Mindössze annyit kell tudnod a monolit polikarbonátról

Monolitikus polikarbonát – különböző színekkel rendelkező anyagok és lapok textúrája, széles körben igényelt az építés és a tervezés területén. Az egyszerű telepítés, a lenyűgöző teljesítmény jellemzői, és az ilyen modulok használatával kapcsolatos visszajelzések nagyon vonzónak tűnnek. Mint arról, hogy pontosan az öntött átlátszó és színes polikarbonát használható, hogyan történik, mi történik a sejtektől, érdemes részletesebben beszélni.

Ami?

A lemez monolitikus vagy öntött polikarbonát polimer alapú anyag. Úgy tűnik, hogy egy akril bevonat, átlátszóság, hasonló üveg, különböző árnyalatokban festhető. A termelést extrudálással vagy öntési módszerrel végzik.

A monolitikus polikarbonát polimer anyag, amelynek előállítása a hőre lágyuló reakció során történik. A kémiai alkatrészek granulátumok formájában vannak kialakítva, majd továbbadják a további feldolgozást, hogy a megadott formát, színt és méretet vegyük.

A gyártási folyamatot a 6-19-113-87 és a GOST R 51136-2008 követelményei szabályozzák.

Jellemzők és tulajdonságok

A lemez monolitikus karbonátja a GOST szerint szabadul fel, figyelembe véve a védőszemüvegekre vonatkozó követelményeket, valamint a meghatározott típusú anyagokra tervezett követelményeket. A fő műszaki jellemzők ugyanolyan azonosak, mivel a termelési folyamat nem változik.

Számos paramétert és tulajdonságot választhat, amelyek fontosak lehetnek a monolit polikarbonát kiválasztásakor vagy használatával.

 1. Erő. Ez a mutató számos mérési módszerek egyszerre: stretching – 65 MPa lemezek 3 mm-es, egy rést – 60 MPa, a felfüggesztett hatása terhelés eléri a 158 J. Mindezek a mutatók azt sugallják, hogy az anyag jól tolerálja a különböző hatásokat. Ő nem fél a fújól, a széllökésekkel, a légköri nedvességgel való érintkezés. A többrétegű polikarbonát nem szakítja meg a golyót, amikor lövés.
 2. Kémiai ellenállás. A készítmény jellemzői a különböző típusú kémiailag agresszív anyagok hatásainak monolitikus karbonátot tesznek lehetővé. Nem reagál az alkohollal, gyengén savas oldatokkal, szerves zsírokkal. Elpusztíthatja az anyag szerkezetét ammónia, ecetsav vagy bórsav, propán, ásványolaj.
 3. Olvadási hőmérséklet. Eléri a 280-310 Celsius fokot. Ebben az állapotban a hőre lágyuló technológia. A rugalmas anyagok kiegészítése már 130 fokos fűtésre kerül, puha, mint plasztikus. A polikarbonát égési hőmérséklete jelentősen meghaladja ezeket az értékeket.
 4. Viszkozitás. Ez befolyásolja az anyag azon képességét, hogy ne repüljen az intenzív sokkterhelésű fragmensekbe. Ez egy nagy viszkozitás, amely segíti a monolitikus polikarbonát ellenállni, hogy ellenálljon a forrás, rugalmas, tömörítés, lehetővé teszi, hogy egy golyót vastagabb módon tartsa.
 5. Használati képességek. Elérik a 300 kg / m2, a profilozott lapok a legmagasabbak.
 6. Rugalmasság. Anyag különböző felületi textúrákkal – és sima és hullámos – jól ellenáll a terhelés a deformáció során. Hárommm-es vastag, a minimális hajlítási sugár eléri a 430-460 mm-t, 10 mm-es lapot, 1470-1510 mm tartományban változik. Mindez teszi az anyagot, amelynek jó választása van az összesféle íves struktúra létrehozásához – mind az üvegházhatású és díszes.
 7. Szigetelő tulajdonságok. A polikarbonát hővezető képessége alacsonyabb, mint az üvegéé, ezért lehetővé teszi a felhalmozódás felhalmozódását, és nem adja meg, ha a külső hőmérséklet csökken. Ezt a tulajdonságot üvegházak elrendezésében használják. A hangszigetelési jellemzőiben a monolitikus lap is elég jó, mutatóit 18-23 dB, képes a hangok elnyelésére.
 8. Svetopropózis. Az átlátszástól és a festőelemek jelenlététől függően az átlag 86-90%. A színes lapok leggyakrabban további lehetősége van a káros és veszélyes UV-sugárzás szűrésére.
 9. Hőálló. A +120 és -50 Celsius közötti üzemi hőmérsékletek tartományában változik. A monolitikus lemezek kevésbé érzékenyek a hőtágulásra, így a légköri tényezők hatása alatt kevésbé megsemmisültek.
 10. Élettartam. Átlagosan 10-15 évig tart, emelkedett terhelések esetén ez a mutató félig csökken.

Ezek a legfontosabb jellemzők és jellemzők, amelyek népszerű modern anyag – monolitikus polikarbonát.

Összehasonlítás a sejtes polikarbonáttal

Mi a különbség a kétféle polikarbonát között? Először is – az anyag szerkezetében. A fő különbség az egyik típusú lapok monolitjában és a sejtek vastagságainak jelenlétében fekszik. A méhsejtek kevésbé ellenállnak a terheléseknek, de jobban izolálják a hőt és a hangokat.

Más szempontokban különbség van.

 1. Erősségi jellemzőkben. Magasabbak a levélmonolitokban. A védőburkolat elviselni fogja az egyedüli jég leesését a tető széléből. Az ilyen érintkezéssel egyszerűen összecsukható.
 2. Az állandó terhelések ellenállása. Ugyanaz a hó télen vagy erős szél a lumen között a házak monolit polikarbonát nem fog fájni. Az ilyen körülmények közötti mobil nem tart sokáig.
 3. Átláthatóságban. A sejtszerkezet csökkenti a fényforrást, az anyag nem túl hasonlít az üveghez, vannak torzítások.
 4. Esztétika. Úgy gondolják, hogy a celluláris anyagok technikai jellegűek, nem fogadják el, hogy elinduljanak.
 5. Áron. Itt az előnye a cellás analóg mögött lesz. Ez jelentősen olcsóbb egyenletes lap, nem is beszélve a puskára.

Megoldás, hogy melyik lehetőség jobb, érdemes megérteni: a polikarbonát minden típusát, a felcserélhetőségük lehetetlenné válik.

A fajok áttekintése

A lemez monolitikus polikarbonát szilárd és profil, méret és súly, színes jellemzők és egyéb paraméterek. A legtöbb esetben a stabil geometriai jellemzőkkel ellátott átlátszó anyagot használják. De léteznek e fényes műanyag nem szabványos változata is. Érdemes részletesebben megfontolni őket.

Formában

A profilozott monolit polikarbonát nagyrészt hasonlít a horganyzott fém analógjához. Van egy másik típusú megkönnyebbülés. A leggyakrabban használt 2 lehetőség.

 1. Hullám. 2 magasságparaméterben történik. A hullámos megkönnyebbülés 18 vagy 34 mm mélység, 76 és 94 mm szélesség. Ez az opció különösen népszerű, ha dekoratív tervek és kerítések.
 2. Hullámos trapéz alakú. Klasszikus “kerítés” vagy “tetőfedés” profil. Ez az optimális megoldás a kenmék, épületek, utcák kültéri felfüggesztésére. A trapéz méretei 37 × 69 × 18 mm és 69 × 101 × 18 mm között változhatnak.

Lapos vagy klasszikus levélverzió rifer nélkül, egyszerű forma, még inkább egy külső szilikát vagy akril üvegre hasonlít. Ez az optimális áttetsző lehetőség, de erőssége a hullámosítotthoz képest jelentősen alacsonyabb. A lapos lapok is texturáltak – sajátos dombornyomással a felszínen. Az ilyen lehetőségek nem átláthatóak, de nagy fényváltozást tartanak fenn.

A profilozott felületi típusú monolitikus polikarbonátot gyakran használják áttetsző betétként a tetőtervezésben. Sok terhelést igényel a további merevség rovására. Ez egy analóg a palacsinta vagy a fémprofil, amely könnyen beágyazható a már rendelkezésre álló bevonatba, vagy független tetőválasztékként.

Virágba borult

Az átlátszó monolit polikarbonát leggyakrabban találkozik, népszerű és kereslet. Az áttetszőség az ilyen típusú lapok nem rosszabbak az üvegnél. Jól alkalmas az üvegházak elrendezésére, panorámás üvegezésre, téli kertek létrehozására. Matte analógja, amelynek fényállósága körülbelül 45-50%, tökéletesen szétszórja a napsugarakat, védi az idegenek ellen.

A festett lapok színpalettája meglehetősen változatos. Ez lehet a következő hangok:

 • Fehér;
 • tejsav;
 • fekete;
 • szürke;
 • Barna;
 • türkiz;
 • zöld;
 • sárga;
 • Fémes.

  Egyes gyártók színes polikarbonátot tesznek még sokszínűbb, korlátozott felek felszabadítása a teljes színpaletta RAL-ban. De az ő szabad eladásában nagyon ritkán láthatod.

  Dimenziók

  Mivel a monolitikus polikarbonát többségét az extrudálási módszer végzi, a lapok szélességét az ipari berendezések teljesítménye határozza meg. Tehát a szélesség mindig 2050 mm-re marad. A standard verzió hossza 3030 vagy 1250 mm, de több nagy formátumú termékeket állítanak elő – akár 13,5 m-ig a tekercsben.

  A profilozott lemezek a következő paramétereket tartalmazhat milliméterben:

  • 1050×2000;
  • 1260 × 2000;
  • 1260 × 2500;
  • 1260 × 6000.

  A következő lépésben standard vastagság áll rendelkezésre: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12 mm.

  Ezenkívül nem szabványos megoldások 2 centiméter vastag. A termék 1 m2-es tömege a vastagságától függ, és néha 0,8-3,5 kg tartományban van.

  Gyártók

  Oroszországban számos nagy márka van a monolit polikarbonát felszabadításában. A leghíresebb – “CARBORS”. “Safflast” A termék az Novattro sorozat, szintén nem rosszabb, sőt, a cég aktívan részt vesz a fejlesztés hivatalos műszaki dokumentáció polikarbonátok minden fajta. A fiatal orosz márkák körében a vállalat megérdemli a figyelmet Kronos.

  A külföldi cégek közül különösen elkülönítve vannak Sunnex – kínai vállalat, híres egy széles virágpalettáért. Ha még jobb terméket szeretne kapni, figyelmet fordíthat az aggodalomra Makrolon. Jól ismert Oroszországban és Izrael anyagaiMárka Poligális műanyag.

  Hatály

  A monolitikus polikarbonát leggyakrabban jó alternatíva a szilikát vagy a kvarcüveg. Sokat hozzon létre.

  1. Áttetsző partíciók. Az irodai szférában keresnek, a bárok és éttermek belsejében, a dokumentumok és az önkormányzati intézmények feldolgozó központjaiban.
  2. Az íves típusú cikkek. Üvegházak, üvegházak, dekoratív alagutak és egyéb, rugalmas lapokból készült szerkezetek könnyen, és nem félnek a terhelésektől.
  3. A komplexumok, az épületek és struktúrák bejáratainak megállítása. Itt használják mind a sima, átlátszó, színezett vagy hullámos anyagokat.
  4. Könnyű dobozok és más minták a kültéri reklámok bemutatására.
  5. Tetőfedő betétek. Az ablakok megtekintésére használják, lehetővé téve, hogy növelje a behatoló fény mennyiségét.
  6. Függőleges üvegezés Lakó- és kereskedelmi épületek.
  7. Könnyű kupolák Különböző célállomás.
  8. Nyári utcák és verandák magán- vagy közterületeken.
  9. Hirdetési információk állnak.
  10. A védőfelszerelés elemei. Például az üveg a rendőrségi és katonai sisakok paneljében, más olyan részek, amelyek nagy szilárdságot és biztonságot igényelnek.
  11. Sport és közúti kerítések. Például, a jégkorong platform körül, az ilyen pajzsok, a jól kioltás, egyszerűen elengedhetetlenek.
  12. Az autóipari tervezés elemei. Anyagok készült üveg, fényszórók, torpedó.
  13. A zuhanykabinok falai.

  Egy adott típusú anyag kinevezése leggyakrabban a vastagságától függ. 10 mm-nél nagyobb mértékben a lapokat tetőfedésnek tekintik, és a közúti korlátok és az információs pajzsok elrendezésében is használják. A 6-8 mm vastagsága jól illeszkedik a kertészethez – az ilyen anyagokat téli kertek, üvegházak, üvegházak elválasztják.

  A három vékony lemezek látókra és egyéb göndör struktúrákra mennek, amelyeket reklámszférában, tervezésben használnak.

  Hogyan kell dolgozni az anyaggal?

  Otthon egy monolitikus vagy öntött polikarbonát lap különböző típusú feldolgozásnak vethető alá. Leggyakrabban rugalmas, vágás, vegyület az egyes rétegek között ragasztással. Ez a polimer nem hoz létre különleges nehézségeket feldolgozás, valamint alkalmas vágási kézi vagy elektromos eszközök.

  Vágás otthon

  Öntött vagy extrudált polikarbonát sejt nélkül nem lehet egyszerűen előkészítés nélkül. A legjobbak közül a legjobbat vághatsz egy darálóval, a 125. számú fémlemezen lévő fémlemezzel. Vágás ebben az esetben, kitörések és zsetonok nélkül kiderül. És elvégezheti a lézeres vágó lapokat is, alkalmazza az elektrolovkát sekély fűrészel. Minél éles lesz a vágóelem, annál jobb az eljárás áthalad.

  A vágás során a vágást érdemes betartani bizonyos ajánlásoknak.

  1. A lapot csak vízszintes helyzetben vágjuk le, tiszta felületre helyezve. Bármely kiemelkedés és más interferencia repedésekhez vagy deformációhoz vezet.
  2. A vágóvonalat előre kell alkalmazni. Ez a legkényelmesebb, hogy ezt egy markerrel tegye.
  3. Panelek kevesebb, mint 2 mm vastag vágás egy köteg összekötve őket bilincsekkel. Ez elkerüli a repedési anyagot.
  4. Vágás Ügyeljen arra, hogy az UV-védelmet alkalmazzuk. A védőfóliát a munka befejezéséig nem távolítják el.

  A formátumú nagy elemek a legegyszerűbb vágás, a padló sík felületére helyezve. A felülről a tábla halmozott, amelyen a mester szabadon mozgatható.

  Hogyan kell hajlítani egy lapot a házban?

  A monolit polikarbonát meglehetősen rugalmas, de figyelembe véve az erre jellemző sugárat. Egy lapot adhat a kívánt formában, egy szerelő munkapadával és alelveivel. Átlátszó vagy színes anyag, amely a munkapadon halmozódik, rögzíti, majd manuálisan a hajlítás kívánt szintjére hozta. Fontos, hogy ne tegyen túlzott erőfeszítéseket a födém integritásának megőrzésére.

  Előmelegítő anyag nem szükséges.

  Ragasztási technológia

  A polikarbonát ragasztásának szükségessége leggyakrabban az üvegházakban vagy más struktúrákban lévő lapok dokkolója. Az elemek csatlakoztatása olyan speciális kémiai kompozíciók segítségével történik, amelyek nem befolyásolják az anyag fő jellemzőit. A tüdőben, kirakodott termékek – üvegházak, előtetmények – több lehetőséget használhatnak a ragasztó kompozíciókhoz.

  1. Egykomponensű ragasztók. Ezek alkalmasak a gumi-karbonát lemez felszerelésére gumi, fém, üveg vagy polimerek felületén. Ez a kategória sok pénzt tartalmaz, választhat Vitralit 5634, Cosmofen, szilikon masztikus. Az egykomponensű ragasztókat a gyors gyógyítással megkülönböztetik, nincs nedvesség és emelkedett hőmérséklet nem félnek.
  2. Eva. Az etil-fenevinil-acetátalapú ragasztók alkalmasak polimer anyagok összekapcsolására különböző síkokban. Ez jó választás a többrétegű termékek létrehozásához.
  3. Forró gyógyító ragasztók. Maximális csatlakozási erőt biztosít. A legjobb kompozíciók a poliamid alapja.

  A terhelések alatt működő tervekben kétkomponensű ragasztókat kell használni – Acrix, Altuglas. Javítások poliuretán alapon, átlátszó rugalmas varrattal. A szilikon ragasztókat gyakran használják az ízületek tömítése során. A sima felületekhez a polikarbonát egy speciális kétoldalas szalaghoz csatlakoztatható akril hab alapján. Alkalmazza a hőre lágyuló, szilikon, poliuretán típusú ragasztási készítményeket, valamint a gyors kikeményítést, ajánlott egy rögzítőpisztoly segítségével.

  A montázs jellemzői

  A monolitikus polikarbonát szerelése kétféleképpen történik. Ha nincsenek tervezési tömítési követelmények, egy összekötő alumínium profilt használnak, vagy más hozzáférhető hardver, összetevők. Az anyagban könnyen fúrhatunk egy lyukat, amely lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen típusú kötőelemeket használjon.

  A “száraz” módszer rögzítése magában foglalja a kereten vagy a polimer lap felszerelését a bilincsbe, a keretbe. A rögzítés jelentős erőfeszítés nélkül történik, de emlékeznie kell az anyag lineáris bővülésére. A telepítést az 5 mm-es technológiai rések megőrzésével végezzük, a keret széléből származó francia bekezdéssel.

  A lyukak lezárása segíti a gumi tömítések méretét.

  Szerelési monolitikus polikarbonát lehet és nedves lehet. Ebben az esetben megfelelően kell kiválasztania a ragasztót, a tömítőanyagot vagy a férfi polimer alapon. Nem lehet lúgos készítményeket, agresszív oldószereket venni – elpusztíthatja a polimer szerkezetét. A nedves szerelési lapok tartalmazzák a több lépést.

  1. Zsírtalanítsa a dokkolás területét.
  2. Végezze el a csatlakoztatott élek mechanikus eltávolítását.
  3. Fémre szerelve, gumi, üveg használható ipari termikus kormánykerék speciális rudakkal. Jobb, ha egy modellt választott egy olvasztott ragasztóval. A kompatibilis rudak összetétele jobb választás az EVA-alapú, a legerősebb vegyülethez – poliamidhoz.
  4. A polikarbonát lapok egymással összekapcsolásakor a hideg hatás folyékony összetételét a csatlakoztatott régióra alkalmazzák. Részletek, ha szükséges, rögzítve a bilincsekkel. Ezután hagyja a kikeményítést és ragasztani a megadott gyártót.
  5. A betöltött elemek szilikon-tömítőanyaggal vannak összekötve egy speciális habszalaggal.

  A ragasztó kompozíció lefagyása után a terméket kinevezéssel alkalmazhatjuk.

  Értékelések áttekintése

  Az ügyfelek véleménye szerint a monolitikus karbonát költségek a vásárlás során észrevehetően drágább, mint a sejtes analóg. De nyilvánvaló előnyökkel jár: vonzó és változatos formatervezés, erő, kényelem a vágásban. Ezt meg kell jegyezni A festett hullámlemezek jól illeszkednek az ideiglenes és állandó kerítések megszervezéséhez. Átlátszó opciók, amelyek átláthatósága körülbelül 45% -os vásárlók Szeretne megszerezni a magánéletet a nyári verandák és az Arbor.

  A monolit karbonátból származó strukturális tulajdonosok nyilvánvaló előnyei közé tartozik az anyag környezetbarátsága. Még a tűzzel való érintkezéskor is, nem szabad mérgező anyagokat adni. Amikor megpróbálja meggyújtani a lapot, gyorsan nem gyúlékony, gyorsan elhalványul. Kár esetén a lap a trauma-biztonságos részecskékön összeomlik, ami szintén fontos.

  Negatív válaszok is megtalálhatók. Ezek főként megkönnyítik a külső anyagréteg károsodását. A karcolások sima lefedettségénél és más hibák látható messziről. Érdemes megjegyezni, hogy a védő UV bevonat nem túl tartós, idővel a hatékonyságát észrevehetően csökkent.

  A monolitikus polikarbonát előnyei és hátrányai a következő videókról szólnak.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: