Hogyan lehet agyagot repedni?

Az agyagot gyakran használják a fürdő befejezésekor, környezetvédelmi szempontból biztonságos, és általában látványos megjelenés jellemzi. Azonban ez megtörténik, hogy a kemence közelében lévő területek repedések vannak. Hogyan kell ebben a helyzetben lenni – fontolja meg részletesebben a cikkünkben.

Miért repedések a szárításkor?

Természet szerint az agyag egy üledékes típusú kőzetképződést képviseli. Száraz formában por alakú, de ha a vizet adjuk hozzá, a műanyag szerkezet megszerzi. A Clay a kaolinitis vagy a montmorillonit csoportból származó ásványokat tartalmaz, magában foglalhatja a homokos szennyeződéseket is. Leggyakrabban szürke, bár egyes helyeken a vörös, kék, zöld, barna, sárga, fekete és még lila árnyalatú fajtákat termelnek – ez a különböző típusú agyagokban jelen lévő további szennyeződések miatt következik be. Az ilyen alkatrészektől függően az agyag használata jellemzői eltérnek egymástól.

Kivételes fajta fajta, tűzállóság és jó vázlat a kiváló vízszigeteléssel kombinálva, az agyag széles körű igénye a téglák és a kerámia vízi járművek gyártásában. de Gyakran a csavarodás, a szárítás, a modellezés, valamint a céltüzelésű anyag folyamatában repedések borítják. Ennek okai eltérőek lehetnek – egyes típusú globus száraz, tartalmaznak nagy részét homok, mások, ellentétben, túl kövér.

Leggyakrabban agyag bevonatok a fürdőkben, kutakban, különböző gazdasági helyiségekben. Az ok helytelenül készül, a burkolatot, anélkül, hogy figyelembe venné az agyag műszaki paramétereit és annak jellemzőit. Ezért fontos szerepet játszik a mester, aki elválasztja a fürdő falait, teszi a csövet és t.D.

Számos tényező befolyásolhatja a repedések megjelenését.

 • Hosszú egyszerű kemence hideg időben. Ha a tűzhelyet hosszú ideig nem használják, akkor erős fűtéssel, a vakolat megszakadhat a hűtött fókusz éles túlmelegedése miatt.
 • Túlzott siet, amikor a tesztelés csak lefektetett. Ebben az esetben a repedések akkor jelennek meg, ha az anyagok nem szárítottak jól, és nem írják be a szükséges erőt.
 • Az agyag maletizációja, amelyet a szükséges hővédő szint használata használ.
 • A fókusz átkelés. Ez akkor történik, amikor a termikus energiát kibocsátó üzemanyagot használják, mint a tűzhelynek. Például, ha a szénat a fa tűzben alkalmazza.
Olvasson tovább  Kémények az "UMK" gyártóból

Az agyagbázis repedésének oka lehet befejező hibák. Hasonló helyzetben, erős fűtés alatt az alapanyagban, olyan területeken, ahol erős hőmérsékletkülönbségek fordulnak elő.

 • Túl kövér réteg. A repedések megjelenésének megakadályozása, amikor a vakolat, az agyagot legfeljebb 2x vastagságú réteggel kell alkalmazni. Ha szükség van egy második réteg bevezetésére, akkor az elsőnek kell lennie ahhoz, hogy teljesen megragadjon – meleg száraz időben, általában legalább egy és két nap. Ha a 4 cm-nél nagyobb vastagságú agyag vakolat fel van helyezve, akkor az acélhálózat felületének további megerősítése szükséges.
 • A stukkó túl gyorsan szárad. A legjobb, ha az agyagot a hőmérséklet üzemmódban + 10 … 20 fok. Ha az időjárás túl forró, akkor jobb, ha felfüggeszti a munkát, vagy bőségesen hidratálja a falakat.

Az a tény, hogy emelkedett hőmérsékleten a kezelt felületek nagyon gyorsan felszívódnak a nedvességgel – a bőséges hidratálás megakadályozza a felület szárítását.

Mit kell hozzáadni?

Az agyag felületét gyakran repedések borítják túlzott zsíros oldat esetén. A magas plaszticitású zsíros agyagok közé tartoznak az agyag, egy érintés, a zsírkomponens nagyon jól érezhető. Az agyagból származó tészta csúszós és ragyogó, szinte nem tartalmaz további szennyeződéseket. Hogy növelje az erejét a megoldás, meg kell adni „tűzoltó” alkatrészt az általa – égett tégla, kerámia harc, homok (normál vagy kvarc), vagy fűrészporból.

Az ellenkező helyzet akkor történik, amikor a “Skinny” agyag lefedése összeomlott. Ezek a készítmények egyáltalán kicsi vagy nem illékonyak, az érintéshez durva, matt felülete van, megkezdődik még az egyszerű érintéssel is. Az ilyen agyag sok homokot tartalmaz, és olyan vegyületeket kell hozzáadni, amelyek növelik a zsíros keveréket. A jó hatás a fehérje csirke tojás és glicerin. A szükséges hatás érhető el a “vékony” és a “zsíros” agyag keverékével.

Van egy másik munkaút – a megoldás hámlására. Ez magában foglalja a kapott agyag keverékét, és alaposan kenheti a kapott tömeget.

Olvasson tovább  A legjobb benzingenerátorok minősítése otthon

Ez a megoldás gondosan áll. A felső rétegben továbbra is nedvesség van az egyesítéshez. A második rétegben van egy folyékony agyag, amelyet bármilyen kapacitásra vezetnek. Ezt követően hagyja el a napot, hogy az összes túlzott nedvesség elpárologjon. A fenékből továbbra is nemkívánatos adalékok, amelyeket ki lehet dobni. A kijáratnál elasztikus agyagot vált ki, amely a meredek tésztához hasonlít.

Melyik a lehető legnagyobb mértékű?

A kemencék és kemencék díszítéséhez a Chamotte Clay általában előre van – ez a legjobb minőség és a repedés ellenállása. Ez egy tűzálló anyag, így az összes edényből készült kemencék a gyakorlatiasság és a tartósság megkülönböztetik. Vásárolhat egy ilyen agyagot minden építési piacon, amelyet 25 kg zsákokban értékesítenek, olcsó áron kerül.

Kamottpor alapján készítsen dolgozó megoldást a felszínre nézve, többféle keverék van.

 • Glinian. A Shamot és az épület homok keveredése 1-1,5. A fajta agyag tömegét használják az első réteg bevonására és a szünetek kiküszöbölésére.
 • Lime-agyag. A mészkővizsgálat, az agyag, valamint a karrier homokból áll 0,2: 1: 4 arányban. A keveréket a másodlagos feldolgozás során igény szerint egy ilyen készítményt magas rugalmasság jellemzi, ezért ellenzi a repedést.
 • Cement-agyag. Formák a cementből, “zsíros” agyagból és homokból 1: 5: 10 arányban. Ez a leginkább tartós habarcs. A keverék igényes, ha a súlyos fűtésnek kitett kemencék vakolása.

Növelje az agyag keverék erősségét, segíti a speciális habarcsot, az építőipari áruházakban széles tartományban van bemutatva. Természetesen ez olyan döntést fog fizetni, amely nem áztatható, de a kandallók és a kemencék előtt a leginkább gyakorlati döntés lesz. Ha azonban nincs lehetősége arra, hogy ilyen vásárlást készítsen, próbálja meg főzni az analógját a saját kezével.

Ez megköveteli:

 • agyag;
 • Építési homok;
 • víz;
 • szalma;
 • só.

Agyagnak gondosan csempészni kell, dagaszt, öntsük a hűvös vizet és ellenálljon 12-20 órával. Ezt követően egy kis homokot vezetnek be a kapott oldatba. A munkakomponensek keveredése során fokozatosan bevezetik az asztali sót és a szeletelt szalmát. A homokos ragasztó 4-től 1-ig terjed, 40 kg-os agyaggal, 1 kg sókkal és körülbelül 50 kg szalmával lesz szükség.

Olvasson tovább  Szinkron generátor: eszköz, típusok és felhasználás

Ez a kompozíció megakadályozhatja a fűtést 1000 fokosra, és nem repedni.

Így az agyag nem reped, sok fürdőtulajdonos hőálló ragasztóval. Úgy gondolják, hogy a kész elkészített keverékek csoportja, a kandallók telepítésére szolgál. A készítmény fő előnyei – az emelkedett hőmérsékletek és tartósság hatásának ellenállása.

Ez a ragasztó tűzálló típusaiból és chamotból áll. Napjainkban a gyártók két fajtás ragasztó keverékeket kínálnak: műanyag és szilárd. Az első típus releváns a slotok tömítésében, a második preferencia előnyös, ha a teljes kemence felületének vakolása. Ennek a készítménynek a fő előnye, hogy gyors szárítás, ezért a megoldást ajánlott kis részek kihasználni.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: