Mi és hogyan kell ragasztani a polikarbonátot?

A polikarbonát az egyik leggyakoribb és gyakran használt építőanyag. Úgy tekintik, hogy meglehetősen új nyersanyag, amelyből az üvegházakat nagy és kis méretű, állattenyésztők, utcák, kerítések és egyéb tervek gyártják. Fém, üveg vagy film.

A polikarbonát, mint bármely más építőanyag, bizonyos szezonális terhelések (hó), amely deformációkhoz, repedésekhez vezet. Ilyen esetekben meg kell tenni a javításhoz, azaz a ragasztóanyagot.

A ragasztó típusai

A polikarbonát tartós, megbízható, tartós, innovatív anyagokra utal, amelyet ma széles körben alkalmaznak az emberi tevékenység különböző területein.

Polikarbonát, átláthatóság, széles tartomány, elérhetőség. De még annak ellenére is, hogy számos előnye és jellemzője ez megtörténik, hogy az anyag sürgős javítást igényel.

Számos oka van, amely polikarbonát deformációkhoz vezethet, nevezetesen:

 • Rossz vastagságválasztás;
 • A telepítési folyamat során hibák megengedettek;
 • A felesleges megengedett terhelés.

Bármi legyen is a polikarbonát repedéseinek megjelenése, a kimenet csak egy – készítsen anyagot speciális ragasztóval. Jelenleg számos fajta ragasztó és ragasztó kompozíció létezik, amelyek javíthatók a javítás során.

A gyakorlatban kétféle ragasztót használnak a javításra.

 • Egykomponensű – a készítmény egy anyagot tartalmaz. Ez az opció előnyösebb egy egyszerű termék ragasztásakor, amely nem lesz magas. A telepítés vagy javítás folyamatában az egykomponensű ragasztó, egy polikarbonát lemez ragasztható gumi, műanyag, fém és azonos anyag. A vegyületet nagyon tartós, megbízható, ellenáll a hőmérsékleti különbségekkel és a légköri csapadékkal szemben.

 • Többkomponensű – A készítményben számos hatékony összetevő létezik. Ezt a ragasztót csak akkor használják, ha nagy terhelés folyamatosan a polikarbonát tervezési részleteire. A vegyületet magas fokú szilárdság és megbízhatóság jellemzi.

  Ragasztó, attól függően, hogy az uralkodó anyag a készítményben van, 4 faj van.

  • Poliuretán. A legmegbízhatóbb és biztosítja a ragasztás minőségét. Garantálja a kész csatlakozás kémiai, mechanikai és hőmérsékleti szilárdságát. Szintén megkülönböztető tulajdonság az, hogy a varratok átlátszóvá válnak. Leggyakrabban a munkában a poliuretán ragasztót szakemberek használják, mivel meglehetősen nehéz ragasztani a polikarbonátot.

  • Szilikon. Megbízható varratok, ellenállás különböző időjárási manifesztációk és mechanikai expozíció. Ez történik különböző színek: fehér, fekete és szürke. Ebből következik, hogy a varrás egyébként is észrevehető lesz.

  • Etilén-vinil-acetát. Ez a legegyszerűbb használni és primitív ragasztó. Polikarbonát, amelyekhez kapcsolódnak, valószínűleg nem tartanak sokáig: a varrás nem állítja meg a nagyobb terhelést.

  • Akril. Alkalmas a sima lap ragasztására. Ezzel a polikarbonát ragasztható az üvegre, a tükörre és a bútorok egyéb elemeire.

  Van egy másik típusú ragasztóösszetétel, amely kétkomponensű – forró lyuk ragasztóra vonatkozik.

  Ez a tökéletes lehetőség az általános polikarbonát lapok javítására. Az ilyen ragasztóval való együttműködésre van szükséged egy speciális pisztolyra, amely szilárd anyagot átalakít egy folyékony állapotba.

  A legmegbízhatóbb és előnyös a poliamidon alapuló hot-csavardock ragasztója.

  Ragasztási folyamat

  Sokan ma megkérdezik, hogy a polikarbonát lapok otthonosan ragaszthatók-e különleges ragasztókészítményekkel. Természetesen tudsz – és még többet! A munkák jellemzőinek ismerete és a megfelelő ragasztó segítségével a polikarbonátot ragasztja a mirigy, a fa, az alumínium és más anyagok ragasztásához.

  A folyamat 4 szakaszból áll.

  • Először is el kell döntenie a ragasztási módszert. A vak polikarbonát születhet, vagy Jack. Az első módszer releváns, ha szükséges a varrás maximális szilárdságának és nagy megbízhatóságának biztosítása érdekében. A kötés részleteinek ragasztására szolgáló eljárás csak akkor alkalmazható, ha nagy terhelést és mechanikai hatásokat nem biztosítanak.
  • Tisztítsa meg a por és a szennyeződés munkafelületét. A szakértők azt javasolják, hogy az anyagok felületét speciális kompozícióval használják. A ragasztó jól és gyorsan megragadja a ragasztót.
  • Készítsen egy szükséges eszközt.
  • Alkalmazzon ragasztót egy speciális ragasztópisztoly segítségével a széleken, vágásokon. Az anyagok végeit különösen ragasztóval kell kezelni.

  A Hitch Idő az egyes ragasztók kémiai összetételétől és jellemzőitől függ.

  Ha egy másik típusú és szerkezetet tartalmazó polikarbonát ragasztása során az anyag kívánatos, a ragasztó mellett, egy speciális kétoldalú szalagon is. A szalag használata releváns, ha két lapos felületet kell csatlakoztatnia. Maga a kapcsolat tartósabb lesz és megbízhatóbb lesz.

  Tippek és ajánlások

  Annak érdekében, hogy a kapcsolat megfeleljen az összes követelménynek, ez volt a kiváló minőségű, megbízható, tartós és nagy terhelés, meg kell tartania a javítási folyamat fontos ajánlását.

  • A ragasztóanyag kiválasztása javításra, gondosan vizsgálja meg összetételét és célját. Minden gyártónak jeleznie kell az anyag műszaki paramétereit és tulajdonságait.
  • Ha repedés vagy bármilyen más típusú deformáció alakult ki a monolit polikarbonát, lehet alkalmazni ragasztó szilikon vagy poliuretán alapú javításra. A sejtes polikarbonát javítása kívánatos, hogy a készítményt polimerrel alkalmazzuk.
  • Ne vásároljon ragasztót, amely összetételében oldószerben van.
  • A javítás folyamatában használjon speciális ragasztópisztolyt. Ez az attribútum nemcsak felgyorsítja a ragasztást, hanem jobb és a varrás is.

  Természetesen a legfontosabb dolog az, hogy figyelembe vegye a megjavítandó tervezési megbízást, és a terhelést.

  A legjobb, ha előnyben részesíti a megbízható és jól ismert ragasztókészülékeket, amelyek igazolhatják a termékek minőségét.

  Ne felejtsd el az egyéni védelem eszközeit. A legjobb, ha kesztyűkkel és légzőkészülékkel dolgozhat, hogy megvédje a légzőrendszereket a ragasztó káros elpárolgásából. Ez különösen fontos, ha forró lyuk ragasztót használ.

  Ha kétlem, hogy a siker, vagy attól tart, hogy teljesen elpusztítja a designot, a legjobb, ha kapcsolatba lép egy szakemberrel.

  Mi és hogyan kell ragasztani a polikarbonátot, nézd meg a következőt.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: