Klop Leírás Káros teknős és intézkedések

Egy ilyen parazita, mint egy hiba, egy káros teknős gyakran csodálatos gabona kultúrák, de más növények támadhatnak, például paradicsomot. Ez egy rosszindulatú rovar, amely károsíthatja a gabonát és a növény gyümölcseit. Arról, hogy milyen jelek jelzik a megjelenését, és milyen módszerekkel lehet küzdeni, az alábbiakban elmondjuk.

Leírás és káros hatás

Klopopa káros teknős utal a hiba játékos családjára. Ez egy bogár, amelynek teste kerek alakú és barna, szürke vagy sárgás színű. Más parazitákból ez a hiba megkülönböztethető az erős védőhéj jelenléte. Vannak olyan foltok, amelyek úgy néznek ki, mint egy teknős rajz – pontosan ennek, a kártevőnek, és megkapta a nevét. Ez a fajta kártevő nem különbözik nagy méretben. Testének hossza csak 10-13 milliméter, és a szélesség körülbelül 8,8 milliméter.

A hiba káros teknős egy mobil rovar, ezért könnyen leküzdheti a 200 kilométeres távolságokat. A legtöbb esetben azonban inkább az energiát nem tölti feltérképezni.

Télen ezek a rovarok próbál leülni istállók, magtárak és lehullott lomb és meleg időszakokban (a levegő hőmérséklete 14 fok) kezdenek aktívan szaporodnak. Tehát minden egyes nő 1 alkalommal elhalaszthat körülbelül 40 tojást a növényi tájékoztató alsó részén. A parazita tojásai kis golyóknak tűnnek, és zöld színűek. Körülbelül egy héttel a tojásból kezdődik a lárvák keltetése. A fejlődés 5 szakaszát kell átmenniük, hogy teljes mértékben felnőttként alakuljon ki.

Ez a hiba gabonafélékkel, károsító búza szemek, rozs, árpa, alkalmanként kukorica, zab, köles. Azonban találkozik más növényeken.

A számok gyors növekedése, a lakosság súlyos kárt okozhat a legtöbbre.

A megjelenés jelei

A Blug káros teknős ritkán támadja meg a paradicsomot, előnyben részesítve őket gabonafélék. Mindazonáltal, ha ez a kártevő megjelent, akkor a lehető leghamarabb megszabadulnia kell tőle, hogy megakadályozza a reprodukcióját. Ellenkező esetben veszélyezteti a növényeit, és velük és egy jó betakarítást.

A paradicsomra, vegye figyelembe a rosszindulatú rovar megjelenését – nehéz feladat. Ennek oka az, hogy amikor a kártevő megjelenik, a növény nem hal meg azonnal meghalni. Még mindig gyümölcsöt ad, ami kifelé néz, de a minőségük csökkenhet. Ezenkívül maguk a paradicsomon lehetséges, hogy kicsi károsodást észleljen a lyukak formájában – ez a hely, hogy a hiba a proboscis-t, amely fontos elemeket szopogat az üzemből. Ezen a helyeken a paradicsomos bőr általában megváltoztatja a színét

Ezt követően az üzem megkezdi gyengíteni, elkezdeni és forrás a kellemetlen illatot, és a hajtása deformálódott.

Ami a búzát illeti, a hibák jelenlétének azonosítása érdekében rendszeresen vizsgálni kell a növényeket. A kártevők megjelenése ilyen jeleket adhat ki: számos lassú fiatal hajtás, különböző színe és mérete, valamint a gabona másik színe, valamint a kirakodások kis pékei jelenléte.

Ha a gabesterte megrongálja ezt a kártevőt, elveszíti az árucikk értékét, és a liszt előállítását, amelyet megpróbál nem alkalmazni. Miután befolyásolja a gabonát, a hiba nem csak megváltoztatja színét, hanem kémiai összetételüket, csökkentve a glutén mennyiségét. Az ilyen zöld liszt eredményei szerint viszkózus, kemény és serous színű.

Ne feledje, hogy a káros teknős a termesztett növény fejlődésének bármely szakaszában jelenhet meg: a menekülés, a virágzás, a tejesedés vagy a betakarításkor. Ezért a kirakodások állapotának nyomon követése állandó alapon szükséges.

A küzdelem agrotechnikai módszerei

Ahhoz, hogy hasonló módon megszabaduljon a hibáktól kezdetben, javasoljuk, hogy egy gyűjteményt végezzen, amely hozzájárul a kártevők számának csökkenéséhez. Bárhol, mind a gyomnövényeken, mind a kulturális, de csak azokat fogják enni, amelyek csak a leginkább táplálónak tűnnek.

A profilaktikus cél elérheted a tarlóját – ez segít elkerülni a kártevőket. Ezt az eljárást a nyár végén vagy az ősz elején kell elvégezni.

Azt is javasoljuk, hogy a szemcsés növényeket időben eltávolítsuk, gyors obmol és közvetlen kombinációt alkalmazva. A búza betakarítása után magas színvonalú fasz mező szántás szükséges.

Használjon műtrágyákat foszforral és káliumtartalommal, hogy növelje a kirakodások stabilitását a rosszindulatú rovarrohamokhoz. Ugyanakkor fontos, hogy végezze el a föld kirakodását és magas színvonalú feldolgozását.

Inszekticideket kell használni, miközben minden alkalommal megváltoztatja az eszközöket, hogy ne hívjon rovarokat. A feldolgozás kétszerese. Az első szükséges ahhoz, hogy megszüntesse mindazokat a parazitákat, amelyek sikerült túlélni a téli, és a második – az új kártevők elpusztítása. Ugyanakkor vegye figyelembe, hogy az ilyen alapok ártalmasak az emberekre, és ezért azokat használják, szigorúan követni kell az utasításokat annak érdekében, hogy ne sértse magát vagy kirakodjon.

A búza természetes kerítésekkel használható. Ez azt jelenti, hogy a gabonatermékek kirakodása a telken, ahol bizonyos akadályok vannak, például fák formájában.

Azzal, amit megszabadulhatsz?

Biológiai eszközök

A biológiai eszközök közé tartoznak ezeknek a hibáknak a természetes ellenségeinek. Képesek hatékonyan kezelni a rovarokat, és nagy számban megsemmisítik őket.

 • A káros teknősök természetes ellenségeit tartalmazzák a csirke. Azonban a búza használatában nem szabad meglepődni, hogy a felhőkkel együtt néhány helyen eltűnt és gabona. Ennek a “mellékhatásnak” miatt sok dacsmás sikertelennek tűnik.
 • kívül, Más rovarok lehetnek ellenségek, akik örömmel élvezik ezeket a kártevőket. Leggyakrabban az ilyen rovarokat a boflamps-en használják, ahol a szakértőket tevékenységük követik.
 • A káros hibák számának csökkenéséhez attribútum lehet olyan rovarok, mint mindenki, Telenomák, hangyák, Agonymok és Predic. Némelyikük segít megszabadulni a parazita tojásától, és néhányan a felnőttekből származnak. Ezek a rovarok nem károsítanak semmilyen kárt a növények számára, de segítenek megszabadulni a kártevőktől, ezért javasoljuk, hogy fenntartsák a nagy számukat.
 • Egy másik olyan eszköz, amelyet biológiai fegyvereknek nevezhetünk “bovterin”. Ez a mikrobiológiai készítmény teljesen ártalmatlan az emberek számára. A rovar “bovterin” okozhat egy “fehér macardin” nevű betegséget. Így, amikor a kártevő eszik az ezzel kezelt gabonát, a gomba behatol a testébe. Ezt követően a parazita belsejében alakul ki, hajtsa végre rajta, borítja a testét kívül.

“Boverin” híres a hatékonyságáról, de nehéz lesz megragadni.

Vegyszerek

Ami a vegyi anyagokat illeti, a leghatékonyabbak a kártevők elleni küzdelemben mind a paradicsom, mind a gabona kultúrák, de csak vészhelyzet esetén használják őket, ha más módon nem segítenek. A rovarok hasonló eszközökkel történő megnyitása előtt meg kell ismernie az utasításokat. A vegyi anyagok veszélyesek az emberekre. Használja őket, a védőfelszerelést kell állítani, amely magában foglalja a maszkot, kesztyűt és ideális szintet is egy védőruházat. A növényfeldolgozáshoz légzőkészülékre is szüksége lesz.

A legnépszerűbbek és hatékonyak azok a gyógyszerek, mint az “Aktara”, “Carbofos”, “Klorofos” és “Karate Zeon”. Az első két eszköz befolyásolja a paraziták belsejét, amellett, hogy hamarosan haldoklik. A “klorofos” képes megzavarni a rovar impulzusok átvitelét, csökkentette tevékenységüket. Az utolsó gyógyszer a listában befolyásolja az idegi kötvényrendszert, ami a halálát okozza.

Az ilyen eszközök legalább egyszer megmenthetik a növényeket a fél kártevőktől. Az eredmény a következő napon látható.

A védelmi eszközök mellett a feldolgozáshoz kedvező időjárási viszonyok is szükség lesz. Az esőben értelmetlen lesz, hogy részt vegyen, mivel minden eszközt mosni fog, mert az eredmény, amit nem fog látni.

Ugyanakkor azt javasoljuk, hogy ne részesítsük a feldolgozást ugyanolyan eszközökkel, mivel idővel megszűnik, hogy hatékonyan megszüntesse a kártevőket, mivel az a tény, hogy rabja. Hogy megsemmisítsék őket, akkor nagyobb dózist kell használni a mérgező anyag, ami jól tükrözheti a leszállást. Ezért minden alkalommal különböző eszközöket kell alkalmazni.

Népi módszerek

A népi receptek is híresek a DACNIS-ről, amelyek a kémiai kezelések ellenfelei, de csak olyan esetekben hatékonyak, ahol a rovarok még nem sikerült elterjedniük. Ellenkező esetben még mindig vegyi anyagokat kell igénybe venni.

Azonban vissza a népi módszerekhez. Az alábbiakban bemutatjuk a leghatékonyabb megoldások receptjeit. Azonnal vegye figyelembe, hogy mindezek az alapok nem pusztítják meg a kártevőket, de csak megijesztenék őket anélkül, hogy betakarítanák.

 • Hagyma. Ez a megoldás a hagymás héj alapján készült. Szüksége lesz 0,4 kilogramm egy komponensre önteni 6 liter vizet, előmelegített 100 fokos. Adjon megoldást egy hétig a tinktúra, amely után elvégezheti a paradicsom kezelését.
 • Mustár. Ehhez a megoldáshoz 0,2 kilogramm száraz mustárporra és 800 ml vízre van szükség. Ezt a keveréket óvatosan keverni kell, majd további 10 liter hideg víz add hozzá. Miután újra keverte a megoldást, folytathatja a feldolgozást.
 • Fokhagyma. A megoldás egy adott alapon történő elkészítéséhez 4 teáskanál fokhagymát és egy liter vizet igényel. A komponensek összekeverése, a paradicsom lombozat feldolgozása.
 • Ecet. Nem is megoldás, hanem egy normál megoldás, amelyet sok dacket használják a tiszta formában. Ezt a szükséges webhelyre kell permetezni, ahol a gabonafélék növekednek, hetente intervallummal. Ez az eszköz azonban kevésbé hatékony lesz a nagy területekre.

Megelőző intézkedések

Azért Annak érdekében, hogy a növények egész számot maradjanak, és jó és jó minőségű betakarítást hozott, meg kell ragaszkodnia bizonyos megelőző intézkedésekhez, amelyek segítenek a kártevők elkerülésében.

 • Tehát a talaj, ahol a kirakodások növekednek, kalciumot és foszforot kell biztosítani. Szükséges továbbá rendszeres gyomláló növények elvégzéséhez, mivel a hibák gyakran gyümölcsök.
 • A leszállás biztosítása érdekében a paraziták megijesztésére szolgáló növények használatát igénybe veheti. E tekintetben hatékony lesz a zimizfuga leszállás.
 • Rendszeresen figyelemmel kíséri a növények állapotát – mind a gabonafélék, mind a paradicsom. A kis mennyiségű kártevők megszüntetése sokkal könnyebb lesz, mint az egész orális térbeli paraziták kezeléséhez. Különösen kövesse a növényeket sült és szinte széltelen idő alatt, mivel olyan körülmények között van, hogy a hibák terjedése és fejlődése a leggyakrabban előfordul.
 • Engedélyezhet csirkéket a kertben. Hozzájárulnak a paraziták számának csökkenéséhez, csak akkor, ha nekik vannak.
 • A felhő behatolása az istállóba, ahol a gabonát tárolják, az összegyűjtött termés károsodásához vezet. Annak érdekében, hogy ez ne történjen, a gabonát vegyi anyagokkal kell feldolgozni, amely után szükség van a jól szárításra – a gabona raktárak nedvességét nem lehet megengedni.

Mindezen egyszerű intézkedések alkalmazásával megakadályozhatja vagy csökkentheti a növények károsodását, és megakadályozhatja a káros teknős megjelenését és terjedését.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: