Kötények chimneh

A modern házak tetője általában több részből áll: gőzgátló, szigetelés és vízszigetelés, amelynek következtében elegendő védelemmel rendelkeznek a hideg és az erős szél ellen. Mindazonáltal vannak olyan helyek, ahol a szivárgás gyakran előfordul. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk, hogy egy speciális kötényt kell telepíteni a kéményre, biztosítva a teljes tető tömítést.

Leírás és kinevezés

Az országházak tulajdonosai egyik leggyakoribb problémája kondenzátumot halmozódik fel egy kéménycsőben. Az előfordulásának oka a hőmérsékleti különbségek. Fokozatosan felhalmozódik, miután az egész kéményen folyik, ezáltal megnehezíti a csövet munkáját, és sok problémát szállít a ház tulajdonosának. Végül ez vezethet, hogy a cső egyszerűen összeomlik.

Hasonló probléma merül fel a kémény használatakor. Az égetés folyamatában a cső erősen megszakad, és ha ebben a pillanatban bármilyen nedvességgel érintkezik, akkor romláshoz vezethet. Ennek eredményeképpen a kémény romlik, és hamarosan eltarthat a diszkrétbe. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk, biztosítani kell a kéményt a lezárás következtében, amely a kéményhez tartozó kiváló minőségű kötény felszerelésének köszönhetően érhető el.

A kötény maga egyszerű és hatékony az alkalmazásban. A tetőcső külső falait a vízszigetelő és a gőzszigetelő anyag kiegészíti, a szokásos szalaggal rögzítve. Ezután egy kis sokk van a kémény kerülete körül, ahol a felső deszkát hamarosan el kell helyezni. Miután ezek a munkák a kötényben maga a kötény, egy speciális vízszigetelő nyakkendő, a jövőbeni szivárgás megelőző kéménye rögzített.

Ez a kialakítás maga működése rendkívül egyszerű: a kötény veszi a legtöbb vizet a cső, és akkor is, ha némi nedvesség halad át rajta, akkor nem esik a cső, de megállítja a tetőről, nem akadályozza a munkát a kémény. Mind a fémlapok, mind a többi tetőfedő anyag esetében illeszkedik.

Fajták

Számos kötényfajta van, amelyek mindegyike alkalmas teljesen más feltételekre. A kémény méretének alapján kell megválasztani, figyelmet fordítva a csőanyagra. A vásárló személyes preferenciái nem kevesebbet játszanak. Emlékeztetni kell arra is, hogy a kötények vásárlása csak bizonyított gyártókra van szükség, mivel a rossz minőségű berendezések vásárlása súlyos károkat okozhat a kéménycső külső és belvízi falakjához. A fém kötények és a tégla modellek a legnépszerűbbek.

Az egyik legjobb minta rozsdamentes acél kötény. Teljesen eltérő átmérőben készülnek, hogy bármilyen típusú csőből származnak – 115 mm-rel kezdődően, és 200 mm átmérőjű variánsokkal végződnek. Amellett, hogy a fő funkciója a védelem a kémény a nedvesség bejutását a füst cső, ez is széles körben használják, mint a tető tömítés és dekorációs célokra. Opcionálisan, a kötés mellett, tegyen egy filmet a pala számára a nagyobb tömítéshez.

Hasonló célból egy szilikon szoknya használják egy cső, amely egy hasonló eszköz célja, hogy megvédje a kémény a nedvesség bejutását a kémény cső felületén.

Egy másik népszerű lehetőség radír kötény. Tartós és könnyen telepíthető. Ennek az anyagnak a sűrűsége miatt a cső megbízhatóan védett bármilyen csapadékból, amely lehetővé teszi a tulajdonos számára, hogy mentse az idegeket és az időt.

A kötények a cső alakjától függően változnak. Tehát egy kerek csőben különleges típusú kötényeket értékesítenek teljesen különböző anyagokból, amelyek alkalmasak bármilyen kéményre. Ami az anyagot illeti, mind a fém, mind a gumi lehetnek.

Hogyan készítsük magad és telepítsd?

A kémény egy kötény lehet mindketten vásárolni a boltban, és csináld magad. Ehhez különleges eszközöket vagy tudást igényelnek. Ehhez elegendő a szükséges anyagok, és vannak rajzok. Szükségünk lesz egy kis kalapáccsal, atkákra vagy fogóra, valamint ollóra fémrel dolgozni. Emellett egy vonalzó, marker, ceruza és fémbár.

Ez a készülék maga sokkal nehezen gyártott. A fémből négy üres vágást kell vágnia, majd a széleiket enyhén megverték a fogók segítségével. Ezek az élek, amelyek ezekhez a részekhez kapcsolódnak. Az egyik darab széleit meg kell verni a belső oldalon, és a másik szélei – ellenkezőleg, a külső. Aztán kicsit kell lenniük, majd egy kalapáccsal kombinálniuk kell. Javasoljuk, hogy mindent megtesz az utasításoknak megfelelően, hogy a folyamat vizuális, és nem engedélyezett hibákat. Ha mindent helyesen végeztek, a kötésnek készen kell állnia a használatra. Amint láthatja, semmi sem bonyolult a gyártásban.

A kötés telepítésének folyamata szintén nem okozhat nehézséget. Először le kell fednie a tetőt, be kell állítania a csempét, hogy közel vannak a csőhöz. Ezen intézkedések eredményei szerinti köténynek az egyik csempein kell alapulnia. A kötény szélén a tetőfedési cement vastag rétegét helyezte el. A kötés gallérja a szellőzőcső körül helyezkedik el. A felszínre szorosan megkönnyíteni kell a fémet. A kötény kijavításához a tető körüli körmök körül kell körmennie. A kötés nyakörvének és a szellőztetőcső közötti távolság lezárva van. Akkor meg kell vágnod a csempe, és tedd a kötény tetejére. A csempe és a kötés közötti időközökben cementet kell kivetni. Semmi több igény, mert most a kéménycső megbízhatóan védett a nedvességtől és a kondenzátumtól, és a ház tulajdonosa maga nem félhet a kémény biztonságáért.

Végül meg kell említened A pontosság fontosságáról az utasítások összes tételének teljesítéséhez. Ha a cső tömítése sikertelen volt, akkor a jövőben a kémény ezt szenved. Szivárgás jelenik meg, mert a nedvesség rengetege miatt a keret elkezdődik, és a tető fémje a korróziót lefedi. Ezt követően mindez az egész tető károsodását okozhatja, ezért szükség van a kötény telepítésére.

Ha nincs bizalom, hogy az összes munkát hibák nélkül végezze el, akkor a legjobb, ha kapcsolatba lép a szakemberekkel.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: