Mit kell ragaszniuk a habok lapjait maguk között?

A modern konstrukcióban és számos más területen az ilyen anyagot most széles körben használják polisztirol habként. Ugyanakkor az érintett munka végrehajtásának egyik legfontosabb pillanatai a ragasztók helyes kiválasztása. A vezető iparági termelők meglehetősen széles skálájáról beszélünk. Ezek az anyagok különböző felületeken vannak rögzítve: beton, fa, fém, műanyag és egyéb. Ezenkívül fontos tudni, hogy pontosan mit és hogyan kell ragasztani a habok lapjait maguk között. A látszólagos egyszerűség ellenére a ragasztó választása számos árnyalattal rendelkezik, és közvetlenül meghatározza a munka eredményeit.

A száraz keverékek áttekintése

Ebben az esetben a modern vakolat keverékek azt jelentik. A leggyakrabban a nagy csomagokban csomagolt értékesítésre kerülnek, amelynek súlya 30 kg-ot ér el. Használat előtt porok ragasztani egy fontoam panel másik, arra van szükség, hogy feloldja a víz, a gyártó utasításai szerint. Az ilyen ragasztók alapja a cement, a gipsz, valamint a polimer komponensek. A vizuálisan leírt keverékek hasonlóak a vakolathoz vagy a buttonhoz, de a felhasználásuk eredménye a rögzítés szintjének szempontjából sokkal jobb.

A száraz keverékek egyik kulcsfontosságú versenyelőnyei a polifoamból származó termékek összekapcsolására a maguk között sokoldalúak lehetnek. Ez az a tény, hogy az ilyen ragasztót ugyanúgy sikeresen alkalmazzák, amikor kültéri és belső munkálatok végeznek.

Fontos teljesítmény – Ezek nagy adhéziós sebességek betonfelületekkel és egyéb tőkefelületekkel.

A közvetlen ragasztó panelek mellett az anyagot széles körben használják a repedések lezárásához, az alapok összehangolásához, valamint a varratok és ízületek kitöltéséhez. Mivel a gyakorlatban a megoldások kompetens előkészítésével a keverék fogyasztás legfeljebb 2 kg / 1 m2. A megbízható felületek kulcsfontosságú állapota kiváló minőségű feldolgozás, beleértve az alapos tisztítást, vezetést és alapozást. Érdemes megjegyezni, hogy az ilyen kompozíciók mind nagy építkezési helyeken, mind pedig a javítás során használják otthon.

A száraz ragasztók működési tulajdonságai elsősorban attól függenek, hogy mennyit fognak főzni.

Így fontos, hogy fokozatosan öntsük folyadékot folyamatos és intenzív keverés közben. Ellenkező esetben a darabok a kész megoldásban alakulnak ki.

Az ilyen készítmények alkalmazásának másik jellemzője eltérő módon alkalmazható a ragasztott felületekre.

Ma a polisztirol por ragasztó keverékeinek következő legnépszerűbb mintái megkülönböztethetők.

 • Ragasztó ST-83 Márka Ceresit.
 • Perlfix a Knauf-től.
 • Száraz keverék “AvaGard-K”.
 • Ragasztó “Primus”.
 • A “VOLMA” márka gyártása.
 • Armierungs-Gewebekleber száraz összetétel.

Érdemes megjegyezni, hogy az “Avant-Garde” sikeresen használják a kültéri munka végrehajtásakor, beleértve a ragasztó habmagokat egymás között. A gyártó javasolja, beleértve a fagyálló keverékeket is. És a fenti listának tartalmaznia kell bergauf Isofix – ragasztó, amely lágyítók, sokszor javítása minden fontos anyag tulajdonságaira.

Folyékony és habosított készítmények

Először is érdemes figyelmet fordítani a poliuretán ragasztó kompozíciókra hab formájában. Képesek erős és megbízható kapcsolatot biztosítani az összes meglévő műanyag fajtához. És ez is releváns a ragasztási hab és annak rögzítése a különböző okokba. Az első esetben speciális eszközökről beszélünk, amelynek csomagolásán van egy megfelelő jel: “polisztirol hab”.

Az ilyen ragasztók kulcsfontosságú versenyelőnyei a maximális egyszerűség és a működés kényelme. És ne felejtsük el a telepítési munka nagy sebességét. Nem kevésbé fontos pont – ez egy kis anyag fogyasztás (a léggömb elég 10-15 “négyzet”).

A habkészítményeket is jellemzi:

 • megnövekedett nedvességállóság;
 • az alacsony hőmérsékletekkel szembeni ellenállás (nem fagyasztott);
 • nagy tapadás;
 • a munka keverék előkészítésének hiánya;
 • a tengelykapcsoló minőségének maximális mutatói, amelyek 30 perc múlva nyilvánulnak meg;
 • Sebességreakció (A Connected elemek nyomása csak 20 másodpercig kell lennie).

A folyékony anyagok működési tulajdonságainak elemzése, először is meg kell említeni a legendás PVA-t. A polivinil-acetát fő előnyei az alacsony költség és elérhetőség. Gyakran ezt a ragasztót még akkor is használják, ha extrudált hab. Az explicit hátrányokhoz a kapcsolat alacsony megbízhatóságát elsősorban le kell tulajdonítani. Ugyanakkor a kompozíció hatékonyan kitölti az összes ürítést és hibát. Modern mesterek a munkahelyen a leggyakrabban PVA-MB és “a Stolar pillanat”.

Következő népi ragasztó polisztirolra – ez egy rögzítőhab. Egyrészt fő célja a tömítőnyílások, az ízületek és a varratok, valamint a különböző tervek erősítése. Ugyanakkor a modern építők gyakran használják a habot pontosan rögzítő anyagként. Azonban érdemes figyelembe venni a következő legfontosabb pontokat.

 1. A fagyasztott folyamat során a habosított készítmény jelentősen növekszik az összegben, hogy önmagában potenciálisan veszélyes lehet a hablapok számára.
 2. A hab polimerizációjában az üresség lehetséges.
 3. Elég nagy anyagfogyasztás négyzetméterenként. Jelentősen csökkenti, hogy lehetővé teszi a hab alkalmazását speciális “pisztolyok” segítségével.
 4. A kompozíció elég gyorsan szárad, ami biztosítja a megfelelő munka sebességét.

A folyékony köröm is népszerű. Fontos figyelembe venni az ilyen ragasztó viszonylag magas költségeit. Ugyanakkor a felhasználás eredményei képesek meghaladni az összes elvárást. A legfontosabb előnyök listája magában foglalja:

 • a használat kényelme;
 • hosszú élettartam;
 • tapadás;
 • Kapcsolat megbízhatóság.

A legjobb gyártók

Jelenleg az iparág számos vezető gyártója a különböző kategóriák ragasztását kínálja a polisztirol lapokkal. A szegmens egyik vezetője a világhírű Márka Ceresit, Amely alatt több mint számos releváns terméket termelnek. A legfontosabb versenyelőnyei a következők:

 • Nedvességállóság;
 • könnyű használat és a munka sebessége;
 • Egyetemesség az épületek és a beltéri díszítések, mind az épületek külső díszítése miatt.

A következő tagadhatatlan vezető – Márka Knauf. A vállalat termékei a létrehozott vegyületek maximális megbízhatóságát tartalmazzák. Ezenkívül érdemes olyan fontos pillanatokra összpontosítani, mint:

 • sokoldalúság;
 • a szárító készítmények sebessége;
 • fagyállóság;
 • Vízálló.

A külső munkákhoz a tapasztalt szakemberek a ragasztó keverékek használatát javasolják “Master Thermal” vagy “Master Super”. A konkrét opció kiválasztása egyedileg van meghatározva, figyelembe véve a működési feltételeket.

Különleges hely a leggyakoribb ragasztó kompozíciók listájában a habhoz Tytan márka termékei. Különösen habosítottunk STYRO-753, amely kizárólag a pozitív oldalról bizonyult. A készítmény beállításának ideje legfeljebb 30 percet vesz igénybe, ami jelentősen felgyorsítja a munkát. Használjon habot a polisztirol hab ragasztásához 0 és +30 fok közötti hőmérsékleten.

Nem kevésbé népszerűek a mai keverékek (száraz, folyékony és hab), gyártva A márka “pillanat” alatt. Az árak és a minőség optimális aránya. A felsorolt ​​felsorolás mellett érdemes kiemelni a minőséget is Szerelési hab “Tehtonikol”, a hab ragasztására használják.

Választott kritériumok

A legmegfelelőbb ragasztóösszetételének választása és megszerzése meglehetősen egyszerű eljárásokkal láthatók. Azonban gyakran szükség van bizonyos nehézségekkel. Természetesen az ilyen problémák elsősorban azok számára relevánsak azok számára, akiknek kevés tapasztalata van a megfelelő munka végrehajtásában. Ezért érdemes pontosan figyelembe venni, hogy melyik kritérium lesz kulcsfontosságú a hablapok összekötő keverékeinek kiválasztásához.

Először is, amikor kiválasztják, erősen ajánlott figyelni a következő fontos pontokra.

 1. Az anyagok hiánya olyan keverékekben, amelyek képesek befolyásolni a ragasztott panelek szerkezetét. Az oldószerek jelentése a reakció eredményeként, szó szerint égő polisztirol hab.
 2. Hadműveleti feltételek. Szabadtéri és belső munkákról beszélünk.
 3. A ragasztott lapok jellemzői (bizonyos típusú anyagok és jellemzői) jellemzői).

Alkalmazási mód

Ha lehetséges, akkor válasszon olyan gyógyszert, amely gyorsan és maximális kényelmi eszközökkel ragasztható. Például a kézműves részek részeit a leírt anyagból a gyermekkreativitás keretében a PVA ragasztó segítségével a kis csövekkel ellátott kis csövek segítségével hozhatja létre. Ilyen helyzetekben még egy kisgyermek is képes lesz függetlenül elvégezni az összes szükséges műveletet.

Ha a nagyméretű tárgyak összekapcsolásáról beszélünk, kényelmes lesz az aeroszol használatához. Ebben az esetben a kulcsfontosságú előnyök a ragasztóösszetétel enyhe permetezése és az összes kezelt felület egységes bevonata. A nagyszabású homlokzatok végrehajtása során az alkalmazás módszere szerinti optimális opcióval működik, száraz keverékek lesznek.

A polisztirol panelek egy másik kényelmes és hatékony módszere a poliuretán masztikus használata. Ebben az esetben azonban az egyik meghatározó tényező egy olyan anyag költsége lesz, amely lényegesen magasabb, mint a por eszközök ára. A pasztát a felületre helyezzük, és egy kicsit vágják le, de nem hoznak szilárd állapotba, majd csak kísértésbe kerülnek, hogy két elemet küzdjenek. A fő előnyök a hab-termékek maximális erős vegyülete, valamint a poliuretán keverékek sokoldalúsága. Sikeresen alkalmazzák a vizsgált anyagot bármely felületen.

Összetett

Ebben az esetben fontos megjegyezni egy ilyen meghatározó tényezőt, mint az alkatrészek univerzális ragasztóinak képletében való jelenlétét, amely negatívan befolyásolja a habot. Tehát a polisztirolos hab, nagy valószínűséggel, szenvedhet (szó szerint olvadva), ha az alkoholok, az oldószerek és más hasonló tulajdonságok hasonlóak lesznek a ragasztóban. A ragasztott lapokban lévő lyukakon keresztül képesek készíteni, amelyek a panelek és egyéb termékek cseréjét igénylik.

Figyelembe véve a fentieket, erősen ajánlott gondosan tanulmányozni a ragasztó összetételét a választott színpadon. Ezenkívül hasznos lesz, ha előkészíti a szerzett szerszám tesztelését kis habfragmenseken.

Elég lesz elég kis mennyiségű keverék alkalmazása a mintán, és várjon néhány percet. Rendszerint a negatív reakciók elég gyorsan jelennek meg.

Anyagi kör

Napjainkban a különböző típusú polisztirol habokból készült valamennyi fajta elem alkalmazási köre több mint széles. Pontosan meghatározza a megfelelő masztix kiválasztását az ilyen részek ragasztásához, figyelembe véve a működési feltételeket minden esetben. Például a drágaeroszolok megszerzése leggyakrabban indokolatlan. Ugyanakkor nem mindig az olcsóbb száraz keverékek használata racionális megoldásgá válik. Tehát, ha csatlakoztatja egyes részei a kézműves, a szakértők számára ajánlott, hogy fontolja meg az egyetemes gyógyszerek.

A szituációkban, amikor szükség van egy habszállító részre vagy termékekre a kartonba és a papírra, elég ahhoz, hogy kiváló minőségű polivinil-acetát legyen, azaz PVA. Ez a ragasztó alapvetőnek tekinthető, mivel képes egyszerűen csatlakoztatni a megadott felületeket és anyagokat.

Az egyik vitathatatlan előnye, és következésképpen a versenyképes előnyök a kompozíció maximális biztonsága. Ezért a PVA ragasztó széles körben és sikeresen alkalmazható a gyermekek kreativitásában.

Ha olyan munkák teljesítéséről beszélünk, amelyeknél a vegyületek szilárdságát a sarok fején emeljük, akkor a megfelelő mutatók biztosítása érdekében képesek a kompozíciók javára. Ilyen esetekben érdemes előnyben részesíteni a gyógyszerekkel és folyékony körmökkel habosított aeroszolokat.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: