Modern csuklós homlokzati rendszerek

Az épület homlokzata, függetlenül az ő típusától és verziójától, köteles megvédeni és díszíteni a szerkezetet. Az építés típusától függően az alkalmazott anyagok és a telepítési módszerek különböznek több fajtól. Rendkívül forgalmazás kapott szellőztetett csuklós homlokzatok.

Eszköz

A homlokzati rendszerek célja az épületszerkezet védelme a külső környezet negatív tényezőiből, ezáltal kiterjesztve élettartamukat. A modern homlokzatok sokszínű és vonzó megjelenésűek. Viszonylag rendelkezésre álló költségekkel képesek pontosan utánozni a drága kültéri kőburkolatot, fát.

A módszertől függően a homlokzati rendszerek 2 faj:

 • Nedves. A nedves homlokzatot építési keverékekkel végezzük. A leggyakoribb lehetőség a kültéri falak dekoratív vakolatával készült.

 • Csuklós. Ez az opció magában foglalja a horgonyokhoz, csavarokhoz és más kötőelemekhez csatolt lemezek és panelek használatát. Az ilyen tervek esetében az alrendszer kötelező – keret vagy egy végzet, amely a falak teljes felületén épült.

Attól függően, hogy a légréteg a fal és a homlokzat anyag között marad-e, a homlokzatok 2 típusúak:

 • szellőztetett;

 • Nem szellőző (szilárd).

A szellőztetett homlokzatot az épületfalhoz csatolt keret telepítésével szervezik. A keretet befejező anyagokkal díszítik. A keret és a fal között marad a szabad levegő keringés.

Szükség esetén a szigetelést a keret és a fal között követték, ebben az esetben a levegő a keret és a hőszigetelő anyag között marad.

Gyakran hallgathatja a homlokzati rendszerek ilyen osztályozását, mivel nedves és szellőztetett. Ez a megközelítés azonban helytelen, mivel a különböző kritériumok a besoroláson alapulnak. A nedves homlokzatok között szellőztetettek. Hasonlóképpen, ahogy a csuklós rendszerek szilárdak lehetnek (például üveg homlokzatok).

Érvek és ellenérvek

A csuklós rendszerek lehetővé teszik, hogy hagyja abba a befejezési dekoratív fali dekorációt, ami jelentősen csökkenti az építési vagy javítási becslések méretét. Ezenkívül a láda használata lehetővé teszi, hogy elrejtse a szabálytalanságokat és más felületi hibákat.

Fontos, hogy az ilyen homlokzatok megkülönböztessük az egyetemességet. A falakra építhetők az építőelemekből és téglából, fából, előregyártott keretszerkezetek falain.

A csuklós homlokzatok mind az újonnan épített épületre, mind a kiaknázott struktúrára szerelhető, amely javításra vagy rekonstrukcióra van szükség.

A szerelt rendszer anyagokat lehet felszerelni akár negatív hőmérsékleten is, ami lehetővé teszi számunkra, hogy beszéljünk az egész évben történő telepítés lehetőségéről. A fontos pont – PVC-alapú homlokzatok hajlamosak arra, hogy kiterjesszék és szűkítsék a hőmérséklet változását, amelyet figyelembe kell venni a folyamat során. Például a vinil-ipari panelek a telepítés előtt a hideg évszak előtt telepítésekor legalább egy napi körülmények között kell ellenállnia.

A legtöbb szerelt homlokzatok ma többrétegű “pite”, amelynek egyik eleme szigetelés. Ezenkívül a befejező panelek modelljei értékesítésre jelent meg, amelyen a hőpréselt réteget egy fűtéssel alkalmaztuk.

Használata hőszigetelő panelek nagyban leegyszerűsíti és felgyorsítja a telepítést, szükségtelenné teszi a megjelenését egy megfelelő szigetelés mellett az adott típusú homlokzati panelek.

A csuklós rendszer lehetővé teszi a szellőztetett homlokzatok minőségi megszervezését. Az előnyük a falak és a láda közötti légtér jelenlétének köszönhető. Jelenléte lehetővé teszi, hogy eltávolítsa a felesleges nedvességet és párokat a szobából, megakadályozza a szigetelés és a homlokzati anyagot a szigetelés vastagságában. A telepítési technológiáknak való megfelelés során a csuklós rendszerek megkülönböztetik a biostolizmusukat – penész, gombák, nem moha van.

A megfelelő nedvességállósággal rendelkező anyag megfelelő telepítésével és kiválasztásával fagyálló homlokzatok létrehozása lehetséges. Néhány modell fagyálló jelzői meghaladják a 300 ciklust. Az ilyen anyagok optimálisak az északi régiók számára.

A homlokzatok alacsony hővezető képességet mutatnak, és hosszú (legfeljebb 50 év) működési időszakot különböznek.

Az ilyen homlokzati megoldások lehetővé teszik a magas hő- és hangszigetelő jelzők elérését, megbízhatóan védik a falak felületét, mint a hosszú élettartamuk. A dekoráció szögének megváltoztatása vagy az anyag iránya, az eredetiség kialakulása a homlokzat kialakításában, dekoratív építészeti elemeket hozhat létre.

A hiányosságok között egyesek ünneplik a csuklós homlokzati rendszer szervezésének magas költségeit. Átlagosan 1 m2-es tervezési költségek 2000 rubel (beleértve a ládák, szigetelés, hidro- és gőzszigetelő anyagok, kültéri panelek). Azonban bármely telepítő azt fogja mondani, hogy egy ilyen terv 5-7 éves működés után fizet.

A légzsebek jelenléte növeli a tűz esetén gyors terjedési kockázatát. Ezt csak a nem éghető (vagy viszonylag biztonságos, a tűzveszély szempontjából) anyagok használatával elkerülheti, valamint az összes éghető elem (például egy fából készült keret) antipirének feldolgozását. A szakemberek tisztességes értesítése, hogy a rendszer viszonylagos újdonsága még nem teszi lehetővé a tisztességes tűzvédelem elérését.

Fontos olyan anyagok kiválasztása (befejező és hőszigetelés), amelyek nem különböztetik meg a mérgező vegyületeket égetésekor.

Tervek és fajták

Alkalmazott mellékelt anyagok a következő típusok:

 • Áttetsző. Az ilyen panelek alapja – Kalenoe nagy szilárdságú üveg vagy kettős üvegezésű ablakok.

 • Áttetsző A fajták kompozit panelek, kőburkolatok vagy matt üveg. A legnépszerűbb befejező anyagok közé tartoznak a szerelt homlokzatokhoz, porcelán kőből, vinil-, fém- és fibrotens iparvágányhoz és panelekhez, Thermopanelshez és Egyengetéshez, Lineáris és kazetta panelekhez.

Ha a keretről beszélünk, amelyen a homlokzati anyagok csatlakoztatva vannak, akkor a következő anyagokból készülnek:

 • Alumínium. Az alumínium keret bemutatja az erősség és az alacsony súly optimális kombinációját. Ezenkívül az anyag nem vonatkozik a korrózió hatálya alá, amely jelentősen kiterjeszti a homlokzati rendszer élettartamát.

 • Acél. A termék lehet fémes acél acél, horganyzott acél keret porbevonattal vagy rozsdamentes acél opcióval.

 • Faipari. A mai napig, a fából készült alrendszerek ritkán használatosak, ami magasabb költségükhöz kapcsolódik, valamint az antipirensekkel és a nedvességtakaró kompozíciókkal kell kezelni.

A szerelvény típusától függően a keret alrendszerek lehetnek, mint például:

 • Skoyo-riglel. Ez a legegyszerűbb design, amely az épület homlokzatának keretében, amely vékony (legfeljebb 5 cm széles) állványokból és riglelből áll. Az ilyen struktúrákat általában áttetsző panelekhez használják, mivel ez a technológia lehetővé teszi a homlokzat maximális átláthatóságának elérését. A vizuálisan kész homlokzatnak van egyfajta üvegfelülete, egyenlő időközönként osztva (függőleges és vízszintes).

 • Moduláris. Az ilyen keretek gyári körülmények között vannak, és fémprofilok, amelyek hossza 2-4 m. Összecsukhatóak. Az építés helyszínére történő szállítás után a profilokat a keretben gyűjtik össze.

Ennek a módszernek az előnye az összeszerelés hatékonysága és egyszerűsége. Ezenkívül egyes gyártók bizonyos típusú rögzített bevonatok alatt alrendszert termelnek. Ez 100% -os keret kompatibilitást és befejező anyagot biztosít. A felhasználónak nem kell kiválasztania és megszereznie a záróelemeket – magában foglalja azt is.

A keretelemek irányától függően a következő űrlap lehet:

 • Függőleges (általában professzionális lap, porcelán kőzet, iparvágány, kazetták);
 • vízszintes (szintén alkalmas egy profilozott lemez burkolására, vagy ha a falak lineáris panelekkel vannak kialakítva);
 • Kereszt (a porcelán kőből vagy kazettákkal további burkolattal).

A márka Teknonikol a legbiztonságosabb a tűz és az olvadó szellőztetett homlokzatok tekintetében. Szerkezetileg bazalt granulátumból (arc védelmi dekoratív oldal), bitumenből (antiszeptikus védelem és nedvességállóság ellenállása a rendszer), üvegkloleszter (megerősítésként működik, infravörös hőt) és kvarc homok (segíti a lemezek erősségének növelését és tűzállóságuk, szomszédos a dekoratív réteggel).

A vállalat nem csak homlokzatot, hanem tetőfedő vízszigetelő anyagokat is termel. Választékkal rendelkező, kész moduláris rendszerek, amelyek megkülönböztetik a megbízhatóság, a tartósság és a garanciális működési időtartama több évtizede.

Gyártók

A szerelt homlokzati rendszereket gyártó szinte minden olyan vállalat tartománya többféle keretet, különböző befejező anyagokat és illeszkedő rendszert is tartalmaz.

A rendszeres ellenőrzések lehetővé teszik, hogy megállapítsák, hogy elegendően nagy számú gyártó nem rendelkezik teljes műszaki dokumentációval a megvalósított termékek esetében. E tekintetben a vevőnek felelősnek kell lennie ahhoz, hogy megválasztja a homlokzati rendszer választását, és gondosan tanulmányozza a termékdokumentációt.

A vezető pozíciókat foglalnak el a vállalatok, mint a fém profil (orosz márka termelési bázisok Moszkva), Kraspan (Krasznojarszk), Zias, Nordfox, a vásárlók bizalmát, és termékei a hazai növénynemesítés Ronson élvezi.

Az alrendszerek nagy választéka a “Premier” céget kínálja. Itt találhatók keretek könnyű, nehéz és kombinált befejező anyagokhoz. Mivel a mellékelt rendszerek gyártása a növény vezető iránya, termékeit a gondolkodás és a megbízhatóság megkülönbözteti.

A márka előnye a rendszerek ár elérhetősége. Olcsó alumínium szerkezetek találhatók a gyűjtemények a Sirius márkanév, horganyzott acél bevonat termékek – a márka vonal „FASST”.

Különböző típusú alrendszereket (5 típus) állítanak elő a “Vektor-homlokzat”, “Kos-Corner” és “Alternative”. A faluban rögzítve, mind az emeletes átfedésekkel felszerelt választék alrendszereikben.

Azok számára, akik energiatakarékos terveket keresnek, érdemes figyelmet fordítani a kétrétegű panelekre “Thermolend”. Megkülönböztető jellemzőjük a magas hőhatékonysági mutató és a hőszigetelő rétegben lévő légzsákok távolléte a gyártó meghibásodása miatt. A rögzítés horgonyrendszeren történik.

Szükség esetén a homlokzat üvegezését általában a Bolt Schuco választja ki. Az arcfelületet forgó üveg, festett acélszerkezetek, színezett szemüvegek és analógok ábrázolják, mintázattal. Ablakstruktúrák a rendszerben – csúszás és swing, miközben gyakran nem állnak ki egy közös homlokzati háttéren.

Az európai márkák között a Baumit és a Capatect megérdemlik a figyelmet, amelyek termékei pontos számítási vastagságát büszkélkedhetnek a rendszer minden rétegének, magas tűzállóságának és a legújabb innovatív fejlesztéseknek. A hazai piacon a leginkább elosztották a márkák hőszigetelő lemezeit kapták.

A homlokzati rendszerek vezető európai gyártója az Eurofox cég is. A Hilti Kötőelemek rögzítőjének egyik szerkezeti megosztása, szintén csuklós homlokzatok alakul ki.

A kereskedelmi vonalzó 4 olyan típusú rendszert tartalmaz, amelyek célja a porcelán kőből, profilisták, fibro-cement panelek és panelek rögzítésére a nedves homlokzat alatt (vakolat). Az előnye a különböző típusú épületek megfelelő megoldásának kiválasztásának képessége, azonban a gyártó természetes kő alatt nem termel rendszereket.

Beépítési

A szerelt homlokzat telepítésével kapcsolatos munka több szakaszban történik:

 • Az épület falainak jelölése megtörtént, amelyben a keret a jövőbe kerül.
 • Telepítés az alrendszer-konzolokon (házi szerelés a gyári szerkezet). A tartó felszerelése előtt a perforátort a horgony alatt kell elvégezni.

Minden 2 m kV-nál van egy bizonyos mennyiségű kötőelem, amelynek korróziós tulajdonságokkal kell rendelkeznie. Ez annak köszönhető, hogy a fémre való korrózió kialakulásának kedvező feltételei a szellőzési résben dominálnak.

Ennek eredményeként a kötőelemek rozsdásodhatnak és hibás. A legrosszabb esetben veszélyezteti a homlokzat összeomlását. Az alépítmény egy irányba van kapcsolva.

 • A szigetelés felszerelése (ugyanakkor a polisztirol lemezek elfogadhatatlanok vonzó struktúrákban). A hőszigetelő bevonat (bazalt vagy ásványgyapot) telepítése folyamatban van.
 • A szélhidrogénbiztos membrán felszerelése a szigetelés védelme érdekében. A nedvességvédő film használata egy kis ragasztóval rendelkezik.
 • A befejező anyag felszerelése. A technológia a típusától függ, például a porcelán kőburkolat rögzítve van a kupolán, a homlokzati kazettákat a kocsira helyezik (speciális profil), és a természetes kő rögzítve van egy előre telepített vízszintes sávon. A homlokzat különböző részeinek különböző textúrák lehetnek, gyakran a frontone épületnek ugyanolyan stilisztikai megoldása van, mint a falak.

Nem lesz szuperfillenő, hogy a csuklós homlokzat szervezése magában foglalja a projektdokumentáció előkészítését. A telepítés minden szakaszát, a jelölés végrehajtásával kezdődően szigorúan a rajzok szerint történik.

Gyönyörű példák

  A csuklós homlokzati rendszerek teljesen másnak tűnhetnek, attól függően, hogy az alkalmazott panelek és azok elhelyezése.

  A porcelán kőműveket (mesterséges kő) a tiszteletre méltó megjelenés jellemzi, még vizuálisan is megbízható és tartós anyag. Általános szabályként a nagy házak, közigazgatási épületek befejezésére szolgál.

  Nem kevésbé népszerű a nyilvános épületek nyilvántartásához, valamint gyári épületek, vannak kazetta panelek. A közelmúltban a magánszerkezetben való felhasználásra hajlamos volt. A meglehetősen nagy méreteknek köszönhetően a telepítésük kazettái nem vesznek sok időt, a kész homlokzat szigorúan, tömören néz ki, de ugyanakkor gyönyörű.

  Fontos pont – porcelán kőműves, kazetta és lineáris (alapú – high-tech poliészter) panelek vannak rögzítve csak a gyári fém keretben.

  Újrateremteni egy rusztikus cozinitás, különleges ókor, a családi birtok lehetővé teszi egy blokkház használatát egy naplófelület után. A beszéd mind a fából készült anyagról is el lehet jutni (akkor a grosthek a fa és a fémből), és a panelek vagy a fali ház alatt lévő panelek.

  A telepítés egyszerűsége (az anyag alacsony tömege miatt) különbözik a vinil-ipari billentyűt, amely alatt a fa alrendszer alkalmas. A homlokzati anyag különböző árnyalatú (pályázati vagy ellenkezőleg, világos), különböző profilok iránya, valamint a természetes felületek utánzása.

  A mellékelt szellőztetett homlokzat felszerelésének jellemzői.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: