Milyen alapítvány a LOAM-on?

Amikor sok embernek meg kell ismernie az Suglinka alapjainak árnyalatát. Ott felszerelheti a szalag alapját a vízelvezetéssel és a halom szűrővel, néhány más típussal. Hasznos lehet megérteni a talaj jellemzőit, és milyen alapossági helyzetben van, hogy válasszon egy puha műanyag dobot a telken.

Milyen különleges a talajban?

Azonnal érdemes jelezni, hogy az Suplink nem valami monoton, mivel gyakran gondolják. Az agyag abszolút uralmának ellenére az anyagok konkrét hányada eltérhet. Minél magasabb a homok belépése, annál több pórus jelenik meg, és az alacsonyabb a számított talajrezisztencia. Ebben az esetben a puha műanyagos kartonról beszélnek. Az érintéshez egy ilyen talaj nedves, könnyen nyúlhat, majd a fajta megtartja a csatolt alakot.

Száraz loamok túlnyomórészt morzsolódnak. Megállapították, hogy ez a tulajdonság a homok bejegyzéséhez kapcsolódik. A hidratáló viszkozitás agyag jelenlétének köszönhető. A fagyasztást bizonyos hőmérsékleteken és a térfogatának éles növekedése is provokálja. Egy ilyen tulajdonságkészlet készíti el a vályog építését, nem olyan egyszerű.

Ossza meg az agyagot, ha konkrétabban, tétovázva 30-50%. A porozitás 0,5 és 1 között lehet. Annál kevésbé tisztelettel, annál alacsonyabb a zsugorodás valószínűsége és annak súlyossága. A víz felszívódása nincs megadva; A nedves vályog könnyen homályos.

A hordozó képességének szintje hajlamos változtatni – nedvesítés közben csökken, amikor a szárítás növekszik.

Alapítvány típusai

A házak alapja jellemzője, lehetetlen, hogy ne említsük meg a vízelvezetés típusát. Ha nem felel meg a vízelvezetési kommunikációt, akkor az idővel vagy más épületben teljesen alkalmatlan lesz a használatra. Bár ideális körülmények között lehetséges a viharszalaghoz, de a sublinka számára egy ilyen megközelítés elfogadhatatlan. Teljes hosszúságú kommunikációt kell létrehoznia. A csökkentett nedvesség közvetlenül az építés mellett segít a gyűrű vízelvezetésének, de a szublinos talajon lévő akarat hatékonyabb.

Alapelvek:

  • a teljes alapítvány feldolgozása a talpról a tetejére;
  • A kumulatív kutak használata (jobb, nem a betongyűrűkből, hanem műanyagból);
  • a nedvességtől a masztixek vagy professzionális osztályú tekercsek használatával;
  • Revíziós kutak előkészítése.

Ami az Alapítvány típusát illeti, az SULINKA gyakran halomfejet meríti fel. Ez egyfajta hibrid összekötő pillérek vagy cölöpök a betonból egy szalag vagy monolitikus lemez miatt. Az összekötő csomópont az oszlopok felett van (cölöpök). Ilyen megoldás alkalmas egy nagyon nagy tömegű házra, például egy teljes formátumú kétszintes vagy akár három emeletes kastélyra. De a legfontosabb, hogy a méltóság nem teherbíró képesség.

Az ilyen alap altípusainak altípusának beágyazott kissáplált vagy teljesen hiányzik, amely a talajok betöltési szintjétől függően. A felfüggesztett halom festett alapítvány a legmegfelelőbb a kis magánépületek számára. Nem képes jelentős terhelést viselni, de garantálja az egyenetlen mechanikai hatások és a téli hajlítás ellenállását. A mérnöki gyakorlatokban hasonló megoldást kaptunk a pólók feltételes nevével. Az illetékes teljesítmény mellett a megbízhatóság garantált; Ennek a technológiának jellemzői elegendőek ahhoz, hogy a magánszerkezet alapjainak szinte elhagyása.

Bizonyos esetekben meg kell tennie az alaplemezt. Megkülönbözteti a megbízhatóság és a tartósság. A földmunkák nagysága viszonylag kicsi. A nagyobb összetettség ellenére a végső ár nem magasabb, mint egy dugós szalagé, különösen akkor, ha a padlók elrendezésének módosítása a földön. Nagyon fontos szerepet játszanak a víz eltávolítása, a vízszigetelés és a kihívás megfelelő szervezése.

A magas talajvízzel rendelkező területeken (a talajtól legfeljebb 0,5 m távolságra) az egyetlen módja a cölöpök használata. Legjobban, ha olyan monolitikus cölöpök, amelyek tökéletesen hordozzák a fagyos sugárzás és más veszélyes erők hatását. De a csavarszerkezetek nemrégiben nagyon népszerűek.

Használatuk megriasztja az egyszerűségüket. Ami fontos, az ilyen struktúrák nem az SULLINKA egyedileg ajánlottak – ezért csak a szakemberekkel folytatott konzultációt követően alkalmazhatók.

Ha a felszín alatti víz magas, de még mindig mélyebb 0,5 m, használhatja a hagyományos tűzhelyet. A szalageszköz választása még egyszerűbbé teszi. Csökkenti a beton főzésének költségeit. Szinte mindig húzza ki a mélyedést a finom tenyésztési szalag alatt, kotró nélkül lehetséges. FONTOS: Szükségem van sima vagy ferde maximum 5 fokos platformra.

Milyen jobb választani?

De még mindig szükség van egyértelműbb ajánlásokra, mi az alapja, hogy a subline földön lévő telek legyen. A hasznos információkat a különböző mélységekből vett minták is fúrják és elemezzük. Egyszerűbb módszer – a mintákat 1,5-2 m mélységből kerti gyöngyökkel. A mintákat jobbra fordítják tavasszal vagy az ősz első felében, amikor a talajvíz szintje maximum. Ha a laboratórium megállapítja, hogy a különleges követelményeket kivetítő ilyen típusú Suplinks-t meg kell vizsgálni, ezeket a követelményeket be kell tartani.

Az általános esetben ez a megközelítés:

  • A fagyasztás szintjén lefektetett szalagok szükségesek a nehéz téglákhoz;
  • A tűzhely megbízható alapként szolgál különböző típusú épületek számára, és garantálja az inhomogén sugárzás elleni védelmet;
  • A halom tervezést akkor használják, ha megbízhatóan és gyorsan kell építeni.

Milyen alapítvány a LOAM-on, nézze meg az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: