Nem gyúlékony szigetelés: Hogyan válasszunk biztonságos hőszigetelés?

A nem éghető szigetelés nagyon népszerű, amely a használat széles választékához kapcsolódik. Melyek a nem éghető szigetelés típusai? Milyen anyagot kell használni egy adott építési problémához? Ezt tárgyaljuk a cikkünkben.

Sajátosságok

A hőszigeteléshez szükséges nem éghető anyagnak meg kell felelnie a következő jellemzőknek:

 • A látható lángú égés lehetséges, de az időtartama nem haladja meg a 10 másodpercet (vagyis a szigetelés megkönnyíthető, de a gyújtás a nyílt tűz jelenlétével nem tart, mint a megadott idő);
 • Az égés idején a szigetelőanyag hőmérséklete nem emelkedik 50 ° C felett;
 • Az égetés során a szigetelés nem veszítheti el a súlya és térfogata több mint 50% -át.

Típusok és tulajdonságok

A szigetelés eltérő alapot és termelési technológiát okozhat, ami megjelenését és előírásait okozza. Tekintsük a nem gyúlékony hőszigetelő anyag fő típusait.

Ömlesztett

A kövek és a különböző frakciók kialakulása, amelyek elaludnak az épületszerkezet térébe. Szabályként a nagyobb hőhatékonyság érdekében ajánlott különböző méretű ömlesztett szigetelést használni: nagyobb hőszigetelés, kicsi töltse ki a helyet.

A nem éghető szigetelés ömlesztett típusai közé tartoznak a következő anyagok.

 • Ceramzit. Környezetbarát anyag, amely agyagon alapul. Alkalmas a nehezen elérhető helyek hőszigetelésére. A magas hőszigetelési jellemzők mellett nedvességállósággal rendelkezik. Ceramzit Nem jobb szigetelés tűzveszélyes tárgyakat, hogy már régóta használják a szervezet az ipari kemencék.

 • Velmiculit visszavásárolt. A magas hőmérsékletű égetésnek vetett termék – hidroslidek alapja. Általában az anyag használatával az alacsony emelkedésű épületek hőszigetelése, valamint a tetőtéri szobák és a külső hőszigetelés. Ez megkülönbözteti a környezetbarátság és a jobb bioszkóp mutatók, a hátrányoktól – a nedvesség ellen. Lehetővé teszi a szint csak kiváló minőségű és helyesen felszerelt vízszigetelés.
 • Terlesz. A vulkáni üvegen alapuló anyag, amely alacsony hővezető képességet és alacsony súlyt biztosít. Összesen 30 mm-es perlit helyettesíthető hőhatékonyság 150 mm-es réteg téglafala. A hátrányok között – alacsony nedvességállóság.

Sejtes

Külsőleg az ilyen szigetelés hasonló a fagyasztott szappanhabhoz. A leggyakoribb tűzálló sejtszigetelő anyag habos üveg. Ezt a szént vagy más gázképződéssel szegélyezett üvegrákból készítik. A tartósság jellemzi (az élettartam 100 év), mechanikai szilárdság, alacsony hővezető képesség.

A habszemüveg nem éget, még a magas hőmérsékleten is, csak olvadáspontja van a veszélyes toxinok kiemelése nélkül. Anyagi nedvességálló, de meglehetősen nehéz, összességében, így az optimális hely használata az alagsori szobák.

Szálas

Külsőleg az anyag hasonlít Watra, mert kaotikus elrendezett vékony vékony szálakból áll, fehér vagy tejár árnyékolva. Az ilyen szigetelést – “Wat” -nek nevezik. Kiadási űrlap – tekercsek vagy szőnyegek.

Ásványgyapot is történik. A termékek listája kevésbé merevséget jelent az analógokhoz képest. Ha tűzálló rostos szigetelésről beszélünk, akkor több faj is szerepelnek.

 • Üvegvíz. Ellenálljon akár 500 ° C-ig, megtartva a műszaki előírásokat. Ezek közé tartozik a hőhatékonyság, a tartósság, az alacsony súly. Azonban az anyag hajlamos a zsugorodásra, és ha a munka különleges védelmet igényel, mivel a vékony szálak a bőr alatt részegek, és a legkisebb részecskék irritálják a nyálkahártya felső légúti traktort.

 • Bazalt wat. A bazalt gyapjú alapja – egy rost a kőzetektől, előre kiürített fűtés 1300 ° C felett. Ez azt jelenti, hogy a gyapjú képessége, hogy ellenálljon a magas, legfeljebb 1000 ° C-os hatásokkal. Napjainkban a kőgyapot az egyik legjobb hőszigetelő anyag: alacsony nedvességtartalmú együttható, gőzáteresztő, nem ad zsugorodást, környezetbarát és bioszinton.
 • Ekwata. 80% másodlagos újrahasznosított pépből áll, amely speciális lánggátló kezeléssel jár. Az anyag környezetbarát, alacsony súlyú és alacsony melegítési együtthatóval rendelkezik, de alacsony nedvességállóság.

Folyékony

A speciális berendezések használatával permetezett nyersanyagok, fagyasztva után masszát képeznek, megjelenése és az érintéshez hasonlóan hasonlítanak a polisztyolistrolra. A leghíresebb típusú folyékony tűzálló szigetelés folyékony poliuretán.

A környezetvédelem jellemzi, és a tapadási tulajdonságok alkalmazási és továbbfejlesztett módjának köszönhetően egyenletesen eloszlik a felületen, a repedések és az ízületek kitöltése. Ez először biztosítja a hőszigetelés tartósságát, másodszor, garantálja annak minőségét és a “hideghidak” hiányát.

Választott kritériumok

 • Magas hőhatékonyság elérése érdekében Lehetséges, hogy alacsony hővezető szigetelést választanak alacsony koefficienssel. Ezenkívül lehetetlen elfelejteni, hogy amikor a helyiségszigetelés csak 20-25%, a hőveszteség a falakra esik. E tekintetben a szigetelési megközelítésnek átfogónak kell lennie, a maximális hatás megvalósítható, csak teljesen hermetikus kialakítást eredményez.
 • Fontos kritérium – a termék költsége. Emlékeztetni kell arra, hogy a kiváló minőségű szigetelés nem olcsó. Az indokolatlan árcsökkentés azt jelenti, hogy megsérti a gyártási szigetelés technológiáját, amely közvetlenül befolyásolja technikai jellemzőit.

 • A modern ásványgyapot szigetelés megvásárlásakor Érdemes figyelmet fordítani a szálak helyére. Előnyben részesítjük a termékeket kaotikus helyen. Az analógokkal ellentétben vízszintesen vagy függőlegesen orientált szálakkal magasabb hő- és hangszigetelés jellemzi.
 • Tűzálló homlokzati anyag, Az alacsony hővezető képesség mellett, Meg kell mutatnia a jó nedvességállóságot és Biosciistance. A környezetvédelem és a mérgező anyagok összetételének hiánya fontos a ház belsejében történő befejezéséhez.

 • Ha az ásványgyapot szigetelést nem terheli (például egy keretre vagy hordozószerkezetekre), akkor kevesebb sűrű (akár 90 kg / kockát) választhat. m) opció. Olcsóbb. Ha a nyomás nyomást gyakorol, akkor az erősség és a szakítószilárdság és a tömörítés mutatói fontosak.

Ezek a tulajdonságok több sűrűbb (félig merev és szilárd kemény) analógokat mutatnak, amelyeket magasabb költséggel jellemeznek.

Hatály

Annak ellenére, hogy az összes szigetelés a megadott hőmérsékleti paraméterek megőrzésére szolgál a helyiségben vagy berendezésen belül, a különböző típusok különböző célokkal rendelkeznek.

A legelterjedtebb bazalt gyapjú. Ez aktívabb, mint a homlokzatok kültéri szigetelésére használt nem éghető anyagok. Érdemes megjegyezni, hogy a gyapjú ugyanolyan hatékony mind a vakolat alatt, mind a csuklós homlokzati rendszerben. Lehetővé teszi, hogy nagyon kiváló minőségű szellőztetett homlokzatot szervezzen.

Az ásványi gyapjú az adatok futtatásakor is érvényes, de jelentősen kevesebb. Ez a minvati nedvességállóság és gőzáteresztő képességének legrosszabb mutatóinak köszönhető, valamint a zsugorodás tendenciája.

A nagyobb rugalmassággal rendelkező ásványgyapotnak azonban optimális a komplex formák, a termelési egységek struktúráinak díszítéséhez.

A nem fogyatékos padlás szigetelésére, És mint egy padló réteg az épületek első emeletén, a legjobb az ömlesztett anyagok, például a clamzit használata. A magas páratartalom (fürdők, szaunák, tározók közelében lévő házak) által jellemzett helyiségekben fontos kiválasztani a nedvességálló és a gőzgátszigetelést. Ezek a követelmények elsősorban a kő gyapjú.

A lakóhelyiségek szigetelésére (Paul, falak, mennyezet, partíciók) főként bazalt gyapjú. A vízszintes felületek szigetelésére először a padló első részében kényelmesebb a hengerelt anyagok, például ásványgyapot használata. Ugyanez az anyag széles körben elterjedt a faépületek hőszigetelésére. Az ásványvizek a hordozó szarufák közötti struktúra belsejéből állnak.

Az üresség fali falazat kitöltése Általában nagy mennyiségű anyagokat használnak. Emlékeztetni kell arra, hogy fűtött, a ceramzit megkülönbözteti a mérgező anyagokat, így a választás nem a legjobb megoldás a fürdő számára. Könnyűbb özlesztési töltőanyagok – séta vermikulitis és Perlite. Az első azonban rendkívül fogékony a nedvességre. A Perlite ideális az ilyen üregek kitöltésére, valamint a ferde típusú tetők elhelyezésére.

A vermikulit azonban alacsonyabb hővezető képességgel rendelkezik más ömlesztett anyagokhoz képest, sőt ásványgyapot. Ez lehetővé teszi, hogy elaludjon egy vékony réteggel, elkerülve a struktúra csapágyelemeinek túlzott terhelését.

Az ömlesztett szigetelőanyagokat a padlólap szervezésére és kitöltésére szolgáló megoldások keveréséhez is használják.

Nem éghető szigetelés telepítése – a munkavégzés kötelező szakasza, amikor a tető kéménygel szervez. A helyen, ahol a cső és elemei áthaladnak a falakon és a tetőn, szükség van egy tűzálló szigetelésre, amely nem adja meg a magas hőmérsékletet a felület felett.

Általános célokra a bazalt (rozsdamentes acélcsövekhez) vagy ásványgyapot (tégla kémények esetében) lemezek formájában alkalmazzák. Az ilyen szigetelés nagyobb hőcsökkenési szintű, keményebb és tartósabb. A hang- és hőszigetelés mellett az anyag tűzálló szigetelésként szolgál. Egy másik fűtés a kéményhez – habos üveg.

A vízellátó rendszerekhez a légcsatornák a bazaltlapszigetelést is használják, amely védi a csöveket a fagyasztás negatív hőmérsékleten.

Tippek és ajánlások

 • A habos üveg hosszú élettartamának ellenére védeni kell a mechanikai sérüléstől. A gondos kapcsolat perlitre van szükség, amely gyorsan megsemmisíti a kisebb terheléseket is, ami a technikai tulajdonságok elvesztéséhez vezet.
 • Ha szükség van, hogy növelje a termikus hatásfokot az ásványgyapot szigetelés, és nincs lehetőség feküdt egy vastag réteg, a vásárlás bazaltgyapot vagy üveg játszottak a fóliát lesz egy kiváló megoldás.
 • A szabványos tekercsek és lapok fólia réteggel vannak felszerelve, amely segít a termikus sugarak tükrözésében. Ez az anyag, a megnövekedett hőszigetelési tulajdonságok mellett jobb hidrosztabilitás, nagyobb hangszigetelési tulajdonságok jellemzik.
 • Szilárd hőálló barrier létrehozásához a fólia anyagok a telepítés során szintén metallizált skótot tartalmaznak.
 • Az ömlesztett anyagokat egy pár védőfóliára öntjük, és a vízálló fóliával borítva.

Tűzbiztonság keresése Különböző szigetelés Lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: