Keretházak és SIP panelek: Milyen struktúrák jobbak?

A fő kérdés, amely az egyesek előtt áll, akik úgy döntöttek, hogy saját otthonukat építenek – mi lesz. Először is, a háznak hangulatosnak és melegnek kell lennie. A közelmúltban észrevehető, hogy a keretházak és a SIP-Paneles épített kereslet egyértelmű növekedése észrevehető. Ezek két alapvetően különböző építési technológiák. Érdemes gondosan megtanulni mindegyik árnyalatát, mielőtt elkezdené építeni az álmaid házát.

Technológiai építés

Épület a kereten

Van egy másik ház neve – keretkeret. Ezt az építési technológiát Kanadában fejlesztették ki, és már a klasszikus kategóriára utal. Az építési első lépés az Alapítvány árvize. A leggyakrabban ebben a technológiában egy oszlopalapítványt használnak, mert tökéletes a csontváz ház számára. Amint az alapítvány készen áll, a jövőbeli lakhatás építése közvetlenül.

A keret különböző vastagságú kereten alapul, a tervezett terhelés helyétől függően. A keret építése után az alapítványra kell telepíteni, az építőanyagokra kiválasztott burkolat és a szigetelés.

Épület szendvicspanelekből

SIP-panel (szendvicspanel) – Ezek két orientált forgácslap, amelyek között a fűtőréteg (hab, expandált polisztirol) van elhelyezve. A SIP-panel ház a keretpanel (keretpanel) technológiáján alapul. A SIP-panelek házának kialakításának klasszikus példája lehet egy tervezői szerelvény. Szó szerint összegyűjtötte a panelektől, összekötve őket a Spike-Groove elvén. Az ilyen épületek alapja túlnyomórészt szalag.

Ha összehasonlítjuk, akkor a SIP-Panels házak fő különbsége olcsóbb és fő előnye. Ha összehasonlítja a visszajelzést, akkor láthatja, hogy ez az anyag sokkal pozitívabb.

Az építés során használt anyagok

Az épület építése az alapítvány kitöltésével kezdődik. Ez a ház alapja, így az anyagnak olyan magas színvonalúnak és tartósnak kell lennie. Hagyományosan az Alapítvány a következő anyagokat igényli:

 • Alapítóblokkok;
 • zúzott kő vagy kavics;
 • cement;
 • Építési szerelvények;
 • kötőhuzal;
 • homok.

  Ha a település, ahol az építményt tervezik, a mocsaras vagy a felszín alatti víz az átlag feletti szinten van, a keretház alapjait cölöpökön kell készíteni. Ritka esetekben, amikor a munkahelyen a munkahelyen a különleges instabilitás megkülönböztethető, az alapítvány alapja megerősített betonlemez. Ha kívánatos, otthon, elhelyezheti a földszintet. Ebben az esetben további anyagokra van szükség. Például vízszigetelés, például.

  A keret lehet fából, fémes vagy vasbeton. Fa keretek használatához:

  • tábla;
  • szilárd fűrészáru;
  • Ragasztott bár;
  • Fa 2-utas sugár (fa + OSP + fa).

  A fém keret fémprofilból épült. Itt lehet egy másik profil:

  • galvanizált;
  • színezett.

  A keret ereje befolyásolja a használt profil vastagságát.

  A vasbeton (monolitikus) keret a legtartósabb, de az időigényes és drága. Építéséhez szükséges:

  • vasszerelvények;
  • Konkrét.

    Az építési falak kerettel és keret, további lefektetése hőszigetelés, szélvédők, fal-vágás falak a DVP-web és kültéri iparvágány.

    Amikor egy házat a SIP-panelektől épít, az ilyen építőanyagok mennyiségének szükségessége eltűnik. A SIP-panel gyárilag gyárt. Már a panelben, a hőszigetelő és a burkolat. A SIP-Panels házból származó ház építéséhez szükséges maximális anyag az alapítvány kitöltésére esik.

    Az építési sebesség

    Ha beszélünk a keretházak és házak építéséről a SIP-panelekről, akkor megnyerte az utolsóat. A keret és az azt követő burkolat építése – a folyamat meglehetősen hosszú, 5 hétig tart, és hosszabb ideig tart a SIP-panelek kialakításának minimális kéthetes építése ellen. Az építési rátán gyakran érinti az alapítványt, hogy a SIP-panelek otthona csak pár nap alatt hozható létre.

    Ha a keretház építése során nem lehet különböző típusú felszerelés, vágás és kiegyenlítés nélkül, akkor a SIP-panelek bármely szerkezete a szó szó szerinti értelemben lehet a szükséges méretben. Miután a panelek készen állnak, csak hozza őket az építés helyére és összegyűjtésére. Az összes szükséges felszereléssel és felszereléssel meglehetősen gyors folyamat.

    Ár

    Az ár fontos érv, amely meghaladhatja a mérlegeket mind az építkezés felé, mind a. A ház árazása közvetlenül attól függ, hogy milyen anyagokat fognak felállítani.

    A fémprofil szerkezete határozottan többet fog fizetni. A fa keretbeli különbség akár 30%. Plusz, az ár egy csontváz ház további anyagok használata az objektumok a ház, a szigetelés és iparvágány.

    Amellett, hogy az értéket az anyagok, a teljes költség az építési egy kocka ház, szükséges, hogy tartalmazza a szolgáltatások költségeinek a különböző típusú szakemberek, amelyek nélkül nem valószínű, lehetséges, hogy nem. A keret-keretben tartós ház építése megköveteli, hogy megfeleljen számos technikai árnyalatnak, amellyel az ordinális építők lehetnek.

    A keretház meglehetősen drága másodlagos felületet igényel. Ez egy termikus film, Supermambra, Shield Anyagok. A SIP-panelek építése gyakorlatilag nem igényel további anyagokat, kivéve azokat, amelyek már maguk a paneleken alapulnak. Ennek megfelelően az ilyen házak ára vonzóbbá teszi.

    Azonban azok a pénz, amelyek az anyagok megvásárlására kerülhetnek, fizetni fognak a bérelt építők munkájáért. Építsen egy épületet a SIP-Panels-ből, nem a hatalom alatt van, a berendezések és a brigád munkavállalók segítségével.

    Az árképzést érintő másik pont a SIP-panelek szállítása. A csontváz ház esetében az összes munkát közvetlenül az építési helyen végzik. A SIP-paneleket a termelési helyükről az építkezésre kell szállítani. Figyelembe véve a panelek jelentős súlyát és számát, a szállításhoz speciális felszerelésre van szükségem, amelynek költségét hozzá kell adni az építési költségekhez.

    Erő

    E mutatótól beszélve két tényezőre kell támaszkodnia: az élettartam és a jövőbeli épület képes a mechanikai terhelés ellenállni. A keretházban az egész fő terhelés az átfedések gerendáira esik. Míg a fa nem forog, az épület teljes alapja elegendő erővel és ellenállást kap. Itt a fő szerepét a fából való választás a kerethez.

    A mínusz abban rejlik, hogy minden nagyobb melléklet a körmök, csavarok és csavarok részesedésére jön. Ez jelentősen csökkenti a keret merevségét.

    SIP-panelek akkor is, ha bármilyen keret nélkül vannak felszerelve, szorosan kapcsolódnak a hornyokhoz. Maguk a panelek, amikor tesztelik őket a panelek mentén, kiváló erőt mutatnak be.

    Megközelítőleg forgácslemez, amely bármely SIP-panel alapja, önmagában nem tudja a legkisebb mechanikai károkat. Azonban, a két kályha “réteg” erősítésével egy speciális anyagból, a panel képes 10 tonna vertikális terhelésére 1 mongonmérővel. Vízszintes terheléssel ez egy tonna 1 négyzetméter.

    A keretház élettartama – 25 év, amely után szükség lehet a keret fő állványai cseréjére. Ismét, a megfelelő választás a kiváló minőségű fa és a rendszer betartása, az ilyen struktúra sokkal hosszabb ideig működik. A hivatalos szabványok szerint a Skeleton House élettartama 75 év.

    A SIP-panelek a gyártás anyagától függenek. Tehát a polisztirolot használó panel 40 évig szolgál, és a magnezit lemezek meghosszabbíthatják ezt az időszakot 100 évig.

    Tervezési jellemzők

    A keretház tervezése és elrendezése bárhol lehet. Egy másik fontos pillanat: bármikor újjáépíthető. Ehhez csak szükség lesz arra, hogy eltávolítsa a trimot, hogy cserélje ki néhány részletet benne. A keret ebben az esetben érintetlen marad.

    Mit mondhat a házról a SIP-panelekről, amely lehetetlen újjáépíteni anélkül, hogy nem szétszereli a földre. Akkor ez nem lesz többé a felújításról, hanem az új ház teljes megépítéséről. Ezen túlmenően, mivel a jövőbeni ház minden panel előzetesen készül, majd a SIP-panelekből származó házak elrendezésére szolgáló lehetőségek nem annyira vannak.

    Ökológia

    Azok számára, akik aggódnak a lakhatás ökológiájának kérdései miatt, előnyösebb a keretház lehetősége. A SIP panelek kémiai komponenst tartalmaznak a “rétegek” formájában a lemezek között. A töltőpanelek típusától, a nem biztonságos egészségük változhat. A SIP-panelekből származó házak nem ellenállnak a tiszta faépületekkel való környezetbarátsággal.

    Tűz esetén a panelek kémiai összetevője megismerkedhet az égési, életveszélyes és az emberi élet formájában.

    Hő- és hangszigetelés

    A SIP-panelekből származó házak gyakran “Thermos” -nek neveznek, mivel a hőtárolás jellemzői. Van egy csodálatos képességük, hogy fenntartsák a hőt belül, de ugyanakkor gyakorlatilag ne hagyják a levegőt. Egy ilyen ház megköveteli a jó szellőzőrendszer telepítését.

    Bármely keretház szinte tökéletes lehet a hőtárolás szempontjából. Elég csak azért, hogy időt és pénzt töltsön a hőszigetelő anyagok további magas színvonalú borítására.

    És a keretház, és egy ház a SIP-panelek nem különböznek a jó hangszigetelés. Ez egy közös probléma az ilyen típusú építésekhez.

    A megfelelő szintű zajszigetelés csak egy jó burkolattal rendelkezik speciális anyagokkal.

    Hogyan kell megfelelően építeni egy házat a SIP panelekről, lásd a következő videót.

    Értékelje a cikket
    ( Még nincsenek értékelések )
    Megjegyzések hozzáadása

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: