Hogyan tenyészthetsz vakolat?

Építési gipsz kapott széles körben elterjedt javítási munka. Különleges megoldások részeként használható, kötődő komponensként és független befejező anyagként működik. A gipsz a szürkés árnyalat fehér porának homogén konzisztenciájából áll, amely fokozza a vizet bizonyos arányban. Egy ilyen típusú gipszet Alabasternek hívták. Az anyag az alkatrészek száraz keverékét képezi.

Hogyan kell hígítani az építkezéshez?

A megfelelő elvált keverék kulcsfontosságú lesz a javítás sikerének. A gipsz tenyésztés, meg kell készíteni egy eldobható tiszta edénybe, jobb, műanyag vagy gumi, amely ahhoz szükséges, hogy töltse ki a szükséges mennyiségű vízzel. Ezután meg kell mérnie a vakolat szükséges arányát, és óvatosan öntse be az előkészített tartályba.

A keverés folyamatában fontos, hogy megakadályozzuk a csomók megjelenését. A gipsz egyenletesen el kell osztani a folyadék felületére, majd várjon néhány percet, mivel a port vízzel kell áztatni. Ezután 2-3 percig, szükség van arra, hogy intenzíven keverjük az oldatot, hogy homogén készítményt kapjunk. A konzisztencia krémesnek kell lennie.

A keverés befejezése után az Alabastra megragadja, és 4-6 perc elteltével az oldat megkezdődik. Teljesen a készítmény 30 percen belül megszilárdul. Ezért az előkészített oldatot előnyösen vízzel való keverés után azonnal alkalmazzuk.

Az épület gipszének teljes szárítása egy-két nap után következik be.

Az építőgyűjtőt gyakran használják a falak és a mennyezetek kozmetikai hibáinak kiküszöbölésére. Az Alabastra keveréke az optimális lehetőség a felületek helyiségeibe helyezésére, amelyek normál páratartalmúak, mivel a gipsz aktívan elnyeli a túlzott nedvességet. Ezenkívül az Alabaster megoldást repültség javításkor használják. Ezzel előkészíthet egy vakolási megoldást a falak számára.

A lezáró lyukak esetében előzetesen tisztázza az így kapott repedést, és impregnálta ezt a helyet egy primerrel egy festményes zűrzával. Ezután dörzsölheti az elkészített megoldást spatulával. Ezt követően egy eloltott lyuk öntapadó szalag-sarl.

Hígítás az űrlapok kitöltéséhez

Ha a gipsz szükséges formában szükséges, úgy, hogy az anyag elfogadja a szükséges körvonalakat, szükség van a megoldás gyártására vonatkozó bizonyos arányban. Javasoljuk, hogy keverjük össze a gipsz folyadékkal 7: 10-ben. Az ilyen arány lehetővé teszi, hogy meglehetősen folyékony konzisztenciát kapjon, ami különösen fontos, ha a vakolat a megfelelő formában fagyott. A termék azonban túl szerencsésnek tudsz kiszállni, így két kanál PVA ragasztót kell hozzáadnia.

A gipszbeállítási sebesség közvetlenül a csiszolástól, a szennyeződések jelenlététől függ a készítményben, a gyártóban és a hozzáadott víz arányában. Betakarították, a gipsz kis méretű, kiemelve kis mennyiségű hőt. Ez a hasznos funkció segít kitölteni az összes hornyot.

Vízzel

Ha nagy szilárdságú gipszoldatot szeretne kapni, javasoljuk, hogy a vízport a 2: 1 arányban tenyésztjük. Ha az átlagos oldat szükséges, akkor 1 liter vizet alkalmazunk 1,5 kg gipszporra. Ha az építési munka folyékony megoldást igényel, az optimális megoldás a gipsz hígítása 1: 1 arányban van.

A HARTATED LIME segítségével

A gipsz lime keverésével fontos megfigyelni a helyes arányokat, különben a fal bevonat áttetsző (elégtelen koncentrációval). A felszínen túlzottan a buborékok elkezdődnek, és a vakolat eltűnik a falról. Az arányokat a kezelendő felület alapján választják ki. Minden 2,5 m2-nél 0,5 kg lime-t kell bevennie, és 0,75 liter víz elegyét tenyészteni kell.

Az alkalmazás megkezdése előtt azt kell használni, hogy a felületet teljes mértékben tisztítsa meg a különböző szennyezés és a régi bevonat. Szükség esetén a vakolat és a primer szabálytalanságokra kell alkalmazni.

A hajú mész nagyrészt növeli a gipsz bevonat erősségét még a magas páratartalom körülményeiben is.

Ajánlások

Kisebb munkával jobb, ha rozsdamentes acél spatulát vagy tömörfa pálcát készítünk. Ha a bevonat nagy területen van, előnyös, ha egy elektromos fúvóka használata. A gipsz kell tenyészteni kis mennyiségben, hogy a megoldásnak nincs ideje elrontani a munka befejezését megelőzően.

Javasoljuk, hogy hideg vizet használjon úgy, hogy a keverék ne harde a határidőt. Emlékeztetni kell arra, hogy a port a folyadékhoz adjuk, és nem fordított sorrendben. A gipszot vízben kell áztatni, ilyen esetben a használati idő növekszik. Ha az oldat beállításának folyamata fut, elfogadhatatlanul adagolva az egyes komponenseket, különben a kész készítményt elrontják és alkalmatlanok használni.

A gipszoldat megragadása lassításához speciális eszközöket használhat. Például adjunk hozzá ragasztóoldatot a gyenge koncentrációhoz a keverékhez. Ehhez jobb, ha egy csomagtartó ragasztót vásárolhat CMC vagy szén fekete ragasztó. A ragasztó dózisa a megoldás teljes tömegének 2% -ának kell lennie. A beállítások felgyorsítása érdekében forró vízzel hígíthatja, vagy 1-4 gramm főzött sót adhat minden liter folyadékon. Emellett 100 gramm olifnyi olifit adunk literenként, ami az anyag plasztinitásának meghosszabbításához vezet.

Az Alabaster keverék megvásárlása előtt ajánlott feltárni a csomagoláson lévő utasításokat, amelyek azt jelzik, hogy az arányokat gipszoldat létrehozzák. A kiváló minőségű anyag könnyebb megtalálni a termelést létrehozó nagy gyártókban.

A csomagolásnak teljesen hermetikusnak kell lennie, különben a célanyag elveszíti funkcionális tulajdonságait.

Hogyan válasszunk vakolat, nézd meg az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: