Homlokzati dávozók: típusok, méretek és jellemzők

  A szigetelés használata 15-20% -kal csökkenti a hőveszteséget a falakon keresztül. A hőmérés kiváló minőségű telepítéséhez speciális összekötő termékeket használnak. A homlokzathoz való csatlakozás célja, hogy hőszigetelést biztosítson a középületek külső falaihoz és lakóépületek külső falához. A különböző formatervezési minták rögzítőjeként is használják.

  Ami?

  A homlokzati dübel egy kapocs, rögzítő és horgonyból álló rögzítő. A távtartó üvegszálból készül, és különböző kötőelemek rúdjaként szolgál. A távtartó kialakítása egy pozícióban rögzíti a kötőelemeket.

  A céltól függően a design lehet csavarral vagy körömkel. A csavarokat korróziós réteggel borítják. A körmök a horganyítással védik a korróziót. A rögzítőnek köszönhetően egy dübel alapján nem árad a lyukba. A műanyag rögzítő nyomja meg a hőszigetelő anyagot. Minél nagyobb a szorító sapka átmérője, annál jobb a rögzítés. A horgony a tervezés alján található, úgy néz ki, mint egy hornyos hüvely. Anchor Dowel poliamidból áll.

  A homlokzat dübelét egy hosszú rúd jellemzi, amely nagy vastagságú anyag mászására szolgál. A csapágyfal mélységének megbízhatóbb rögzítéséhez a design elemek felszerelhetők díszítéssel és bajuszokkal.

  A homlokzati kötőelemek segítségével a szigetelés paneljei, a fából készült és alumínium profilok, a szerelt szerkezetek, a konzolok, a homlokzat homlokzata kerete.

  A dugók használata segít elkerülni, hogy elkerülje a körmöket és a csavarokat a fúrt lyukakból.

  Jellemzők

  A homlokzati kötőelemek gyártása meg kell felelnie a GOST 56707-2015 szabványoknak a homlokzati hőszigetelő rendszerekhez. A követelményeknek megfelelően a termékeknek tűzállónak kell lenniük, ellenállnak az éghajlati hatásoknak, az ütközésállónak és a fagyállónak.

  A homlokzatokhoz tartozó dugók a következő mutatók jellemzik:

  • Nagyfokú tengelykapcsoló van bármilyen alapanyaggal.
  • A termékek ellenállnak -40 és +80 fok közötti hőmérsékleti különbségekkel.

  • A műanyag alap nem reagál a nedvességre, a fémrúd áthalad a korróziógátló feldolgozással.
  • A rögzítés megbízhatósága és keménysége garantált a rögzítés és a távtartó kialakítás.
  • A polimer elemek és terminálok hőfejűek alacsony hővezető képességgel rendelkeznek.

  Mik vannak ott?

  Homlokzati dávozók különböznek több jelben:

  • Gyártási anyag;
  • szerkezet;
  • használat;
  • Gabaritam.

  A homlokzati kötőelemek mesterséges polimerekből készülnek. Minden egyes rögzítő rész szolgálja a nyersanyagot. A polipropilén és a nylon anyaggyártásként használható. A nylon dugóokat fémrúddal egészítik ki. A terhelés ellenállnak 200 és 400 kg között különböző alapokra.

  A nylon tartós, rezisztens a kopás, nem reped az éles hőmérsékleti különbségekből, amelyek nem feszülnek. A polipropilén rögzítők nem tudják tartani a több mint 70 kg-os terhelést, a -20 alatti hőmérséklet félelmétől.

  Szerkezet szerint

  A tervezés típusa határozza meg a dübel egyes elemeinek külső szerkezetét. A rögzítő nagyságától függően megkülönböztethető egy lemez és horgonyszerkezet. A horgony a szerkezeti elemek csatolására szolgál a homlokzathoz. A horgonytervezés egy nylonból vagy polipropilén-dugóval van egy csavarral.

  Csavarfej lehet különböző formák: egyenes nyílás, kruktúra, hatszög.

  A Márka Horgonyában a Tech-Krep Tsx Pro Slotza hatcsillagos csillag formájában készült. A horgony homlokzati dugó szilárdan rögzítve van a lyukban merevségi bordák segítségével, a szélszirmok nem teszik lehetővé a rögzítőelem egy körben. Az RDF-dávozáson van egy reteszelő tábla, az RDR típusú oldal nélkül elősegíti a horgonyt az anyagba. A Mungo MBK S TB-rögzítő rögzítőelemeinek használata növeli a szorítóerőt, anélkül, hogy károsodna az alapot, és egy zárócsavart használva.

  Tarbed homlokzati szerkezetek rögzítik a hőszigetelő anyagokat.

  A TARLD-rögzítők háromféleek:

  • műanyag körmével;
  • fém körmével;
  • Komponens.

  A rögzítőelemek egy műanyag köröm, mint rúd, kiállítja a polimer csapot. A gyártási nyersanyagok nylon, polisztirol, bazaltoplasztikus. A műanyag rögzítő fényszigetelésének szöge az üreges tégla, hab beton, gázszilikát. A rögzítési hatékonyság megmarad, ha a dübel hossza nem haladja meg a 16 cm-t.

  Az ilyen típusú kötőelemek használata számos előnye van:

  • Nem félnek a páratartalomtól, ami kiküszöböli a rozsda megjelenését.
  • A minimális súly nem viseli a hordozó falszerkezetét.
  • A műanyag kis hővezető képessége nem adja meg a mellékletben lévő hőmérsékletet.
  • A termékek alacsony költséggel rendelkeznek.

  A fém körmével ellátott lemeztervezés a tartósság és a megbízhatóság megkülönböztethető. A konkrét sűrű alapokon történő nagy szigetelés biztosítására használják. A köröm acélból készült, gyakran a felület horganyzott vagy korróziógátlóval borítva van. A rögzítő mérete elérheti a 30 cm-t.

  A fémrúd csökkenti a szigetelés hőszigetelő tulajdonságait a kötőelem helyén, mert az alacsony hőmérsékletek jól költenek. A hővezető képesség csökkentése érdekében a körmök a poliamid anyagok hőfejjel vannak felszerelve. A hőfej a köröm alapján nem teszi lehetővé a hideg fal a falon, továbbá védi a ház fémjét rozsda.

  A kompozit dübel egy rögzítőelem, amelynek üvegszálas rúdja van, emellett mosóval van felszerelve. A horgonyrész 6 – 10 cm, amely lehetővé teszi, hogy a rögzítőelemeket bármely bázison telepítse. A teljes kialakítás hossza elérheti a 60 cm-t, alkalmas bármilyen szigetelési rétegre. Az alátét használata növeli a rögzítő átmérőjét 10 cm-re.

  Használatra

  A homlokzati dugókat elsősorban a szerelt homlokzat felszerelésére és a szigetelés rögzítésére használják a falra. A hőszigetelés rögzítéséhez a disco alkalmazása. Horgony homlokzati kötőelemeket használnak előzőtáblák, zárójelek, rögzítő ládák és fa vagy fémvezetők rögzítésére. Frame Dowel Alkalmazza az ajtó dobozok és ablakkeretek összeszerelését.

  A különböző típusú kötőelemek használata az alapanyagtól függ. Dowel 4 – 5 cm horgonyzó zónával, a tégla és beton konszolidálására. A levegőztetett betonhoz és a habblokkokhoz a horgonyrész 6-7 cm. A rúd lehet műanyag vagy fém. Ha az üreges tégla vagy vakolatra szerelve a horgony hossza legfeljebb 8 cm-ig kell lennie.

  Gabaritam szerint

  A rögzítő méretei az elemek összetevőinek valamennyi részéből állnak. Dupla dowel átmérője 1 cm. Clamp kalap egy tányér design – 6 cm átmérőjű. Ha további 1 x80 mm-es további rögzítő anyát alkalmaz, akkor a rögzítési terület növekedni fog.

  Minden terméket jelölnek, ahol a rögzítéseket jelzik.

  A homlokzati dübel hossza van kiválasztva, a szigetelés vastagságán alapulva. Ha a fal hőszigetelő rétegének vastagsága 70 mm, akkor a dübel mérete 10×120 mm legyen. Ásványgyapot réteg 19-20 cm-ben tartsa a rögzítőelemeket a 10×240 méretben.

  Az inferno vagy extrudált polisztirol habszigetelés átlagos vastagsága 5 cm. Ezek rögzítve vannak lemezekkel, 10×100 mm vagy 10×115 mm műanyag körömmérettel. A rúd mérete 8×100 mm lesz.

  Értékelés gyártók

  Az orosz piac idegen és hazai termelőkhöz vezet. A minőség, az orosz termelés elkapja a külföldi analógokat. A különbség közöttük elsősorban az ár.

  Népszerű szállítója a homlokzathoz a piacra az üvegszálas növény G. Biak. A termékeket az üvegszálas gyártóanyag miatt alacsony hővezető képesség jellemzi. A termékskála áll kötőelemek különböző hosszúságú horgonykeverővel zóna 50 és 80 mm-es és a keresztmetszete 1 cm, 5 mm-es, 7 mm-es, célja, hogy rögzítse minden melegítők a bázis különböző sűrűségű. Standard kalap átmérője – 6 cm.

  A kötőelem körülbelül egynegyede a TECH-KREP kereskedési és termelési szövetségét foglalja el. A cég termékei műanyag köröm IZO, horganyzott szeg IZM, ütésálló fej készült IZL poliamid, acél szeg és védő fedél izr. A rúd különböző hossza 5 cm-től 24 cm-ig terjedő szigetelő réteg rögzítésére alkalmas. A horgonyrész 4 és 6 cm között van.

  A hőszigetelés 15 cm-ig történő rögzítéséhez rögzítőelemeket használjon műanyag körömkel. A fém körmöket 24 cm-ig vastag anyagokra használják. A védőhőfej lehetővé teszi, hogy elkerülje a korróziót a későbbi homlokzati zárakor.

  A “Terminimit” védjegy alatt a piac homlokzati dávozókat mutat egy többszínű hőfej egy horganyzott körömön. A rúd polietilén fejét nem teszi lehetővé a korrózió és a hideg hidak a rögzítésben. A 40-70 mm-es horgonyalapú termékek termékei vannak. A szerkezet hossza 95-300 cm-ről változik.

  Az orosz cég “Elementa” specializálódott a négy márka horgony homlokzati kötőelemeinek felszabadításában. Az EFA-F módosítását egy horganyzott hangoló csavar jelenléte megkülönbözteti. EFA-FN márkák és EFA-FCN A tervezésben vannak csavarok a korróziógátló bevonattal, 6,8 és 8,8 szilárdsággal. Az EFA-FA4 márka tartalmaz termékeket acél rozsdamentes csavarral.

  A hazai piacon a külföldi gyártókat a Sormat, Mungo és Fischer márkák képviselik. A cég Németországból „Fischer” kellékek homlokzati tiplik a köröm, egy csavar és egy korongot egy hatszög. A kötőelemek nylonból készülnek, és megfelelnek az európai termékek összeszerelésére vonatkozó európai követelményeknek.

  A finn gyártó “Sormat” termel termékeket egy megnövekedett ékterületen. Ez lehetővé teszi, hogy biztonságosan rögzítse az anyagot bármely felületen. Hangszóró kialakítás egy csavar a 115 mm-es egy hatszög egy bázis célja, hogy biztonságos konzolok és zárójelben.

  Híres szállító Svájc – Mungo. A piac termékeik három fajtáját kínálja. A betonból és téglából készült szilárd bázisok rögzítéséhez megfelelő dávozót használnak az MBR márkás csavarral. A nagyított horgonyterületen az MV-rögzítőszerek az üreges támogatásokhoz kaphatók. Az MQL márka univerzális kialakítása képes hőszigetelést rögzíteni bármely bázison a különböző eloszlás négy ékéből.

  Hogyan válasszuk ki?

  A megfelelően kiválasztott rögzítőelemektől függ a homlokzat kialakításának és hőszigetelő anyagok felszerelésének erejétől.

  Egy bizonyos homlokzati dugós választás a következőketől függ:

  • alapanyag;
  • Méretek és típusú hőszigetelés;
  • a terület éghajlata;
  • Alsight.

  A rögzítés alapja levegőztethető beton, teljes hosszúságú tégla, szilikát tégla, beton, üreges tégla, vakolat, fa, hab beton. Minden anyagnak saját sűrűsége van, amelyen a kapcsolat ereje függ. A porózus alapon, a nagyobb a hossza a horgony zóna rögzítésére methiza egy sztrippelő rugóstag, kiegészítve bevágások.

  A szigetelés vastagságából a távtartó elem és a rúd hossza lesz. Ha a szigetelő réteg 4 cm, akkor a dübel hosszát 9 cm-re kell venni. A hőszigetelés maximális vastagsága 24-25 cm-ben, egy rúd 30 cm hosszú. A horgonyzás mélysége 4-6 cm-re változik.

  Könnyű mesterséges szigetelő anyagok polisztirolból és poliuretánból kapcsolódik a tervezés műanyag köröm. Az olyan ásványgyapotokat, amelyek elnyelhetik és tarthatják a vizet a szerkezetben, fémdugókkal vannak rögzítve, előnyösen korróziógátló bevonattal és hőfejjel.

  Az épületek homlokzatán lévő különböző hőszigetelő anyagok biztonságos javítása érdekében a régióban az éghajlat feltételeinek megfelelően kell kiválasztani a homlokzati kötőelemeket. Gyakori szeles és viharos időjárással növelni kell a dübel horgonyrészének szegmensét. Nagy hőszigetelő súlyú, fokozott rögzítés négyzetméter építés.

  A szabványos terhelésű univerzális dugók alkalmasak alacsony emelkedésű magánépítésre. Több emeleten a homlokzat rögzítőelemei megnövekedett technikai jellemzőkkel kell rendelkezniük a szerkezet erősségének és az alapból való kivonás erejének.

  A homlokzathoz tartozó dübel kiválasztásakor költségük nem a meghatározó összetevő. Ez a nyersanyagok alapján, a termékek beszerzési és technikai mutatóinak nagysága függ. Az egyik termék ára 3 és 55 rubel között változik. A darabok számát a szerelési zóna területe határozza meg.

  Tartós megfelelő dávozók vásárlása átlagosan 300 rubelt tölthet 10 négyzetméterenként. A rögzítőelemek teljes költsége a homlokzati befejező anyagokhoz képest a legalacsonyabb.

  Anyag tippek

  A homlokzati dugós telepítése nem különbözik a nehézségben, és önállóan elvégezhető. A külső falak szigetelését és a homlokzati felületet száraz időben kell elvégezni +10 és +30 fok közötti hőmérsékleten. Szükséges a homlokzati dávozók számának előzetes kiszámítása. Ez függ a szigetelő testület súlyától és méretétől, az anyaglapok száma, a homlokzat területe.

  Különböző telepítési lehetőségekkel 4-10 kötőelem négyzetméterenként fogyasztásra kerül. A hőszigetelő anyag falra történő rögzítésének fokozatos növelése érdekében a rögzítőelem a tűzhely helyébe kerül.

  A lyuk falainak alapjától függően a DOWEL alatt fúrót fúrhatsz, vagy perforátorral száríthatja. A fúró átmérője és mérete a horgonyzóna átmérője és a termék hossza alatt van kiválasztva. Munkaeszköz jobb szögben, fújva a szigetelés vastagságára és a horgonyrész hosszára a falban. A fúrt csatornából eltávolítani kell a port.

  A lyuk egy rúd nélkül van felszerelve. A kalapnak ugyanabban a síkban kell lennie, amelynek hőszigetelője vagy egy kicsit csomagolnia kell. Ezután a csavar vagy a köröm telepítve van. A rúdnak teljes mértékben be kell írnia a dübel távtartó részét.

  Ezután tekintse meg az orosz gyártó homlokzati dugóinak felülvizsgálatát.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: