Hány csótány él?

  A házban lévő csótányok nem várják a vendégeket. Annak érdekében, hogy hatékonyan kezelhesse velük, meg kell tudni, hogy mi a különböző típusú hazai csótányok életciklusa, mennyi ideig élhet víz és élelmiszer nélkül, és az igazság vagy mítosz az a kijelentés, hogy a rovar élhet egy kis idő nélkül.

  Várható élettartam

  Jelenleg mintegy 4600 fajta csótány. De ma csak azokat fogjuk megvizsgálni, akik házakban élnek a személy közelében. Itt vannak:

  • Vörös hajú (prusak);

  • fekete;

  • bútor;

  • Amerikai.

  Olvassa el az egyes típusú információk életciklusát.

  Vörös hajú kakas

  Oroszországban prussak, aki leggyakrabban találkozik. Fejlesztési ciklusa hiányos:

  • Amikor a csótány kiszabadul a tojásból, nagyon kis méretű (legfeljebb 3 mm) és fehér színű – nimfa;

  • Idővel a kitiniszta fedél sötétedik;

  • 60-90 nap után (de néha több, az életkörülmény feltételeitől függően) a rovar eléri az Imago színpadát, és felnőttekké válik;

  • Ezt követően a Red Cockroach képes körülbelül 9 hónapig élni, és általában az életciklusa 1 év.

  Fekete (keleti) csótány

  Ezt a típust fényes kagyló jellemzi, a színezés a vörös-barna és a gyanta-fekete között változik. A férfi egyének növekednek akár 2,5 cm hosszú, ¾ taurus, amely rejtve van a szárnyak alatt, és az utolsó szegmensei túlmutatnak a korlátaikon. A nők nagyobbak – a testük eléri a 3,2 cm hosszú, nincs szárnyak, és a gátlók lerövidülnek, csak pár torzó szegmens zárva vannak.

  A fekete csótányok nem képesek repülni és ugrani, általában csak a padlón, a falakon és más függőleges felületeken – nem.

  Az alfaj természetes élőhelye az utcán, és nem egy emberi lakás. Fekete csótányok fészek a leesett levelek, kövek, táblák és BRICNOS.

  Azonban néha otthonba behatolnak, és ott állnak ott, inkább a lábazatok mögött álló réseket, a csatorna csövekben repedtek.

  A fejlesztési ciklus, mint a piros fickó, rövidítve és a következő lépésekből áll:

  • A női elhalasztja a megtermékenyített Ootek (a kamera, ahol 8-20 tojást tárolnak), ahonnan a lárvák egy hónap után jelennek meg;

  • 10 sor után a lárva teljes körű rovarsá válik, de lehetetlen megnevezni a pontos időt – teljesen függ a környezeti hőmérsékleten (a széleken, ahol a hő, vagy a nyári hónapokban ez az időszak 200 nap lehet, de hideg körülmények között – mind a 800);

  • Az Imageo színpadán a Black Cockroach körülbelül 6 hónapig élhet.

  Amerikai csótány

  Ez az alfaj a legnagyobb a szempontból – a taurus hossza 5 cm-re van. Vöröses vörös hajának színét, az elülső kontúrját sárga sáv jelzi. Az “Amerikai” nagyon gyorsan fut, tudja, hogyan kell ugrani és repülni rövid távolságokra (például ugorj a szekrényről, és repülj az asztalra).

  Rovar élőhely – utca és emberi tartózkodás. Természetes diszlokáció helyek – sápadt levelek, fák, virágágyások. Az “amerikaiak” körülményeiben az esőzések, a pincék és a tetőtéri szobák, valamint a fürdőszobák és a konyhák.

  Fejlesztési ciklus:

  • Akárcsak az előző fajta, a nőstény elbocsátották a kapszulát tojás, amelyben a lárvák alakul – kedvező körülmények között, akkor jelenik meg a fény után 25-35 nappal;

  • A színpad elérése előtt az Imago Nymphnak 10-től 13-ig kell mozognia, az utolsó, amelyben megszerzi a szárnyakat és a folytatás képességét;

  • Az átjáró a lárváktól az Imageo személyig 180 nap alatt halad át, felnőtt állapotban a csótány képes körülbelül 1 éve élni.

  Bútor csótány

  És végül, a Tarakanov leválás utolsó képviselője, amelyet meg akarunk mondani – bútorok, ő egy barna hajú csótány. Ez a rovar meglehetősen kompakt méret (a borjú hossza 1,1-1,4 cm) átlátszó szárnyakkal, kiálló a test szélén a férfiak szélén, és 2/3 nőstényben van. Ez az alfaj is képes arra, hogy rövid távolságra ugráljon és járjon.

  A Bútor Cockroach túlnyomórészt meleg és száraz éghajlatban él. Nagyon szereti azokat a helyiségeket, amelyek jól fűtöttek – gyermek létesítményei, kórházak.

  Fejlesztési ciklus:

  • Az embrionális fejlődés a tojásban 49 nap alatt zajlik;

  • A lárva 90-270 nap alatt eléri az IMAGO színpadot (a kifejezés a környezeti hőmérséklettől függ – minél magasabb, mint a kevesebb időtartam);

  • A felnőtt személy körülbelül 3-4 hónapot él, kedvező feltételekkel – 10 hónap.

  A csótányok elleni sikeres elleni küzdelemre meg kell érteni, hogy ezek a szép paraziták keresnek emberi otthonokban.

  • Természetesen az első hely az élelmiszer: kenyér morzsák, gyümölcsök, zöldségek, édes termékek maradékai, szárított foltok olaj, tapéta ragasztó – Mindez a csótányokból.

  • A rovar nem lehet víz nélkül, és a lakásban van – mindkét cseppje a héj alján, a fürdőkben és a vízben a WC-ben, kondenzátumban és tea és kávé maradványai. Azt is ismert, hogy a csótányok a folyadékot keresve lehet Folel egy személyen, és nyál az ajkán. Leggyakrabban a gyermekeket választják.

  • A házban az ember mindig meleg – ez is nagyon fontos a rovarok számára. Hidegek megsemmisülnek.

  • A lakossági helyiségek mindig sok félreeső helyet rejtenek: itt és a lábazatok mögötti repedések, valamint a háztartási készülékek és a bútorok. Mivel a csótányok az éjszaka “vadászatát” inkább az egyikükben elrejthetik a szemedből.

  Hány élhet élelmiszer és víz nélkül?

  A csótányok az egyik legvégetlenebb rovarnak számítanak, amely szinte minden környezeti feltételhez használható (kivéve, ha talán a hőmérséklet csökkenése egy mínusz jelig). De élhetnek étkezés nélkül és víz nélkül, és ha igen, mennyi ideig? Értjük.

  A lassú mozgás metabolizmus (20-szor alacsonyabb, mint az emberi), a csótányok sokáig élhetnek, teljesen semmi eszik. Például a prusak kb. 40 napig éhezhet, és fekete “fickója” – mind a 70.

  Azonban ne siess, hogy örülj, ha úgy gondolja, hogy csak akkor kell tisztítani a házat a házban gyakrabban, és elrejti az ételt hermetikusan zárt tartályokba, szekrények és hűtőszekrények. Otthon, a csótány nem várja meg, amíg a kenyér alja az asztalról esik, vagy elfelejti az asztalon egy kibővített cukorkát – elkezd enni papírt, szappanot, szappanot, “bit” termékeket bőr és természetes szövetek.

  A parazita megpróbálja megmaradni még az ilyen “forrasztással”.

  De ez az, amit nem tolerál, így hiányzik a nedvesség. Víz nélkül a csótány 10 napig él, majd meghal. Ezt azzal magyarázza, hogy a folyadék nagyon fontos a rovar testének hőmérsékletének szabályozásához, nevezetesen: a túlzott növekedés megakadályozása érdekében.

  A kis csótányok nedvességvesztesége gyorsabban történik, mint a nagy egyének.

  A kérdés merül fel: hogyan lehet megfosztani a parazitákat a lakószobában való víz megtalálásának lehetőségéről? Válasz: Nem. A lakásban minden esetben, legalábbis valahol, lesz egy csepegés víz (és nem kell csótányok): A mosogatóban, a fürdőben, a csapok “kifolyójában”, a WC-ben, a virágcserépben a növény öntése után, az ablaküveg (kondenzátum), sőt a nedves után az esőcsizmák után is.

  Mennyit fog élni a fej nélkül?

  Most kiderüld, hogy a fikció egy széles körben ismert tény, hogy a csótányok nyugodtan élhetnek fej nélkül.

  A légzés sajátosságainak köszönhetően (a rovar lélegzik a tracheans-t, amelyek az egész testén találhatók), a csótány nem fog megfulladni a fej hiányában. Az emésztési, ideges és vérrendszerek szinte önállóan működnek egymástól. Ha a csótány megszakítja a fejét, a nyaki hajókat vásárolják, a vér gyorsan rohan, és az egész vérellátó rendszer ugyanabban a módban működik. Ezért a fejetlen rovarok közel 10 napot élhetnek!

  Az ideges impulzusok is áthaladnak a testen, így a motor reflexei nem kapcsolnak ki.

  De van egy pár, de. A csótány szája még mindig a fején van, így más kedvező körülmények között nem lesz képes enni, a rovar hamarosan meghal az éhségből és a kiszáradásból. És szem nélkül a csótány nem fogja látni, hogy hova mászott, illetve, hogy elrejtse az ellenséget, nagyon problémás lesz.

  Úgy véli, hogy ez egy élénk rovar, még az apokalipszis túlélhető. Nos, talán, ha csak a világ vége “műholdja” nem lesz az örökkévaló Merzlot.

  Talán az emberiség egy nap meggyőződhet a hipotézis igazságáról.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: