Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Szúnyogok – bosszantó rovarok, amelyek az embernek sok kényelmetlenséget biztosítanak a buzz és harapásukhoz. E cikk anyagából kiderül, hogy honnan jöttek, hogyan találják meg őket, és elkapják őket, valamint megsemmisítik őket.

Leírás és megjelenési módok

A szúnyogok a piszkos vérfeldolgozó családok leválására utalnak. A rovar test hosszúsága 4-14 mm. A szárnyai teljesen átlátszóak, legfeljebb 30 mm hosszúságúak. Belubo 10 szegmensre oszlik.

A Comer hosszú mancsokkal rendelkezik a végén lévő fürtökkel. Színe gyakrabban barnás és fekete. Ezenkívül a rovarok lehetnek zöldek, sárgás, narancssárga-piros. A természetben több mint 3000 különböző faj van.

A nőstények teste hosszabb, mint a trula hossza. Különös antennák vannak felszerelve szaga és hallási receptorok. Ezek fajtájú hőérzékelők. Nekik köszönhetően a rovar megtalálja az áldozatot.

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Attól függően, hogy milyen típusú és padló él akár 48 napig. A férfiak átlagos élete nem ér el 3 hétig. A szúnyogok élettartama a környezeti hőmérséklethez kapcsolódik.

A szúnyogok különböznek a szúnyogoktól külső jelek, élőhely, reprodukció, harapás. Ezek nagyobbak, mint a szúnyogok, pontosabban, és a szárnyak párhuzamosan találhatók. A szúnyogokkal ellentétben a repülés során énekelnek, tekintettel arra, hogy melynek közeledése a sötétben észrevehető.

A hétköznapi szúnyogok mindenütt élnek, kivéve a déli és északi pólusokat. Nem csak a durva éghajlatú övezetekben vannak. Szaporodva főleg vízben, kevésbé elhalasztja a tojásokat a földre.

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Úgy tűnik, hol hő és nedves. A város megjelenik a sokemeletes épületek alagsorából. Ennek oka a szennyvíz és a vízellátás vízszivárgásában fekszik. Páratlan pocsolyák és fűtőcsövek segítenek nekik.

Az apartmanokban különböző módon esnek: nyitott ablakok, felvonók, lépcsők, szellőztető csatornák segítségével. A rovarok élhetnek egy kis időt a fürdőszobában, és még a feszültség mennyezetek alatt is élhetnek. A magánházakban repültek az utcáról vagy a vasúti támadásoktól (Sarai, Hozblov), szintén pincék.

A szúnyogok a helyiségekbe repülnek, hogy kényelmes környezetet keressenek. Ilyen körülmények között gyümölcsözőek vészhelyzeti sebességgel. A fejlesztési ciklus körülbelül 2 hétig tart.

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Hogyan lehet megtalálni és elkapni a rovarot?

Mosquito talál egy jellegzetes csúcsot, hogy közzéteszi a vezetés során. Amit hangosabb, közelebb a rovar. Jelenleg megölheti őt, amikor vízszintes vagy függőleges felületen ül.

Megszabadulhatsz a szúnyogtól, majd amikor csak az emberi testre ült. Ez az emberi szaga brutális lehet, és azonnal megöli, ahogy meghatározza a rendezett szeletét.

Ha a rovar a szobában a mennyezet alatt repül, és nem fog leereszkedni, használhatja a porszívót. Elég eltávolítani az ecsetet, gyorsan húzza a csövet és kapcsolja be a szívógépet. A porszívó használata után el kell távolítani.

Ez a módszer hatékony, és olyan esetekben, amikor a rovar nehezen elérhető helyen található. Valaki a nyáron szúnyogokat foghat, kezével a tenyér gyors csíptetésével.

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Speciális alapok használata

El tudsz menekülni a bosszantó pisch és a harapások lehetnek különböző eszközök. Minden pénzsornak saját tulajdonságai vannak.

Vegyszerek

A szakmai szétválasztás segít elkerülni a szúnyogoktól, amikor a hagyományos alapok hatástalanok. A kémiai kezelés a rovar helyének öntözését jelenti. Első spray árok, viharos kimenetek, majd – pince.

A hatékony méreg “Dichlofos”. Nem kevésbé népszerű: “Medilis Cyper”. A szúnyogok és más rovarok halálát okozza. Ezen anyagok mellett az “Avi” és a “csendes este” füstkulcsok hatékony eszközök a vérszintbiztos paraziták elleni küzdelemben.

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Permetez

Ezek az alapok a bőr permetezését jelentik a rovar megijesztése érdekében. A gyógyszerek hatóanyagai természetesek lehetnek és szintetikusak lehetnek. Az első csoporthoz szükséges opciók – illóolajok (cédrus, teafa, menta, bazsalikom), szintetikus bázis a dietil-ntolumid.

A permeteket pókhálókra, bokákra, kezekre, más nyitott testrészekre alkalmazzák. A repékek hőjében a ruhák felett van. Az aeroszolok nem ölnek meg a rovarokat. Legjobb készítmények: Ki, szúnyog, raptor, piknik bio aktív.

Lehetnek más típusú permetezője. Javasoljon néhány órán át újra alkalmazni.

A szabadban megvédi a test testét a bosszantó rovaroktól legfeljebb 3 óráig. Mínusz néhány gyógyszer – allergenitás.

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Szúnyogháló

A szúnyoghálók ablakokon és ajtókon hatékony eszköznek számítanak a vérzavarok ellen. A szabványos méreteknek, apró lyukaknak és mágneses rögzítőknek köszönhetően megbízhatóan megvédik a paraziták szobáját.

A Windows és az ajtók mellett zárja be az ablakokat és a szellőztető rendszereket. Ehhez használhatja a géztel vagy speciális anti-szúnyog ruhát. A szúnyoghálók közelről a loggiák és az erkélyek megnyitása.

Könnyen használható, könnyen kezelhető és tartós. Különböző típusú rögzítés, esztétikailag vonzó. Különbözik a felfedezés típusában, vannak keretmentesek és keretek, hengereltek és csúszottak, hurkok esetén. Különböző anyagokból készülnek.

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Fórumok

Ezek a rögzítések az Elektromos hálózatból származó Eliminátorokhoz utalnak. Ezek olyan kis eszközök, amelyekben a téglalap alakú tablettákat behelyezzük, speciális méreggel vagy folyadék adapterekkel impregnálták.

A hálózatba való felvétel után az adapter elkezdi kiemelni a pireteid rovarirtó anyagot. A pralletrin biztonságosabbnak tekinthető, ami fél órát képes elpusztítani a szúnyogokat. Hatékony eszközök: Fumigators Márkák “Clean House”, “Raptor”, “RAID”, “Fumits”.

A lemez használata után a maximális hatás 12-15 óráig tart. A 10-12 m2-es terület feldolgozásakor. A folyékony eszközök nagyobb mértékben vannak. Amikor a folyadék véget ér, az eukaliptusz kivonat helyettesíti.

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Spirálok

Az adatok alapja ugyanazon elven alapul, mint a fórumok. Ezek rovarirtók vannak felszerelve, amely a készülék kimutatásakor felszabadul a levegőbe. A hatóanyagai lehetlenek, pirendin, butil-hidroxi-tololuol.

HASZNÁLHATÓ, UTÁNYOK ÉS RIBAN. A szúnyogok megrémítik a kiadott szagot, megsemmisülnek számukra.

A spirálokat nem használják zárt helyiségekben, lehetetlen közel nekik a feszültség alatt. Ártalmasak és emberi mérgezést okozhatnak.

Ezek olyan eszközök, amelyek élvezhetők a szabadban, széltelen időjárásban. Ha a feldolgozás után sátrakban vagy lakóövezetekben rendezik őket, akkor szellőzni kell. Népszerű gyártók:

 • “Rajtaütés”;
 • “Gardex”;
 • Moszkitol;
 • “Fumitx”.

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Könnyű eszközök

A szúnyogok könnyű lámpái alatt az ultraibolya lámpákat, amelyek megölik a rovar nagyfeszültséget. Ezek az alapok eltérőek, a hálózaton vagy az akkumulátorokból származnak, kifelé hasonlítanak az éjszakai fényekre. Az utcán és beltérben használják.

Egy rácsból, az elektromos áramon keresztül, valamint a szúnyogok vonzása. A lámpák kényelmesek, biztonságos emberek és háziállatok számára. Öld meg a paraziták kisütési áramát. Szüksége van állandó tisztításra a halott rovaroktól.

Gyakorlati, környezetbarát, gazdaságos (csak 3 W-ot fogyaszt). Különbözik a kis méretben és a kellemes tervezésben.

Azonban az összes előnyt éjjel vagy este használják. Ezenkívül nem mentenek el a rovarokból, akik nem esnek a lámpákba.

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Ultrahangos kisülések

Ez az árucsoport olyan elektronikus eszközöket és berendezéseket tartalmaz, amelyek ultrahangtartományban hanghullámokat generálnak. Az emberek számára ártalmatlan eszközök, mert nem érzékelik őket. A működés elve az gazításon alapul: Ez a hang bosszantó egy piskuna.

A készülék végrehajtásának típusa helyhez kötött és hordozható. Az első takarmány az elektromos hálózatból 220 V, beltérben használt. Legfeljebb 20 kV-os területet tartalmaz.M. A hordozható (újratölthető, tészta) analógok kompakt és 2,5 m-es sugárral működnek.

Ezek a termékek egyszerűek, nem befolyásolják más elektronikát, kényelmes szállítás, alacsony fogyasztású. Legjobb lehetőségek:

 • “Typhoon LS-200”;
 • “Tornado OK01”;
 • “ECOSNEPER AR-115”;
 • Protektor Freetime.

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Folkhirdetési módszerek

Úgy gondolják, hogy a szúnyogok félnek az illóolajok szagaitól. Ezek az alapok költségvetés és megbízhatóak a rovarkivágásokban. A vérsejtek elleni küzdelemben az olajok jól bizonyítottak:

 • ánizs;
 • eukaliptusz;
 • szegfűszeg;
 • bazilika;
 • Levendula.

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Nem kevésbé hatékony olajfa, citrom és citronella. A kiválasztott eszköz 2-3 cseppjeinek problémájának kiküszöbölése érdekében a kozmetikai szivacs vagy pamutlemezre kerülnek. Még egy pár lemez a szobában megakadályozza a szúnyog behatolását a szobába.

Az olaj másként használható. Néha hozzáadódik a kozmetikai krémhez és elosztva a bőrön. Más esetekben 1-2 csepp a hőforráson (villanykörte, serpenyőben).

Az egyik rendkívüli népi recept egy antitomarikus permet, amely vízből, alapvető és növényi olajokból, valamint Aloe Juiceból készül. A komponensek 2 st. l / 25 csepp / 2. l / 1 st. L. Ezt követően a készítményt permetezővel ellátott tartályba helyezzük, és a bőrre vonatkoznak.

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Komaram nem szereti a paradicsomos hajtások illatát. A váratlan vendégek kilépése a szobából, egy tartályt helyezhet az ablakpárkányra. Nem kevésbé kellemetlen a paraziták szomjas vérére különböző fűszerek (például szegfű és bazsalikom).

A releváns tematikus fórumokon maradt számos vélemény szerint hatékonyan bizonyították a szegfűszeg magjaiból álló eszközöket, amelyek a vágott citromba ragadtak. Két komponensből is kivágást és permetet tesz.

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Nem szeretik a rovarokat és sok éles illatú virágot. Igazolt:

 • levendula;
 • muskátli;
 • halványlila;
 • Cherryukha.

Jól megijeszti a szokásos kamilla. Ugyanakkor hatékonyan kezeli a feladatot, nemcsak frissen töltött, hanem száraz virágokat is.

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

A népszerű meggyőződéssel ellentétben a rovarok nem félnek a fokhagymás és a sör élesztő szaga. Azonban a menta-kapucnisnek van egy kiemelkedő leválasztó hatása. Ez egy edénybe helyezhető, vagy olajként használható, ha pár cseppet ad hozzá egy légnedvesítõbe.

Nem tetszett szúnyog és a szokásos kristályos vanília por jellemző keserű ízű. A vízzel, krémként vagy permetezésként használják. A szaga annyira hangsúlyos, hogy nemcsak a szúnyogokat megijeszt, hanem tovább is.

Megpróbálhatsz megijeszteni a szúnyogokat növényi levelekkel. A béke biztosítása néhány napig, elég ahhoz, hogy minden szobában otthon legyen a dió, az eeery, a féregfa, az eukaliptusz levelei.

Valaki, mivel a kisvásárlók az illóolajok alapján illeszkednek parfümöt. Más népi jogorvoslatok a babérlevél, az ammónia alkohol, a nyírfa le. Néha a kámfor a szúnyogok szobáinak kezelésére szolgál.

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Hogyan készítsünk csapdát és fumigátort?

Hogy elpusztítsa a bosszantó vérszívókat, egyszerű csapdát tehetsz. Lehet rendes vagy utcai, elektromos vagy műanyag palackból készült. Például, A legegyszerűbb opció gyártásához, elég rendes tépőzáras. Az ablak vagy az erkélyajtó rögzítése.

Ha hatékonyabb lehetőségre van szüksége, készítsen egy üveg csapdát. Szén-dioxid, víz vagy elektromos lámpa mellett.

A szén-dioxid szükségessége annak a ténynek köszönhető, hogy pontosan az áldozata szúnyogja.

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Cukrot (50 g) vettünk rá, száraz élesztőt (5 g), víz (üveg). A csapda gyártásához 1,5 liter, karton, írószer kés, szalag, tűzőgép szükséges. A csapda előállítása a következő séma szerint történik.

 • A műanyag palack 2 egyenlőtlen részre vágva (a nyaknak kevesebbnek kell lennie).
 • A palackban a cukor alacsony, az élesztőt hozzáadjuk, meleg vízzel öntjük, és a hab állapotába keverjük.
 • Részlet egy palack nyakú, behelyezve az aljára az üveg, létrehozva egy tölcsér.
 • A csapdák falai kartonpapírral vannak zárva, rögzítve egy szalagot vagy tűzőgépet, ezáltal felgyorsítja a fermentációs folyamatot.
 • A csapdát a vérszívók vagy egy ablak, terasz helyettesítik. Kívánt esetben a csapda felfüggeszthető.

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Házi szúnyogok készíthetők házi ragadós csali segítségével. A ragasztószalagok akár nagy legyek is képesek maradni. Ehhez viszkózus tömeget kell készíteni, papírra vagy anyagra kell alkalmazni.

Agyagot 200 g-ből (100 ml), édes szirup (50 ml) és terpentin (50 g) előállíthatjuk. Ezenkívül szüksége lesz egy kartonlapra, amelyet a WC-papírból maradt görgő használhat. Szálak és szűk papír készítése (például tapéta).

Maga a csapda a következőképpen készül:

 • Hosszú szalagok kivágtak a papírból;
 • A szalagok WC-papír tekercsében vannak feltéve;
 • Keverje össze a ragasztó komponenseit, vízpárral melegítve;
 • A szalag egy része ragasztóval kenhető, rögzítse azt, hogy ne lazítson;
 • a rovar klaszterek helyszíneiben felfüggesztett csapda;
 • Ahogy a ragacsos réteg kitölt, a szalag újra le van állítva, és ismét hiányzik a ragasztó.

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Túl könnyű a rovarokból származó fumigátort. Ehhez egy aroma aromája vagy gyertya, amely felmelegíti a fent említett fémtartályt.

 • Izzólámpák használatakor figyelembe kell venni, hogy a fumigátor számára csak a villanykönyve legfeljebb 40 W. Tehát az anyag lassan elpárolog, és nem tudja meggyulladni.
 • A lámpa helyének a patronban függőlegesnek kell lennie. Ha egy lemezt helyeznek rá, vízszintesen kell elhelyezni. A rúd árnyalatának köszönhetően megfelelő megfelelő folyadék kiválasztásához, amely rovarirtót biztosít a fűtőelemhez.
 • Az aroma oldat és egy fumigátor az eukaliptusz kivonat alapján történhet. Ehhez vegyen egy kis vizet, hígítsd meg a mentaolajat, szegfűszeg, levendula (csak néhány csepp). Ezután az alacsony só alacsony, minden vegyes, a homogenitás kiegészítője 1 óra. L. Alkohol.
 • A receptben lévő só kötőelem lesz. Nem adja meg a frakciókat, hogy megosztják. Ha a szag nem tetszik az eszközök, akkor keverheti más alkatrészeket.

Azonban ez a kompozíció nem önthető a gyári palackba inszekticidek alatt.

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Hogyan védheti meg a házat?

A szúnyogvédő módszerek változatosok. Valaki speciális botokat használ, mások inkább zsebeket, matricákat használnak. Az internetes portálokon nagyon kevés élet van.

Valaki teszi a hagymaszegély skálákat, forró keveréket néhány percig és a csípés. Az ammóniát öntöző komponensként használják, vízzel keverve. Azonban a szaga ellenállhat semmit. Azok a vélemények alapján, akik ezt a módszert tesztelték, az ilyen profilaxis fejfájást okoz.

Valaki nem szabványos megoldásokra helyezkedik el. Hatékony jogorvoslat – Az illóolaj cseppjei egy medálba. Szintén áztatható szalvétákkal, rakodva a ház körül.

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Kreatív csapdák – Speciális karkötők a vérszívóktól. Vizuálisan szilikonkötések, amelyek speciális bemetszéssel rendelkeznek a cyuterinolaj-olaj feltöltésére. Ezek a rendszerek nem okoznak allergiákat, tekintettel arra, hogy melyek alkalmasak gyermekek és terhes nők számára.

Egy másik LifeHak – víz és szappan megoldása. Egy tányérba öntjük, hogy szúnyogokat vonzzon. A működés elve egyszerű: a rovarok nedvességet vonzanak, és a szappan viszkozitása nem fogja meghatározni, hogy leszállt-e erre a “platformra”.

A rovarok számának csökkentése érdekében érdemes speciális ismétlődő növényeket (menta, levendula, bársonyok, Melissa). Figyelmeztetni kell a növények számát (1 virág nem tud megijeszteni a bloodsuckers kolóniáját).

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Érdemes gondoskodni arról, hogy a rovarok nem teremtenek kényelmes feltételeket a tenyésztéshez és az élethez. Ehhez próbálja meg megszüntetni az álló és vizes élőhelyek teleszáját. A rovarok vonzása akár kerti vödrök is. Rövid idő alatt egy új kolónia alakulhat ki benne.

Kedvenc kikötő – fák, magas fű, ereszcsatorna, medencék. A Bloodsuckers a víztestek és a nyers ülések közelében él 30 m-en belül. Itt elrejthetik és szaporodhatnak. Nem szabad megfeledkeznünk a víz frissítéséről.

Kreatív lehetőség a szúnyogok megsemmisítéséhez – Elektromos szennyeződések megvásárlása. Ez az ütő kényelmes és rendkívül hatékony a repülő rovarok elleni küzdelemben. A jelenlegi kisüléssel kiküszöböli őket.

Az elemek vagy akkumulátorok károsodásánál működik. 3 rácsot képvisel a keretben egy fogantyúval. Felszerelhető egy zseblámpával, a modelltől függően 2-4 elem. Ahhoz, hogy elég tönkreteszi, hogy a Komar a rácsra kerül, és a felhasználó megnyomta a kisülési gombot.

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Matricák kerek vékony címkék ragadós alapon. A gyermekek védelmére tervezték, lehet a legkülönbözőbb design. Poliészterből vagy mikroszálas, speciális anti-szúnyog impregnálással.

A vakolat a bőrön alkalmazható. A gyerekek ragasztják a ruhákat, vagy ahol a gyerekek nem tudják őket kapni. Például egy fuvarozáson. Az ilyen ismétlők hatóanyagai illóolajok.

Egy vagy más típusú eszköz kiválasztása, figyeljen a hordozhatóságra. A gyermekek, az ápolási és a terhes nők termékei nem mérgezőnek kell lenniük. A legkisebb allergiás reakció megjelenésével meg kell hagyni a szerszám használatát.

Hogyan lehet megszabadulni a szúnyogoktól?

Ahhoz, hogy sokáig megszabaduljon a szúnyogoktól, kapcsolatba kell lépnie a szakemberekkel. A lakásépületekben nehéz ezt megtenni, mivel nem minden bérlő beleegyezik a pincék feldolgozásával. Ezek a tevékenységek azonban hatékonyan megakadályozzák a szúnyogkutatók újra megjelenését.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása