Minden a puzzle nedvességálló lemezekről

A felújítás egy lakásban vagy házban, további partíciókat kell telepítenie. És itt van egy hatalmas probléma az olyan anyag kiválasztásával, amely megfelel az új falak műszaki követelményeinek. Van egy hordozható képesség, legyen tartós, megbízható és túlzott terhelés átadása.

Egy másik fontos kiválasztási kritérium a telepítés egyszerűsége. Elég gyakran az otthoni javítás önállóan történik, így a tapasztalatlan építők fontosak, hogy az anyag kiegészíti és könnyen telepíthető legyen. Minden képviselt kritérium megfelel a puzzle lemezeknek.

Minden a puzzle nedvességálló lemezekről

Minden a puzzle nedvességálló lemezekről

Ami?

Logikai lemezek vagy, ahogy nevezik rövidített, PGP egy fal használt anyag a fektetési hordozó beltéri válaszfalak. A tűzhely adatainak megkülönböztető jellemzője a kiálló és a teherszívó részek jelenléte, amely a rögzítő partícionálási lemezek megbízható elemeit szolgálja.

A PUZOGREBNY lemezek építésében különös figyelmet kell fordítani, mivel ez az anyagnak számos jelentős előnye van:

 • sebességre szerelés;
 • Minimális mennyiségű fogyó ragasztó lemezek rögzítésére;
 • A PGP felülete nem igényel stukkó;
 • környezetbarátság;
 • tűzállóság;
 • magas hőszigetelés;
 • Kiváló hangszigetelés.

Minden a puzzle nedvességálló lemezekről

De a bemutatott előnyök ellenére a PGP anyagának hátránya van:

 • A higroszkóposság magas szintje korlátozza a PGP használatát a magas páratartalommal rendelkező szobákban;
 • A megállapított PGP partícióknak korlátozása van a lógó berendezés tömegére;
 • Az épület elhelyezésénél és még a minimális szeizmicitás esetén lehetőség van a repedésre és a deformációra.

Azonban a modern gyártók, amelyek rájönnek, hogy a partíciókra szükség van a magas páratartalmú szobákban, vízálló puzzle blokkok.

Nedvességálló tulajdonságuk garantálja a fürdő és a szauna partnerépítésének erejét és megbízhatóságát.

Minden a puzzle nedvességálló lemezekről

Minden a puzzle nedvességálló lemezekről

Nézetek és méretek

A standard államközi követelményei szerint minden puzzle-lemeznek tisztáznia kell:

 • 667 × 500 mm;
 • 660×500 mm;
 • 900 × 300 mm.

A blokk vastagsága 80-100 mm. A leggyakoribb a 667x500x80 mm méretei. Ami a sűrűségét illeti, ez a jelző teljes mértékben az anyaggyártásban használt anyagoktól függ. Így kiderül, hogy a gipszblokkok sűrűségszintje 1050-1300 kg / m³, és a szilikát minimális jelző 1,870 kg / m³.

Minden a puzzle nedvességálló lemezekről

Minden a puzzle nedvességálló lemezekről

Az állami szabvány által meghatározott követelményekkel a puzzle-lemezek több paraméterben különböznek egymástól. És először is a kompozíció.

 • A gipszlemezeket fröccsöntéssel hozták létre. A kompozícióban vakolat és lágyítószer található. A specifikációk szerint a gipszblokkok hőszigetelésének szintje nagyon magas. A lemez vastagsága 8 cm-ben egyenértékű a 4 cm-es betonvastagsággal borított falhoz.
 • A szilikát lemezek kvarc homokból, mészből és vízből készülnek. Technikai jellemzőik hasonlóak a gipszblokkokhoz hasonló összes mutatóhoz.

A mai napig a PGP gyártott blokkok a szerelvények típusával vannak osztva. A horony / gerinc tartalmazhat téglalap alakú vagy trapéz alakú. Nincs különbség a kötőelemek erőssége között. A választás kérdése magában foglalja a szerelésének kényelmét a mester számára.

Minden a puzzle nedvességálló lemezekről

Minden a puzzle nedvességálló lemezekről

Az építési piacon többféle puzzle tányér is találkozhat.

 • Alapértelmezett. Ezek alacsony páratartalmú helyiségekben használják őket. De ugyanakkor a szoba falainak magassága nem lehet több, mint 4,2 m.
 • Hidrofobizált. Érthetőbb név – Nedvességálló. Ezeknek a lemezeknek a kompozíciójában különleges víztaszító adalékanyagok vannak. Lehetőség van annak megállapítására, hogy ez a hidrofóbizált lemezek zöldes árnyékban használhatók.
 • Shungitovye. A lemezadatokat feltételezzük, hogy olyan szobákban használható, ahol számos elektromágneses kibocsátó eszköz van telepítve. Az ilyen lemezek részeként van egy kőszén, ezért fekete.

A puzzle blokkokat üreges és teljes körű struktúrák formájában állítják elő. Az üres lemezeket az otthoni környezetben lévő partíciók létrehozására használják. Teljes munkaidős blokkok – az ipari és társadalmi struktúrák falához.

By the way, létrehozhat kettős struktúrákat üreges és teljes méretű lemezekből. A köztük lévő távolság rejtett szigetelés, kábelezés és egyéb kommunikáció.

Minden a puzzle nedvességálló lemezekről

Minden a puzzle nedvességálló lemezekről

Termelők és termékeik

A mai napig a puzzle vakolat blokkolók a legkeresettebb anyagok. Nemcsak a középületek létrehozására és rekonstruálására alkalmazzák, hanem az otthoni javítások elvégzésére is, az átépítés ötletével. Az építési piacon találkozhat mind a hazai, mind a külföldi gyártók puzzle lemezeivel.

Például Knauf. A “Knauf-vakolat” nevű PGP anyagot gyártja. Ez az egész világ gyártója készen áll arra, hogy ügyfelei számára szabványos és hidrofóbizált teljes blokkokat kínáljon.

Minden a puzzle nedvességálló lemezekről

Minden a puzzle nedvességálló lemezekről

Elég nagy és nagyon ismert VOLMA cég vesz részt a teljes körű és üreges PGP blokkok gyártásával, rendes és nedvességálló tulajdonságokkal rendelkező. Megtalálhatja termékeit az orosz piacon és a vámunió országaiban. Sok építész előnyben részesíti a “Volma” rabszolgáit, mivel megkülönböztetik a megnövekedett erő és a szerelés kényelmét.

Az építőipari szféra széles híres a “Poney gipsz növény”. A PGP-blokkok gyártásában vesz részt a saját bányájában bányászott gipszből. A kész gyár termékek az Orosz Föderáció szinte minden régiójában, valamint a szomszédos országok piacán. „Poney Gipsz Plant” kínál ügyfeleinek nem csupán a hagyományos és hidrofobizált lemezek – a gyártó teszi sungit puzzle panelek elektromágneses sugárzást elnyelő.

Minden a puzzle nedvességálló lemezekről

Használat és szerelés

A mai napig teljes és üreges PGP blokkokat széles körben használják az építőiparban. Megkülönböztető jellemzőjük a telepítés egyszerűsége. Természetesen kényelmes lehet egy kőműves szakember meghívására, amely rövid idő alatt meg fog emelni a partíciókat, és a telepítő lemezeket saját kezével készítheti. A legfontosabb dolog az, hogy ismerjük az általános követelményeket a PGP lemezekkel való munkavégzéshez:

 • A lemezek telepítését a befejezés kezdete előtt kell elvégezni;
 • A szobahőmérsékletnek több mint 5 fokkal kell lennie;
 • Mielőtt elhelyezné a lemezeket, azokat primerrel kell kezelni.

Minden a puzzle nedvességálló lemezekről

Minden a puzzle nedvességálló lemezekről

A telepítési folyamat elindításához néhány eszközt és anyagot el kell készíteni:

 • Pgp lemez;
 • ragasztó keverék;
 • primer;
 • zárójelek a partíciók rögzítéséhez mennyezeti átfedés és padló;
 • Önzáró csavar;
 • gitt kés;
 • szint;
 • Kapacitás a ragasztó összetételének dagasztására;
 • Hacksaw;
 • fúró;
 • Sculpovyurt.

Minden a puzzle nedvességálló lemezekről

Minden a puzzle nedvességálló lemezekről

Most folytathatja a partíció előkészítő lépéseit. Először is, az elválasztó fal megjelölése a padlón történik. Ehhez a padlót a porból kell tisztítani, kezelje a primert. A partíció határai ceruzával vagy markerrel vannak ellátva. Az oldal 30 cm-es magasságra van szükség a tartós szálának húzásához, amely jelzi az első lemezek határát.

Ezután a megoldás előkészítése. A ragasztó keveréket száraz formában mutatjuk be. Ennek megfelelően fel kell oldani vízzel a csomagon feltüntetett arányban. A vakolaton alapuló keverék sokkal gyorsabb grasps. Ezért kis mennyiségben meg kell gyúrni. A lemez alapja és a fal szomszédos része kis mennyiségű ragasztót kell alkalmazni. A kályha fel van szerelve, és szorosan nyomja a padlóburkolathoz és a falhoz. Ellenőrzik a horizontalitást. A következő blokk rögzítésére tervezett blokk végoldalára ragasztó készítményt alkalmaznak.

Minden a puzzle nedvességálló lemezekről

Minden a puzzle nedvességálló lemezekről

Az első lemezsor telepítése után elindíthatja a második. A telepítési folyamat ebben az esetben kissé hasonló a téglafalhoz, ahol az ízületek visszapattanását alkalmazzák. Ennek megfelelően a második sor a kőműves lemezek ízületeinek elmozdulásával történik. A partíció fokozása érdekében fém sarkokat vagy kapcsokat kell rögzíteni lemezekkel és padlóval ellátott lemezlapokba. A bilincsek felszerelése csavarokkal történik.

Ugyanezen rendszer szerint az egész partíciót lefektetik. Meg kell ismerni az összegyűjtött fal és a mennyezet átfedése közötti különbségeket. Nyilvánvaló, hogy van egy rés közöttük.

A rés kitöltésének legegyszerűbb módja a hab szerelési hab vagy a splotel indítása. A munkaszünetek ismeretében folytathatja a PGP lemezek önfelszerelését.

Minden a puzzle nedvességálló lemezekről

Minden a puzzle nedvességálló lemezekről

A következő videóban megtalálja a falak és partíciók telepítését a puzzle lemezekről saját kezével.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása