Mi a szarufák és hogyan kell telepíteni őket?

Sok ember nagyon homályosan megérti, hogy mi történik általában – a szarufák, hogy a Rafter rendszer rögzítve van. Jelentés, Különböző típusú szarványtermékek vannak, és eszközeik eltérőek lehetnek – a lógó modellek észrevehetően különböznek a szóvivőtől és a csúszó szarufáktól. Speciális méreteik szintén jelentős specifitást tesznek.

Ami?

A Rafters az épületek egyik legfontosabb típusú épületszerkezet. Ezeket bármilyen körben használják. A rendszer ferde rafting lábakat, függőleges állványokat és ferde típusú lejtőket tartalmaz. Szükség szerint a LEFTER “LINK” a vízszintesen elhelyezkedő gerendák alján. A Rafter elemek eszköze bizonyos esetekben jelentősen eltér; A “támogatás” módszere az épület anyagától függően különbözik.

Hasonló tervek vannak felszerelve a tetőkön. Mivel az összes tervező a maximális stabilitás érdekében törekszik, inkább háromszögletű rendszert használnak.

A Rafter minden egyes típusának erőssége és gyengesége van. A köztük lévő különbséget elsősorban a támogató módja és az a hely, ahol ez a kilépés. Biztosan megvizsgáljuk az épület fő anyagát, sok tekintetben meghatározzuk a tető és szervezete alatt álló biztonsági mentések megválasztását.

A formátum kiválasztása szintén befolyásolja:

 • Pénzügyi korlátozások;
 • maga a ház becsült használata, különösen a felső része (tetőtér vagy tetőtér, és néha távollétük);
 • A csapadék intenzitása és azok eloszlása ​​az év időpontjában;
 • Szélterhelés.

A fajok áttekintése

Jelenlegi

  Az ilyen szaruferendszert elsősorban a csapágyfalak épületeiben helyezik el. A telepítés viszonylag egyszerű, mivel a támogató pontok, annál könnyebb a telepítés. Az alkalmazott anyagok mennyisége viszonylag kicsi (ha más típusokkal hasonlítja össze). A támogatás fő pontja a gördeszka tábla. Mindez továbbra is fennáll.

  Érdemes megjegyezni, hogy három privát típus van az érintett ulissív rendszerekben:

  • A rögzítés a felső szakaszok a tutajoztak a rája (csúszás) pont, a hordozó és egy ránc a Niza hogy Mauerlat (további amplifikálására – egy konzolt vagy vezeték);
  • az adott szög alatt (az acéllemezek miatti dokkolás);
  • A merev csatlakozás a tetején, a rudakon vagy a kezelt vízszintes lapon keresztül (a sípálya maguk a csatlakoztatott szarufák között szorítva).

  Néha a közüzemi szarufák távtartó rendszerrel készülnek. Az alsó él elhalványul a Mauerlathoz.

  A meghalványok és a szigorítás hozzáadásával felmerülő helyes terhelések.

  Szigorúan beszélő, Ez az úgynevezett komplex, és nem tisztán városi verzió. A függő rendszerekre jellemző néhány jellemzőt tartalmaz.

  Függő

  Ehhez a módszerhez általában akkor érkeznek, ha nincsenek tőke partíciók a házban, amelyet támogató lehet használni. Ugyanakkor az oldalsó támogató struktúrák közötti távolság legalább 6 m, és néha még 11 m. A csapágyfalakon lévő tetőfedő szerkezetek nem a legrosszabb megoldás, de megjelenik az erőteljes távtartó.

  Az ilyen feszültség csökkentése érdekében az ilyen feszültség csökkenti a feszültségek vagy az rheglels bevezetését. Bármikor felhelyezheti őket, függetlenül a Rafter csomópontok magasságától. A tábla a leggyakrabban használt keresztmetszetű 5×20 cm, de még helyesebb, hogy folytassa az egyéni számítás egy adott projekt.

  Csúszó

  Az ilyen típusú szarufáknak csak egy támogatási pontja van. Leggyakrabban egy lovat választanak. Ezenkívül a csúszó támogatást használják, azaz Mauerlat. Az ilyen megoldás jellemzően a zsugorodásnak kitett faházakra vonatkozik. A kemény struktúrák használatára irányuló kísérletet elkerülhetetlenül csak a szalagok megsemmisítésével és gyengülésével egészítik ki minden észrevehető hőmérsékleti ingadozásnál.

  A Rafter kialakítása rugalmasan változik a tető teljesítményétől függően.

  A kis szerkezet tetőjének egyoldalú változatában a szarufákra támaszkodik, amelyeket a homlokzat és az ellenkező fal támogatja. Skat alakul ki a falak magasságának különbsége miatt. De ha a szakadék meghaladja a 6 m-t, akkor ez a döntés elfogadhatatlan. Ebben az esetben meg kell használni a rögzítő állványokat; A téglák egyaránt magas falakon gyakran a referencia szerkezeteket gyakran teszik ki, teljesen a bárból vagy naplókból.

  Hosszú lebomlás esetén a rendszer magában foglalja:

  • hangmagasság;
  • lábak és állványuk tartása;
  • Korcsolyák kosarak;
  • Mauerlas;
  • Lenzhny.

  Feltételezzük, hogy egy pár csapágyfal támaszkodik. FONTOS: Ezeknek a falaknak ugyanolyannak kell lenniük. A négyszögletes korcsolya pár különböző vagy azonos oldalú háromszöget képviselhet. A felek közötti különbség jó, mert a tető egyik oldaláról villámvállást biztosít. Leggyakrabban ez egy kiegyenlített telek; A Flonttones a táblákkal vagy a téglákkal néz, hogy vizuálisan folytatták a falat.

  Multi-line tetőre nagy szilárdságú és hordozó kapacitásra volt szükség. Azonnal javasolják, hogy extrém hatásoknak legyenek kitéve, beleértve a szinte hurrikán szélet is. A ló magas – azt is figyelembe veszik, amikor tervezik.

  A főépületekben többsoros tetővel rendelkező, a bázis változása előnyös, segédfüggő végrehajtásban.

  A vonzó csípő tető számos problémát is teremt a szarufák elrendezésénél. A szakaszok ismételt kiszámítása érdekében óvatosan kell megjósolni. A lábak állása a gerendákra támaszkodhat, vagy a Mauerlatdal való érintkezés. A görcsös futamszögek szögeire és szélső részeire a Diagonal Rafter komponenseket kell alkalmazni. A holmikus síkok kialakulása az úgynevezett narunárisok segítségével érhető el.

  A félig tartó tetőszerkezethez is magabiztosan alkalmazható, és a referencia struktúrák lógása. A Crowing verziók szükségszerűen az alap- és segédanyagokra vonatkoznak. Az alakban lévő gazdaságok hasonlítanak a levélre és akár egy kiegyenlítő háromszögre. Ha a korcsolyák viszonylag rövidek, megtagadhatja az oldalsó futásokat. De az elszíneződés, a jég és a riglia, más segédelemeket kell használni.

  Külön figyelmet kell fordítani a vége alatt a rafted elrendezésére. Helyesen és egyértelműen előkészítse őket csak akkor, ha a futás kialakításakor.

  A lekvárcsukló, vagy a végek átszállítása szögben, azt jelenti, hogy a csomóponton pontosan további számítások szükségessége van. Egyszerűsítse a csomópont-kapcsolat egyértelműségét segíti a len-sémát. A csomópont esetében szigorúan szilárd módon alakul ki, és szükségszerűen vízszigetelést biztosít.

  Bizonyos esetekben a tetőt egy vagy több Erker kiegészíti. A szarufák elrendezése is saját jellemzői is van. 3 A középső köztes szarufák rögzítve vannak a korcsolyázás csípéseinak minden sarkán. Sarkok – ugyanazok – az összetevők a keret szögleteiben találhatók. Az úgynevezett közbenső termékek a központi csomópontok között vannak.

  Anyaggyártás

  A fából készült rafting rendszereket elsősorban lakóhelyi házakban használják. A fémblokkokon alapuló konstrukciók főként jelentős mennyiségű járat és erős tetőfedő terhelés esetén keresnek. Ez inkább a termelési létesítmény jellemzője. A fémszerkezetek költsége meglehetősen nagy, de megbízhatóságban nagymértékben részesülnek a fából készült analógokból. Leggyakrabban, chawlereket vesznek.

  A fából készült szarvány komplexeket általában a 15×5 vagy 20×5 cm keresztmetszetű szegélylapok alapján végzik.

  A népszerűségük oka gazdaságos és könnyű gyártás. Bizonyos esetekben a rönköket a hordókból származó rönkök 10-20 cm-ről (a fa előzetesen tisztítják és kezeljük). Az erősségre vonatkozó megfontolások esetében a ragasztott fűrészárutól származó szarufákat is használ, amely a tervben egy téglalapra vagy négyzetre hasonlít – egy ilyen épület leegyszerűsíti a számítás a láda.

  A terhelés teljes összegének kiszámítása

  Ezzel a számítással először meg kell határoznia az összes használt anyag tömegét – mindegyikük esetében 1 kV-ra újraszámolódik. M. A fiók elfogadása:

  • belső dekoráció;
  • valójában szarufák;
  • szigetelő részek;
  • izolálás vízből, szélből és vízgőzből;
  • Finom és ellenkereset struktúrák;
  • Tetőfedő bevonatok.

  Ajánlatos további 10% -ot adni. Ezután még a tiszta tetőfedő terhelés váratlan változása vagy feleslege nem lesz halálosan a Rafter rendszer számára. A hó, az eső és a szél expozícióját az adott régióra megállapított szabványok szerint számítják ki. Nem lesz semmi baj, ha 10-15% -ot ad hozzá ezekhez a mutatókhoz. A professzionális megközelítés megköveteli, hogy továbbra is figyelmet fordítson a rájuk által telepített tetők rendszeres karbantartásából eredő terhelésre, más infrastruktúrákra.

  További elemek

  A tetőszerkezet leírásakor néha említik a rögzítés megerősített sarkát. De a tapasztalt asztalosok és a tetőfedőek soha nem alkalmaznak ilyen módszert, mivel az ilyen támogatások őszintén megbízhatatlanok és nem praktikusak. Igazán professzionális megközelítés – Speciális zárójeleket használjon. Számos évtizeden át használták őket, és az összes legújabb technológiai megoldások ellenére ez a lépés teljes mértékben indokolt a XXI. Században.

  Bizonyos esetekben használjon fémcsapokat. Ez azt jelenti, hogy lehetetlen a fém átfedések megerősítése nélkül. A mesterek egy része a horganyzott fémek körömcsíkjait preferálja. A fogak sorai körülbelül 0,8 cm-es magasságúak – fő jellemzője. A körömcsíkok nagyon megbízhatóak és praktikusak.

  Hogyan kell csinálni?

  A Rafter rendszerek saját kezével történő elrendezésénél nagyon fontos, hogy helyesen határozzák meg az alkalmazott anyagok paramétereit.

  Kritikusan fontos. A táblát kevesebb mint 5×15 cm-nél nem használhatja.

  A nagymérületek még nagyobb mértékű elemeket javasolnak. A kis gazdasági épületek esetében 3,5 cm vastagsága meglehetősen méltó; A lakóházak esetében legalább 5 cm-re kell navigálni.

  Követelmények (a rönkötésekkel kapcsolatban):

  • 1 m – legfeljebb három szuka;
  • Kiváló minőségű szárítás (a páratartalomhoz 18% és alacsonyabb);
  • A repedések elfogadhatatlansága.

  Nyúlás

  A megfelelő táblák maximális hossza nem mindig elég. Igen, és nem nagyon kényelmes nagyon nagy üres. A megoldás: Rövidebb termékeket kell bevenni, és óvatosan csatlakoztassa őket egymás hossza mentén. Ez a megközelítés lehetővé teszi számunkra, hogy sok 3-5 m hosszú lapokat használjunk, amelyek hulladékként maradnak. Ehhez az alkalmazáshoz:

  • ferde kikötő;
  • Jack kapcsolat;
  • A VANGEST kapcsolat.

  Hogyan kell tárolni?

  A technológia elsősorban a kialakult kialakítás szögétől és méretétől függ. A Rafter hosszát a Pythagora tétel segítségével kell kiszámítani. A fáról olyan háromszöget alkotnak, amelyek ugyanolyan szöggel rendelkeznek, amelyek alatt a struktúrákat égetik. A homogén mosottot kizárólag a sablon segítségével kell elvégezni. A jelölés közvetlenül a tetőn történik, és nem a földön; Ne vágja túl mélyen, mert negatívan befolyásolja a rendszer erősségét.

  Rögzítés

  Ha egyoldalas tetőre kell görgetnie, általában a csapágyfalakra telepítené. Ez az út csökkenti a fűrészáru fogyasztását.

  FONTOS: Ebben az esetben a hordozófalnak a tető szintjén kell lennie. Ellenkező esetben ez a telepítés nem biztosítja.

  A hagyományosabb megközelítés a gazdaság dekorációja egy háromszög alakú állványok és gerendák formájában; Minden gazdaság előzetesen összeszerelhető a talajon a sablonon.

  A Rafter komplexek rögzítése különböző rendszerek szerint történik:

  • Mauerlatovmal;
  • a gerendákon (ahogy azt mondják, átfedve – vagy szakmailag, az átfedő gerendák támogatására);
  • szigorítással;
  • a felső koronához való csatlakozással (ha a rönkök rudakból készülnek);
  • Felső pántok (a kerettechnológiák használata esetén).

  Lehetetlen feltételezni, hogy lehet helyesen telepíteni néhány egy vagy két lehetőséggel. Tény, hogy alkalmazkodnia kell egy adott helyzethez. A Mauerlatban lévő fogadások nem mindig történtek. Zaj, ajánlatos szilárd faanyagon. De a tűlevelű fa lehetővé teszi, hogy adjon fel egy ilyen lépést.

  A tervezés megfelelő telepítéséhez szükséges a csatlakozók levágása a rafted lábaiban:

  • a fogak miatt a fogak (ha a szerelési szög több mint 35 fok);
  • 2 fogakkal (ha van egy kenu tető);
  • a megállókban – tüskékkel vagy nélkülük.

  Az átfedő gerendák támogatása hatékony pontos terheléseket jelent. Ilyen megoldás jellemzően a fából készült házak esetében. A nyomás diszperziója Maurolalat alkalmazásával történik, amely vastag (kb. 15×15 cm) fűrészáru alapján készült. A gerendákat ugyanarra a Mauerlatra kell helyezni, és alaposan megszilárdítják őket.

  A Rafter lábak rögzítése a gerendákhoz a padlás területének kialakítására vagy a rafted kirakodására szolgál.

  A legegyszerűbb telepítés speciális kötőelemekkel. A lábát a végén egy szögben ölték meg. A szög értéke megegyezik a lejtő dőlésszögével. Ez a megoldás jelentősen növeli a tartó területét a láb alatt. A fogazott lemezeket a butt területeken hibáztatják, és a perforációval ellátott lemezeket ugyanazon a helyeken helyezzük ki.

  Néha a falhoz való csatlakozást szivattyú segítségével végezzük. Az adagolásuk megváltoztatja a típust: volt egy gerenda, egy span, és a móló bevezetése után két perben van osztva. Az egyik gerenda átfedése akár 14 m távolságra is lehetséges. Egyidejűleg csökkenti az átmérőjű szarufákat. FIGYELMEZTETÉS: A lejtőknek meg kell engedniük, hogy kizárják a műszak kiküszöbölését.

  A négyoldalas tetőre történő beutottak telepítésének tervét szem előtt kell tartani, hogy nehéz és hosszú munkára lesz szükség. A Hipping opció magában foglalja a központi szegmens kialakítását ugyanazon a rendszeren, mint egy csonttető. Az összeszerelt gazdaság emelése akár nagy brigád (legalább 3-4 fő) vagy daruval lehetséges. Olyan területeken, ahol a platformok felszerelve vannak, átlós szarufákra van szükség, amelyek szükségszerűen erősítik az amplifikációt, mert a terhelés 50% -kal magasabb, mint a szomszédos elemeken.

  Mind a gördülő, mind a lógó szarufák fő csomópontjai a legmegbízhatóbb vegyületekkel kell rendelkezniük. Műszaki szempontból ezek a vegyületek szintén csomópontok. Hosszú átjárókban győződjön meg róla, hogy a szarufák alatt található hordozóalkatrészeket. Ezek különösen fontosak a városi formátumban.

  Lehet vágni az eltérítést, ha csak a subpe mérete kisebb, mint a támogatás átmérője; Ha ezt a követelményt nem lehet biztosítani, gyors vágással kell felépíteni az építkezést.

  Amikor telepíti rafting komplexek a lugas, az is szükséges, hogy gondosan ellenálljon a távolságot az egyes részeit a tervezés a projekt, valamint során a megállapodás a lakóépületek. Még a legegyszerűbb vizuális módok is megkövetelik a következő rajzokat. Leggyakrabban az elrendezést egyetlen olyan módszerrel végzik, amely ismételten indokolta magát. A fából való rögzítéshez szükséges lyukak ajánlatos előre fúrni a repedés kiküszöbölése érdekében, amikor a körmök be vannak helyezve az állványok végeibe. Ha a tető vízszintes pergola, a szarufáknak nagy indulási vagy párban kell lenniük.

  Az eltávolítással ellátott modellek bővítik a tetőtéret. A felső átfedés gerendáin lesz. Amikor egy tetőt egy kakukkkal épít, meg kell tisztítania, hogy a korcsolyázásnál nagyobb a korcsolyázás, mint nagyobb. A legegyszerűbb módja annak, hogy egy ugrálási verzió van. És természetesen szigorúan meg kell határozni a szint szempontjából; Hasznos a telepítési folyamat kialakítására, mielőtt végül rögzítené őket – a hibák elkerülése érdekében.

  Szigetelés

  A tenyésztést általában a riguel biztosítja. Rigel maga a korcsolyázáshoz képest minél alacsonyabbnak kell lennie. A felmelegedés szabályai:

  • Szigetelés szigorúan egy anyaggal;
  • A szoba oldaláról a szigetelésnek sűrűn kell lennie;
  • A módszer kiválasztásakor az építési és időjárási jellemzők sajátosságai az időjárás sajátossága vezetik;
  • Ha lehetséges, be kell szigetelni a belsejéből, hogy az időjárástól kevesebbetől függ;
  • A strandile lábaknak szélesebbnek kell lenniük, mint a 3-5 cm-es melegítés.

  Tippek

  Leggyakrabban azt tanácsolták, hogy kezeljék az alkid zománcot. Más antiszeptikumok kiválasztásakor az antiszeptikus jellemzők iránt érdeklődnek. Ha lehetséges, előre kell áztatnunk a fa előzetesen a kiválasztott összetételben. A bevonatok félórási időközönként rétegekben kerülnek alkalmazásra. FIGYELMEZTETÉS: Az összes antiszeptikumot 20% feletti fa nedvességre tervezték.

  Hogyan kell telepíteni a szarufákat, nézd meg a következőt.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: