek összekapcsolása szükséges. Egy rugalmas bárról beszélünk, amelynek van egy H-alakú, belső szirmokkal. Az ilyen termékeket a következő dimenziókban gyártják:

 • A sáv hossza – 6 m;
 • A szirmok szélessége – 2, 3 és 4 cm;
 • Nyitás – 4, 6, 8 és 10 mm.

Csatlakozó profilok polikarbonátra

Csatlakozó profilok polikarbonátra

A deligatív csatlakozókat a funkcionalitás és a könnyű használat jellemzi. Érdemes megjegyezni, hogy lehetnek műanyag és alumínium. A két rész dokkolóprofilja.

 1. Az alap, amely az alapot képviseli, amelyen a lap található.
 2. A dokkolás helyének bezárása.

Csatlakozó profilok polikarbonátra

Csatlakozó profilok polikarbonátra

Fontos figyelembe venni, hogy a telepítést önhasználattal vagy speciális kötőelemekkel végzik. A műanyag buttlars-ek helyzetében a Thermoshab telepítése biztosított.

Még nagyobb, a kényes típushoz képest is, a levehető profil értéke a vitathatatlan versenyelőnyök teljes listája.

 1. Egyetemesség.
 2. Könnyű szerelés.
 3. Maximális csatlakozási erő és tömítettség.
 4. A minimális költséggel történő szétszerelés képessége.
 5. Esztétika.

Csatlakozó profilok polikarbonátra

A korcsolyázott lécek célja a nevük alapján határozható meg. A felső panelek csatlakoztatására szolgálnak a duplex tetőfedő struktúrák telepítésekor. A sípiai profil műanyagból vagy alumíniumötvözetből készül, és meg lehet osztani vagy nem.

Csatlakozó profilok polikarbonátra

Csatlakozó profilok polikarbonátra

A sarok típusa valójában két végprofil, amelynek P-alakú szakasz, amely mereven rögzítve 90 fokos szögben van rögzítve. Fontos megjegyezni, hogy egy ilyen sarok csak műanyag és átlátszó lehet. Főbb jellemzői a következők:

 • fokozott erő;
 • Csökkentett rugalmasság;
 • Egyetemesség a különböző vastagságú polikarbonát lemezek dokkolójának lehetősége miatt.

Csatlakozó profilok polikarbonátra

Csatlakozó profilok polikarbonátra

A telepítés során erősen ajánlott, hogy vegye figyelembe, hogy a sarokprofil nem lehet hajlítás és csavart. Ezenkívül a szállítás és a tárolás során a sávnak kizárólag vízszintes helyzetben kell lennie.

A montázs jellemzői

A polikarbonát lemezek dokkolásának módját minden egyes konkrét esetben határozzák meg, figyelembe véve a tervezés jellemzőit, valamint a tulajdonos személyes preferenciáit és pénzügyi képességeit. Kezdetben érdemes figyelmet fordítani a polikarbonát lapok megfelelő kombinálására N-alakú profilokkal. Fontos megjegyezni, hogy az összes pont deszka van hornyok a csatlakoztatott polikarbonát lemezek és egy központi csatorna, ami úgy alakul ki két jumper. Ez utóbbi a profil telepítésére szolgál. Ha alumíniumtermékekről beszélünk, a telepítést fémcsavarokkal és polimer modellekkel – önállóan és thermoshab alkalmazásával végzik.

Csatlakozó profilok polikarbonátra

A rögzítőket maguknak a rögzítési profil felületére kell helyezni. Ugyanakkor a deszka önzáró csavar központi csatornájának át kell mennie, és be kell adnia a keretet (kábel) legalább 5 mm. Fontos továbbá figyelembe venni a 2-3 mm-es távolság szükségességét a profil és a ragadt vége között. A hőmérséklet-ingadozások lehetséges deformációinak kompenzálására szolgál. Standard telepítés algoritmus segítségével all-in-mail léc tartalmazza a következő lépéseket.

 1. Helyezze be a profilhoronyba csatlakoztatott levél végét.
 2. Ellenőrizze a panel helyes helyzetét és a Butt elemet.
 3. Biztosítsa a szélsőséges sávot.
 4. A szabad horonyban helyezze be a második panelet.
 5. Biztosítsa a telepített polikarbonát lapokat önálló rajzokkal.
 6. Szükség esetén telepítse az END DANKS-eket. Javasolt ezek a profilok kondenzvíz eltávolító lyukak.

Csatlakozó profilok polikarbonátra

A tapasztalt mesterek tájékoztatniuk kell a lapok végrészét, mielőtt a dokkolóelemet rögzítené, hogy ragaszthasson egy scotch-hez, vagy gépjelet használjon rajta. Ez jelentősen megkönnyíti a panel a horonyba történő mozgatásának eljárását.

Az extrém profil rögzítése előtt meg kell adni a lap szélét, és a másik oldalon helyezzen egy hasonló sávot. Fontos figyelembe venni, hogy a támogatás nélkül az elakadt panelek nem ellenállnak a terhelésnek.

Csatlakozó profilok polikarbonátra

Amint már megjegyeztük, a levehető csatlakozókat könnyű használni és sokoldalúsággal megkülönböztetik. Ez a leginkább releváns a görbületi struktúrák építésében és különösen az íves elemek építésében. A hasonló termékekkel rendelkező telepítési eljárás a következő lépéseket tartalmazza.

 1. A kereten lévő dokkolóprofil helyének pontos meghatározásához és az önminták segítségével az alsó rész (alap). Mint az all-in-in-point deszkák helyzetében, a rögzítőelemeknek 30-50 cm-es lépésben kell áthaladniuk a központi csatornán.
 2. Keresse meg a polikarbonát lapot a deszka alján 03-3 mm-es rés a csatorna függőleges fala és a panel végfelülete között.
 3. Hasonló műveletek Ismételje meg a lap másik oldalán. A bár ebben az esetben rögzített pont az említett termoszazornak megfelelően.
 4. Biztosítsa magának a panelt önálló rajzokkal (ha szükséges a Thermoshabami).
 5. Hozzászólás egy hasonló elv, és rögzítse a második zsonglőrlapot polikarbonát.
 6. Tegye a csatlakozó csatlakozó fedelének teljes hossza mentén, és tegye be a hornyokba.
 7. Telepítse a perforált szalagot és a végső profilokat a panel széleire, és az alsó végén lévő deszka lyukak kondenzátumra.

Csatlakozó profilok polikarbonátra

A sarokkapcsoló elemek, valamint a korcsolyázás az RP-vel a polikarbonát lemezek 90-150 fokos szögben történő felszerelésére szolgálnak. Számos helyzetben használják őket, beleértve a duplex tetők és az íves tetőszerkezetek építését is. Mint már említettük, az ilyen sarkok szilárdak és kétüteműek, műanyagból és alumíniumból készülnek. Ezek ezek a paraméterek és meghatározzák a telepítésük jellemzőit.

Azt is szem előtt kell tartani, hogy a korcsolyázási profil 40 mm magasságú székrekedéssel rendelkezik a panelek maximális megbízható csatlakoztatásához, figyelembe véve a hőmérséklet-hiányosságokat.

Csatlakozó profilok polikarbonátra

A vizsgált csatlakozó telepítését az alábbiak szerint végezzük.

 1. A polikarbonátlemez a résekhez van rögzítve, amikor a Butt elem helyét jelölik. Fontos, hogy ne rögzítse a panel tetejét.
 2. Szükség esetén rögzítse (ragasztott) perforált szalagot a végén.
 3. A sarok (skate) profiljának keretére szerelve a közösség teljes hosszában.
 4. A lapok felső részével együtt a támogató struktúrán van rögzítve.
 5. A Skate profil “szárnyai”.
 6. A dokkoló varrat tömítőanyag által feldolgozott.

Csatlakozó profilok polikarbonátra

A fentiek mellett érdemes figyelmet fordítani a dokkolóprofilok telepítésével kapcsolatos legfontosabb pillanatokra, függetlenül a fajta. És ebben az esetben a következő általános szabályokról szól.

 • A leírt munkák végrehajtásának optimális hőmérséklete 10-22 fokos tartományban változik. Ilyen körülmények között a polikarbonát panelek deformációja a dokkolóhelyeken szinte teljesen kizárt.
 • Alumíniumtermékekkel való munka esetén a kompenzációs rés megteremtése érdekében tömítéseket (gumi vagy szilikon) kell felszerelni. Ez az, hogy a műanyag és az alumínium különböző hőmérsékleti deformációs mutatókkal rendelkezik.
 • Különös figyelmet kell fordítani a támogató struktúra építésére. Az elemek közötti lépést kiszámítják, figyelembe véve a lapok méretét, hogy az összes ízületek szükségszerűen kemény támogatással rendelkezzenek. Magától értetődik, hogy a dokkolóprofilnak nem szabad a felfüggesztett állapotban. Ez először kiküszöböli a rögzítés lehetőségét, és másodszor minimálisra csökkenti a kapcsolat merevségét és megbízhatóságát.

Csatlakozó profilok polikarbonátra

  A felsorolt ​​felsorolás mellett érdemes pontosan elosztani egy másik fontos árnyalatú alkalmazást. Ilyen helyzetekben ellenőrizni kell a horonylemez méretének és a PC-panelek vastagságának egyértelmű megfelelését.

  Az opcionális állapot egy olyan film matrica, amely mikropórusokat tartalmaz egy profil alatt, amely javítja az ízület minőségét.

  A polikarbonáthoz kapcsolódó profilok részleteit lásd a következő videót.

  Kamat cikk
  ( Még nincs értékelés )
  Ossza meg barátaival
  123
  Megjegyzés hozzáadása