Milyen értékű a szigetelés sűrűsége egy anyag kiválasztásakor?

Az egyik paraméter, amely a szigetelés kiválasztásakor figyelmet kell fordítani, a sűrűség a sűrűség. Ami azt jelenti, hogy az egyik vagy egy másik mutatója, és milyen jellemzői a hőszigetelő anyag befolyásolja a sűrűségét – erről és sok más dologról megvitatásra kerül sor.

Sajátosságok

Az anyag sűrűsége alatt az anyag súlya implicit, egy köbméter anyagban. A mérési egység kg / m3 (kg / méteres köbméter). A sűrűségparaméter neve az anyag részesedése.

A sűrűségmutatók az anyagmolekulák közötti kommunikáció minőségének köszönhetőek. Minél erősebb a szigetelés elemei, annál magasabb az erő.

A legegyszerűbb módja annak, hogy megértsük, mi a sűrűség, megvizsgálta az ásványgyapot szigetelést. Laza és kézzelfogható puha, szétszerelhető a szálakon (kis sűrűségű anyag, amelynek molekulái gyenge kapcsolatokkal rendelkeznek). Teljesen különböző érzések kezelése, a trópusi ásványi gyapjúszőnyegek – a szálak keményebbek, de a legfontosabb, mintha összenyomnának egymással (magasabb szigetelési sűrűség).

Osztályozás

Attól függően, hogy melyik kritériumra épül a besoroláson, a szigetelés különböző csoportokra oszlik. E cikk részeként érdekel a sűrűség differenciálódás. Ebben az esetben a következő típusú hőszigetelő anyagok megkülönböztethetők:

 • Tüdő. Alacsony súlyú és alacsony hővezető képességgel rendelkeznek. Ez a csoport elsősorban ásványgyapot anyagokat tartalmaz.
 • Középső. Az ilyen szigetelés egyik példája hordozhat hab-üveget. Az ilyen hőszigetelő anyagokat általában magas hő- és hangszigetelésű lemezek és blokkok formájában állítják elő.
 • Kemény. Ez egy sűrű szigetelés, amelyet általában az ásványi gyapjúszőnyegek megnyomásával állítanak elő. Az alacsony hővezetőképesség mellett a nedvességállóság és a nagy terhelések ellenállási képessége jellemzi.

Nézetek

  Amint már említettük, az összes hőszigetelő anyagot több fajra osztják az adott gravitációs mutatóktól függően. Az alkalmazás hatóköre az utóbbitól függ.

  Vizuálisan tükrözi az asztalt:

  Osztály sűrűséggel

  Sűrűségmutatók

  Hatály

  Tüdő

  11-35 kg / m3

  Könnyű és rugalmas anyagok, amelyeket a tetők és a tetők szigetelésére használnak.

  35-75 kg / m3

  Falszigetelés – Falak hőszigetelése, válaszfalak, keretszerkezetek.

  75-100 kg / m3

  Olajvezetékek csomagolása, hőmotorok.

  Középső

  100-125 kg / m3

  Külső hőszigetelés szellőztetett homlokzathoz

  125-150 kg / m3

  Beton és téglafalak felmelegedése, szintes emeletek

  Kemény

  150-175 kg / m3

  Repedési struktúrák

  175-225 kg / m3

  A befejezés előtt a tábla alatt halmozott, az erősség és a tűzállóság között különbözik.

  Fontos, hogy a szigetelés egyes típusai saját besorolással rendelkezzenek a sajátos súlytól függően. Például a gost szerint a hab a PSB 15 márkára oszlik (a sűrűség kevesebb, mint 15 kg / m3), PSB 25 (15-25 kg / m3), PSB 35 (specifikus tömeg 25-35 kg / m3) és PSB 50 (50 kg / m3 vagy több).

  Olvasson tovább  A DACHA keretházak tervezési folyamatának jellemzői

  A miniszteri bányászat besorolása így néz ki:

  • P-75 (Anyagsűrűség, illetve 75 kg / m3) alkalmas gyengén betöltött és vízszintes felületekre;
  • P-125 (Ennek aránya gyapjú 125 kg / m3, de a szigetelés sűrűsége 110, 120 és 130 kg / m3) is tulajdonítható, hogy az ilyen típusú, a fal szigetelése;
  • Pj-175 (a sűrűségmutatók a névből világosak) – a külső sheat nagy sűrűségű anyaga;
  • PJ-200 (A specifikus tömeg 200 kg / m3 és annál magasabb) – külső munkához használt tűzállóság.

  Érdemes megjegyezni, hogy kevésbé sűrű gyapjú van, mint a p-75. Az arányuk 60-70 kg / m3.

  A paraméterek összehasonlítása

  A különböző típusú szigetelés különböző átlagos sűrűségű mutatókkal rendelkezik.

  • Mmmineral szigetelés Sűrűsége 30-200 kg / m3, ami biztosítja a sokoldalúságát – kiválaszthatja az anyagot a ház bármely részéhez.
  • Maximális Polietilén hab sűrűsége 25 kg / m3, míg az anyag elég vékony – 8-10 mm. Az 55 kg / m3-ig terjedő sűrűség növelése egy fólia réteg használata miatt érhető el. Érdekes módon, megjelenése csak kissé növeli a termék sűrűségét, ami jelentősen növeli az anyag hőhatékonyságát. Ezt biztosítja a fólia fedezésére való képesség, amely a hőenergia 97% -át tükrözi.

  • Népszerű szigetelőanyag Styrofoam Van egy adott tömege 80-160 kg / m3, és extrudált expandált polisztirol – 28-35 kg / m3. Nem véletlen, hogy az utóbbi az egyik legkönnyebb anyag a hőszigeteléshez, amely alacsony hővezető képességű.
  • Az alkalmazás összetételének és technológiájának sajátosságai miatt (félig folyékony tömeggel permetezve a felszínen, amely után lefagy), Penosop Alacsony sűrűséggel is rendelkezik – 10 kg / m3. Azonban, mint a hasonló anyagok többsége, további védelmet igényel legalább – réteg a vakolat.
  • A specifikus gravitációs mutatók széles skálája jellemző Habos üveghez – habosított vagy cellás üveg. Érdekes módon a szabványos mutatók 200-400 kg / m3, és a fényverzió sűrűsége 100-200 kg / m3. A magas hőhatékonysággal kombinálva, mivel a termikus vezetőképességi együttható egyenlő az ásványi gyapjú hasonló mennyiségével, az anyag lehetővé teszi a homlokzati struktúrák szigetelésére szolgáló könnyű verziót, azaz kevesebb súlyt és költségeket.

  Hatással van a tulajdonságokra

  A szigetelés legtöbb jellemzője összekapcsolódik. Tehát a sűrűségjelző befolyásolja a termikus vezetőképességet.

  Mint tudod, a levegő a legjobb hőszigetelő. Számos légbuborék található az ásványgyapot szigetelés kaotikus irányított szálak között, mint például a kőgyár. de Ha növeli az anyag részesedését (valójában erősebb a szálak tömörítéséhez), akkor a légbuborékok mennyisége csökken, ami a termikus vezetőképesség növekedéséhez vezet.

  A sűrűség és a hővezető képesség közötti kapcsolat azonban az anyag szerkezetének köszönhető. Például, ha a kibővített polisztirol sűrűsége megváltozik, a kapszulákban lévő levegő változatlan marad. Ez azt jelenti, hogy a hővezető képesség nem változik a szigetelés sűrűségének megváltoztatásakor.

  Olvasson tovább  Mennyit szárad Alabaster?

  De a hangszigetelésen mindig érinti az adott gravitáció változását. Ez annak köszönhető, hogy a hőszigetelő légáteresztő képességének csökkenésével a zaj abszorbeáló mutatók növekednek.

  Más szavakkal, A sűrűbb anyag, a jobb hangszigetelés, amit jellemez. Mivel azonban a sűrűség növekszik, a súly, az anyagvastagság növekszik. A vele való munka kényelmetlen.

  Ehhez a helyzetből való kilépés lesz a speciális hőszigetelő panelek használata, javított hangszigetelési tulajdonságokkal. Lehet, hogy könnyű üveg-szerencsejáték vagy bazalt szigetelés csavart vékony és hosszú szálakkal. Ebben az esetben az anyag sűrűsége nem haladhatja meg az 50 kg / m3-ot.

  A kétségzetlen a vizsgált paraméter és a vastagság vastagsága közötti kapcsolat. Minél több sűrűsége, a finom réteg szükséges a kívánt hőhatás eléréséhez.

  Az erősségjelzők szintén kapcsolódnak az anyag képességével, hogy ellenálljon a nagy terheléseknek, és a kapcsolat itt közvetlenül arányos. E tekintetben több sűrű anyagot kell alkalmazni a betöltött területeken. Csak így elkerülheti a szigetelés deformációját.

  Végül a telepítés módja a szigetelés arányától függ. Tehát a ládák és a ládák elemei között könnyű szigetelők könnyű, kis sűrűségűek. Ha ugyanazt az opciót a falra szerelik fel, csak összeomlik, így a választás a tartós szőnyegek és lapok javára készült.

  kívül, Sűrű szigetelésre nincs szükség további mechanikai védelemre, elég erősek ahhoz, hogy ellenálljanak a mechanikai terheléseknek. És több laza anyag – hab, expandált polisztirol, ásványgyapot – mindig további védelemre van szükség.

  Hogyan válasszuk ki és hol kell alkalmazni?

  Válassza ki az anyag sűrűségét, elsősorban figyelembe kell vennie annak alkalmazási körét. Amikor a burkolatú falakra vonatkozik, figyelembe kell venni az arcvédő anyagot. Tehát a homlokzatokhoz, az iparvágóval bélelt, könnyű szigetelést használhat (40-90 kg / m3). Ha a vakolást tervezik, a szigetelés arányát 140-160 kg / m3-ra kell növelni.

  A hangos tetők esetében elegendő szigetelés van a sűrűségjelzőkkel akár 45 kg / m3-ig, míg a nagy terhelésű sík tető több “súlyos” hőszigetelő szükséges. Az ásványgyapot szigetelés esetén ez a jelző legalább 150 kg / m3, polisztirolos hab – legalább 40 kg / m3. A padlóburkolat alatt maximális sűrű szigetelésre van szüksége, legalább 180 kg / m3, és a késések között feküdhet és könnyű, laza szigetelés, mert a teljes terhelést magukra vesszük.

  A sűrűségétől függően a fűtés kiválasztása miatt ezeket a kritériumokat figyelembe kell venni:

  • A munka típusai (szabadtéri vagy belső szigetelés);
  • Anyagi telepítési módszer;
  • A szigetelés kitett terhelése;
  • átlagos hőmérsékleti mutatók a téli szezonban;
  • A hangszigetelés szükségessége.

  A szigetelés kiválasztásakor fontos, hogy nemcsak technikai mutatókra támaszkodjon, hanem a gyártó hatóságára és hírnevére is. Előnyben kell adni a hosszú idejűek számára, amelyek termékei hosszú ideig az építési piacon voltak, és pozitív vevői visszajelzést kapnak.

  Egyes cégek termékei kis mennyiségű anyagot tartalmaznak a sűrűségtől függően. Tehát a szabályokban Ursa Gyakorlatilag nem fordul elő a szigetelés, amelynek sűrűsége 35 kg / m3 felett van.

  Olvasson tovább  Mindent a beton őrléséről

  Legismertebb márkák (Isover, Rockwool) Engedje fel mind a fényt, mind a merev szigetelést – egy különleges fajta minden típusú munkához, beleértve a betöltött ventfassad alatt.

  Tippek és ajánlások

  Figyelem figyelmét meghatározott termékekre, érdemes gondosan tanulmányozni az anyagi utasításokat, és figyelmet fordítva Nemcsak a sűrűségmutatókra, hanem az alkalmazás körére is. Tehát az Ismer vonalban közepes sűrűségű lemezek (50-80 kg M3), amelyek azonban alkalmasak a homlokzati rendszerek szigetelésére.

  Érdeklődés és lemezek kombinálása 2 textúrát – Külső oldaluk sűrűbb, kemény, belső – laza, puha. Az ilyen anyagok használata kiváló minőségű hőszigetelést biztosít, csökkenti az épület terhelését, valamint a vakolatot közvetlenül a szigetelésre helyezi.

  Egyes gyártók, például a Teknonikol, különböző szabályokból származó különböző merevségű anyagokat termelnek, míg a többi márka vonala több mint az anyag típusának sűrűsége. Például a Knauf egy vonalzó, amely 35 kg / m3 és 150 kg / m3 sűrűségű anyagot tartalmaz.

  Ami a hablemezeket illeti, általában a termelők általában egyértelműen differenciálják az anyagot a cél érdekében, amely elválaszthatatlanul kapcsolódik a sűrűséggel. Például Teknonikol tekercs sűrűségű szén homok – 28 kg / m3. Kis sűrűség, ami azt jelenti, hogy az alacsony súly lehetővé teszi számukra, hogy alkalmazzák őket a szendvicspanelek összetételében. És az azonos márka szén-profi termékei sűrűsége 30-35 kg / m3, ami megváltoztatja célját – most a lakóépületekben önszigetelésként szolgál.

  Más szóval, a fűtőberendezés megvásárlása során az egyik fő tanács az egyes konkrét gyártók sűrűségének és célmutatóinak figyelembevétele.

  Fontos megjegyezni, hogy nemcsak a különböző építési tárgyak, hanem az ugyanazon épület különböző részei is szükségük van a különböző sűrűségű és termikus vezetőképesség szigetelésére.

   Például a kellően könnyű szigetelés falaihoz, amely alacsony hővezető képességgel rendelkezik, és a súlya nem túlságosan terheli a tervezést. Megfelelő anyag az 50-200 kg / m3 mutatókkal.

   A belső hőszigeteléshez akár 28-55 kg / m3 sűrűségű, könnyebb szigetelést kell alkalmazni. De az alapítvány és az alaprészek nagy sűrűségű keményfőzők használatát igénylik, legalább 150 kg / m3.

   Végül lehetetlen elfelejteni, hogy a szigetelés, amelynek sűrűsége kevesebb, mint 250 kg / m3, szükségszerűen további védőrétegre van szüksége. Ráadásul, ha külső hőszigetelésről beszélünk.

   Fontos-e a hőszigetelő anyagok sűrűsége, lásd a következő videót.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: