Konkrét arányok az alapítványhoz

Az alapítvány összetett anyagának arányaitól az alapítvány függvénye a betonkeverék minőségétől és céljától függ. Ez az oka annak, hogy az arányokat egyértelműen vissza kell állítani és kiszámítani.

Összetett

Az alapítvány betonkeverése a következőkből áll:

  • homok;
  • kavics;
  • kötőanyag;
  • cement.

Oldószerként szokásos vizet használtak.

Ebben a keverékben a cement szükséges ahhoz, hogy kitöltse az üres helyet, amely kavics és homok között van kialakítva. A cement megköti őket a keményedés során. A kevésbé üresség alakul ki, annál kisebb cement szükséges a betonkeverék gyártásához. Annak érdekében, hogy az ilyen üresség nem volt túl sok, meg kell használnod a kavics különböző méretét. Ennek köszönhetően kiderül, hogy a kavicsos kavics kitölti a nagy frakciók kavicsja közötti helyet. Az üres tér többi része homokkal tele lehet.

Ezen információk alapján kiszámítottuk az alapítvány átlagolt arányait. Standard cement, homok és kavics arány – 1: 3: 5, illetve 1: 2: 4. Az adott opció kiválasztása a felhasznált cementtől függ.

A cement márka jelzi az erejét. Tehát a magasabb lesz, annál kevesebb a cement szükséges ahhoz, hogy elkészítse a keveréket, és minél magasabb az erő. A víz mennyisége a cementmárkától is függ.

A fennmaradó anyagok szintén befolyásolják a kiváló minőségű jellemzőket is. Tehát az erő a kiválasztott homoktól függ. Lehetetlen használni nagyon kis homokot és homokot nagy agyagtartalommal.

  1. Mielőtt elkezdené az alapítványt, ellenőriznie kell a homok minőségét. Ehhez egy kis homokot adunk az átlátszó tartályhoz vízzel, és rázza meg. Ha a víz csak egy kicsit sáros, vagy átlátszó marad, akkor a homok alkalmas. De ha a vizet erősen érinti, akkor érdemes frissíteni az ilyen homokot – túl sok vagy agyag komponens és agyag.
  2. A keverék gyúrása, konkrét keverőre, vastartályra vagy különlegesre van szükségünk. A saját kezével készült padló.
  3. A padló építésében fontos, hogy vigyázzon arra, hogy az idegen szennyeződések ne esnek a keverékbe, mert megtörik a kompozíciót, és hátrányosan befolyásolják a minőségét.
  4. Kezdetben a fő összetevőket addig keverjük, amíg száraz homogén elegyet kapunk.
  5. Ezt követően az összes arányt, a vizet adjuk hozzá. Pontos megismerni Cement arányok, homok, törmelék és víz a cement gyártásához Lásd a megfelelő táblázatokat a másik cikkünkből. Ennek eredményeként a keveréknek vastag, haldokló tömegre kell fordulnia. A gyártás után a következő két órában az alapítvány zsaluzatba kell öntenie.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: