Hogyan lehet megszabadulni Molia-tól a lakásban?

Gyakran, először ezzel az otthoni rovarral szembesül, egyesek nem becsülik objektíven a potenciális veszélyét. És az ilyen szomszédság eredménye elrontja a drága dolgokat és néhány terméket. A kártevő kivonása is bútorkárpitos lehet. Ezért fontos tudni, hogy milyen módon vannak módok arra, hogy gyorsan és leghatékonyabban megszabaduljanak a lakásban lévő lepkéktől.

Hol jelenik meg?

A legtöbb ember képviseletében Moles – Ez egy kis méretű szürke pillangó, amely kizárólag a különböző célok helyiségeiben él és szorzódik. A rovar által okozott károk gyakran elérik a katasztrofális skálát. A potenciális fenyegetés alapján fontos, hogy először döntsön a Pest megjelenésének oka a lakásban.

És ebben az esetben, azon túlmenően, hogy az Utcából származó Mole más veszélyforrások elosztása szükséges.

 1. A termékek könnyen “közlekedésnek” válnak a kártevők lárvái számára, ha a gyártót a tárolási szabályok figyelmen kívül hagyják. A csomagolási integritás fontos szerepét is fontos szerepet játszik.
 2. A piacon vásárolt élelmiszertermékek. Különös figyelmet kell fordítani a szárított gyümölcsökre, a gomba, valamint a fű száraz és fűszerekben.
 3. Vásárolt üzletekben a gyapjúból, kötöttáruból és szőrzetből.
 4. Szőnyeg.
 5. Lágy bútorok.
 6. Az állatvilág képviselői. A probléma a leginkább releváns, ha hosszú gyapjúval rendelkező állatvilág képviselőiről beszélünk, a kártevő mozgásának eszköze.
 7. Szellőztető rendszerek, valamint kommunikációs bányák és alagutak, amelyek gyakorlatilag ideális kommunikációs módok a szomszédos szobák között. Segítségük segítségével a Mole biztonságosan elsajátította az új területeket.
 8. Gyakran a könyvtárból vagy a barátokból származó könyvek is az az oka, hogy a mole megjelent a lakásban.

Mint minden rovar, a rövid időre szóló mole többféle fejlődési szakaszát halad. Ugyanakkor a felnőtt magánszemélyek a helyszínen áthaladó lepkék formájában a leginkább ártalmatlanok, és nem jelentenek veszélyt a termékekre és a dolgokra. Fő felelőssége a fajta, a letelepítés és természetesen az élelmiszer utódainak biztosítása. Pillangó a legtöbb férfi. És míg az emberek üldözik magukat a lakás körül, aktívan csillognak a kezedben, és megpróbálják elkapni, a nőstények biztonságosan tojást fektetnek a fészekben.

Az esetek túlnyomó többségében a lepkék kimutatásával, amelyek aktívan repülnek eléggé, nincsenek problémák, de sokkal nehezebb megtalálni a lárvákat és a hernyókat. Például, hogy leírja a kártevők keresését a megadott fejlesztési szakaszokban, egy csomagoló mol.

A lakásban elkezdett jelek:

 • lyukak a dolgokban;
 • Szőrme károsodás;
 • Lárvák maradványai kereszt formájában;
 • Kókuszok;
 • A szőnyegen és bútorkárpitokban dobott pesterek;
 • közvetlenül maguk lárvák, hernyók és pillangók.

Szükséges arra, hogy a felnőtt magánszemélyek (pillangók) az ilyen fellebbezésben 2-3 héten belül 2-3 héten belül ne tápláljanak. A rovar ebben a szakaszban a Caterpillage színpadon alkotott tartalékokat fogyaszt. Ez a szájnyílás hiánya és az emésztőrendszer hiánya.

Nézetek

Amit egy felnőtt fekvő mole úgy néz ki, sokan tudják. Ez a rovar a kaparott lepkék leválására utal, amely ma körülbelül 3000 fajta van. Ebben az esetben több mint 4 tucat család ismert. Ezek közül a kártevők 30 fajtára számítanak, ebből 14 találhatók az Orosz Föderációban található apartmanokban. Érdemes megemlíteni és utcai mól a pestry, amely az almát és a nyármarokat eszik. Lehet, hogy letelepedhet a szobában, ha a megadott fák közel vannak a közelben.

És nagy, a mole két nagy csoportra osztható – ez egy élelmiszer és csomagolás.

A személy legveszélyesebb “szomszédai” listája a következő típusokat tartalmazza:

 • gabona és gyümölcs;
 • bútor;
 • Kezelése;
 • szőrös mol.

Ezenkívül a lakásokat gyakran befolyásolja a szőnyegfajok invázisai által leírt rovar kártevők. By the way, annak képviselői nemcsak szőnyegtakarékok, hanem bőr és szőrme is károsítják. A lepkék harisbarna szárnyakkal rendelkeznek mintákkal. Meglehetősen gyakori Könyv Mole, amely minden prioritást kóstolja meg.

Szőrös

Ebben az esetben kis rovarokról beszélünk, amelyek a 16 mm-nél hosszabb szárnyak korlátozására és a széna-sárga színre vonatkozunk. Néhány ember a szárnyak előtt sötét pontok. A név alapján kitalálhatod, hogy az ilyen típusú molyok élelmiszereiben szerepelnek. Az étrendje magában foglalja a természetes anyagokból készült dolgokat.

A fehér lárvák szinte nem rendelkeznek szőrszálakkal és kifelé a férgekhez. A nadrágon 8 lábuk van. A hálóval révén, de gyakorlatilag átlátszó bőrt is lehet tartani.

Bútor

Ez a fajta lepke világossárga pillangó, fényes szárnyakkal és barna-sárga fejével. A szárnyak alapja barna színárnyalattal rendelkezik. A lárvák elsősorban egy puha bútorok haját fogyasztják. Apropó, gyakran anyagi mintákkal mozognak.

Mielőtt poking, arra törekszenek, hogy kifelé kerüljenek, majd közelebb kerülnek a bútorok aljához.

Télen a lárvák fejlődésének időszaka körülbelül öt hónapot vesz igénybe. Forró időben 2,5-szer kevesebb időt vesz igénybe. Felnőttek (repülő) egyének élnek 3 hónap, vagy inkább, márciusban. Az egyik generáció júliusban és augusztusban jelenik meg.

Hardver

A szőrme bevonathoz képest ez a MOL nagy méretű. A rovarszárnyak hatóköre eléri a 24 mm-t. Az alaptól a szárnyak tetejéig, változtassa meg a színt a lila drow fényes sárga színben. A rovarfejnek van egy kis könnyű ágyúja.

A keményfa moly lárvák leggyakrabban felismerhetik a ruhát és a drapot. Ugyanakkor mélyrehatóak, és az érintett helyeken kívül gyakorlatilag láthatatlanok. Az anyag külső rétege nagyon vékony és szünetek lesz.

Étel

Először is, ez a kategória tartalmaz egy gabona kártevőt, amely ezüstfehér rovarot képvisel. A pillangók elülső szárnyai változtatható mintával vannak díszítve. Évente kétszer repülnek: a tavaszi időszak közepétől, majd a nyár végén. A nőstény legfeljebb 100 tojást elhalaszthat a gabonára 1-2 tojás sebességgel minden gabona esetében.

A lárvák egy webes gyűjtővel együtt, és táplálják őket. Érdemes megjegyezni, hogy a punci itt történik. By the way, a szárított gyümölcsök és magok is szerepelnek a gabona moly.

Egy másik fényes kártevőirtó-képviselő egy fehér-sárga színű, barna fröccsenéssel rendelkező moly.

Hogyan kell kezelni a népi módszereket?

A leírt otthoni kártevőnek gazdag története van. Ez idő alatt jelentősen gazdagították a rovarok elpusztításának módjait. Érdemes megjegyezni, hogy a népi jogorvoslatok segítenek abban, hogy megszabaduljanak a molyoktól egy különböző hatékonyságú lakásban. A következő lehetőségek a legnépszerűbbek és hatékonyabbak lehetnek.

 1. Citrom- és narancssárga héjak, Nem csak a dolgokat, hanem a termékeket is megvédheti.
 2. Könnyű és fekete bors, valamint rozmaring, szegfű és dohány. Az ilyen erős fűszeres ízek nem szeretik a moly.
 3. Szappanháztartás, Mivel a természetes komponensek jelen vannak. A leginkább releváns az élelmiszer és a vákuum különböző kártevők elleni küzdelemben.
 4. Esszenciális olajfenyő. Úgy gondolják, hogy pusztító hatással van a moly lárváira. Kis cseppek vagy tamponnal, az eszközöket a kártevők tervezett (lehetséges) lakóhelyein alkalmazzák.
 5. Piretrum, vagy kaukázusi kamilla, por formájában, és hatékony a repülő egyének ellen. Az anyag az 1 négyzetméterenként 4 gramm sebességgel történik.
 6. Gesztenye. Szükség van a gyümölcsök szárítására, majd lebomlik azokat a dolgok között, és tegye a móló vonzza.
 7. Levendula (a növényi vagy levendulaolaj ágai), segítenek abban, hogy a lehető legrövidebb idő alatt megszabaduljanak az otthoni kártevőktől.
 8. Sagebrush – természetes eszköz, amely nem csak hatékonyan megijed egy repülő mole, hanem megakadályozza a reprodukcióját is. A féregfenyő hatásának jellemzője, hogy nagyon éles illata a rovar eltűnése, amely végül nem tudja elhalasztani a tojásokat.
 9. Geránium és csalán, Specifikus és hangsúlyos illatú, hatékonyan megijesztett rovar kártevők.

Ezenkívül meg kell jegyezni, hogy a kártevők rendkívül negatívan reagálnak a tipográfiai festékre. Ennek köszönhetően a rosszindulatú szomszédokkal harcolhat a szokásos újságokkal.

Szakmai módszerek

Most kéri, hogy “örökre megszabaduljon a lepkéket” megtartják relevanciáját. És ez annak ellenére, hogy az egész arzenális módszerek ellensúlyozzák ezt a kártevőt. Az utóbbi listája, a rovarok elpusztításának és megsemmisítésének népi eszközei mellett modern eszközöket és gyógyszereket is tartalmaznak. Érdemes emlékeztetni arra, hogy azonosítani kell a nemkívánatos szomszédok jelenlétét a lakásban a lehető leghamarabb ajánlott. A potenciális veszély forrásának megkeresése, fontos, hogy azonnal mindent megteszünk annak érdekében, hogy először elpusztítsuk, ha lehetséges, először elpusztítják.

A mai napig rendelkezésre álló szakmai források, amelyek lehetővé teszik, hogy gyorsan eltávolítsák a Mole-t egy lakás és egy magánház körülményeiben, két fajtára oszthatók.

 1. Kapcsolatba lépni, amelyeket a gyártók gyártanak spray-k formájában. Alkalmazza a hatóanyagot ebben az esetben közvetlenül a támadási lepkék tárgyakra, valamint a szekrények belső falára. Ilyen módszerek lehetővé teszik a rovar kártevők eltávolítását nagyon hatékonyan minimális időköltséggel. A legfontosabb dolog, hogy ne permetezzen túl sok eszközt a feldolgozási folyamatban.
 2. Fumigációs, Hosszú távú fellépés. A gyakorlatban a lehető leghatékonyabbak, ha korlátozott hely (szekrények, szekrények stb.) És zárt helyiségekben használják őket.

Hasonló gyógyszerek alkalmazása, fontos megjegyezni, hogy a specifikus fajoktól függetlenül mindannyian a rovarirtók hatásán alapulnak.

Fórumok

A spray-ktől és aeroszolokkal ellentétben ezek az alapok nem olyan gyorsan járnak el. Lényegében a fumigátor egy kompakt eszköz, amely a háztartási tápegységhez csatlakozik. Ezek a technikai eszközök a következőképpen működnek:

 • Egy lemezt helyeznek be a készülékbe, vagy egy kis hengeret egy folyadékkal csavaroznak;
 • A készülék maga aktiválódik az aljzatban;
 • A fűtőelem aktiválva van;
 • A hatóanyag elpárolgása megkezdődik, negatívan befolyásolja a megsemmisített kártevőket.

Az eszközök fő mínusz adata az, hogy egyes esetekben a fellépés végső eredményei, azaz a rovarok teljes győzelmét 2-3 héten belül várhatják. A kulcs plusz Biztonság Fumigátorok az emberi egészségre és a háziállatokra.

Most, figyelembe véve a számos véleményt, a leghatékonyabb és legnépszerűbb lehet a következő márkák fumigátorainak tulajdonítható.

 • “Raptor” – A jelenlegi népszerűségi minősítések egyik vitathatatlan vezetője. A legfontosabb versenyelőny hatékony. Mindkét tányér és folyadékok.

 • “Fasz” – viszonylag olcsó, de ugyanakkor hatékony eszköz, amelyet hosszú élettartam jellemez. Jól ömlesztett ételt és csomagolási moly.

 • “Rajtaütés” – a lemezekkel dolgozó különböző eszközök.

 • Szúnyog – a rovarölő szerek folyékony formában történő használatával járó eszköz. Egy eszköz akciói elegendőek a 25-30 négyzetek feldolgozásához.

Jelenleg az új generációs eszközök népszerűsége aktívan növekszik. Ezek azok az aquafumigátorok, amelyekben a hatóanyag a levegőbe kerül az előállított komppal, amely hozzájárul a leggyakrabban elérhető helyeken való behatolásához.

Az anyag összetételében jelen van, először megbénítja az áldozatot, majd a halála oka.

Aeroszolok

Ebben az esetben a folyékony inszekticidek permetezésére szánt különleges szavazólapokról beszélünk. Az utóbbiakat gyors hatással lehet megkülönböztetni, ami a leghatékonyabb eszközt a permetezen teszi. Az aeroszolok működtetésekor fontos betartani bizonyos szabályokat. A legfontosabb pillanatok listája a következő:

 1. a védőfelszerelés kötelező használata, figyelembe véve az alkalmazott anyagok jellemzőit;
 2. a friss levegő és a keringésének ingyenes hozzáférésének biztosítása;
 3. a hatóanyagot a kártevők által érintett helyekre helyezzük;
 4. A fő eljárás után a szekrények és a szoba maga bezárni kell;
 5. Fontos ellenállni az idő meghatározott idővel;
 6. Kiváló minőségű szellőztetés szervezése.

Megnövekedett kereslet, aeroszolok “Raptor”, Moskitol és “tiszta otthon” használat. A vezetők közé tartoznak az ilyen spray-k “ív”, “extramit”, “foxide”, “desmol” és “antimol”.

Csapda

Ezeknek az eszközöknek a fő előnyei:

 • Könnyű használat;
 • A lakosok és háziállatai maximális biztonsága;
 • a hatékony profilaktikus hatóanyagként való felhasználás lehetősége;
 • Reparatív kis költség.

Külsőleg a csapda nagyrészt hasonló a miniatűr játékpiramishoz, ahol lyukak a rovarokhoz való hozzáféréshez. Napján, egy csali a feromonok formájában férfi személyek számára. Reagálnak a szagara, öblítik, ragaszkodnak a falakhoz és meghalnak. Ne hagyja túl gyorsan, de a rovarok kevesebbet kapnak. Hasonló rendszerrel, alkalmazkodik egy ragadós elemgel, amely a konyhaszekrények belsejében van rögzítve.

Általános szabályként a csapdák megtartják hatékonyságukat egy hónapra, és a legnépszerűbb lehetőségek listája magában foglalja:

 • Raptor;
 • “Árgus”;
 • “Delta-250”;
 • “Aerocon”;
 • Természetes ellenőrzés;
 • Globális.

Ezenkívül a swissinno márka kis házak formájában lévő csapdát jó oldalról bizonyították. Ezek az eszközök teljesen biztonságosak. Az egyik design funkció a rovarok hozzáférése a csalihoz és a belső falakból négy oldalról. Fontos megjegyezni, hogy minden csapdák használata ajánlott, mint egy erősítő a háttérben az egyéb eltávolítási módszerek és hegesedés.

Szakaszok

Egyrészt az ilyen típusú moltás hatásának hatása a lepkék megsemmisítésére és a lárvák megsemmisítésére irányul. Ugyanakkor a szakaszok nem vonatkoznak a vegyi anyagokra. Ezek az alján vannak tartályok, amelyek alján érvényesek. Ez utóbbi az illóolajok keverékén alapul, ezért a hernyókat gyakran a készülékből származó szaghoz igazítják.

A gyakorlatban a maximális hatékonyságra számíthat, ha az aeroszolok és a füstölés aktív kizsákmányolása után használható. Leginkább pozitívan reagál az alábbi modellekről:

 • “Raptor” – szakaszok, az egyik legfontosabb versenyelőnyök, amelyek közül az ízek széles skáláját hívhatják, valamint a hatóanyagok hatását (legfeljebb 4 hónap);
 • Moszkitol, Bejövő lemezek formájában lemezek vagy kompakt táskák száraz szeszes italokkal.

Tabletták

A gyakorlatban ezek az alapok meglehetősen hatékonyak. Az ilyen modern brikett alapja az illóolajok kombinációja. Érdemes megjegyezni, hogy az alkatrészek naftalin és kámfor volt. A saját súlyuk alatti párok leálltak, és megakadályozták a női tojások kiküldését. Fontos figyelembe venni a naftalin toxicitás, amely potenciális veszélyt jelent, nem csak a leírt káros rovarok számára.

Most ez az ügynök nem csak hatékony, hanem teljesen biztonságos. A mai napig a vélemények szerint az igényeket a kereslet használja:

 • “Antimol-hatás” – olyan tabletták, amelyek kellemes levendula ízűek és a gyapjú és a szőrme dolgok védelme;
 • “Dezmol” – A kategóriákhoz kapcsolódó kártevők elleni hatékony jogorvoslat, erősen ajánlott a háziállatokhoz és a gyermekekhez való hozzáférés megszüntetése, akkor is fontos, hogy távolítsa el őket a termékektől.

Megelőző intézkedések

  Vitathatatlan az, hogy az a tény, hogy mindig könnyebb megakadályozni a rovar elszámolást a házban időben, mint hogy intézkedéseket hozzanak. És a hatékony molyharc keretében kiemelni kell a kulcsfontosságú pontokat.

  1. Óvatos nedves tisztítás.
  2. A vásárolt dolgok gondos ellenőrzése. Különös figyelmet kell fordítani a gyapjúnak, a szőrnek és az érezhető termékeknek.
  3. A termékek megvásárlásakor ellenőrzi őket.
  4. Élelmiszerbolt áruk tárolása jól záró tartályban és szekrényekben.
  5. Ruhák mosása, mielőtt hosszú ideig elküldi a tárolási helyen.
  6. A szőrme kabátokat javasolnak papírburkolatokban, valamint gyapjúból és szőrmeből – polietilénből. A korábbi borítót speciális gyógyszerekkel kell kezelni. A szőrme kalapok számára jó használni táskák szövet, előzetesen a természetes gazdasági szappan.
  7. Ha lehetséges, érdemes kap egy ruhadarabot a cédrusból. Ez annak köszönhető, hogy ez az anyag egy erős reptér.
  8. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a leírt nemkívánatos szomszédok megjelenését a szekrényekben és más helyeken, táskákat lehet táskák levendula töltőanyaggal, valamint fűszerekkel a zsákokban és a citrus kéregekben.
  9. Különös figyelmet fordítanak a szellőztető helyiségekre. Ezenkívül ajánlott rendszeresen postai dolgokat a nap és a fagy.

  A fentiek mellett rendszeresen vállalni kell a dolgokat, és megszabadulni a szekrények régi és fel nem használt tartalmától. Fontos továbbá, hogy ellenőrizze azokat a termékeket, amelyek vonzóak a kártevők számára leírt rovarok.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: