Mi a geomembrán és milyen használt?

A geomembránt széles körben használják az építés egyes szakaszaiban. Minden egyes eset esetében speciális típusú anyag van, mindez attól függ, hogy milyen feltételeket kell alkalmazni. A mai cikkben megnézzük, mi a geomembrán, és hol érvényes.

Ami?

A geomembrán egy szintetikus szövet, amely teljesen vízálló. Ezzel akadályt hoz létre a nedvesség behatolásához. Ha egyszerűen azt mondod, akkor geomembrán van Sűrű polietilén, amely nagyon rugalmas, ami lehetővé teszi, hogy a megkönnyebbülés és az épületek összes szabálytalanságával helyezze el. Nagy szilárdsággal és teljes vízszigetelhetőséggel rendelkezik. Az ilyen tulajdonságok sokoldalú anyagot tesznek lehetővé, ahol bárhol is használnak Vízszigetelés.

A leírt vászon nagyon különbözik a szokásos polietiléntől. Ez annak köszönhető, hogy az anyagok és termelési technológiák, amelyeket a gyártás során használnak.

Az ismertetett szövedék anyaga nem szokásos polietilén, hanem kompozit, amelyet a polietilén alapjára alkalmaznak. A készítmény különböző anyagokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák az anyag megsemmisítését a légkör és a közvetlen napfény hatása alatt.

A megengedett hőmérséklet-tartomány +65 és -75 Celsius között van. Ez ellenáll a kémiai és biológiai eredetű különböző agresszív anyagoknak.

A vászon nagyobb erővel rendelkezik, Ha összehasonlítod a polietilénnel. Az anyag vastagságával 0-tól.3-3 mm, ellenáll a függőleges természet évelő terhelésének ellenállása, vízszintes irányban 550% -kal, felületi kár nélkül. Ezek a mutatók a vászon márkájától és gyártójától függően változhatnak. A bevonat élettartama 50 év.

A termelésben használják A folyamatos extrudálás technológiája, amely lehetővé teszi, hogy teljes lapokat kapjunk a varratok összekapcsolása nélkül. A termék tekercseinek mérete szélessége 2.7 m, és az összes hossza egyesül, és egyenlő 50 m. A vásznatok egymáshoz való dokkolójához egy speciális kéziszerszámmal rendelkező hegesztés módja van.

Érvek és ellenérvek

Fontolja meg a leírt termék fő előnyeit.

 • Erő. Ez a forrás anyag fizikai lehetőségeitől függ, amelyet egy adott tekercs előállításában alkalmaznak. Ennek alapján kapunk egy bizonyos mutatót a PND-nek. Ezenkívül az anyag vastagsága közvetlenül befolyásolja az erősség mértékét. A web további javítása erősítőréteget biztosít.
 • Rugalmasság. Az anyag nagyon jól feszült, különösen, ha PVD-től készül.
 • Erő. Ezek az anyagok képesek ellenállni a talaj nagy nyomását. Nem félnek az éles kövekkel és növényi gyökerekkel. A geomembrán kiváló védelmet biztosít az alapítványok számára. Ebben az esetben rendkívül kicsi az anyag károsodásának valószínűsége rendkívül kicsi.
 • A kémia ellenállása. A polimer anyagokból végrehajtott anyagok, az agresszív kémiai készítmények (sav, olaj, alkáli) hatására immár. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően a leírt termék alkalmazható a kőolajtermékek tárolóeszközeinek elkülönítésére, a mérgező hulladékok poligonjain.
 • Ökológia. Ez az anyag teljesen biztonságos az emberek és az állatok egészségére.
 • Tartósság. Amint korábban említettük, az anyag élettartama nagyon nagy. Ezt úgy határozzák meg, hogy nincs megsemmisítés (korrózió, ultraibolya sugárzás, szárítás).
 • Hőmérséklet-különbségek. Az anyag szintén immunis a környezeti hőmérsékletre is. A működési hőmérsékleti értékek nagysága lehetővé teszi a bevonat használatát mind a trópusi éghajlati, mind az állandó hideg körülmények között.
 • Könnyű szerelés. A film nem nehéz anyag, könnyen kezelhető vele. A tekercseket a föld mentén tekerjük, és az anyag maga is könnyen vágható. Ugyanilyen könnyen tárolható mind a kis területen, mind a nagy területeken.

Az ilyen anyag hátrányai nagyon nehéz elosztani, És nagyobb valószínűséggel tulajdonítják a telepítés nehézségeit és a terület sajátosságait, és nem az azonnali hátrányokat. Például a nagy sűrűségű vastag membránok kevésbé rugalmasok, mint a PVD analógjai. Dolgozzon velük nehezebb. Ezeket főként viszonylag sima felületeken használják.

Nézetek

Vízszigetelő anyag Sok területen használják (Alapítványok, tavak, mezőgazdaság). Bizonyos célokra a leírt web szükséges nézetét használják. A geomembrán két típusra osztható, nevezetesen:

 • HDPE nagy sűrűsége;
 • LDPE kis sűrűség (polietilén).

  Az igazságosság érdemes megjegyezni, hogy vannak még néhány típusú membrán, de nagyon ritkák, és keményen keresik őket, így tovább fogunk nézni A leggyakoribb anyagok.

  • HDPE (PND). Ez az anyag alacsony nyomású polietilénből áll, nagy sűrűségű. Ezek a membránok nagy szilárdságúak, ellenállnak a fizikai és kémiai expozíciónak. Ilyen szűk film. A nagy terület sima felületeinek fedezésére szolgál.

  A termék a mesterséges víztestek, tartályok, folyékony anyagok tárolóképességein látható.

  • LDPE (PVD). Kétrétegű polimer szövet, amely nagynyomású polietilénből és kis sűrűségű extruderrel készült. Ezek a membránok nagyon könnyűek, puha és rugalmasok. Az ilyen fizikai tulajdonságoknak köszönhetően a leírt anyag megismételheti a megkönnyebbülés formáját. Alkalmas a csatornák alakjának ismétlésére, a folyó folyóra, vászonra. Ebben a tekintetben az ilyen membránt sikeresen használhatjuk a víz védelmében és karbantartásában. Geotechnikai és védelmi környezetben alkalmazható.

  • Geomembrán geotextilekkel hengerelt. Ebben az esetben a polimer anyagot 1 vagy 2 oldalú lágy pengével borítják. Ez a két különböző anyag egymással kombinálva van a hő miatt. Ez a fajta membrán fokozott erővel és durva alapon. A geotextil felület védelmi funkcióval rendelkezik. Megakadályozza a fő anyag károsodását. A geotextilek által duplikált membránt éles és merev élek (zúzott kő, kavics). Halmozott az anyagnak szükségszerűen geotextíliáknak kell lennie a kövekre. Egyoldalú méretezési módszerrel rendelkezik (5/1-es típus) és kétoldalas (5/2 típus).

  A használt?

  A vízszigetelés nagyon gyakran alkalmazott. Egy ilyen termék Építéshez használt. A profilozott membrán vízszigetelő pincékként és védelemként mutatta magát a különböző növények gyökerei ellen, amelyeket a ház mentén ültetnek. A rugalmasságának, a forrasztásnak köszönhetően 2 fragmensek és megbízhatóság az összekötő varratok áramlásából, teljes körű tálaként működik, hogy megvédje a földszintet a talajvízből a telek és a légköri csapadék.

  Amellett, hogy a vízbefedéstől az alagsorban védi, akkor válhat Jó tál mesterséges tartályhoz. Ha van egy vágy, hogy egy mesterséges tó a Dacha, akkor ilyen anyag nélkül, mint egy extrudált geomembrán, akkor nem teheted.

  Nem engedheti meg, hogy a víz bejusson a földbe, és a talajból keverje, ami minden bizonnyal a vízösszetétel károsodásához vezet. A tó mélységétől függően egész évben képes lesz halat élő halat élni.

  Kis tó a kertben, az anyag használata nem korlátozódik. Ezzel hatalmas tartályokat és tavakat hozhat létre. Ez az anyag valódi megtalálás a termesztési halak számára. A földön egy nagy gödörbe ásottam, és beöntem benne, elkerülhetem az olyan anyagokat, amelyek negatívan befolyásolhatják a tó halak egészségét. A jó teljesítmény mellett a víz ágból való víz elvezetését, a membránt könnyen mossuk egy hagyományos nagynyomású mosdóval a felhalmozott szennyezésből.

  A mezőgazdaságban ez az anyag lefedi a regény falát. A tűzoltók falait ugyanazon anyag választja el. A vízelvezető rendszert a bevonat alkalmazásával végezzük. A műanyag extrudált membránt bázisként használják az alapítvány kitöltésére, hogy nagy tömegű beton.

  A savak és más agresszív vegyületek fenntarthatósága miatt a TSW sokszögek nem tudnak ilyen vándort. Még mindig sok iparág van, ahol az ilyen anyag hasznos.

  Gyártók

  Oroszországnak saját gyártója van, amelyekre a geoszintetikus membrán a fő termék. Tekintsük a leghíresebb tőlük.

  • “Anica”. Orosz vállalkozás, amely kiváló minőségű termékeket termel, nem rosszabb idegen analógokkal. A termelés csak kiváló minőségű nyersanyagokat használ, amelyek lehetővé teszik a termékek számára, hogy megfeleljenek a GOST összes követelményének. A leírt vállalkozás mindkét típusból (PND és PVD) geomembrán termel. Ennek köszönhetően a cég képes teljes mértékben megfelelni a fogyasztók igényeinek, és megakadályozhatja a helyi piacon lévő áruk hiányát.

  • “Geoflaks”. Ez a vállalat rendelkezésére áll egy egész növény, amely mindkét faj geomembránt termel a márkanév alatt. A vállalat termékei sima és sima felületűek, teljesen védve a nedvességtől. Ez ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint bármely más membrán. 1 A szállítószalag havonta maximum 500 tonna készterméket gyárthat.

  • “Promgeopam”. A Geomembrán vezető gyártója az orosz piacon. A leírt üzem mindenféle membránokat termel, és termékeit nemcsak az orosz piacra szállít. A vállalat, az első osztályú berendezések és a munkavállalók képzettségének kiterjedt tapasztalata lehetővé teszi a magas minőségű áruk magas volumenének előállítását.

  A montázs jellemzői

  A PVC membránokat tartósnak tekintik. Igaz, de csak a megfelelő telepítés vonatkozik. A legfontosabb dolog az anyag helytelen állapota. Meg kell helyezni. A munka megkezdése előtt helyesen kiszámított elrendelési tervet kell tartalmaznia az egész anyag számára.

  A vászon elhelyezése kivételesen manuálisan történik egy speciális hegesztő eszköz használatával. Fontos, hogy emlékezzünk az utcán és az időjárási jelenségek hőmérsékletéről. Az anyag elhelyezése nem fordulhat elő a szél teljesítményénél több mint 5 m / s. A léghőmérsékletnek nem kell -5 és + 40 fok felett van). A membránt az eső során vagy közvetlenül utána lehet leválasztani.

  Zárta a ruhát előnyösen a tisztított homogén felületen. El kell távolítani az összes idegen tárgyat előre, különösen a növények, botok, táblák, üveg és bármely más szemét gyökerei, amelyek nyomás alatt károsíthatják az anyagot. A bevonat tisztasága és egyenletessége fontos szerepet játszik a bevonat élettartamában.

  A geomembrán rögzítésének módja a betonfalon radikálisan különbözik a földön lévő fekvéstől. A vászon rögzítése a falra történik A horgonycsavarok segítségével, amelyek a fentiekből közel vannak egy polietilén texturált patchwork segítségével. Minden varratot jól kell regisztrálnia a varrás nagy szélességére. Mennyire helyesen van az ilyen típusú izolálás felszerelése, az egész terv minősége és tartóssága függ.

  Ezért az ilyen munkákat magas szintű szakembereknek kell elvégeznie. Ellenkező esetben a hegesztési varratok nem lezárják, és a polietilén texturált membrán nem végzi el feladatait.

  Ha a geomembrán 2 lap hegesztését meg kell ismernie néhány funkciót.

  1. A lapok magas hőmérsékletű hegesztéssel vannak összekötve egymással. Ezt a módszert extrudált és egy speciális eszközzel kell elvégezni.
  2. A hegesztés fő szakaszának végrehajtása után az élek megkezdődnek.
  3. A végső konszolidáció előkészített árkokban történik.
  4. Kívánatos, hogy a levél legalább 10 cm-re van a széltől. Ez lehetővé teszi a széles és megbízható varrat elvégzését. Ez lesz az anyag kevéssé túlértékelése, de jobb, ha 1 külső tekercset áldozhat, mint az összes munkának befejezése után, hogy egy szivárgást keressen több méteres varratokban.

  Videó felülvizsgálat Geomembrane a videó tovább történik.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: