OSB-panelek háza

OSB panelek – modern és praktikus anyag, amelyből hatalmas számú különböző épületet építhet. Ma egyre inkább megtalálhatók a hasonló elemekből épült otthon. Ebben a cikkben megtudjuk, hogy milyenek az ilyen épületek előnyei és hátrányai, és hogyan kell helyesen építeni.

Előnyök és hátrányok

A mai napig folyamatosan értékesítik a különböző struktúrák építésére alkalmas új építőanyagokat. Lehet, hogy túlélő épületek vagy egész lakóépületek. Így, Jelenleg az OSB panelek nagyon népszerűek, amelyek közül nagyon jó lakások kapnak. Sok felhasználó úgy dönt, hogy létrehoz egy házat ezekből az építőanyagokból.

Az OSB-panelekből épülő vastivatiitás és széles körű házak számos olyan előnynek köszönhetők, amelyek jellemzőek.

Megtudjuk, hogy az ilyen erekció alapvető előnyei rejtve vannak.

 • Az egyik legsúlyosabb előny a nagy terhelések emelésére és mozgatására tervezett speciális nehézgépek használatának hiánya. Az OSB-panelek nem olyan hatalmasak és nehézek, így az erekció felépítése nagyon egyszerű.
 • A keretházak ma és keresletben vannak. Ezek modernek és nagyon praktikus lakások. Az OSB-táblákkal rendelkező ilyen építmények tűzbiztonságot okozhatnak. Ezek tűzállóak, különösen a klasszikus stroke-hez képest egy naplóból vagy bárból.
 • A vizsgált anyagokat gyakran használják felfelé néző panelekként. Ezek közül kiderül egy gyakorlati, nedvességálló szemben, amelyre nincs szükség erős és drága alapítvány létrehozására.
 • Amikor egy lakóépület OSB épül, könnyű és tartós tetőfedő anyagok általában lenni szokott, jól ellenáll a nedvességnek. Ennek köszönhetően egyszerűsíti a tető szigetelését.
 • Az OSB-panelekből álló keretház teljes készlete könnyen illeszkedik több nehéz teherautókba.
 • A vitatott lakóépületek sokkal olcsóbbak, mint a kő vagy tégla analógok.
 • A vizsgált panelek háza abszolút bármilyen elrendezést és a regisztrációstílust tartalmazhat – a tulajdonosok nem korlátozódnak semmire.
 • Jó ömlesztett alapítvány az OSB-panelek keretházához, amely opcionális. Ez annak köszönhető, hogy az ilyen struktúrák szerény súlyúak.
 • Az ilyen házak díszítése egyszerűbb és gyors. Az a tény, hogy az OSB panelek tökéletesen simaak, és tehát még az alapok előkészítése és az alapítványok előkészítése nem szükséges.
 • Piens a munkában. Könnyen vágják. Ők törékenyek a szükséges lyukak.

Az OSB panelek modern lakóépülete hátránya van. Itt vannak a legsúlyosabbanuk.

 • Az ilyen panelekből származó épületek kevésbé tartósak, mint a tégla vagy a blokk. De ez nem jelenti azt, hogy az OSB-lapok háza minden bizonnyal igazolja. A megfelelő végrehajtással és gondozással az ilyen építmények több mint fél évszázaddal rendelkeznek.
 • Bármely kőanyag tartósabb és erősebb, mint az OSB-lemezek.

Az anyag előnyben részesítése csak az összes előnye és mínusz értékelése után történik.

A lemezek kiválasztása

A lakóépület építéséhez helyesen kell felvenni az OSB lemezeket. Ezek több kategóriába sorolhatók, amelyek mindegyike alkalmas bizonyos működési feltételekre.

 • OSB-1. Az építőanyagról beszélünk, amely gyengén ellenáll a nedvesség és a nedvesség hatásainak, valamint a nagy terheléseknek. Általában bútorszerkezetek gyártására szolgál.

 • OSB-2. Enyhén hosszabb anyag. Alkalmas olyan helyeken, ahol nincs túl nagy terhelés és nedves kockázat. Gyakran előfordul, OSB-2-t használjuk az építési válaszfalak vagy dekoratív mennyezeti alapon, hogy nem szerkezeti elemek az épület.

 • OSB-3. Az ilyen panelekből erősen támogató struktúrákat hajtanak végre, amelyek magas páratartalmú körülmények között működnek.

 • OSB-4. A megnövekedett erősségű speciális anyag. Még további védőkezelések nélkül is, az OSB-4 nagyon hosszú ideig a páratartalommal szemben állhat.

Az OSB-3 lapokból leggyakrabban épült házak. Az ilyen anyagok jól megfelelnek mind a lakossági, mind az irodaházak építéséhez.

Tervezés

Nem számít, hogy pontosan mit akarsz építeni egy házat – nyár, ország, kétszintes vagy egy történet. Mindenesetre először a jövő részletes tervezetét kell elvégeznie. Ön önállóan vesz igénybe ilyen műveleteket, ha már találkozott hasonló dolgokkal, és megfelelő tudás / készségek. Ha nincs ilyen, akkor van értelme kapcsolatba lépni a szakemberekkel, vagy kihasználhatja a kész terveket.

Tekintsünk néhány rajzokat a rajzokhoz.

 • Építhet egy nagyon hangulatos házat, amelyben 3 hálószoba található 10 négyzetméteres négyzetméteres a második emeleten. m, 6.4 kv. M és 4,62 kV. M. Közöttük felszerelheti a csarnok 5,28 kV-ot. m, és a teremben helyezzen egy lépcsőházat az első emeletről. Az 1. emeleten egy nagy konyha-nappali helye van 16.9 kV. m, fürdőszoba – 4,62 kV. M, Hall – 8.45 kV. M. Az alábbiakban egy tornác, előcsarnok és terasz is felszerelhető.

 • Az OSB lapjáról tágas kétszintes házat építhet egy duplex tetővel és egy kontrasztos sötét árnyalattal rendelkező tetővel. Az építés egy négyszögletes vagy négyzetes forma szabványos szögszerkezete lehet. A szerkezetben, mint a képen, felszerelheti az összes szükséges szobát, és ezt követően kiegészítheti a terasz formájában.

 • Ha az OSB panelektől szeretne, egy hangulatos mini-házat vagy egy kis kvadratúra panelházát építhet. Az ilyen szerkezet lesz a legjobb megoldás a szerény négyzet telek számára. A vizsgált építőanyagokból származó kis házak nagyon vonzónak és jól karbantartottak lehetnek, ugyanakkor nem túl drágák.

Építés szakaszai

Ha a jövő tervét készen áll, és minden anyag megvásárolható, megkezdheti az építési munkát. Meg fogjuk találni, hogyan kell megfelelően felállítani az OSB-Panels-tól.

Könyvjelző alapja

Először fel kell készítenie az Alapítvány Alapítványt. Könnyen készíthető a saját kezével. Ebben az esetben az oszlopos vagy szalagos opciók a legmegfelelőbbek.

Így, A pólusokat a jövő sarkaiba kell helyezni otthon, és a szállítófalalapokkal ellátott partíciók helyeiben. A többi 1,5 m-ről kiállt egymástól. A pilléreket a földi fagyási pont alatt kell értékelni. Rögzítse őket betonalappal.

A lengyeleknek a föld felett kell emelkedniük kell, mint a mérő fele. Az ilyen megoldások ideálisak azok számára, ahol nincsenek erős fagyok, különben a ház nagyon nehéz lesz melegíteni.

Karcas épület

Amikor az alapítvány készen áll, felépítheti a ház keretbázisát. Elemezzük a lépésenkénti utasításokat.

 • A kész alapítványon az alacsonyabb pántot mutatom a bárokból. A rögzítőelemeket rögzítőcsavarokon kell elvégezni.
 • A fa és az alapítvány között vízszigetelő rétegre van szükség.
 • A felületnek szigorúan vízszintesnek kell lennie, hogy nincs torzítás. A keret támogatásainak telepítésével a felső pántot és a kiállítási függőleges táblákat helyezték el. Ez számukra a panelek csatolva lesznek. Hosszuknak meg kell felelniük a mennyezet magasságának.

Falak

Ha az OSB-3 vagy az OSB-4 paneleket a falak építésére használják, akkor a szendvicspanelekhez nem szükséges szigetelést kell használni, mivel már rendelkeznek. Vízszigetelés sem lesz szüksége.

Úgy, hogy ne találkozzon a ferde, akkor el kell kerülnie. A szigetelés után telepítve vannak. Javasoljuk, hogy ne használjon fém rögzítőit, mert a velük való érintkezésben az OSB-panelek gyakran elkezdődnek.

Ebben a szakaszban van, hogy az Interroom partíciók összeszerelve. OSB-2 lapokból készíthetők.

Padló

A házban az OSB panelek padlója 2 szakaszban fekszik. Először fel kell készítenie az alapítványhoz csatolt alapítványt. Ezt a bázist általában nyers lapokból állítják elő, vízszigeteléssel, késéssel és szigeteléssel. Mindenki olyan módon van felszerelve, hogy kijelölje a belső partíciók helyét. Aztán utalják a következő tartályt az OSB lemezekről. Az alapítvány elemeire merőlegesek.

Ha egy linóleum, parketta vagy kerámia csempe van kialakítva a padlóra, akkor jobb, ha a lemezeket legalább 10 mm vastagságú. Kétréteget kell felszerelniük.

Tető

Szakipari szakasz – Duscate tető építése. Szilárd ládát kell készítenie.

Ezért Az OSB lapok úgy vannak elhelyezve, hogy az ízületek pontosan a gyors akciócsoportok fölé kerüljenek. Ezután a vízszigetelés rake, és tetején fel van szerelve csempe, ondulin vagy más anyag. Az alsó oldalról, szigetelés és gőzgátló.

Befejez

Miután az OSB panelek házainak minden szükséges alapja készen áll, akkor a kapott épület befejeződéséhez mozoghat. És külső, és a lakóépület belső kialakítása helyesen kell kitöltenie. Megtanuljuk az OSB-panelek házak befejezésének jellemzőit.

Külső

Az OSB lemezekből származó modern házak külső felületét általában hagyományos anyagok elválasztják, amelyeket gyakran más épületek építésében használnak. Ideális ez a polivinil-klorid panelek, kiváló minőségű klinker csempe vagy iparvágány.

Mivel a vizsgált lakosok falai összeszerelése során el kell hagyni az úgynevezett kompenzációs hiányosságokat, Ezután a külső befejező munkák megkezdése előtt nem szabad elfelejteni egy speciális akril tömítőanyagot.

Gyakran az OSB panelekből álló házak falai kívülről nincsenek elválasztva. Elegendőek a kiváló minőségű lakkok kezelésére.

Belső

Leggyakrabban az OSB-panelek háza festett vagy lakkozott. Ha a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy festeni kell, akkor szükség lesz a felső viaszréteg eltávolítására az anyagokból. Ehhez használhatja a csiszolópát. Szükség lesz arra is, hogy a primert speciális kompozícióval alkalmazzák vakolat vagy akril alapon, de nem szükséges víztartalmú megoldásokat használni, mert az anyagok deformálódásának következtében. Ha a megadott feldolgozás befejeződött, a festék határozottan az OSB lapokra esik, nagyon szép, sima réteg.

Nem ajánlott a szokásos vakolat használata a belsőépítéséhez. De a bélés nagyon sikeres megoldás lesz. Ennek a befejező anyagnak köszönhetően a beltéri anyagok, nagyon kényelmes és kellemes mikroklíma jön létre.

A belső munkákhoz tapétát használhat. De a címkézés előtt a tulajdonosoknak szintén eltávolítaniuk kell a felső paraffin réteg falaiból, a csiszolópapír használatával. Ezután a felületek tökéletesen izzadnak, amelyet két réteg primer feldolgoz. A tapéta ragasztó további erejéhez adjon hozzá egy PVA-oldatot.

Ha a padlók alapja chip nyersanyagokból készül, akkor ülhetsz rajta. Rendes linóleum, szőnyeg vagy gyönyörű parketta. A kerámia csempe stílusa nem tilos. Az optimális anyag kiválasztása a tulajdonosok vágyaitól függ.

A szabadtéri bevonatok nem használhatók, ha az OSB-3 lapokat az építés során használták. A felületük egyszerűen szükség van, hogy tisztítsa meg, zsírtalanítsa, lengyel, primitív, majd kezelje több réteg kiváló minőségű lakkot.

Elég lesz. Az épített ház helyzete tiszta és nagyon hangulatos lesz.

További információ az OSB-panelek házáról. Nézd meg az alábbi videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: