Hypersed Tégla: Jellemzők és ajánlások használatra

A hipersed tégla univerzális építési és befejező anyag, és széles körben használják az épületek építésére, homlokzatokra és kis építészeti formák kialakítására. Az anyag a piacon a múlt század végén jelent meg, és szinte azonnal nagyon népszerűvé vált és népszerűvé vált.

Jellemzők és összetétel

A hipersed tégla mesterséges kő, amelynek előállítására a gránit szűrés, hét, víz és cement használható. Az ilyen készítményekben való cement kötőanyagként működik, és a teljes tömeggel kapcsolatos részesedése általában legalább 15%. Karbantartási hulladékok és pengék a BLAST kemencék is használhatók nyersanyagként. Ebből az összetevők közül melyiket használják, a termékek színe függ. Szóval, a gránit megszűnése szürke árnyalattal rendelkezik, és a szennyvízcsatorna jelenléte sárgásbarna színű.

Működési jellemzői tekintetében az anyagnak elegendő hasonlósága van betonozással, és a nagy szilárdság és a külső környezet agresszív hatásainak ellenállása jellemzi. Megbízhatóságukban és tartósságukban a préselt tégla egyáltalán nem rosszabb a klinker modelleknél, és a fő építőanyagként használható, amikor a tőkenyészeket felállították. Vizuálisan egy természetes kőre hasonlít valamire, amelynek köszönhetően elterjedt az épületek és kerítések homlokzatainak kialakításában. Ezenkívül a cementhabarcs jól keverhető a különböző pigmentekkel és festékekkel, amelyek lehetővé teszik, hogy téglákat készítsenek a színek széles skálájában, és dekoratív bélésként használják.

A munkaköri tulajdonságait meghatározó hipercast téglák fő jellemzői sűrűség, termikus vezetőképesség, vízfelszívódás és fagyállóság.

 • A hipercast tégla erősségét nagyrészt az átlagosan, 1600 kg / m3. Mindegyik mesterséges kő egy adott szilárdsági indexnek felel meg, amelyet m (n) jelöl, ahol n jelöli az anyag szilárdságát, amelyet a betontermékek 100-400 kg / cm2. Tehát az M-350 és M-400 indexű modellek rendelkeznek a legjobb erősségekkel. Egy ilyen tégla használható a csapágyfal szerkezetek falazatának felépítésére, míg az M-100 márka termékei az arcmodellek, és csak a befejezéshez használják.

 • Nem kevésbé jelentős kő jellegzetesség a termikus vezetőképesség. Az anyag hőbiztonsági képessége és a lakóépületek építéséhez való felhasználásának lehetősége az indikátortól függ. A teljes bőrű hiperpressziós modellek alacsonyabb hővezetői mutatóval rendelkeznek 0,43 hagyományos egységgel. Ha ilyen anyagot használ, akkor szem előtt kell tartani, hogy nem tudja késleltetni a hőt a szobában, és akadályozhatja, hogy kihozza. Ezt figyelembe kell venni a tőke falak építésére szolgáló anyag kiválasztásakor, és szükség esetén további intézkedéseket kell tenni a szigeteléshez. A legmagasabb hővezető kijelző, amely 1,09 hagyományos egységekkel rendelkezik, üreges porózus modellekkel rendelkezik. Ilyen téglákban van egy belső levegőréteg, amely nem teszi lehetővé a hőt, hogy meghaladja az elhelyezést.

 • A hypercast termékek fagyállóságát az F (n) index jelöli, ahol n a fagyos ciklusok száma, amely átviheti az anyagot anélkül, hogy elvesztené a főbb munkarendeket. A tégla porozitása nagy hatással van erre a mutatóra, amely a legtöbb módosítás 7-8%. Egyes modellek fagyállósága elérheti a 300 ciklust, amely lehetővé teszi az anyagok felhasználását az éghajlati övezetekben lévő struktúrák építéséhez, beleértve a messzi északi régiókat.

 • A téglák vízfelszívódása azt jelenti, hogy mennyi nedvességet képes elnyelni egy kő egy bizonyos ideig. Az extrudált téglákban ez a szám a termék teljes térfogatának 3-7% -án belül változik, ami lehetővé teszi, hogy félelem nélkül használja az anyagot a homlokzatok külső felületére a nedves és tengeri éghajlatú területeken.

A hipermesztett kőzetet 250x120x65 mm-es normál méretekben állítjuk elő, és az egyik teljes skála termék tömege 4,2 kg.

Gyártástechnológia

A hyperpress egy kötelezettségvállalási módszer, amelyben a mészkő és a cement keveredik, vízzel tenyésztett és a festék keverékének hozzáadása után. A félszárnyos préselési módszer egy nagyon kis mennyiségű vizet használ, amelynek részesedése nem haladja meg a nyersanyagok teljes mennyiségének 10% -át. Az így kapott tömegek üreges vagy teljes körű végrehajtásból származó téglákat alkotnak, és 300 tonnás hiperpresszorral küldhetik el őket. A nyomásmutatók eléri a 25 MPa-t.

Ezután a billetekkel ellátott raklap egy gőzfürdőbe kerül, ahol 70 fokos hőmérsékleten a termékek 8-10 óráig vannak elhelyezve. A gőzölés színpadán a cementnek ideje van nedvességre, amire szüksége van, és a tégla értékes erejének akár 70% -át is megszerzi. A termék többi 30% -a átveszi a gyártás utáni hónapot, amely után teljesen készen állnak a használatra. Azonban azonnal hordozhatja és tárolja a téglát, várakozás nélkül, miközben a termékek közelebb vannak a szükséges erőhez.

A termelés utáni földterületnek nincs cementfilmje, amelynek következtében sokkal nagyobb ragasztó tulajdonságokkal rendelkezik, mint a beton. A film hiánya növeli az anyag önálló szellőztetésére való képességét, és lehetővé teszi a falak lélegzetét. Ezenkívül a termékeket sima felület és megfelelő geometriai formák különböztetik meg. Ez nagymértékben megkönnyíti a falazat munkáját, és lehetővé teszi, hogy pontosabb legyen. Jelenleg nincs kialakítva a hipersed tégla számára. Az anyag a 6133-99 és az 53-2007 közötti előírások szerint áll rendelkezésre, amely csak a termékek méretét és alakját szabályozza.

Érvek és ellenérvek

Nagy fogyasztói igény a száraz beton téglákon Az anyag számos vitathatatlan előnye miatt.

 • A kő megnövekedett stabilitása a szélsőséges hőmérsékletek és a magas páratartalom hatásaihoz lehetővé teszi egy kő használatát az építés és a burkolat során bármilyen klimatikus zónában korlátozás nélkül.
 • Az egyszerű telepítés a megfelelő geometriai formák és a termékek sima felületeinek köszönhető, amelyek jelentősen megmentik a megoldást, és megkönnyítik a falazat munkáját.
 • A magas hajlítási szilárdság és az elválasztás kedvezően különbözteti meg a hiperpresszált modelleket más típusú téglákból. Az anyag nem hajlik a repedések megjelenésére, a zsetonok és a szobák kialakulására, és hosszú élettartama van. A termékek kétszáz év alatt képesek fenntartani működési tulajdonságait.

 • Hiánya miatt a konkrét film tégla felületén, az anyagot jellemzi nagy tapadású cementhabarcs és használható bármikor az év.
 • Az emberi egészség és a környezeti tisztasága abszolút biztonsága a káros szennyeződések hiánya miatt következik be.
 • A tégla felülete szennyeződési tulajdonságai vannak, mivel a por és a korom nem veszi fel és mossa le az esőt.
 • A széles választék és a széles körű árnyalatok nagymértékben megkönnyítik a választást, és lehetővé teszik, hogy anyagokat vásároljon minden ízlésre.

A hiperpresszált tégla hátrányai közé tartozik az anyag nagy súlya. Ez arra kötelezi a rendkívül megengedett terhelést az alapítással a téglafal tömegével. Ezenkívül a kő hajlamos mérsékelt deformációra, amely az anyag hőmérséklet-bővítése miatt következik be, és idővel elkezdhet duzzadni és repedni. A falazat lazul, és lehetővé teszi a téglát. Ami a repedést illeti, elérheti az 5 mm szélességet, és megváltoztathatja azt a nap folyamán. Így, amikor lehűtötték a homlokzatot, a repedések jelentősen nőnek, és amikor felmelegedtek – csökken. A téglafalonok ilyen mobilitása sok problémát okozhat a falakkal, valamint a teljes hosszúságú téglából épített kapukkal és kapukkal. A mínuszok között az anyag büntetőeljárásának büntetőeljárása, valamint a termékek magas költsége, amely 33 rubelt elér.

Fajták

A hipersed tégla besorolása több jelzésben fordul elő, amelynek fő része az anyag funkcionális célja. E kritérium esetében három kő kategóriát különböztetnek meg: rendes, szembenézve és kitalálva (formázott).

A rendes modellek között a teljes és üreges termékek kiemelve vannak. Az elsőt a belvízi üregek, a nagy tömeg és a magas termikus vezetőképesség hiánya különbözteti meg. A ház építéséhez egy ilyen anyag nem alkalmas, de ha az ívek, oszlopok és más kis építészeti formák nagyon gyakran használják. Az üreges modellek átlagosan 30% -kal kevesebb, mint a teljes körű analógok, és alacsony hővezető képességgel és mérsékeltebb hőmérséklet-deformációval jellemezhetők. Az ilyen modellek felhasználhatók a házak csapágyfalának kialakítására, azonban magas költségeik miatt, ezért nem alkalmazzák ilyen célokra.

A Hypercast által üreges tégla érdekes kiviteli alakja a LEGO modell, amelynek 2-es, 75 mm átmérőjű lyukakkal rendelkeznek. A Tégla a gyermekek tervezésével látott vizuális hasonlóság miatt, amelyben a függőleges lyukak az elemek összekapcsolására szolgálnak. Ha ilyen kőet alapít, elvben lehetetlen mozgatni és megzavarni a megrendelést. Ez lehetővé teszi, hogy a mesterek is tökéletesen sima falazatokat végezzenek.

A téglával szemben egy nagyon széles választékban van. A sima modellek mellett érdekes lehetőségek vannak, amelyek utánozzák a természetes vagy vad kő után. És ha az első többé-kevésbé világosabb, akkor a másodiknak nevezik a szakadt vagy csiszolt kőnek, és nagyon szokatlannak tűnik. Az ilyen termékek felülete számos aprítóval rendelkezik, és kis repedések és választott hálózatának átkozja. Ez az anyag nagyon hasonlít az antik építőkövekhez, és otthon épült, szinte megkülönböztethetetlen a szüreti középkori kastélyoktól.

A formázott modellek a nem szabványos formák hiperápolt termékei, és a görbületi építészeti struktúrák építésére és befejezésére szolgálnak.

A tégla besorolásának másik kritériuma a méret. A hipersed modellek három hagyományos méretben kaphatók. A termékek hossza és magassága 250 és 65 mm, és szélességük változhat. Standard téglák, ez 120 mm, kanál – 85, és keskeny – 60 mm.

Az alkalmazás jellemzői

A hipersed modellek ideális anyagi lehetőség komplex dombornyomott felületek létrehozására, és bármilyen típusú mechanikai feldolgozásra vonatkozhatnak. A kő valódi megtalálható a tervezők számára, és lehetővé teszi számukra a legoldogasabb megoldásokat. Használt esetben azonban számos ajánlást kell követni. Tehát kerítések és homlokzatok építése során újratelepíteni kell a falburgonyát horganyzott rács segítségével, kis cellákkal. Ezenkívül kívánatos a hőmérséklet-bővítéshez szükséges tiszták kialakítása, minden 2 cm-en. Általánosságban elmondható, hogy a lakóépületek csapágyfalának építése a teljes hosszúságú hiperpresszorált tégla használatához nem ajánlott. E célból csak üreges szokásos modellek használata megengedett.

Amikor az épület már épült, akkor a működésének folyamatában a fehér foltok és válások gyakran alakulnak ki, amelyeket Zapolnak neveznek. A megjelenésük oka a cementoldatban lévő víz kőzetének áthaladása, amelynek során a sók a tégla belsejében kicsapódnak. Ezután a sók végzik a felületen és kristályosodnak. Ez viszont nagymértékben elrontja a falazat és az általános megjelenés megjelenését.

Az emelkedések megjelenésének megakadályozása vagy minimalizálása érdekében ajánlott az M400 fokozatú cement használata, az oldható sók százalékos aránya, amely nagyon alacsony. Az oldatot vastagnak kell egymásra rakni, és próbálja meg, hogy ne kímélje a kő elülső felületén. Ezenkívül nem kívánatos az építés során az eső során, és a munka minden szakaszának vége után, meg kell tenned a falazatot egy Tarralettel. Megakadályozza, hogy a halmák megjelenése segítsen a homlokzat bevonásával a hidrofób megoldásokkal és a vízvezeték-rendszer épített épületének gyors felszerelésével.

Ha a supremes megjelent, akkor 2 st. Kanalak 9% ecet egy liter vízzel és folyamatfehér válásokkal. Az ecet helyettesíthető ammónia vagy 5% -os sósav oldatával. A jó eredmények a falak feldolgozását “homlokzat-2” és “pf typper” segítségével biztosítják. Az első gyógyszer fogyasztásának fél literje a felületenként, a második – 250 ml-re. Ha a homlokzati kezelés nem lehetséges, akkor türelmesnek kell lennie, és várjon néhány évet: ebben az időben az eső meg fogja mosni az összes fehérséget, és visszaadja az épületet egy primordiális megjelenés.

Építők véleménye

Az építők szakmai véleményére támaszkodva a hipersed tégla kiváló tapadási szilárdságot mutat a cementhabarcsokkal, amelyek meghaladják a hasonló kerámia tégla mutatókat 50-70% -kal. Ezenkívül a betontermékek falazat intralous sűrűségének indexe 1,7-szer nagyobb, mint a kerámia termékek azonos értéke. Ugyanez a helyzet réteges szilárdsággal, szintén magasabb hiperpressziós téglákban. Az anyag magas dekoratív komponense is van. A hipersed kővel bélelt házak nagyon méltóak és gazdagok. Figyelem az anyag fokozott tartósságára az alacsony hőmérséklet és a magas páratartalom hatására, amelyet a termékek alacsony vízfelszívódásával és kiváló fagyállósággal magyaráznak.

Így a hiperpresszált modellek számos más anyagból származó mutatókból származnak, és a helyes választás és az illetékes telepítés, képesek szilárd és tartós falazat biztosítani.

Arról, hogyan kell feküdt a hypersed téglák, nézd meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: