Egy benzingenerátort választunk

Válasszon egy benzingenerátort, gondosan és gondosan. Pontos tippek Hogyan válasszunk el az elektromos benzogenerátor megszünteti a hibák készleteit. Vannak ipari és más típusú termékek orosz és behozott termelés – és mindezeket meg kell vizsgálni a tanulmányozásra.

Egy benzingenerátort választunk

A készülék jellemzői és a működési elv

A benzingenerátor működésének teljes eljárása hosszú ismert technikán alapul, és sok évtizeddel van megemlítve az elektromágneses indukció fizikai jelenségének tankönyveiben. Amikor a karmester áthalad a létrehozott mezőn, az elektromos potenciál megjelenik rajta. Gép A mozgásban lévő elektromos generátor szükséges részei lehetővé teszik a motort, amelyen a speciálisan kiválasztott üzemanyagot égették. Égési termékek (előmelegített gázok) mozognak, és a patak elkezdenek forgatni a főtengelyt. Ebből a tengelyből a mechanikus impulzus már a slave tengelyén érkezik, amelyre a kontúr generáló villamos energiát kiszabják.

Egy benzingenerátort választunk

Természetesen a valóságban az egész rendszer jelentősen nehezebb. Nem csoda, hogy csak az elkészített mérnökök, akik több éve elsajátítják a speciális munkáját. A számítások legkisebb hibája vagy az alkatrészek kombinációjában néha elriasztja az eszköz teljes működtethetőségét. A jelenlegi generált áram hatalma jelentősen eltér a modell jellemzőitől és annak hatókörétől függően. Mindenesetre a generáló kontúr hagyományosan a rotorra és az állórészre osztható.

Egy benzingenerátort választunk

A benzin meggyulladása (égéses reakció kezdeményezése), a gyertyákat a kb. Ugyanazon minta használja, mint az autóipari motorban. De ha egy versenyautó vagy sport motorkerékpár, a hangmennyiség csak üdvözlendő, akkor a hangtompító szükségszerűen telepítve van a benzogenerátorra. Ennek köszönhetően a készülék kényelmesebbé fogja használni az eszközt, még akkor is, ha a házban vagy az emberek állandó tartózkodási helyének közelében található. A generátor rendszer telepítésekor a szobában, még csak az istállóban is, a csövet is meg kell adni, amellyel veszélyes és egyszerűen kellemetlen gázok kerülnek kiürítésre. A csapcsatorna átmérője általában bizonyos rezervátummal van kiválasztva, így a “reteszelő szél” még nem okoz kényelmetlenséget.

Egy benzingenerátort választunk

Egy benzingenerátort választunk

Sajnos, a legtöbb esetben a csöveknek további kezeket kell készíteniük. Rendszeres termékek vagy nem előre jelezve, vagy teljes mértékben nem kielégítő a tulajdonságaik szempontjából. A benzogenerátor még mindig érdemes kiegészíteni az akkumulátort, mert ebben a verzióban elengedhetetlen. A már említett alkatrészek és alkatrészek mellett a generátor termelése többre lesz szükség:

 • Elektromos indító;
 • bizonyos mennyiségű vezeték;
 • a mellékelt áram stabilizátorai;
 • benzin tartályok;
 • Automata betöltése;
 • voltmérők;
 • gyújtó zárak;
 • légszűrők;
 • Üzemanyagcsapok;
 • Légi csappantyúk.

Egy benzingenerátort választunk

Összehasonlítás az elektromos modellekkel

A benzin elektromos generátor jó, de egyértelműen képes bemutatni képességeit csak a “versengő” technikákkal összehasonlítva. A benzinnel működő eszköz kissé alacsonyabb teljesítményt alakít ki, mint a dízelberendezések. Ezeket elsősorban a ritkán látogatott Dachas és otthonok, ahol folyamatosan élnek. A Diesel azt is tanácsolja, hogy válassza ki, hogy a hatalmi megszakítások gyakran történnek, és sokáig tartanak. A karburátor eszköz mobilabb és rugalmasabb, széles választékban alkalmazható.

Egy benzingenerátort választunk

Egy benzingenerátort választunk

Egy benzingenerátort választunk

Egy benzingenerátort választunk

A sátor táborok és hasonló helyek számára optimális.

A benzin rendszer nyugodt a nyitott ég alatt. Őt (speciális héjak használatának függvényében a zaj kifogta), nem lesz szükség külön helyiségre. A benzinberendezés folyamatosan működik 5-8 óra; Ezt követően még mindig szünetet kell tennie. A dízelegységek, a kibővített lehetőségek ellenére, nagyon kellemetlenek az árért, de nagyon hosszú ideig dolgozhatnak, szinte folyamatos. Ezenkívül hasonlítsa össze a benzogenerátor és a gázminta:

 • A gáz olcsóbb – benzin hozzáférhetőbb, és könnyebb tárolni;
 • A benzinégetési termékek mérgezőek, mint (beleértve a szén-monoxidot is) – de a gázrendszer technikailag nehezebb, és nem jelent független javításokat;
 • A benzin gyúlékony – gáz gyúlékony és robbanásveszélyes egyszerre;
 • A gáz hosszabb tárolva van – de a benzin jelentősen alacsonyabb hőmérsékleten tartja a tulajdonságait.

Egy benzingenerátort választunk

Egy benzingenerátort választunk

Egy benzingenerátort választunk

Egy benzingenerátort választunk

Egy benzingenerátort választunk

Egy benzingenerátort választunk

Hová használják?

A benzogenerátorok használata gyakorlatilag nem korlátozott. A fejlett eszközöket csak a háztartási szférában lehet alkalmazni. Különösen gyakran használják őket, ha kell javítaniuk, etetni az áramot néhány órát naponta. Amint már említettük, a benzinnel működő berendezés szintén jelentősen a vészhelyzetben és olyan helyeken, ahol a stabil hálózati tápegység lehetetlen. Figyelembe véve az ilyen tulajdonságokat, a benzoagregándulók szükségesek:

 • turisztikai kampányokban és állandó táborokban;
 • a halászat és a vadászat során;
 • mint egy autómotor kiindulási eszköze;
 • házak és külvárosi, vidéki házak;
 • a piacokon, garázsokban, pincékben;
 • Más helyeken, ahol az erőfogyasztás veszélye lehet, vagy súlyos károkat okozhat.

Egy benzingenerátort választunk

Egy benzingenerátort választunk

Egy benzingenerátort választunk

Egy benzingenerátort választunk

Besorolás és fő jellemzők

Hatalommal

A háztartási hordozható modelleket a házakhoz és az ország házakhoz általában 5-7 kW-ig tervezték. Az ilyen rendszerek lehetővé teszik az autó akkumulátorának vagy más jármű újratöltését. Még mindig kis kávézókban, nyaralókban használják őket. Erőművek háztartási településekhez, növények és így tovább lehetnek olyan hatalom, amely nem alacsonyabb, mint 50 (és jobb, mint 100) kW. Szükséges egyértelműen megkülönböztetni a névleges és fenntartott teljesítményt (az utóbbi csak a lehetőségek határain alakul ki).

Egy benzingenerátort választunk

A kimeneti feszültségen

Háztartási készülékekhez, áram 20 V. Ipari célokra – nem alacsonyabb, mint 380 V (a legtöbb esetben). Az autó akkumulátorának feltöltéséhez legalább egy opcionális áramkimeneti feszültségre van szüksége 12 v. Masit és feszültségbeállítási módszer:

 • mechanikus kapcsolás (a legegyszerűbb, de legalább 5% -os hibát, és néha legfeljebb 10% -ot);
 • Automatizálás (ez az avr);
 • Inverter aggregátum (legfeljebb 2% -os eltérés).

Egy benzingenerátort választunk

Rendeltetési hely szerint

A legfontosabb szerepe itt ipari és háztartási osztályok. A második típus sokkal nagyobb választékban kerül bemutatásra, és számolva, hogy legfeljebb 3 óra egy sorban dolgozzon. A háztartási modellek az esetek túlnyomó többségében a KNK-ban készülnek. Ipari változatok:

 • sokkal erősebb;
 • Mérlegeljük többet;
 • képes akár 8 órára is megszakítás nélkül dolgozni;
 • Viszonylag kis számú vállalat minden szükséges technikai képességgel és infrastruktúrával.

Egy benzingenerátort választunk

Más paraméterek szerint

A benzoelektromos erőmű meghajtását kétütemű vagy négyütemű sémán végezhetjük el. A két órával rendelkező rendszerek viszonylag egyszerűen elindulnak, és egy kis helyet foglalnak el. Kis üzemanyagot költenek, és nem igényelnek különösen a munkakörülmények kiválasztását. Használja őket, még negatív hőmérsékleten is nyugodt lehet.

Egy benzingenerátort választunk

A kétütemű készülék azonban alacsony energiát fejleszt, és nem tud hosszú ideig megszakítás nélkül.

A négyütemű technikát főként az erőteljes generátorok részeként használják. Az ilyen motorok hosszú ideig és jelentős problémák nélkül dolgozhatnak. Ezek következetesen működnek és fagy. Fontos, hogy fontolja meg, hogy milyen anyagból készült a hengerblokkok. Ha alumíniumból készülnek, a kialakítás megkönnyíti, kompakt borítékkal rendelkezik, de nem teszi lehetővé a sok áramot.

Egy benzingenerátort választunk

Az öntöttvas hengerblokk sokkal tartósabb és megbízhatóbb. A lehető legrövidebb idő alatt jelentős mennyiségű villamos energiát kaphat. Figyelembe kell venni az alkalmazott üzemanyagot. A probléma nem csak a benzin konkrét márkájában van. Vannak olyan hibrid gázszubsztituált változatok is, amelyek sikeresen működnek a főgázból.

Egy benzingenerátort választunk

A következő fontos paraméter a különbség a szinkron és aszinkron elektromos generátorok közötti különbség. A tér vonzó, hogy lehetővé teszi, hogy magabiztosan átadja a jelentős elektromos túlterheléseket, amelyek előfordulnak, amikor elindulnak. Nagyon fontos a hűtőszekrények, a mikrohullámú sütők, a mosógépek, a hegesztőgépek és más eszközök etetésére. Aszinkron diagram, de lehetővé teszi, hogy növelje a nedvesség és a eltömődés ellenállását, hogy a berendezést kompaktabbá tegye és csökkentse azt.

Egy benzingenerátort választunk

Az ilyen eszközök hatékonyak, ha a kezdő áram viszonylag kicsi.

A háromfázisú benzingenerátorok optimálisak, ha legalább egy három fázisú eszközt kell ellátni. Ez elsősorban a nagy teljesítményű szivattyúkról és hegesztőgépekről szól. A háromfázisú áramforrás egyik következtetéseihez csatlakoztatható és 1 fázisú fogyasztó. Tiszta egyfázisú elektromos generátorokra van szükség, ha a megfelelő elektromos készülékek és szerszámok szükségesek.

Egy benzingenerátort választunk

A szakemberek ajánlásainak figyelembevételével pontosabb kiválasztás lehet.

Gyártók

Ha nem korlátozódik a legolcsóbb elektromos generátorokra, akkor figyelni kell Japán márka Elemax, Kinek termékeit a megbízhatóság és a stabilitás megkülönbözteti. Az összetevő nemrégiben előállított korszerűsítése az Elemax termékek számára egy prémium kategóriába tulajdonítható. A Honda erőművet a konfiguráláshoz használják. Bizonyos mértékben ez a márka az orosz termelésű vállalatoknak tulajdonítható – az igazság, csak az összeszerelési szint.

Egy benzingenerátort választunk

A fogyasztó számára ez azt jelenti:

 • tisztességes minőségű alkatrészek minősége;
 • megtakarítás;
 • adósságszolgálat és javítási szolgáltatás;
 • Speciális modellek széles választéka.

Egy benzingenerátort választunk

Tiszta háztartási termékek Márka “VEPR” évről évre több népszerűbbé válik. Már van minden ok arra, hogy egyenlővé tegye az áruk vezető külföldi cégek. Ráadásul csak néhány vállalat lehet ugyanolyan ütemben növelni a termékválasztékot és az azonos minőségű. A “viper” márkanév alatt nyitott változatokkal és védőburkolattal rendelkező verziókkal rendelkeznek, a hegesztőgép opcióval. Vannak modellek az AVR-vel.

Egy benzingenerátort választunk

Nagyon jó hírnév hagyományosan rendelkeznek Gesan eszközök. A spanyol gyártó előnyben részesíti a Honda Motors konfigurációt. De vannak olyan struktúrák is, amelyek a Briggs End Strattonon alapulnak. Ez a cég mindig biztosítja az automatikus leállítási rendszereket; Tényleg segít például, ha a hálózat feszültsége élesen csökken.

Egy benzingenerátort választunk

Külföldön is használja a termékeket Geko márka. Elég költségesek – és mégis ez az ár teljesen indokolt. A vállalat termékeinek fő részét magas színvonalú javaslatokként helyezi el az otthoni használatra. De az egyes Geko generátorok komoly munkához használhatók. Még mindig érdemes megjegyezni a Honda Motor Kitek aktív használatát.

Egy benzingenerátort választunk

Franciaországban készült SDMO benzogenerátorok kereslet a világ sok pontjában. Ez a márka különböző teljesítményű modellek jelenlétét büszkélkedhet. Az áruk gyártásában a Kohler Motors gyakran alkalmazható. Az ilyen berendezések költsége kicsi, különösen a Gesan, GeKo háttérben. Az érték és jellemzők aránya is nagyon tisztességes.

Egy benzingenerátort választunk

A kínai márkák között felhívja a figyelmet:

 • Ergomax;
 • Firman;
 • Kipor;
 • Skat;
 • Szökőár;
 • TCC;
 • Bajnok;
 • Hajnal.

Egy benzingenerátort választunk

Egy benzingenerátort választunk

Egy benzingenerátort választunk

Egy benzingenerátort választunk

A német beszállítók közül az ilyen fejlett és jól megérdemelt márkák jelentősek:

 • Fubag;
 • Huter (szokásos német, de később);
 • Megszabadulni;
 • Sturm;
 • Denzel;
 • Brima;
 • Rendellenesség.

Egy benzingenerátort választunk

Egy benzingenerátort választunk

Egy benzingenerátort választunk

Egy benzingenerátort választunk

Hogyan válasszuk ki?

Természetesen szükség van a benzogenerátor kiválasztásakor, hogy alaposan vizsgálja meg az adott modellek visszajelzését. Ebben a pillanatban, és a hatalom, és még a számítás a szobában vagy utcai használatra – nem minden. Nagyon hasznos, ha a kipufogógázok szállítása a szállítási készletben van jelen. Akkor nem kell saját kezeddel, kockáztatni, hogy helyrehozhatatlan hibát hozzon létre.

Egy benzingenerátort választunk

Kategorikusan lehetetlen automatikusan bízni a bevásárló tanácsadók bármely ajánlásairól – elsősorban a késztermékek eladására törekednek, és a fogyasztó kérése kielégíti ezt a célt, és soha nem fog ellentmondani neki. Ha az eladók azt mondják, hogy “ez egy európai vállalat, de minden történik Kínában” vagy “Ez Ázsia, hanem a gyár, a magas színvonalú”, meg kell nézni, hogy jelen van-e a nagy külkereskedelmi hálózatok katalógusaiban. Nagyon gyakran az EU-ban és az Egyesült Államokban senki sem ismeri az ilyen társaságokat, Japánban ismeretlenek – akkor a következtetés teljesen nyilvánvaló.

Egy benzingenerátort választunk

A következő fontos pont még mindig néha meg kell hallgatni az eladók ajánlásait, ha a tények általi nyilatkozatukat vitatják, a szabványokra való hivatkozásokra és a jól ismert információkra. Figyelem: Ne vásároljon benzogenerátorokat a “fizikai” üzletekben, mert technikailag összetett termék, és nem a tömegkereslet terméke. Mindenesetre a szolgáltatás másolatokat kap a rögzítéshez, megkerülve a boltot, és a személyzete egyszerűen nem tudja, hogy a reklámok százalékos aránya külön modelleken. Ezenkívül az internetes könyvtárban való választás általában szélesebb. A tartomány kevésbé van a gyártókhoz kapcsolódó webhelyeken, de a minőség felett.

Egy benzingenerátort választunk

Nagyon gyakori hiba – navigáljon a termelési országban. Tegyük fel, hogy megbízhatóan ismert, hogy a generátor Kínában, Németországban vagy Oroszországban történik. Mindenesetre az alkatrészeket általában ugyanazon állapotból több városból szállítják. És néha több országból egyszerre.

Egy benzingenerátort választunk

A legfontosabb dolog az, hogy navigáljon a márka (hírnevét).

Egy másik fontos pont a hatalom, a tömeg és így tovább, a gyártók által jelzett, nem mindig igaz. Sokkal inkább helyes lesz az ármegfelelőségre. A szükséges teljesítmény meghatározása, nem érdemes vakon alkalmazni a közös ajánlást – figyelembe véve a teljes teljesítményt és a kiindulási együtthatókat. Az ügy az úgynevezett reaktív energiafogyasztók jelenlétében van, pontosan megjósolni, hogy a teljes teljesítmény nem fog működni. Ezenkívül a terhelés nemlineárisan változik! A frekvenciaváltók generátorai érdemesek, ha világos ötlet van – miért kell, és hogyan kell használni. A jel formája a termék általános minőségétől és árától függ, mint a frekvenciaváltó vagy az “egyszerű” végrehajtás.

Egy benzingenerátort választunk

Hogyan kell használni?

Bármely használati útmutatóban világos, hogy az elindítás előtt ellenőrizni kell az olajszintet és a talajminőséget. Igen, és győződjön meg róla, hogy az eszköz az utolsó helyen van, határozottan, folyamatosan, nagyon fontos. A bevezetés időpontjában ellenőrizni kell, hogy a generátorhoz nincs-e terhelés. A tapasztalt fogyasztó először röviden indítja el az eszközt. Aztán megcsípte, és a következő futásban a generátor működik, amikor a terhelés le van kapcsolva; Csatlakoztassa csak a teljes bemelegítés után.

Egy benzingenerátort választunk

Fontos: Nem szükséges, hogy ne építsen a benzogenerátor, hanem a védelem (AVR) segítségével is, különben a megfelelő biztonság nem biztosítja.

Ezenkívül kipufogógépeket kell elhelyezniük, csoportokra osztva minden egyes terhelésre. A karburátor beállítása így történik:

 • szétszerelje a készüléket;
 • Keressen egy speciális “kvantitatív” csavart;
 • Javítsa ki a rést egy ilyen számítással, hogy a fojtószelepszárny legkisebb felfedezése 1,5 mm-rel történt (hiba esetén 0,5 mm);
 • Ellenőrizze, hogy az eljárás után az eljárás következetesen 210-235 V (vagy egy másik tartományban van, ha az utasításokban megadott).

Egy benzingenerátort választunk

A panaszok gyakran merülnek fel, hogy a Benzogenerátor “Float” fordul. Ez általában az eszköz terhelés nélkül történő elindításához kapcsolódik. Elég ahhoz, hogy megadja – és a probléma szinte mindig megoldódott. Ellenkező esetben be kell állítania a vágyat a helyszínen a centrifugális szabályozóból a csappantyúig. A backlash megjelenése ebben a linkben rendszeresen történik, és ez nem a pánik oka. Ha a generátor nem kap lendületet, akkor egyáltalán nem indul el, feltételezheti:

 • a forgattyúház megsemmisítése vagy deformációja;
 • A rúd sérülése;
 • Az elektromos szikra fejlesztésével kapcsolatos problémák;
 • Üzemanyag-ellátás instabilitás;
 • Gyertya problémák.

Egy benzingenerátort választunk

Szükségletesen szükséges a működés kezdetén a benzingenerátor futtatásának futtatására. Az eljárás első 20 óráját nem szabad teljes terheléssel ellátni. Az első elindítás soha nem jön teljesen (20 vagy 30 perc). A futás folyamatában a motor folyamatos működése bármikor nem haladhatja meg a 2 órát; Kiszámíthatatlan munka ebben a pontban – opciós sebesség.

Egy benzingenerátort választunk

Megjegyzés: A népszerű meggyőződéssel ellentétben a benzenerátor stabilizálója szinte soha nem szükséges.

Ha egy hordozható erőmű üzemeltetése során minden alkalommal ellenőrizni kell az olajszintet. Ha kicserélik, akkor a szűrő szükségszerűen kicserélhető. A levegőszűrők ellenőrzése 30 óránként történik. A gyújtásgenerátorszektor tesztet 100 óránként kell elvégezni. A 90 napos működés megszakítása után, és több olajat kell cserélni anélkül, hogy ellenőriznék – határozottan elveszíti tulajdonságait.

Egy benzingenerátort választunk

Néhány további ajánlás:

 • Ha lehetséges, használja a generátort csak a hűvös levegőben;
 • vigyázzon a szellőztetésről a szobában;
 • Tegye a készüléket a nyílt tűzből, gyúlékony anyagoktól;
 • Hatékony modellek létrehozása erőteljes alapon (acélkeret);
 • Alkalmazza a generátort csak olyan feszültségre, amelyre célja, és ne próbálja meg újraindítani;
 • csatlakoztassa a elektronika (számítógép) és egyéb stressz érzékeny eltűnésével, hogy a rezgések az eszköz csak a stabilizáló;
 • állítsa le a készüléket két tartályteljesítmény kimerülése után;
 • Kizárja az üzemanyagtöltését, vagy nem volt ideje a benzoelektromos állomás hűtésére.

Egy benzingenerátort választunk

Hogyan válasszunk benzin generátort otthoni és nyári házakhoz, nézd meg a következő videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása