Hogyan készítsünk egy betonkeverőt a saját kezével?

Az épületek építésével és más struktúrák építésével kapcsolatos munkák gyakran kapcsolódnak a betonkeverék használatával. Az oldatot egy lapáttal egy nagy léptékű alkalmatlanság segítségével dagasztja. Kényelmesebb a betonkeverő használatához ebben a helyzetben, amelyet egy speciális áruházban vásárolhat, vagy saját kezét. Házi betonkeverő – A vásárlási egység kiváló alternatívája kisebb monetáris költségekkel.

Rajzok és tervezési lehetőségek

A népszerű lehetőség mechanikus betonkeverő, amelyet jelentős mennyiség jellemez. A meghajtó ebben az esetben manuális vagy elektromos akció lehet. A beton eltávolításához a Badew-t az oldalra kell hagynia.A hengeres formanyomtatványok esetében a fő hátránya rejlik – a keverék gyenge keverése a sarkokban. Szintén 35 fordulat / perc sebesség mellett a keveréket permetezzük. De ez a probléma megszüntethető, hegesztve a szeletelt rész hordójára, és fúrjon egy kis nyílásra.

Az ilyen egység képes öt percig keverni egy egyszerű oldatot, száraz keveréket – akár 12 percig.

A második lehetőség egy kombinált vízszintes egység, amelynek fésűje van. Két fajta is van: kézi és elektromos. A fő előny a beton homogén keverése, valamint a jó sebesség és a minőség. A készülék hordóból készült, például 500 literrel, és minőségi szinten nem rosszabb a modern modelleknél. A keverési sebesség nem az idő függ, hanem a forradalmak számából. Készítsen konkrét keveréket, csak 3-4 fordulatot kell tennie. A hátrányok – a tervezés összetettsége. Manuálisan, jelentős számú kiegészítő elemre van szükség. A kirakó nyílás eszközzel fontos csak kiváló minőségű alkatrészeket használni.

Harmadik lehetőség – Elektromos tervezés. Főleg ez a modell másolatot készít házi készítésű kézművesek. A választott rajztól függően a kész betonkeverőt néhány részlet megkülönbözteti. A nyak és az alsót olyan hevederekkel kell rögzíteni, amely keresztbe hegesztett. Javasoljuk, hogy összegyűjtse az eszközt úgy, hogy a jelvények a tengelyrel együtt forogjanak.

Nehéz, de az ilyen kialakításnak köszönhetően az élettartam növekszik.

És a negyedik opció – vibrációs betonkeverő. Nagyon gyakran, a mesterek amelynek lyukasztó egy kapacitása akár 1,3 kW a sokk mechanizmussal erőltetve fellépés, kísérletet tett önállóan gyártását az egység, de nem kapta meg a kívánt eredményt. A hibák a következők lehetnek:

 • A tartály érvénytelen kiválasztása – Magasnak és kereknek kell lennie;
 • A vibrátor helytelen elhelyezkedése – a tartály tengelyén kell lennie, az alsó távolságtól, hasonlóan a sugarahoz;
 • A lapos vibrátor használata – ebben az esetben nem fogja létrehozni a szükséges hullámrendszert;
 • Nagyon nagy vibrátor – az átmérőnek 15-20 cm-esnek kell lennie, különben a készülék nem fogja tudni a megoldást.

A kijáratnál fennálló összes követelménynek megfelelően lejárati beton van. A beton kemény keverékének keveréséhez forgó betonkeverők használhatók, amelyek saját termelését jelentősen akadályozzák.

Egyesek összekapcsolják az elektromos vezetéket a sebességváltón keresztül, hogy a jövőbeli aggregátum növekszik az ár.

A betonkeverők több besorolása paraméterekkel jellemezhető. Ha figyelembe vesszük a működés elvét, akkor a következő típusok megkülönböztethetők:

 • Gravitációs – a dob forgása a gravitációs ereje miatt következik be;
 • Kényszerű – a belső pengék miatt;
 • Időszakos – A jelentéktelen teljesítmény miatt gyakori megállókra van szükség;
 • Redukáló vagy mentes;
 • állandó – A folyamatos működés következtében nagyméretű konstrukcióval használható.

A gyártott beton, a szilárd vegyi anyagok és a betonkeverők kimenetét izoláljuk. A keveréshez keverés közben vízszintes csiga elemeket használnak, rögzített tartályokban forgatva.

Sokan csodálkoznak a házi betonkeverők létrehozásának javára.

Egyes olyan anyagokat, amelyek nem konklisíthatók beton keverésére, például fúróval.

De ez az eszköz jó a falak fúrásának fúrásához, és nem hozzon létre megoldásokat a betonból. Ugyanez mondható el a különböző keverőkről. Valójában a házi betonkeverő előnye magas, és a következő:

 • minimális vagy nulla termelési költségek;
 • egy komplex technikai rendszer hiánya, amely bizonyos tudás területet igényel;
 • a szükséges elemek elérhetősége összeszereléshez;
 • az egyéni projekt fejlesztésének lehetősége;
 • Összecsukható kialakítás létrehozásának képessége.

Így a házi betonkeverő rengeteg előnyökkel rendelkezik. Ez az opció nem alkalmas azok számára, akik nem akarnak dolgozni saját kezével, vagy gyors eredményt várnak. A saját aggregátum létrehozása sok erőt, türelmet és időt igényel. Valami, hogy újraindítsa vagy testreszabja a szerelvény során. És azok számára, akik készek arra, hogy egy esélyt a következő bemutatott népszerű előállítási módszerei betonkeverők saját.

Hogyan készítsünk mosógépet?

Ebben az esetben az építéshez tartályra és motorra van szüksége. Javasoljuk, hogy függőleges típusú mosógépeket használjon. Ha minden rendben van, akkor a szükséges elemek nem kaphatnak. Van egy kulcsfontosságú hátrány – a keverék feltöltése egy simítóval. Az ilyen kellemetlenség elkerülése érdekében jobb, ha még mindig tartályt és motort helyezünk a házi keretre.

A leggyakoribb lehetőség a “swing”. Főbb előnyök:

 • az egyszerűség gyors tisztításában a keverékből;
 • nagy terhelések lehetősége;
 • mobilitás.

Eszközök és részletek

Készítsen különböző méretű sarkokat, motort a mosás és a tartály. A betonkeverők az otthoni eszközök használatával építhetők.

Gyülekezés

Ahhoz, hogy ilyen formatervezést készítsen, két háromszöget kell főzni az 50 * 50 milliméter szögből, amelynek mérete 0,6 * 0,8 * 0,8 méter. Helyezze őket egymás ellen, és üdvözöljük mindkét oldala két sarkát 0,5 méter. Ennek eredményeként egy háromszögpár magas színvonalú kialakítása.

A fenti háromszögek elleni két dió elleni küzdelem, hogy a 25 mm-es tengely szabadon mozoghasson. Hogy ne ugorjon ki a lyukból, meg kell hegeszteni a hegesztést a tengely szélei mentén. Ezután 2 1,4 méteres sarkot kell szednie, és 3 – 0,4. Helyezze a középső sarkot a központba és hegesztéssel, hogy létra legyen. Egy középső sarok a tengelyhez, és a hinták készen állnak.

Ezután két üres helyet kell készíteni 0,9 méter hosszúságú, 50 * 4 mm-es acélcsíkok vágásához. A közepén lyukak tengelyszalaggal. Ahhoz, hogy a lapok alakja a pengék alakja, képesnek kell lennie arra, hogy súlyosbítsák a tengely egy kicsit és a tengelyen 90 fokos dőlésszöget, fix dióféléket és üdvözlést.

Buck, hogy megtalálja a swing és a szakács egyik oldalán. Az alsó részét a háromszögek csúcsára kell küldeni. A csatorna nem lesz szüksége – lehet keverni. Most meg kell vizsgálnod a pengéket.

A swing ellenkezője a motor. A víztől való védelem érdekében a gumi burkolat összeomlik.

Továbbra is ellenőrizni kell az egységet az elektromos hálózathoz való csatlakozással. A megoldás megszerzéséhez swing felállt a motor mellett. A betonkeverő készen áll. Ha szeretné, építsen egy tálcát betonra.

Hordó gyártása

A hordóberendezésben az oldat a forgatókönyv szerint mozog: a keverék egyik oldalról a másikra mozog. Itt kétféle betonkeverőt készíthet: kézi vagy elektromos. Előnyök:

 • érthető konfiguráció a felhasználók számára;
 • a termék kisebb költsége;
 • A javítási problémák kizárása.

Egy betonkeveró létrehozásához 0,1-0,2 kocka hordóra van szükség, egy vastag cső, amelynek átmérője 32 milliméter, egy rúd egy tengely, amely átmérője 30 milliméter, egy autó kormánykerék, csukló ajtó, hegesztőgép, fém és bolgár.

Az alulról és a tetején a hordó középpontjában a lyukakat, hogy a fém tengely átmérője 30 milliméterrel és minőségi rémes, hogy a jelvények jól kapcsolódjanak. Oldalsó (középső hordó) Vágjon egy lyuk méretét 90 * 30 centiméterrel a megoldás ellátásához. Nagyon kicsi nyílás megnehezíti az elaludt keveréket, és túl nagy – befolyásolja az eszköz erősségét. Ezután, a négyzetből, hogy több pengéket építsen, és hegesztse a tartály belsejében a tengelyre és a hordófalra. Alapvetően 5 pengét készítsen. Most telepítenie kell a fedelet, és rögzíteni kell az ajtó zsanérokra, amelyek hegesztettek a hordóhoz.

Ezután a készülék a mérő magasságának magasságára van felszerelve. Ehhez a keretet meg kell hegeszteni, hogy harcoljon a perselyek ellen, és helyezze be a tengelyt, csatlakoztassa a kormánykereket vagy a fogantyú másik elemét, hogy kényelmesen forgassa a dobot.

Annak érdekében, hogy az egység hosszú ideig szolgáljon, érdemes követni a következő ajánlásokat:

 • A gyülekezés során fontos figyelmet fordítani a teljes tervező elemek megbízhatóságára;
 • Ha nincs hegesztőgép, akkor az összes alkatrész csatlakozik csavarokkal alátétekkel;
 • Különös figyelmet kell fordítani a feszességért;
 • A sáv lejtőjének körülbelül 5 fokosnak kell lennie a Földhöz képest;
 • Az összes forgó elemet óvatosan kell kenni a betonkeverők zökkenőmentes működésének biztosítása érdekében.

Ha van vágy, az egység hordozható a kerekesszékből vagy akár mosógépből is.

Ajánlások

A tengely legnagyobb forgásának sebessége a házi betonkeverőn 30-50 fordulat / perc. Ha beállítja a gyenge energiát, akkor nagy energiaköltségekre van szükség, amely szintén befolyásolja az építési munka sebességét is.

Ha nincs villamos energia a telken, tanácsos egy kézi betonkeverőt építeni, rögzítve egy fogantyút az önkezeléshez. Ha az összetevők elaludnak, kövesse a következő sorrendet: Első – Víz, majd cement, homok és törmelék. Minden használat után a készüléket alaposan le kell öblíteni és tiszta. A hordók betonkevereréhez hasonlóan miniatűr változatot készíthet egy vödörből és egy fúróból, és néhány mestert a gázhengerből származó aggregátumot képes létrehozni.

A betonkeverők létrehozásakor még a tapasztalt mesterek is hibákat okozhatnak.

A leggyakoribb köztük helytelen számítások, amikor a tervezési, a hatalom megteremtése a forradalmak számával, törékeny szerkezeti elemek, nem kellően stabil bázis, túl magas a forgó tartály elrendezése.

Néhányan a keverék keveréséhez használják a fúrógépet, ami nem megfelelő, mivel sokáig nem tud működni. Javasoljuk, hogy 15 percenként 15 percenként szünetet tartson. Ez jelentősen növeli az építési időszakot.

A tervezés létrehozásakor különös figyelmet kell fordítani a vezetékekre és a kapcsolatokra. Jól kell lenniük, mivel a munkát a magas páratartalom körülmények között végzik, és a tűzbiztonsági szabályoknak való megfelelés első helyen érkezik.

A keverési folyamatot bizonyos rezgések kíséri, amelyek lazítják a vegyületeket, ezért fontos követni és szükség esetén húzza meg a csavarokat. Érdemes figyelmet fordítani a hegesztésekre is, amelyek a munka eredményeként is megsemmisíthetők.

A készülék bekapcsolása előtt meg kell győződnie arról, hogy stabil. Bármely állványnak szilárdan meg kell állnia a Földön. Ha vannak kerekek, kívánatos az anti-kollektív leállások megállapítása.

Az egység működése során tilos ellenőrizni a megoldás minőségét, különben súlyos károkat kaphat.

És végül a mellékelt betonkeverőt nem szabad felügyelet nélkül elkerülni a kellemetlen helyzetek elkerülése érdekében.

Most az összes megtakarítás idejét, és az építési költségvetés gyakran korlátozott, sokan megpróbálják megmenteni a harmadik fél szolgáltatásokat. A látszólagos komplexitás ellenére a betonkeverő ideális otthoni használatra.

A tapasztalatok szerint bármely mechanikus eszköz létrehozása növeli a munkaerő-termelékenységet és csökkenti a munkaidőt. Beton keverék – nem a legösszetettebb találmány, amelyet az egészséges alapokból készíthetünk speciális mérnöki oktatás nélkül. Az öngyilkos eszköz egyszerű rendszerrel, rajzolással és összeszerelés sorrendjével rendelkezik. A legfontosabb dolog az, hogy előre döntsön egy betonkeverő létrehozása céljából, majd az egység nem fogja az ipari modellhez, még akkor is, ha mosógépből vagy hordóból készül.

Hogyan készítsünk egy betonkeverőt a saját kezével, nézd meg a következőt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: