Melyek a lepkék csapdái és hogyan kell alkalmazni őket?

Melyek a lepkék csapdái és hogyan kell alkalmazni őket?

Bármi legyen is a szorgalmas, éber és all-in -king házigazdák, egy nap fogják észrevenni, hogy a szürke-barna moly a ház körül vagy lakás körül repül – nyugodt vagy konyhai mol. A harc ellene sok időt és erőfeszítést igényel. De van egy kiút – ezek csapdák a moly. És mit jönnek, és hogyan kell alkalmazni őket, megmondjuk a cikkben.

Melyek a lepkék csapdái és hogyan kell alkalmazni őket?

Sajátosságok

Az élelmiszer-mólt szárított gyümölcsök, növények, tészta, liszt és bármilyen elemet táplálják tőle, keményítő, cukor és péksütemények. A szárított hús vagy a hal is kijavíthatja a rovar invázióját. Csokoládé, kávé és kakaó – az előjoga. Hogy ez a MOL megtalálja, akkor rendezi: A célja, hogy nem csak telített, hanem a tojások elhalasztására is a felsorolt ​​termékek közelében vagy közvetlenül rájuk.

Melyek a lepkék csapdái és hogyan kell alkalmazni őket?

A lárvák kijöttek a tojásból, akik nem rosszabb ételt fogyasztanak, mint a felnőttek: növekvő Worm-Caterpillar, lárva. Ezután egy baba belsejébe fordult, néhány nap múlva fejlődik, majd onnan származik – és elkezd repülni a szobák körül.

A termékek aktívan csak lárvákat fogyasztanak – a további növekedéshez szükséges tápanyagok. A babák és a felnőtt lepkék színpadán a rovar már nem rendelkezik varrási rotterrel, amely több helyen képes átszúrni a csomagot. A tojás lerakódásának letétbe helyezése azonban megkezdődik: egy rövid életciklus Mole már tudja, mi eszik szerette termékeket és maximum 400 tojást. Az egyik bizonyíték, hogy a móló az ellátásban sikerült fájni, – a legfinomabb weben, a kokontól megfordul.

Melyek a lepkék csapdái és hogyan kell alkalmazni őket?

A lepkék reprodukálásának megakadályozása érdekében, mint bármely rovar, elkapják. Indítsa el a vadászat a molák (intézkedések megsemmisítése), univerzális tisztítással a konyhában. A pecocionált termékek azonnali kibocsátásnak vannak kitéve – jelentős rész, például a hajdina gabonafélék egyszerűen hercegré válnak, és nem megfelelőek.

Vizuális bizonyíték – Remélve lárvák (hernyók), mondjuk, száraz zabpehelyben (Hercules). Házi és ipari csapdákat szolgálnak fel, hogy megszabaduljanak az imádkozásra, amellyel a rovarot a lehető leghamarabb elkaphatják. Az ilyen csapdák aktív összetevője ártalmatlan az emberre – például feromonokat és / vagy ragasztót tartalmaz.

A fajok áttekintése

Az ipari csapdák a lepke leghatékonyabbak – a természetes feromonok helyettesítőjeit használják a kompozícióban. Feromon – olyan anyag, amely vonzza az ellenkező nemű nemi szexét. A rovarpheromonok minden típusának sajátja van – a férfiak vonzására irányulnak, és a nőknél kiemelkednek. Ha az egyedülálló természetes anyag szimulálása, akkor a Mole garantált, hogy az objektumot az összes résidőkből és szögből tekerje, elfelejtve, hogy vannak ösztönök az önmegőrzésről.

Melyek a lepkék csapdái és hogyan kell alkalmazni őket?

Az a tény, hogy sok állatban, köztük a legtöbb rovar vezető egy ösztön, aki az egyének többszöröse. A férfiak nőstényeket keresnek a feromonok párzására. A feromonok illatát mesterségesen reprodukálják egy olyan személy, akinek van bizonyos reagensek, amelyeket rovari szervezetekben gyártanak.

Ragasztó

A legegyszerűbb pheromon csapda ragasztóval – ragadós szalag, bélés férfiak moly az illatával. A feromon-reagens hatása az anyag rovarszövetségén alapul, az ellenkező nemű jellemzővel. Az agy a rovarokon, amelyre az anya alkalmazandó nem olyan kifejlesztett (1 millió neuron), mint például az emberek (86 milliárd). Más szóval, a rovar fejében csak az alapvető ösztönök vannak.

Így a ragasztó a szalag legegyszerűbb esetben kerül alkalmazásra. Egy fejlettebb opció – egy bizarr forma kartondoboz, amely szintén ragasztható, például a szekrény közelében, ahol a gabonafélék tárolódnak. Moli massziv, amely egy ilyen csapdához vezet, ragaszkodik hozzá.

Melyek a lepkék csapdái és hogyan kell alkalmazni őket?

Számos ragasztó csapdák pheromones nélkül – kétoldalú skót. A moly egyre inkább tisztán véletlenszerű karakter, mivel a feromonok irritáló hatása teljesen hiányzik. A feromon helyett csali, például a szagok szimulátorát használják, például a croup – mole áramlása, ugyanazt a hajdinanak a jellemző szaga szerint találja. Aroma (élelmiszer-adalék), amely megfelel az egyik olyan terméknek, amely előnyben részesíti a Mole-t. Minden típusú csapdák és fajták, amelyek egy specifikus szagra (termék vagy feromon), nem több mint másfél hónap. Ezen időszak után a szag olyan gyenge lesz, amely nem játszik jelentős szerepet. Az olcsóbb csali a lepke, a szaga eltűnik egyáltalán, vagy helyébe egy másik, amely nem különös erre a csapdára. Ebben az esetben a csapda megváltozik.

Melyek a lepkék csapdái és hogyan kell alkalmazni őket?

Bolyhatlan

A ragasztás nélküli lepkék csapda egy speciális séma szerint történik. A férfi leesője befelé zárva van – de nincs lehetősége visszalépni. A ragasztó itt nincs szükség. Például, Ez lehet egy bordázott doboz, repedések a rések, amelyek belsejében irányulnak. A rovarokat könnyedén összekeverik ezeket a lyukakat, de nem fognak kijutni. A hiányosságok, amelyeken belül a mólok belsejében vannak, az egyirányú mozgás elvén vannak elrendezve: a szárnyuk mozog, amikor a Mole a zárt rekeszbe szorul, de a másik irányba nem lehet bekapcsolni, ilyen az a A tervezés jellemzője. Emlékezteti az embereket a vállalkozásban, amelyek mindegyike csak egy irányban működik.

Melyek a lepkék csapdái és hogyan kell alkalmazni őket?

Mivel a belső rekeszből származó feromonok illata késedelmes lesz az agyban lefektetett egyéb önmegőrzési készség, amelyet a lepkékben garantálni fognak. Ahhoz, hogy csapdába adjon egy bizonyos termék szaga, például hűtőszekrénybe helyezhető, ahol van ilyen termék és Ajar, kiemelve csak a szagot.

Népszerű márkák

Az orosz vásárlók népszerűek a következő védjegyek:

  • Aeroxon;

  • Árgus;

  • Globol;

  • “Raptor”.

Orosz gyártás csali a moly a külföldi. A rovar kártevők elleni küzdelem eszközeinek piacán az Argus és Raptor cégek képviselik. A hatékonyságukat átfogó tesztek bizonyítják, és számos pozitív vevői véleményt megerősít.

Melyek a lepkék csapdái és hogyan kell alkalmazni őket?

A fenti márkák mellett több tucat más csak a közelmúltban kezdett meghódítani a piacon. Hatékonyságuk még mindig kétséges szinten van – a lepkék és más rovarok csapdái teljes mértékben elmaradtak. Ezek közül a rovarok csapdái is nem biztonságos jellegűek – ezeknek a márkáknak a változatainak része “szivattyúzott” mérgek, amelyek alkalmasak főként a csomagoláshoz, és nem az élelmiszermoth. Ha az étel MOL kihasználta az ilyen csalit, akkor megpróbálta mérgezni, mindenhol megtörné – mindenütt, ami a látómezőjébe került.

Melyek a lepkék csapdái és hogyan kell alkalmazni őket?

Hogyan kell használni?

A legolcsóbb és széles körben elterjedt típus tartalmaz egy Lintus-szerű csapdát. Egy kis tekercsbe van faragva, scotch formájában. A szalag ragacsos szalagot használjon, és vágja le a szükséges anyagmennyiséget. Távolítsa el a védőréteget a végéig – Ehhez a ragadóssághoz a polchoz, műanyag falhoz vagy mennyezethez van csatlakoztatva, a felfüggesztett mennyezeti profilhoz (leggyakrabban keskeny acélcsíkokból készül). A legkeresettebb alkalmazás a mennyezet vagy felfüggesztett ezred.

Melyek a lepkék csapdái és hogyan kell alkalmazni őket?

A hiábavaló kiadások kizárása érdekében a tapasztalt tulajdonos gondoskodik a konyhában lévő tisztaságról. Figyelembe kell hagyni, hogy a tökéletes tisztaságot lehúzni – a Mole kihozza a helyet, ahol pontosabban nincs semmi bal oldali. Javasoljuk, hogy ne csak törölje mindent, túl sok – tegye meg, hanem teljes fertőtlenítés és dezinció elvégzése. A moli-érintett termékek azonnali megsemmisítésnek vannak kitéve, jobb, ha megégetik őket. Ha ez nem történik meg, akkor a mole nem fog kihozni: a csapdák cseréje ebben az esetben végtelen, és a rovaráramlás forrása ismeretlen marad. Hasonló a helyzet, például a csótányok a szálló: Önt már kezelték a szobánkban mindent, amit lehet, és a szomszédok a padlón ezek a csótányok mászni, mert nem hozza őket.

Melyek a lepkék csapdái és hogyan kell alkalmazni őket?

A lepkék elkapására szolgáló lámpatesteket offline üzletekben és vásárlási internetes oldalakon értékesítik. Hatékonyság, az eszközök hatékonyságát a helyén ellenőrizzük – az áruk tanúsítását végző társaság tájékoztatása alapján. Ha nincs ilyen információ, legvalószínűbb, mielőtt hamisítaná a hatékonyabb hatékonysággal.

Melyek a lepkék csapdái és hogyan kell alkalmazni őket?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása